Mai există dreptate īn Romānia ? - După 5 luni de la accident, acuzat de omor din culpă īn ur
Scris 06 May 2007 - 09:44 AM
Sub rezerva ca ce ai aratat este conform cu realitatea si nu un punct de vedere subiectiv asupra producerii accidentului pot sa spun ca In cazul tau este vorba despre urmatorul aspect: cine sau ce anume a declansat starea de pericol. Avand in vedere ca urmele de pneuri sunt pe partea ta si au fost lasate de masina care te-a impactat e clar ca anterior producerii coliziunii aceasta se afla pe sensul tau de deplasare. Reactia ta a fost fireasca, de autoaparare. Cat priveste vitezele nedumerirea ta provine din faptul ca acestea se aduna vectorial si nu aritmetic. Viteza pierduta prin deformari plastice remanante poate fi calculat[ prin masurarea profunzimii acestora si a distantei pe care au fost provocate. In cazul ambelor autovehicule (daca mai exista epavele), aceasta se poate rezolva (masuratoarea) cu ajutorul unui profilometru.
in ce stadiu se afla dosarul? e la politie, la parchet sau in faza de judecata? Indiferent de situatie poti cere expertiza criminalistica a accidentului rutier.
Scris 06 May 2007 - 12:11 PM
Gabriel Paduraru, la May 6 2007, 10:44 AM, a spus:
S-o crezi tu, justiţia nu funcţionează īn felul ăsta!
Dacă unul te atacă cu o bātă, iar tu īi dai cu un ghiveci īn cap, e o reacţie de auto-apărare.
Dar dacă prin aruncarea ghiveciului, ai omorāt o terţă persoană, nu īnseamnă că ăla cu bāta e vinovatul
Auto-apărarea nu poate fi admisibilă indiferent de consecinţele pe care le produce.
Şi nu poate fi admisibilă īmpotriva oricui se nimereşte să fie de faţă - studenta respectivă ajunge, după capul tău, victima justificată a unei reacţii de auto-apărare.
mareexecutor, la May 6 2007, 10:43 AM, a spus:
Da, dar nici nu scrie că sub pretextul evitării unui accident, este permisă orice īncălcare a regulamentului şi eşti exonerat de răspundere faţă de victimele rezultate.
Inclusiv pentru o ambulanţă sau o maşină de pompieri care intră īn intersecţie pe roşu, răspunderea revine respectivului conducător auto, dacă se produce un accident. Voi aveţi impresia, cu largul concurs al culturii (Pro)TV. că o ambulanţă poate suspenda aplicarea regulamentului pentru toţi participanţii la trafic care au ghinionul să se afle īn intersecţia respectivă. Ei, nu e aşa. Conducătorul ambulanţei poate fi exonerat de răspundere pentru īncălcarea unei reguli (gen intrarea īn intersecţie la culoarea roşie a semaforului) dar răspunde pentru toate pagubele materiale sau victimele rezultate, pentru că el īncalcă regulamentul.
mareexecutor, la May 6 2007, 10:43 AM, a spus:
La ce-ţi trebuie maşina roşie? Dacă nu a fost implicată īn coliziune, nu a fost implicată nici īn moartea fetei. Tu discuţi ca la grădiniţă: "da, eu am aruncat cu piatra şi am spart geamul, dar asta numai pentru că el scosese limba şi se strāmba la mine"
Aceasta postare a fost editata de harald: 06 May 2007 - 12:12 PM
Scris 06 May 2007 - 01:00 PM
Tipu` cu papucu`..se pare ca n-a reusit depasirea.
In cazul asta...la cat timp a trecut masina rosie inainte de-a intra asta cu Nova pe contra sens.
-si te rog sa-ti pastrezi cumpatu` Harald.
Daca vrei, discutam- daca nu, nu ma lua peste picior.
Ca nu cred ca-i cazu`.
Scris 06 May 2007 - 04:11 PM
Scris 06 May 2007 - 04:56 PM
Gabriel Paduraru, la May 6 2007, 05:11 PM, a spus:
on-topic: Aici e vorba despre justiţie, nu despre a avea permis de conducere, aşa cum rezultă chiar din titlul topic-ului. Nu are nici o importanţă că sunt implicaţi doi şoferi, putea să fie vorba la fel de bine despre moşnegi care-şi dau cu sapa-n cap pentru pămānt.
Iar ceea ce este chemată justiţia să decidă, este vinovăţia pentru moartea fetei. Fără nici o legătură cu permisul meu de conducere.
Dar aici se află (off-topic şi on-topic īn acelaşi timp) explicaţia pentru cum merg lucrurile īn Romānia. Din tot ce s-a scris pānă acum, e evident că nici unul dintre voi nu are īnsuşite nici un fel de noţiuni despre "corect" şi "incorect" şi cu-atāt mai puţin despre rolul pe care şi-l atribuie justiţia īn astfel de evenimente. Un om a murit, iar cineva este responsabil pentru asta, că nu l-a lovit un meteorit căzut din cer.
mareexecutor, la May 6 2007, 02:00 PM, a spus:
Nu are nici o semnificaţie, dacă maşina roşie a trecut cu 10 secunde mai īnainte sau cu 0,05 secunde mai īnainte. Dacia Nova se afla pe contrasens īn momentul impactului, iar cu ocazia asta a murit un om. Asta e tot ce contează. End of story.
Scris 06 May 2007 - 05:20 PM
Scris 06 May 2007 - 08:45 PM
cine avea viteza mai mare in impact ? eu sa-u papucul, masina mea a imprimat papucului o deplasare poscolizionala de ccirca 1,9 metri si papucul a deplasat masina mea cu circa 3,4 metri, datele exacte sunt mai sus pe forum.
Scris 06 May 2007 - 10:01 PM
mareexecutor, la May 6 2007, 06:20 PM, a spus:
Maşina roşie nu are nici o importanţă, fata nu a murit din cauza ei. Dacă ţii neapărat, poate maşina roşie era īncadrată mult mai pe dreapta benzii proprii de circulaţie, poate era cu două roţi pe acostament, poate de aceea nu a ajuns implicată īn coliziune. Nu are importanţă.
c_anicai, la May 6 2007, 09:45 PM, a spus:
Nu are importanţă, nu viteza la impact determină responsabilitatea pentru moartea fetei.
Dacă poţi trece pe stānga cānd vine unul din faţă, da, cred că nu īntotdeauna ştii ce faci la volan.
Dacă ai fi fost cu două roţi īn praful de pe dreapta benzii tale de circulaţie, nu ai fi avut nicio vină, indiferent de consecinţele accidentului. Dar dacă ai fi făcut asta, accidentul nu s-ar fi produs deloc.
"Cei care comentează acid" e doar harald, care a fost taximetrist pe vremea cānd tu băteai cu lingura-n geam "uite, mamă, maşina!"
Cre'că mergea de-a latul, furgoneta aia, că altfel nu ocupa complet o bandă de 3,7 metri
Ce era, troleibuz sau locomotivă?
Aceasta postare a fost editata de harald: 06 May 2007 - 10:02 PM
Scris 06 May 2007 - 10:02 PM
harald, la May 6 2007, 10:56 PM, a spus:
Nu are importanţă, nu viteza la impact determină responsabilitatea pentru moartea fetei.
Dacă poţi trece pe stānga cānd vine unul din faţă, da, cred că nu īntotdeauna ştii ce faci la volan.
"Cei care comentează acid" e doar harald, care a fost taximetrist pe vremea cānd tu băteai cu lingura-n geam "uite, mamă, maşina!"
Nu stiu ce sa zic, dar masina rosie vad ca numai asta se pomeneste nici nu a existat intradevar, pe dreapta in decor nu puteam sa ies la momentul respectiv din cauza unei carutze pe zoana, di sunt acuzat de doua lucruri, viteza mea in localitate 77km care nu a fost aia, si manevra de evitare care este rezultatul instinctului de conservare, si eu zic ca are importantza ca nu a existat o masina pe care sa o fi depasit papucul, si ca el mergea cu viteza serpuit pe sensul meu
Scris 06 May 2007 - 10:10 PM
c_anicai, la May 6 2007, 11:02 PM, a spus:
Maşina se conduce după regulament, nu după instinctul de conservare. Povestea cu instinctul de conservare spune-i-o unui prieten, care te va īnţelege. Dar nu i-o spune judecătorului sau procurorului, că īn loc să iei 3 ani cu suspendare, ai să iei 5 cu executare.
Cāt de şerpuit poate să meargă o maşină cu peste 100 km/h, la cāt spui tu că avea?
Tu zici, dar să ştii că nu are importanţă dacă "papucul" se afla pe contrasens fiindcă depăşea o altă maşină sau fiindcă aşa avea el (sau şoferul lui
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
catalizator
catalizator supernova |
Liviapft | 4 | 4.008 |
|
jante matiz | alexandrru | 6 | 11.549 |
|
Ulei Aral, Castrol, Mobil, comanda online | Guest__* | -1 | 65 |