Vroiam sa ma strang atat de tare incat sa mi se rupe hainele de pe spate. Dar nu e cazul. Nu sunt ceea ce unii numesc un culturist care probabil ar reusi sa faca asa ceva. Ironia e ca sunt taman din contra, un intelectual. Era foarte important pentru mine sa am tot timpul o minte calma si ordonata. Aveam propria mea firma si prestanta era foarte importanta, mai ales in fata angajatilor. Iar eu stateam ghemuit ca un copil sub birou si imi imaginam ca devenisem un hulk care cand se forta isi rupea hainele dupa el. Parca si vedeam cum cresc si cum se rup fibrele acestora, iar dupa aceea cum se rup lemnele rezistente ale biroului.
Eram un patron, toata lumea ma privea cu respect iar eu eram ghemuit sub biroul meu si aveam visele pe care le avea un copil dupa ce se uitase prea mult la filme sau desene animate. Vroiam sa cred ca nu stiu ce cautam acolo si ca eu nu mi-am imaginat toate astea. Nu puteam sa cred ca ma reintorsesem la ceea ce faceam in copilarie. Cand in momentul in care nu puteam sa suport ceva ma duceam si plangeam sub biroul meu, biroul vechi pe care imi faceam lectiile.
Astea sunt lucruri normale pentru un copil, dar deja am aproape 35 de ani si stau ascuns sub biroul meu, si ca totul sa fie mai anormal era biroul de la sediu, nu ma aflam in nici un caz in linistea privata din apartamentul meu personal. Acolo puteam sa am orice fel de iesiri fara ca nimeni sa stie. Totusi era destul de tarziu si nu mai erau multe persoane la sediu, dar in orice moment cineva putea sa intre pe usa, iar eu eram sub birou cu ochii inlacrimati.
E ciudat cum eu eram cel care dadea ordine si nu lasa pe nimeni sa ii iasa din cuvant, controlam absolut tot ce se intampla la firma si eram si foarte violent cu competitia, si totusi stateam ascuns sub un birou ascunzandu-ma de lumea inconjuratoare.
Oricat incercam sa ma prefac ca nu imi dau seama ca nu stiu ce cautam acolo, incercam sa ma mint pe mine dar fara prea mult noroc, nu reuseam sa scot adevarul din minte. Eram pe cale sa pierd cel mai mare contract, iar fara acesta erau mari sanse sa dam faliment, plus de asta era deja luna aprilie si taman inchisesem telefonul cu sotia mea in care sunt sigur ca am auzit vocea unui barbat desi ea a negat asta, banuiam de ceva timp ca ma inseala, dar acum sunt sigur. Momentul din an era perfect iar mintea mea s-a intors la perioada adolescentei.
Stiam foarte bine ce urma sa se intample, acelasi lucru care mi se intamplase in adolescenta si in copilarie, urma sa pierd totul. Dar nu puteam sa cred in astfel de lucruri dinou, astea sunt doar in mintea copiilor, nimic nuimi poate controla destinul in asemenea fel.
Simteam nevoia sa urlu, deschid gura puternic dar fara sa scot un sunet de frica sa nu ma auda cineva, urlam fara sa se auda nimic, simteam cum imi iese aerul din plamani, dar aveam totusi grija sa nu se auda nimic, altfel imediat ar fi intrat cineva pe usa sa vada ce se intampla.
Urlam fara glas, cu ochii inlacrimati, si simteam cum inima si capul vor sa-mi explodeze.
Pentru mai mult Juranal (Nebunia)
Aceasta postare a fost editata de darkhunter: 15 February 2007 - 09:23 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS