Aceasta postare a fost editata de Victor Apostu: 08 February 2007 - 09:46 PM
Uite-asa o ia cate unu' pe "ulei"... SAU, MA ROG, PE "ARATURA"
Scris 08 February 2007 - 09:45 PM
Scris 08 February 2007 - 09:47 PM
Simptomele schizofreniei sunt īn general clasificate īn două categorii, şi anume simptome pozitive şi simptome negative. Simptomele pozitive sunt cele īntālnite la persoanele cu schizofrenie, dar nu şi la alţi oameni. Printre acestea se numără: halucinaţii (de regulă, pacienţii aud voci inexistente, care critică sau condamnă); idei delirante (credinţe false, adesea despre ameninţări sau persecuţii); paranoia; comportament inadecvat; vorbire dezorganizată sau incoerentă. Simptomele negative se referă la sentimentele sau activităţile pe care persoanele cu schizofrenie le-au pierdut, sau sunt incapabili de a le mai experimenta. Spre exemplu, majoritatea celor cu schizofrenie īşi pierd ambiţia, au mai puţină energie sau entuziasm, ignoră contactele sociale şi manifestă mai puţine emoţii (ceea ce se numeşte aplatizare afectivă). Simptomele negative devin adesea o problemă la persoanele care au schizofrenie de mai mulţi ani.
Aceasta postare a fost editata de ironic: 08 February 2007 - 09:49 PM
Scris 08 February 2007 - 09:49 PM
Aceasta postare a fost editata de Ravl: 08 February 2007 - 09:50 PM
Scris 08 February 2007 - 11:29 PM
Ravl, la Feb 8 2007, 09:49 PM, a spus:
Altfel n-as fi scris aici...m-a impresionat cit de brusc s-a schimbat omu'...parca cineva ar fi actionat pur si simplu un intrerupator pe creierul lui...Poate exista predispozitia in stare latenta si ceva anume a declansat totul. Un factor psihopatogen care poate fi ceva de gen "picatura chinezeasca" sau ceva criza acuta. Vre-un esec ceva...
ironic, la Feb 8 2007, 09:47 PM, a spus:
Spre exemplu, majoritatea celor cu schizofrenie īşi pierd ambiţia, au mai puţină energie sau entuziasm, ignoră contactele sociale şi manifestă mai puţine emoţii (ceea ce se numeşte aplatizare afectivă). Simptomele negative devin adesea o problemă la persoanele care au schizofrenie de mai mulţi ani.
Uite, acum fac o legatura...Vorbea el ceva de genul " nu-mi trebuie mie aia sau cealalta" sau " la ce-mi trebuie atita scoala? nu vezi ca totu-i pe pile?..." chestii din astea. Te inarca cu indispozitie, nici nu stiai de ce te trezeai indispus. Si asta se manifesta de ceva vreme ( luni de zile).
Aceasta postare a fost editata de Victor Apostu: 08 February 2007 - 11:31 PM
Scris 09 February 2007 - 01:52 AM
De cazuri din astea de "convertiri" la misticism am mai auzit. Am şi eu o profesoară la liceu care, brusc, o dată īn viaţa ei, a īnceput la fel să vorbească numai īn termeni bisericeşti (şi vorbeşte şi acuma), deşi īnainte era... normală. Ştiu că urmează tratamente periodice pe la spitalul de nebuni, dar nu ştiu exact ce are... Oricum, nu pare schizofrenică (deşi spunea ea odată pe la ore că vorbeşte seara cu Dumnezeu...)
Motivele pentru care oamenii cad īn misticism sunt multiple, şi au īn primul rānd de a face cu faptul că 90% dintre oameni nu realizează că Raţiunea, pentru a nu da niciodată eşecuri, trebuie să se conducă după anumite reguli, aşa că un eveniment mai nefericit sau ciudat sau o stare de spirit mai specială pot crea iluzia existenţei unui adevăr "alternativ".
Deşi, dacă individul respectiv a īnceput să audă voci, este foarte probabil să creadă că problema nu e el, ci elementele exterioare ; acuma, cum ai putea tu să-i spui să apeleze la un ajutor specializat ?
Scris 09 February 2007 - 02:31 AM
Eu, unul, n-aş face-o. N-aş vrea să mă trezesc cu toată Biblia pe mail.
Aceasta postare a fost editata de Hortulanus: 09 February 2007 - 02:32 AM
Scris 09 February 2007 - 09:54 AM
Scris 09 February 2007 - 10:09 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS