c_anicai, la Oct 24 2007, 08:06 AM, a spus:
Pentru cei care vor sa vada contraexpertiza in original, trebuie sa astepte putin pana obtin acceptul expertilor care au facut-o.
s-a procedat la o simulare computerizata a accidentului, la Institutul Natiunal de expertize criminalistice, laboratorul interjudetean Iasi, la cererea mea, expertiza facandu-se de un expert ales de procuratura , si ca sa fiu sigur ca nu v-a interveni altceva, am solicitat si un expert ales din Bacau pentru asistare, acest expert l-am ales din motive financiare, la politie mi-a fost prezentata o lista cu 12 experti de unde trebuia sa aleg, si am ales pe cel mai aproape de Suceava.
enumerez diferentele majore dintre expertiza veche si cea noua, poate cineva cunoscator isi da seama de oarecare nereguli, insa eu nu cred ca sunt nereguli majore.
apreciez traiectoria masinilor inainte de impact, din contraexpertiza ca fiind foarte aproape de realitate, cu schita impactului am totusi niste dubii, dar tinand cont de momentul de stres de inainte de accident si starea traumatica suferita dupa, este foarte posibil ca impactul sa fi avut loc pe contrasens la 40 cm de axul drumului dupa cum se mentioneaza in contraexpertiza, eu cred totusi ca impactul nu a fost pe contrasens ci pe axul drumului.
s-a recalculat timpul meu de reactie, care dupa calculele mele era de 0,8 sec,
- prima expertiza mentiona 4,19 sec,
-
si contraexpertiza a gasit acest timp de 0,9 secunde.
s-a recalculat viteza cu care ma circulam fiind gasita la 68km/h
s-a analizat modul de evitare a accidentului folosit de mine, aici citez din contraexpertiza:
/// Daca numitul Aanicai Constantin a efectuat manevra corecta de evitare prin viraj la stanfga; Dupa cum s-a aratat franarea nu ar fi fost eficienta, manevra de viraj dreapta ar fi fost urmata de iesirea in decor. Singura manevra prin care numitul Aanicai Constantin ar fi putut evita un impact frontal direct, era virajul la stanga. ///
Mai citez punctul 4 din expertiza - concluzii:
/// Numitul Aanicai Constantin nu putea evita accidentul nici la vitezade 50km/h ///
---------------------------------
Mentionez ca la momentul accidentului era un indicator de 50 km/h, dar eu intrand atunci in localitate atentia mea a fost total perturbata de papucul care venea serpuit pe sensul meu, neputand fi atent la viteza mea, eu de obicei circuland foarte multi km zilnic, circulam prudent, dar in momentul acela nu pot sti daca aveam 50 sau 68 km cat mi-a zis contraexpertiza.
Tin sa mentionez ca chiar astazi am fost la locul accidentului, si pe sectorul respectiv de drum, este indicator cu 80 km/h
Pe pagina
http://accident.dap.ro simularile accidentului si schita inainte de accident este aproape identica cu cea din contraexpertiza, numai ca la momentul impactului in contraexpertiza apar cu doua roti pe sensul opus de circulatie, este posibil sa fi fost asa
-----------------------
In toate schitele care le-am facut am tinut sa prezint realitatea cum s-a intamplat accidentul, anumite erori au putut fi din perceperea eronata a spatiului si a timpului, dar sper ca intelegeti acest lucru.