sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Uite-asa o ia cate unu' pe "ulei"... SAU, MA ROG, PE "ARATURA" Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 01-June 04

Scris 08 February 2007 - 09:45 PM

Am un bun amic care are frumoasa virsta de 22 de ani. Sportiv, indecis, ratacit in viata, venea uneori la sala, la bazin sau la o tura cu bicicletele. A inceput mai multe facultati, dar s-a lasat de ele. Am incercat sa-i insuflu gustul banului provenit din munca proprie ( sta si acum sub umbrela protectoare a parintilor- niste oameni buni si intelegatori, poate prea intelegatori). Chestia este ca asa dintr-o data ( acum citeva zile) discuta numai despre IISUS si Diavoli, "sfirsitul lumii" pretinde ca simte energii, s-a izolat de toti prietenii, spunindu-le ca sint "trimisii lui Satan" ( mai ales cei care lucreaza cu calculatoare. Pe-al lui l-a vindut...) De remarcat ca vorbeste numai in termeni "bisericesti".Din pacate n-am sa-l ajut ca nu pot. Si nici altii nu pot sa-l ajute. POate nici parintii. De aceea am scris aici, la "coltul trist". Nu mi-a mai ramas decit sa-i urez " casa de piatra" cu ideile lui batute in cuie si sper sa-i treaca si sa revina cu picioarele pe Pamint. Daca se mai poate...

Aceasta postare a fost editata de Victor Apostu: 08 February 2007 - 09:46 PM

0

#2 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 08 February 2007 - 09:47 PM

schizofrenie...

Simptomele schizofreniei sunt īn general clasificate īn două categorii, şi anume simptome pozitive şi simptome negative. Simptomele pozitive sunt cele īntālnite la persoanele cu schizofrenie, dar nu şi la alţi oameni. Printre acestea se numără: halucinaţii (de regulă, pacienţii aud voci inexistente, care critică sau condamnă); idei delirante (credinţe false, adesea despre ameninţări sau persecuţii); paranoia; comportament inadecvat; vorbire dezorganizată sau incoerentă. Simptomele negative se referă la sentimentele sau activităţile pe care persoanele cu schizofrenie le-au pierdut, sau sunt incapabili de a le mai experimenta. Spre exemplu, majoritatea celor cu schizofrenie īşi pierd ambiţia, au mai puţină energie sau entuziasm, ignoră contactele sociale şi manifestă mai puţine emoţii (ceea ce se numeşte aplatizare afectivă). Simptomele negative devin adesea o problemă la persoanele care au schizofrenie de mai mulţi ani.

Aceasta postare a fost editata de ironic: 08 February 2007 - 09:49 PM

0

#3 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 08 February 2007 - 09:49 PM

stii Victore, daca n-ar fi varsta aia de 22 de ani... as mai zice, insa sincer e de compatimit . :tease:

Aceasta postare a fost editata de Ravl: 08 February 2007 - 09:50 PM

0

#4 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 08 February 2007 - 11:29 PM

Vezi postareaRavl, la Feb 8 2007, 09:49 PM, a spus:

stii Victore, daca n-ar fi varsta aia de 22 de ani... as mai zice, insa sincer e de compatimit . :tease:

Altfel n-as fi scris aici...m-a impresionat cit de brusc s-a schimbat omu'...parca cineva ar fi actionat pur si simplu un intrerupator pe creierul lui...Poate exista predispozitia in stare latenta si ceva anume a declansat totul. Un factor psihopatogen care poate fi ceva de gen "picatura chinezeasca" sau ceva criza acuta. Vre-un esec ceva...

Vezi postareaironic, la Feb 8 2007, 09:47 PM, a spus:

schizofrenie...

Spre exemplu, majoritatea celor cu schizofrenie īşi pierd ambiţia, au mai puţină energie sau entuziasm, ignoră contactele sociale şi manifestă mai puţine emoţii (ceea ce se numeşte aplatizare afectivă). Simptomele negative devin adesea o problemă la persoanele care au schizofrenie de mai mulţi ani.

Uite, acum fac o legatura...Vorbea el ceva de genul " nu-mi trebuie mie aia sau cealalta" sau " la ce-mi trebuie atita scoala? nu vezi ca totu-i pe pile?..." chestii din astea. Te inarca cu indispozitie, nici nu stiai de ce te trezeai indispus. Si asta se manifesta de ceva vreme ( luni de zile).

