Inca nu am inteles care e diferenta intre norma fixa de venit si celalalt tip de pfa in care iti trebuie contabil ? Impozitul nu e acelasi indiferent de caz ? totusi nu cred ca platesti impozit pe norma fixa si daca cumva faci mai multi bani nu mai platesti nimic.... in fine ... romania.....
Pagina 1 din 1
PFA
Scris 02 February 2009 - 11:51 PM
Fiind PFA, am primit de la admin financiara din sector unde locuiesc, Bucuresti, decizia de impunere pe anul 2009.
In afara de faptul ca s-a majorat, ca si in ultimi ani, norma de venit impozitabila pentru PFA , am aparut in decizia de impozitare anuala astfel:
Pozitia din nomenclatorul activitatilor independente:
- anul 2007 - B0205 - norma de venit - 6000 lei
- anul 2008 - nimic in decizia de imputare a activitatilor independente - norma de venit - 6500 lei;
- anul 2009 - LR092 - norma de venit - 7400 lei.
Stiu ca normele de venit pentrun PFA sunt stabilite de primari si consiliul local.
Dar care este nomenclatorul activtatilor PFA la zi? Inclusiv taxe si impozite platite de PFA.
Ce alte taxe trebuie sa sa plateasca PFA?
In aceasta luna trebuie sa platesc, PFA fiind, taxa de reanoire autorizatie la sectorul 4.
In afara de faptul ca s-a majorat, ca si in ultimi ani, norma de venit impozitabila pentru PFA , am aparut in decizia de impozitare anuala astfel:
Pozitia din nomenclatorul activitatilor independente:
- anul 2007 - B0205 - norma de venit - 6000 lei
- anul 2008 - nimic in decizia de imputare a activitatilor independente - norma de venit - 6500 lei;
- anul 2009 - LR092 - norma de venit - 7400 lei.
Stiu ca normele de venit pentrun PFA sunt stabilite de primari si consiliul local.
Dar care este nomenclatorul activtatilor PFA la zi? Inclusiv taxe si impozite platite de PFA.
Ce alte taxe trebuie sa sa plateasca PFA?
In aceasta luna trebuie sa platesc, PFA fiind, taxa de reanoire autorizatie la sectorul 4.
Scris 05 February 2009 - 12:46 PM
Doresc sa desfasor anumite activitati de comert stradal, si implicit sa infiintez o PFA ;problema e ca nu gasesc nimik despre noile taxe /impozite pe care trebuie sa le plateasca o persoana fizica dupa noua reglementare(cea din 2008). sau de fapt am aflat de impozitul pe venit de 16% si asigurarile de sanatate: 6,5 % , insa acestea sunt singurile; iar daca obtin venituri doar pe o perioada de o luna, mi se impoziteaza numai pe acele venituri?
multumesc anticipat!!
multumesc anticipat!!
Scris 05 February 2009 - 02:09 PM
funyvyo, la Feb 5 2009, 12:46 PM, a spus:
Doresc sa desfasor anumite activitati de comert stradal, si implicit sa infiintez o PFA ;problema e ca nu gasesc nimik despre noile taxe /impozite pe care trebuie sa le plateasca o persoana fizica dupa noua reglementare(cea din 2008). sau de fapt am aflat de impozitul pe venit de 16% si asigurarile de sanatate: 6,5 % , insa acestea sunt singurile; iar daca obtin venituri doar pe o perioada de o luna, mi se impoziteaza numai pe acele venituri?
multumesc anticipat!!
multumesc anticipat!!
impozitul la PFA se aplica la venitul net, adica scazi din venitul brut toate cheltuielile (plati facute in vederea obtinerii profitului), amortizarile, CAS, somaj si pensie (daca ai) si obtii suma neta, impozabila cu 16%.
daca esti platitor/platitoare de TVA mai ai de facut si declaratiile respective, 300 si 394.--la sectia financiara
dispui de bani dupa bunul tau plac. .....similar, poti sa folosesti banii tai personali ptr. finantarea activitatii de PFA. .....
nu trebuie sa tii evidenta prin Registru de Casa sau Banca.
pentru acte vezi:
http://megaajutor.bizoo.ro/intrebare-1303-...ri-pfa-sau-srl/
Scris 21 February 2009 - 09:15 PM
Va rog frumos sa imi spune`ti daca pot face un Pfa(taximetrist) daca lucrez in cadrul M.Ap.
Va multumesc si astept un raspuns de la cineva care cunoaste acest domeniu.
Va multumesc si astept un raspuns de la cineva care cunoaste acest domeniu.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
violarea integritatii fizice | kingofyoursoul | 8 | 2.789 |
|
Legea privind somajul(dupa terminarea concediului prenatal / fat mort)
Decizia ce articol trebuie sa aiba? |
carlaa | 0 | 3.774 |
|
adio mort tinut in casa
ue si mortul |
chicago | 50 | 14.853 |
|
Invitatie pentru viza | Anonymus Kline | 4 | 4.366 |
|
impozite si taxe locale | mariana17 | 0 | 1.809 |
Contact
Facebook