Aceasta postare a fost editata de Victor Apostu: 08 February 2007 - 11:31 PM

0

#5 Utilizator offline   empor 

• zooaspirant
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 14-June 06

Scris 09 February 2007 - 01:52 AM

Acuma, mie mi s-a făcut silă de şcoală de multă vreme, şi nu e numai vorba de pile, ci de tot sistemul (deşi am fost diagnosticat şi eu cu schizofrenie ; pentru a evita discuţiile suplimentare pe acest topic despre asta, click aici). Dar, totuşi, problema cu īnceputul facultăţilor şi abandonarea lor e o chestiune care te pune pe gānduri... :P Eu nu īnvăţ fiindcă ştiu că, orice medii aş avea īn liceu, oricum la facultatea la care vreau să dau nu contează mediile din liceu, dar treaba asta cu investiţia de timp şi bani īn nişte studii la care renunţi e un pic suspectă...
De cazuri din astea de "convertiri" la misticism am mai auzit. Am şi eu o profesoară la liceu care, brusc, o dată īn viaţa ei, a īnceput la fel să vorbească numai īn termeni bisericeşti (şi vorbeşte şi acuma), deşi īnainte era... normală. Ştiu că urmează tratamente periodice pe la spitalul de nebuni, dar nu ştiu exact ce are... Oricum, nu pare schizofrenică (deşi spunea ea odată pe la ore că vorbeşte seara cu Dumnezeu...)
Motivele pentru care oamenii cad īn misticism sunt multiple, şi au īn primul rānd de a face cu faptul că 90% dintre oameni nu realizează că Raţiunea, pentru a nu da niciodată eşecuri, trebuie să se conducă după anumite reguli, aşa că un eveniment mai nefericit sau ciudat sau o stare de spirit mai specială pot crea iluzia existenţei unui adevăr "alternativ".
Deşi, dacă individul respectiv a īnceput să audă voci, este foarte probabil să creadă că problema nu e el, ci elementele exterioare ; acuma, cum ai putea tu să-i spui să apeleze la un ajutor specializat ? ;) Şi mă refer la un medic bun, nu ca ăia care m-au diagnosticat pe mine... :lol2: :tease:
0

#6 Utilizator offline   Icarus 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-December 06

Scris 09 February 2007 - 02:07 AM

Victor... amicul tau are un e-mail ?
0

#7 Utilizator offline   empor 

• zooaspirant
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 14-June 06

Scris 09 February 2007 - 02:31 AM

Īţi trece prin cap să-l ajuţi ?
Eu, unul, n-aş face-o. N-aş vrea să mă trezesc cu toată Biblia pe mail. :tease:

Aceasta postare a fost editata de Hortulanus: 09 February 2007 - 02:32 AM

0

#8 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 09 February 2007 - 09:15 AM

Vezi postareaerror, la Feb 9 2007, 02:07 AM, a spus:

Victor... amicul tau are un e-mail ?

o fi avind, dar nu-l verifica si si-a dat calculatorul.
Bun venit poe Roportal!

Aceasta postare a fost editata de Victor Apostu: 09 February 2007 - 09:16 AM

0

#9 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cārcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 09 February 2007 - 09:54 AM

poate ca dus la moliftele sf. vasile cel mare .... si-ar reveni :crazy:
0

#10 Utilizator offline   andulina 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-November 06

Scris 09 February 2007 - 10:09 AM

Victor am avut si eu un prieten foarte bun care avea tulburari de personalitate le-as numi eu. Cativa ani la rand a fost satanist intelegi? Inrait chiar, omora pisici, injura, scria cu sange tot felul de porcarii la usile oamenilor, iar intr-un an dintr-o data am auzit ca a plecat de acasa la manastire, iar dupa ani cand m-am intalnit cu el surpriza el devenise preot, un foarte bun preot chiar. Deci oamenii in viata lor mai au si rataciri sau cel putin tulburari de personalitate cand depresia lucreaza mana in mana cu personalitatea si de fapt te trezesti ca nu sti ce draci vrei de la viata asta, si oamenii de la tine si nici macar tu de la tine insati nu sti ce sa mai vrei. Eu as incerca sa-l ajut sau cel putin sa ma dau deoparte sa nu fiu din cercul oamenilor care catalogheaza oamenii depresivi ca fiind oameni nebuni sau schizofrenici (cazul lui Mihai). Dupa parerea mea are o perioada de ratacire.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic