sau Inregistrare

• 55 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Dumnezeu: Tatal, Fiul si Duhul Sfant Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 08 February 2007 - 07:39 PM

Vezi postareail servo, la Feb 8 2007, 06:21 PM, a spus:

Daca Fiul sta la dreapta Tatalui, cine sta la stanga? Duhul lui Dumnezeu este pretutindeni, ce fel de tron i-ar trebui?

De ce trebuie sa fie cineva la STANGA ? De ce nu spune despre "Spiritul Sfant" ca sta la stanga ? De ce nu spune ca "sta undeva"...

Tu trebuie intai sa-ti lamuresti sensul cuvantului "PERSOANA". Daca pe pamant unica fiinta care are personalitate este omul, asta nu inseamna ca numai omul este persoana. Si

ingerii sunt persoane, si heruvimii si serafimii. Nimeni nu zice ca Duhul Sfant este om, sau Tatal este om. Personalitate are orice fiinta sau existenta vie care indeplineste anumite

criterii.

Tu zici ca Dumnezeu si Mielul sunt prezentati ca "2 persoane". Vezi ca personalizezi pe Dumnezeu, chiar daca nu este un om?
Cat despre faptul ca sunt presentate ca doua existente independente, confirma ca ambele au personalitate proprie, dar zice:
"Caci Domnul Dumnezeu cel Atotputernic, cat si Mielul, sunt TEMPLUL ei". Deci impreuna sunt templul. Gandeste-te un pic la asta. Vezi ce inseamna Templu in

vechime. Dumnezeu nu era in templu, ci El si cu Mielul erau insusi Templul. Eu nu zic "dualitate", sau "trinitate", ca sa nu gresesc.

Chiar nu vezi ? "Domnul Dumnezeu cel Atotputernic" si "Mielul"(adica Cristos). Este clar ca Mielul nu este "Domnul Dumnezeu cel Atotputernic". Ca sa nu spun de ce nu

scrie..."Domnul Dumnezeu cel Atotputernic", "Mielul" si "Spiritul Sfant"...

Uite un citat care prezinta unele texte biblice care fac referire la personalitatea Duhului Sfant:

Biblia ne descoperă faptul că Duhul Sfînt este o persoană şi nicidecum o forţă impersonală.

impersonal sau nu...dar spune clar "putere" sau FORTA.

Luca 1:35 Îngerul i-a răspuns: „Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine şi puterea Celui Prea Înalt te va umbri. De aceea Sfântul care Se va naşte din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.

Declaraţii ca acestea: „Căci s-a părut nimerit Duhului Sfînt şi nouă” (Fapte 15, 28) descoperă faptul că primii creştini Îl considerau ca fiind o persoană. Domnul Hristos, de asemenea,

a vorbit despre El ca despre o persoană distinctă. „El Mă va proslăvi”, spunea El, „pentru că va lua din ce este al Meu, şi vă va descoperi” (Ioan 16, 14). Scripturile, care se referă la

Treimea divină, descriu Duhul Sfînt ca fiind o persoană (Mat. 28, 19; 2 Cor. 13, 14).

Duhul Sfînt are personalitate. El Se luptă (Gen. 6, 3), învaţă (Luca 12, 12), convinge de vinovăţia păcatului (Ioan 16,:tease:, dirijează problemele bisericii (Fapte 13, 2), ajută şi

mijloceşte (Rom. 8, 26), inspiră (2 Petru 1, 21) şi sfinţeşte (1 Petru 1, 2). Aceste activităţi nu pot fi aduse la îndeplinire numai printr-o putere, influenţă sau atribut al lui Dumnezeu.

Numai o persoană le poate face.

Este tipic limbajului evreiesc sa "personalizeze"...nu doar "Spiritul Sfant" este personalizat...mai sunt si alte exemple biblice...de exemplu se spune despre "intelepciune ca are copii"

si despre "pacat si moarte" ca "sunt regi". Mai degraba in acele versete este vorba despre oameni care au Spirit Sfant si care au acele sentimente...deci Spiritul Sfant preia

personalitatea...devine persoana...dar nu "este o persoana".

Duhul Sfînt este Dumnezeu adevărat

Scripturile consideră Duhul Sfînt ca fiind Dumnezeu. Petru i-a spus lui Anania că, minţind pe Duhul Sfînt, n-a minţit pe oameni, ci „pe Dumnezeu” (Fapte 5, 3-4). Domnul Hristos

definea păcatul de neiertat ca fiind „hula împotriva Duhului Sfînt”, spunînd: „Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfînt, nu va fi iertat

nici în veacul acesta, nici în cel viitor” (Mat. 12, 31-32). Acest lucru poate fi adevărat numai dacă Duhul Sfînt este Dumnezeu.

Acest argument este extrem de slabut. Dar logic vorbind din moment ce Spiritul Sfant este al lui Dumnezeu este foarte normal sa fie Dumnezeu. Spiritul tau esti tu...cu personalitatea

ta si cu tot...nu alta persoana diferita de tine.

Scripturile asociază atributele divine cu Duhul Sfînt. El este viaţă. Pavel se referă la El ca fiind „Duh de viaţă” (Rom. 8, 2). El este adevăr. Domnul Hristos Îl numeşte „Duhul

adevărului” (Ioan 16, 13). Expresiile „dragostea Duhului” (Rom. 15, 30) şi „Duhul Sfînt al lui Dumnezeu” (Ef. 4, 30) descoperă faptul că iubirea şi sfinţenia sînt părţi ale naturii Sale.

Asta inseamna mai degraba ca este o influenta...o putere...o energie..."decat o persoana".

Duhul Sfînt este atotputernic. El dă daruri spirituale „fiecăruia în parte, cum voieşte” (1 Cor. 12, 11). El este omniprezent. El va locui cu poporul Său „în veac” (Ioan 14, 16). Nimic

nu poate scăpa influenţei Sale (Ps. 139, 7- 10). El este, de asemenea, atotcunoscător, pentru că „Duhul cercetează totul, chiar şi lucrurile adînci ale lui Dumnezeu”, şi „nimeni nu

cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu, afară de Duhul lui Dumnezeu” (1 Cor. 2, 10-11).

Ce verset spune "Duhul Sfant este ATOTPUTERNIC" ? NICI UNUL...dar mergand pe un rationament logic...Duhul este al Tatalui iar acesta este ATOTPUTERNIC...atunci da poti sa

spui ca este...dar biblia nu da nici un verset care sa spuna "Duhul Sfant este Atotputernic"...

Lucrările lui Dumnezeu sînt asociate cu Duhul Sfînt. Atît creaţiunea, cît şi învierea au de-a face cu El. Iov spune: „Duhul lui Dumnezeu m-a făcut şi suflarea celui Atotputernic îmi dă

viaţă” (Iov 33, 4). Şi psalmistul declară: „Îţi trimiţi Tu suflarea (Duhul Tău): ele sînt zidite(create)” (Ps. 104, 30). Pavel spune: „Dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi

locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi, va învia şi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi” (Rom. 8, 11).

"suflarea celui Atotputernic"...cum pot fi 2 persoane daca una apartine celeilalte ?

Numai un Dumnezeu personal, omniprezent şi nu o influenţă impersonală, sau o fiinţă creată, a putut realiza minunea conceperii divinului Hristos în Maria. În Ziua Cincizecimii,

Duhul Sfînt a făcut ca Isus Hristos, unicul Dumnezeu-om, să fie universal prezent pentru toţi cei ce doreau să-L primească de bună voie.

Cum poate o persoana sa faca toate astea in mod fizic ? Chiar si versetul spune ca "puterea celui prea inalt"...cum poti sa spui contrariul ? Nu este doar ne-biblic dar este si imposibil...
0

#2 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 08 February 2007 - 07:41 PM

Duhul Sfînt este considerat a fi egal cu Tatăl şi Fiul în formula baptismală (Mat. 28, 19), în binecuvîntarea apostolică (2 Cor. 13, 14) şi în cuvîntul rostit în legătură cu darurile spirituale

(1 Cor. 12, 4-6).[/b]

Cum poate sa fie "considerat egal" din moment ce nu apare cuvantul EGAL ? E ca si cum as spune eu...uite o masina...si tu spui...ca este rosie cu toate ca nu ai vazut-o...Astea sunt

speculatii care contrazic alte invataturi biblice...

Lumea de ce o cheama pe mama atat mamea mea cat si sotia tatalui meu? Nu este una si aceeasi?....si totusi este ceea ce mentine unitatea si formeaza intregul familie mele.

Dar "mama ta" si "sotia tatalui tau" sunt una si aceiasi persoana deci comparatia ta nu se aplica in acest caz...Aici vorbim de Tata si de Fiu.

Pt ca nici o rugaciune nu poate ajunge la Tatal decat prin Duhul. Duhul este Mijlocitorul actional dintre om si Dumnezeu. El este reprezentantul lucrarii de mantuire a Tatalui si a Fiului.

Tatal este Capul, si chiar Fiul ne invata sa ne adresam direct Tatalui. Si chiar daca ai ruga pe Duhul sau pe Fiul, raspunsul vine ca o decizie a colaborarii celor trei, si nu doar din

partea unuia. "Caci s-a parut potrivit Duhului Sfant si noaua...."au zis apostolii.
Nu stiu, si sunt multe alte lucruri pe care omul nu le stie, dar eu zic ca are oarecum logica, asa cum si pe pamant, desi familia este compusa din tata, mama, si fiul, acesta din urma

poarta doar numele sau si al tatalui: NUME si PRENUME. Iar proprietatile fiului sunt trecute pe numele fiului care este compus din numele sau si al tatalui sau. Cei 144000 sunt

prorietatea lui Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu. E clar ca este si Fiul Duhului Sfant atata timp cat Duhul este cel care a zamislit in Maria.

Apostolii erau plini de Duhul Sfant si considerau ca acesta lucreaza prin ei...deci intr-un sens deciziile erau luate de apostoli dar ei gandeau ca este cu acordul "Spiritului Sfant". Ei

toti aveau "Spirit Sfant"...cum pot avea "o persoana" ?

Nu confunda marfa cu ambalajul. Noi nu stim cate duhuri are Dumnezeu, dar in apocalipsa se vorbeste si de "cele sapte duhuri ale Sale" ap 4:5
Cred ca trebuie studiata mai atent notiunea de "duh", "spirit" si "suflet".
Din start trebuie sa eliminam doctrina falsa a "sufletului nemuritor", altfel nu se poate intelege nimic. In geneza zice ca Dumnezeu a facut pe om din pamant si i-a suflat suflare de

viata in nari, iar omul a devenit un suflet viu.
Deci omul nu are "suflet" ci este "suflet". O finta suflatoare, sau un suflet este acelasi lucru. Cate suflete sunteti la masa?....se mai foloseste.

De acord...nu cred ca putem sa fim siguri pe natura "Spiritului Sfant"...putem doar sa acceptam o varianta si sa ignoram restul argumentelor.

Tot biblia vorbeste despre "duhul mintii omului". Adica Duhul omului este defapt mintea sa. Adica suma tuturor cunostintelor creierului sau. Asa ca Isus este un Suflet intrupat si inaltat

la cer. Nu stiu la care spirit a lui Isus te referi, dar daca te referi la Duhul Sfant e bine. Nu se vorbeste despre vreun alt Duh sau Spirit al lui Hristos in biblie. Eu inteleg prin Spirit o fiinta

imateriala. Diavolul este un spirit, si Duhul sfant, si Dumnezeu Tatal (care este mai mult de un spirit dupa cum am vazut), dar Isus nu este un spirit. El este un trup ceresc. Adica un trup

de om imbracat in Slava Divina.
Asemanarea care se tot face dintre Dumnezeu si om prin faptul ca omul este si trup si suflet, este gresita. Omul este un suflet, din cauza ca sufla. Dar omul este defapt un creier

intr-un corp.
Adevarata asemanare se poate intelege din faptul ca Eva este o coasta a lui Adam. Tot la fel cum si Duhul Sfant este din Dumnezeu, si impreuna nasc fii. Animalele nu sunt create

ca omul, si de aceea nu sunt dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Dar in privinta structurii fizice, si spirituale, diferenta dintre om si animal este doar in inteligenta. Nici omul si

nici animalul nu au un spirit nemuritor. Asta-i clar.

Si animalele sunt numite "suflete"...cu asta cred ca si eu sunt de acord...

I-mi pare rau ca nu am timp sa raspund la toate intrebarile tale, dar sa stii ca importanta intelegerii Divinitatii lui Isus si a vesniciei Sale, o da defapt felul de a ne inchina lui

Dumnezeu, modificat de aceasta intelegere.
Daca unul crede ca Isus este de aceeasi natura cu Dumnezeu, atunci crede ca Legea lui Dumnezeu a cerut acest mare sacrificiu, si ca aceasta Lege are aceasi valoare cat si

Dumnezeu insusi sau Fiul Sau. Si ca sa mergem mai departe, fiindca aceasta Lege este recunoscuta mai mult sau mai putin de toate religiile, punctul pe I in importanta acestei Legi

este defapt o porunca care nu este recunoscuta de umanitate,. Este vorba de porunca a IV-a, referitoare la ziua a saptea. Acesta este un semn a lui Dumnezeu tocmai prin faptul ca

discutiile nu mai inceteaza datorita amagirii subtile despre care vorbe-ai si tu. Asadar, semnul spune clar de partea cui sta adevarul.
"Luati seama ca nu cumcva sa nu tineti Sabatele Mele, pt ca ele sunt un semn vesnic intre Mine si voi, ca sa stiti ca Eu sunt Domnul care va sfintesc"
Dar Divinitatea Legii lui Dumnezeu nu poate fi furata decat prin coborarea la nivel de creatura a jertfei, a cautiunii.
Daca Legea este Divina, atunci si cautiunea pt calcarea ei trebuie sa fie Divina. Dar daca cautiunea (Isus) nu este divina, atunci nici Legea nu este Divina. Atunci nu mai avem de ce

sa ne pocaim. Atunci nu mai avem cum sa traim dupa aceleasi principii. Atunci nu mai ai cum s-L cunosti pe Dumnezeu. Pt ca Dumnezeu i-si arata caracterul in Legea Sa si in viata

Fiului Sau.
Adevarata inchinare nu poate fi altceva decat adoptarea in viata noastra a principiilor aceste Legi, demonstrata si prin viata lui Isus. Cine o calca in mod voit, nu poate fi salvat doar

prin faptul ca stie orice despre Dumnezeu.
Pt ca nu cunoasterea lui Dumnezeu este neprihanire, ci acceptarea si practicarea principiilor Sale.

Despre sabate ar trebui alt topic...am mai discutat si oricum nu am ajuns la nici o concluzie :tease: Oricum este de apreciat ca ai incercat sa raspunzi la intrebari... :P
0

#3 Utilizator offline   Vali29 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 31-January 06

Scris 08 February 2007 - 11:32 PM

Va rog frumos sa-mi aduceti si mie un singur verset in care se specifica cum ca Domnul Isus se afla in partea dreapta, sau in partea stanga a Tatalui.
0

#4 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 09 February 2007 - 01:05 PM

Vezi postareamarinaru, la Feb 8 2007, 05:41 PM, a spus:

Da...ca doar nu este prin sine.
Deci este Cristos Fiul lui Dzeu/divin sau nu ? :-

Care este speculatia in ce am scris eu ? Dar tu cand citezi v. 1,2 si 14 cum este ?
De ce este speculatie?Pentru ca tragi concluzii de pe un text,care nu spune asta.
Interpretarea v..1,2 si14 sunt interpretate literal ,cuvant cu cuvant. :cheer:

Ba poate insemna ca si singur...si tu poti sa spui acasa "trebuie sa luam paine"...si de fapt se duce doar o persoana dupa paine...sigur inseamna ca mai era cineva cu el...si de ce nu ingerii chiar daca ar fi creati ? Si spui ca eu speculez

Nu,cand eu spun'trebuie sa luam paine' o spun de fata cu altcineva,care este in casa cu mine si are banii,sau cel putin contribuie.Daca as locui singura in casa si as spune'trebuie sa luam paine' ar insemna ca sufar de dubla personalitate. :)

Versetul din geneza1.26 spune :
Apoi Dumnezeu a zis: "Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ."
1.Pluralul majestatii nu este valabil,de vreme ce nu este exemplificata nici o alta putere monarhica manifestata in forma de plural.

2.De ce nu pot ingerii fi implicati ?Pentru ca ei nu au participat la creatia omului(cel putin nu scrie alb pe negru in nici un alt loc :) ) si nici omul nu a fost creeat in chipul si asemanare ingerilor.Avem descrieri ale ingerilor in Biblie,si cel putin un element(daca nu chiar doua) ne lipsesc :ingerii nu au sex dar in schimb au aripi :cheer:

Argumente

1.Daca omul ar fi facut dupa chipul lui Dzeu si al ingerilor,atunci versetul din geneza3.22 ne spune ca de fapt ingerii si Dumnezeu sunt egali in divinitate (ceea ce nu poate fi adevarat,de vreme ce ingerii inca se mai inchina Lui Dzeu,ii dau slava si spun:sfant,sfant,sfant este Domnul Dumnezeu)

geneza3,22: Domnul Dumnezeu a zis: "Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm dar acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el, şi să trăiască în veci.

2. in geneza 11.7,8
apare pluralul 'haidem' din nou,citind textul,am intelege ca Dumnezeu si ingerii nu pot fi pe acelasi plan de egalitate :
geneza11.7 :Haidem! Ne pogorâm şi să le încurcăm acolo limba, ca să nu-şi mai înţeleagă vorba unii altora." 8 Şi Domnul (nu Domnul si ingerii) i-a împrăştiat de acolo pe toată faţa pământului; aşa că au încetat să zidească cetatea

Aaaa,sa nu uit!Daca noi astazi suntem pe un plan de 'egalitate 'cu Dumnezeu este prin credinta si prin jertfa cristica.Nu prin meritele noastre si in nici un caz ptr ca am fi de fapt,sfinti si egali cu Tatal.Cel putin nu prin puterile noastre.

Psalmul 45.6,7ne pune in fata unui Dumnezeu...si a unui ,er,alt Dumnezeu :roll: si foarte ciudat,acesti doi dumnezeu sunt prezenti si comunica,inainte de nasterea lui Cristos,deci faza cu 'Isus are un inceput,si anume cand a fost zamislit in pantecul Mariei' nu se pupa :cheer: ...doar daca,cum am mai spus,avem un dumnezeu care sufera de dubla personalitate.

psalmul45.6,7 Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este veşnic; toiagul de domnie al împărăţiei Tale este un toiag de dreptate. Tu iubeşti neprihănirea, şi urăşti răutatea. De aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tău Te-a uns cu un untdelemn de bucurie, mai presus decât pe tovarăşii Tăi de slujbă.

In plus acest pasaj este folosit in Evrei,este aplicat lui Isus,iar traducerea cuv 'Dumnezeu' este Elohim.
Deci,Elohim este numele lui Dzeu Yahve,dar este folosit in traducerea evreiasca ptr Isus,care este un Dumnezeu creat..mai nou :cheer:

Si pana la urma,daca Cristos nu este divin,daca Cristos este o faptura facuta,deci nu are nici in clin nici in maneca cu Dumnezeul Glorificat,Elohim...cum se face ca Biblia ne cere sa ne inchinam Lui ? Ne inchinam unui dumnezeu creeat ,cand Dumnezeu Insasi ne zice ca EL e un Dzeu gelos si ca uraste idolatria

Vezi postareaVali29, la Feb 8 2007, 09:32 PM, a spus:

Te inseli Ana. Toti suntem duhuri slujitoare asa cum zice Scriptura. Exact despre ingeri este vorba.

Deci tu imi spui mie ca... ingerii,duhuri slujitoare,au fost de fata si au contribut la crearea noastra,ca oameni?
Imi dai si un exemplu biblic,te rog?

Geneza "Domnul i S-a arătat la stejarii lui Mamre, pe când Avraam şedea la uşa cortului, în timpul zădufului zilei.
Avraam a ridicat ochii, şi s-a uitat: şi iată că trei bărbaţi stăteau în picioare lângă el. Când i-a văzut, a alergat înaintea lor, de la uşa cortului, şi s-a plecat până la pământ...
Bărbaţii aceia s-au depărtat, şi au plecat spre Sodoma. Dar Avraam stătea tot înaintea Domnului."

Sa inteleg ca tu nu ai auzit niciodata de termenul ''a trimite pe altcineva in numele meu'' :hi: ???

Si in plus,textul ne spune ca trei barbatii au venit si au plecat,iar Domnul a ramas ...deci cei trei barbati nu erau...Domnul .Erau trimisi in Numele Domnului!

Evrei 1:13~14 "13. Şi căruia din îngeri i-a zis El vreodată: "Şezi la dreapta Mea, până voi pune pe vrăjmaşii Tăi aşternut al picioarelor Tale?" Nu sunt oare toţi duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moşteni mântuirea?"

Exact.Caruia dintre ingeri ii spune Dzeu 'am sa pun vrajmasii la picioarele tale ?
Cui ii poate spune Dzeu ''mergi pentru Mine'' ''stai la dreapta Mea'' ''am sa iti pun pe vrajmasi la picioarele tale'' daca nu unuia la fel cu El? Si de ce implicam pe ingeri in treaba cu divinitatea ?Sa inteleg ca cei care dau onoare si slava ingerului Gabriel,au voie ? :crazy:
Pana aici am ajuns,sa ii punem pe ingeri pe acelasi plan de egalitate cu INSASI DUMNEZEU,ba mai mult,prezenti si implicati la creatie,ca si cum ar fi una si aceeasi cu Dumnezeu? Imagine amplasata

Pai asta e aberatie mai mare decat 'erezia trinitatii' ,pe bune! Imagine amplasata

Ana

În Numele Tatălui şi al Fiului şi...

506 Sinodul de la Agde, din Franţa, a decis excomunicarea tuturor
creştinilor care mănâncă în compania evreilor.

507 Un grup de oameni au ucis toţi evreii din Daphne, Antiohia şi le-
au distrus casele.

538 Al treilea sinod din Orleans a interzis evreilor accesul pe străzi
în a doua jumătate a „Săptămânii Mari”.

553 Împăratul bizantin Iustin a cerut ca în ziua Sabatului evreii să
nu mai citească lecţiile lor în limba ebraică, ci în limba greacă.

581 În timpul sinodului de la Macon s-a hotărât ca evreii să salute
preoţii în mod reverenţios, plecându-şi genunchii înaintea lor.

589 Conciliul de la Toledo a retras evreilor dreptul de a poseda
sclavi, lucru care era permis doar creştinilor. Rezultatul acestei
decizii a fost acela că evreii au fost nevoiţi să-şi vândă
proprietăţile.

633 Al patrulea conciliu din Toledo a avut ca temă de discuţie
problema acelor evrei care au primit botezul „creştin” şi pe
care l-au negat mai apoi. Măsura luată a fost aceea de a-i
pedepsi. Episcopul a fost cel care a pronunţat executarea
pedepsei. Copiii evreilor în cauză au fost despărţiţi de familiile
lor şi duşi în familii creştine.

694 Al şaptelea conciliu din Toledo i-a declarat pe evrei „duşmani
ai statului.” Pentru că aceştia au adus injurii la adresa
crucifixului, trebuiau să devină sclavi. Proprietăţile lor au fost
confiscate, iar copiii mai mari de 7 ani au fost luaţi
pentru ca, mai târziu, să se căsătorească cu creştini.

1095 Papa Urban II a făcut apel la declanşarea primei cruciade. În
multe oraşe au avut loc masacre ale populaţiei evreieşti...

Ce treaba are asta cu Dumnezeu...sau cu mine ?

Va rog frumos sa-mi aduceti si mie un singur verset in care se specifica cum ca Domnul Isus se afla in partea dreapta, sau in partea stanga a Tatalui.

De ce ar aveam importanta atat de mare ?

Aceasta postare a fost editata de Anna Condor: 09 February 2007 - 01:13 PM

0

#5 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 09 February 2007 - 04:54 PM

Vezi postareaAnna Condor, la Feb 9 2007, 03:05 PM, a spus:

Deci este Cristos Fiul lui Dzeu/divin sau nu ? :D

Da.

De ce este speculatie?Pentru ca tragi concluzii de pe un text,care nu spune asta.
Interpretarea v..1,2 si14 sunt interpretate literal ,cuvant cu cuvant. :think:

?!?!?!? Pai si eu le interpretez la fel de literal ca si tine. Eu am si argumentul ca "Cuvantul" nu poate sa fie Cristos pentru ca altfel nu avea de ce sa scrie "Cuvantul" si scria direct "Cristos"...sau FIUL. Este clar o diferenta intre "CUVANT"...si CRISTOS pentru ca acesta se face TRUP si devine CRISTOS.

Nu,cand eu spun'trebuie sa luam paine' o spun de fata cu altcineva,care este in casa cu mine si are banii,sau cel putin contribuie.Daca as locui singura in casa si as spune'trebuie sa luam paine' ar insemna ca sufar de dubla personalitate. :(

Eu nu am spus ca Dumnezeu era singur. Tu stai in casa cu o persoana...si spui..."trebuie sa facem ceva"...si tu esti cel care face de fapt acel ceva...Este foarte logic si foarte posibil...dar poate tu nu vrei sa vezi asta...

Versetul din geneza1.26 spune :
Apoi Dumnezeu a zis: "Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ."
1.Pluralul majestatii nu este valabil,de vreme ce nu este exemplificata nici o alta putere monarhica manifestata in forma de plural.

Asta este parerea ta...sunt zeci de teologi care spun ca este vb. despre "pluralul majestatii"...si mai mult v.27 chiar ne spune...

Geneza 1:27 Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.

Este cumva facut omul dupa 3 chipuri sau dupa un chip ? Daca Dumnezeu ar avea/fi 3 persoane atunci ar trebui sa avem 3 chipuri si nu unul...eu cred ca versetul confirma ceea ce spuneam anterior cu painea :doh:

2.De ce nu pot ingerii fi implicati ?Pentru ca ei nu au participat la creatia omului(cel putin nu scrie alb pe negru in nici un alt loc :D ) si nici omul nu a fost creeat in chipul si asemanare ingerilor.Avem descrieri ale ingerilor in Biblie,si cel putin un element(daca nu chiar doua) ne lipsesc :ingerii nu au sex dar in schimb au aripi ;)

Si nici alb pe negru nu spune ca Cristos a participat la creatia omului...este la fel de valabil in ambele cazuri...logica ta se aplica in ambele cazuri...

1.Daca omul ar fi facut dupa chipul lui Dzeu si al ingerilor,atunci versetul din geneza3.22 ne spune ca de fapt ingerii si Dumnezeu sunt egali in divinitate (ceea ce nu poate fi adevarat,de vreme ce ingerii inca se mai inchina Lui Dzeu,ii dau slava si spun:sfant,sfant,sfant este Domnul Dumnezeu)

geneza3,22: Domnul Dumnezeu a zis: "Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm dar acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el, şi să trăiască în veci.

Sunt socat de concluziile tale...unde apare in acest verset cuvantul "EGAL" ? Eu cred ca de fapt versetul spune ca ingerii se plimba cu un ferrari...ce zici de interpretarea mea ? Nu cunosc oare ingerii binele si raul ? Ce legatura are una cu alta...!?!?!?!

2. in geneza 11.7,8
apare pluralul 'haidem' din nou,citind textul,am intelege ca Dumnezeu si ingerii nu pot fi pe acelasi plan de egalitate :
geneza11.7 :Haidem! Ne pogorâm şi să le încurcăm acolo limba, ca să nu-şi mai înţeleagă vorba unii altora." 8 Şi Domnul (nu Domnul si ingerii) i-a împrăştiat de acolo pe toată faţa pământului; aşa că au încetat să zidească cetatea

Aaaa,sa nu uit!Daca noi astazi suntem pe un plan de 'egalitate 'cu Dumnezeu este prin credinta si prin jertfa cristica.Nu prin meritele noastre si in nici un caz ptr ca am fi de fapt,sfinti si egali cu Tatal.Cel putin nu prin puterile noastre.

Draga mea...noi nu suntem, nu am fost si nici nu o sa fim vreodata pe plan de egalitate cu divinitatea...daca am fi egali atunci am fi in stare sa facem ceva face divinitatea si nu am mai avea nevoie de ea...rationamentul tau este total gresit...Can d spune "haidem sa facem"...e ca si cum ar spune un general in razboi..."hai sa atacam acolo"...sau "hai sa facem cutare lucru"... :stars:

Psalmul 45.6,7ne pune in fata unui Dumnezeu...si a unui ,er,alt Dumnezeu :lol: si foarte ciudat,acesti doi dumnezeu sunt prezenti si comunica,inainte de nasterea lui Cristos,deci faza cu 'Isus are un inceput,si anume cand a fost zamislit in pantecul Mariei' nu se pupa :doh: ...doar daca,cum am mai spus,avem un dumnezeu care sufera de dubla personalitate.

psalmul45.6,7 Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este veşnic; toiagul de domnie al împărăţiei Tale este un toiag de dreptate. Tu iubeşti neprihănirea, şi urăşti răutatea. De aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tău Te-a uns cu un untdelemn de bucurie, mai presus decât pe tovarăşii Tăi de slujbă.

In plus acest pasaj este folosit in Evrei,este aplicat lui Isus,iar traducerea cuv 'Dumnezeu' este Elohim.
Deci,Elohim este numele lui Dzeu Yahve,dar este folosit in traducerea evreiasca ptr Isus,care este un Dumnezeu creat..mai nou :focus:

In psalm este vorba de David...el este numit "Dumnezeu"...si da ii este aplicat ulterior lui Cristos. Asta este doar un alt argument in plus ca termenul de "Dumnezeu" nu ii este aplicat doar lui IHVH/TATALUI...ci si altora dar fara ca acestia sa fie EGALI cu cel care este prin sine Dumnezeu.

Si pana la urma,daca Cristos nu este divin,daca Cristos este o faptura facuta,deci nu are nici in clin nici in maneca cu Dumnezeul Glorificat,Elohim...cum se face ca Biblia ne cere sa ne inchinam Lui ? Ne inchinam unui dumnezeu creeat ,cand Dumnezeu Insasi ne zice ca EL e un Dzeu gelos si ca uraste idolatria

Cristos a primit o slava mai mare si ca ingerii...Biblia ne cere sa ne rugam Tatalui in numele Fiului...
0

#6 Utilizator offline   Vali29 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 31-January 06

Scris 09 February 2007 - 06:50 PM

Vezi postareaAnna Condor, la Feb 9 2007, 01:05 PM, a spus:

Vali29, la Feb 8 2007, 09:32 PM, a spus:

pentru ca marea majoritate a celor ce cred intr-un dumnezeu triunic, si-au imaginat in multe icoane ce sunt gata de pupat, trei dumnezei cu chipuri de oameni aliniati dupa cum urmeaza: 1 2 3.

*Numarul 2, are obligatoriu pe cineva la stanga si la dreapta.
*Numarul 1, are obligatoriu pe cineva in partea dreapta.
*Numarul 3, are pe cineva in partea stanga.

*Imaginea nu a fost privita in oglinda

Din aceasta cauza am rugat pe cineva sa-mi aduca din Scripturi un verset oarecare in care se specifica unde este plasat numarul 1, 2, respectiv 3. Ma intereseaza foarte mult aceasta ordine, daca ea exista sub forma de aranjament florar, in forma de piramida, dupa inaltime, dupa varsta, greutate, putere de decizie, culoarea parului, culoarea hainelor, culoara ochilor... :lol:

:( Ana
0

#7 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 09 February 2007 - 08:41 PM

Vezi postareaVali29, la Feb 9 2007, 08:50 PM, a spus:

pentru ca marea majoritate a celor ce cred intr-un dumnezeu triunic, si-au imaginat in multe icoane ce sunt gata de pupat, trei dumnezei cu chipuri de oameni aliniati dupa cum urmeaza: 1 2 3.

*Numarul 2, are obligatoriu pe cineva la stanga si la dreapta.
*Numarul 1, are obligatoriu pe cineva in partea dreapta.
*Numarul 3, are pe cineva in partea stanga.

*Imaginea nu a fost privita in oglinda

Din aceasta cauza am rugat pe cineva sa-mi aduca din Scripturi un verset oarecare in care se specifica unde este plasat numarul 1, 2, respectiv 3. Ma intereseaza foarte mult aceasta ordine, daca ea exista sub forma de aranjament florar, in forma de piramida, dupa inaltime, dupa varsta, greutate, putere de decizie, culoarea parului, culoarea hainelor, culoara ochilor... :lol:

:( Ana

Interesanta idee...nu m-am gandit la asta...si chiar asa de ce nu este prezentat ca fiind la dreapta Tatalui ci la dreapta lui Dumnezeu. Oare nu pentru a se face o diferenta intre Cristos si Dumnezeu ?
0

#8 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 09 February 2007 - 09:18 PM

Vezi postareamarinaru, la Feb 9 2007, 09:41 PM, a spus:

Interesanta idee...nu m-am gandit la asta...si chiar asa de ce nu este prezentat ca fiind la dreapta Tatalui ci la dreapta lui Dumnezeu. Oare nu pentru a se face o diferenta intre Cristos si Dumnezeu ?

Apostolul Pavel rezolva dilema voastra! Isus sta la dreapta Maririi (a Trinitatii) si El este Fiul Tatalui! Dumnezeu ne-a vorbit prin Fiul SAU! Deci Dumnezeu (Tatal,Fiul si Duhul Sfant) a ales ca in vremea sfarsitului sa ne vorbeasca prin Fiul Sau!

EVR 1: 1 Dupa ce a vorbit in vechime parintilor nostri prin prooroci, in multe rinduri si in multe chipuri, Dumnezeu,
EVR 1: 2 la sfirsitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus mostenitor al tuturor lucrurilor, si prin care a facut si veacurile.
EVR 1: 3 El, care este oglindirea slavei Lui si intiparirea Fiintei Lui, si care tine toate lucrurile cu Cuvintul puterii Lui, a facut curatirea pacatelor, si a sezut la dreapta Maririi in locurile prea inalte,
EVR 1: 4 ajungind cu atit mai pe sus de ingeri, cu cit a mostenit un Nume mult mai minunat decit al lor.
EVR 1: 5 Caci, caruia dintre ingeri a zis El vreodata: ,,Tu esti Fiul Meu; astazi Te-am nascut?`` Si iaras: ,,Eu Ii voi fi Tata, si El Imi va fi Fiu?``
EVR 1: 6 Si, cind duce iaras in lume pe Cel intii nascut, zice: ,,Toti ingerii lui Dumnezeu sa I se inchine!``
EVR 1: 7 Si despre ingeri zice: ,,Din vinturi face ingeri ai Lui; si dintr'o flacara de foc, slujitori ai Lui``;
EVR 1: 8 pe cind Fiului I-a zis: ,,Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule, este in veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate:
EVR 1: 9 Tu ai iubit neprihanirea si ai urit nelegiuirea: de aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tau Te-a uns cu un untdelemn de bucurie mai pe sus decit pe tovarasii Tai.``
0

#9 Utilizator offline   jeniffer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-October 06

Scris 10 February 2007 - 02:01 AM

Filozofie prin care barbatii si-au atribuit puterea prin simboluri supranaturale.
0

#10 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 10 February 2007 - 05:13 AM

ISUS HRISTOS ESTE DUMNEZEU

a. Afirmatie explicita:

....caci un Copil ni s-a nascut, un Fiu ni s-a dat di domnia va fi pe umarul Lui, il vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele veciniciilor, Domn al pacii.... (Is. 9:6)

.... la inceput era Cuvintul, si Cuvintul era cu Dumnezeu, si Cuvintul era Dumnezeu...( Ioan 1:1)

....Drept raspuns Toma I-a zis: Domnul meu si Dumnezeul meu..... (Ioan 20:28)

Fara sa mai mai citez in detaliu restul versetelor, sugerez sa se citeasca si sa se studieze urmatoarele versete: Fapt. 20:28, Rom. 9:5, Tit 2:13, Evrei 1:8, 2 Pet. 1:1, 1 Ioan 5:20. Pentru o traducere corecta, si un studiu linguistic, este bine sa se foloseasca versiunea in limba greaca care se poate gasi foarte usor pe internet. Din cauza ca unele versete si cuvinte in limba romana nu au fost traduse exact, este bine sa se faca comparatia pentru studiu unui student mai serios.

TATAL LUI ISUS HRISTOS ESTE DUMNEZEU

Afirmatie explicita:

....Tata, a sosit ceasul! Proslaveste pe Fiul Tau, ca si Fiul Tau sa te proslaveasca pe Tine...(Ioan 17:1)

....totus pentru noi nu este decit un singur Dumnezeu: Tatal, dela care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi, si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sint toate lucrurile si prin El si noi....(1 Cor. 8:6)

Deasemenea gasim expresia; Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Cristos.

...Binecuvintata sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, Parinytele indurarilor si Dumnezeul mingaieri...( 2 Cor. 1:3)

....Binecuvintat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos.......( Ef. 1:3)

....Binecuvintata sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Cristos.......(1 Petru 1:3)

DUHUL SFINT ESTE DUMNEZEU

a. Egal cu Dumnezeu:

.....Anania, pentruce ti-a umplut Satana inima ca sa minti pe Duhul Sfint, si sa ascunzi o parte din pretul mosioarei?....N’ai mintit pe oamnei, ci pe Dumnezeu.... (Fapt. 5:3-4)

....Caci Domnul este Duhul; si unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia. Noi toti privim cu fata descoperita, ca intr-o oglinda, slava Domnului, si sintem schimbati in acelas chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului.... (2 Cor. 3:17-18)

b. Are atributele lui Dumnezeu

Etern: ....cu cit mai mult singele lui Hristos, care prin Duhul cel vecinic... (Evrei 9:14)

Omniprezent: ....unde ma voi duce departe de Duhul Tau, si unde voi fugi departe de Fata Ta?.... (Ps. 139:7)

Atotstiutor: ....Caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adinci ale lui Dumnezeu..... Tot asa nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu afara de Duhul lui Dumnezeu.... (1 Cor. 2:10-11)

c. A fost implicat in toate lucrarile lui Dumnezeu

In Creatie: Gen. 1:2, Ps. 104:30
In Intruparea lui Cristos: Mat. 1:18, 20, Luca 1:35
In Inviere: Rom. 1:4, 8:11
In Mintuire: Rom. 8:1-27

Este o persoana
Calificarea unei fiinte de a fi o persoana trebuie sa aibe cel putin 3 caracteristici:

Minte ( intelect)
Vointa proprie
Emotii
Ca o persoana umana, o fiinta trebuie sa aibe cel putin aceste 3 caracteristici. Abilitatea de a gindi, a rationa, a alege, a avea dorinte, sint asociate cu o constiinta care sint exclusive unei Persoane. Toate aceste calitati sint vazute in Duhul Sfint, asa cum sint vazute in Fiul si Tatal. Duhul Sfint este identificata ca o persona de apostolul Ioan in Ioan 16:13:

...Cind va veni Mingiiatorul (EKEINOS), Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul: caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, si va va descoperi lucrurile viitoare...

Ioan a folosit cuvintul grec (masculin) EKEINOS, facind referinta la o persoana care are o identitate, si e diferita fata de Tatal sau de Fiul. In plus Tatal si Fiul fac distinctie cind vorbesc despre Duhul Sfint. Isus nu ar fi putut sa vorbeasca despre duhul Lui sau al Tatalui, care ar fi venit. Dumnezeu care etse atotstiutor, nu ar fi stiut cite probleme a creat facind o observatie vaga, pe care sa nu o intelegem si sa ne contrazicem de 2000 de ani? Daca cea ce Isus a spus face referinta la o putere spirituala, inpersonala, ar fi spus, si Ioan impreuna cu Apostolii ar fi inteles-o. Faptul ca noi nu vrem sa aceptam, sau sa putem intelege acest mister a personalitatii Duhul Sfint, nu inseamna ca El nu este o Persoana, si este Dumnezeu. Faptul ca nu inteleg cum se produce un uragan, de unde vine, nu inteleg date specifice despre acest fenomen, asta nu inseamna ca nu exista si ca nu se manifesta. Cea ce face ca Duhul Sfint sa fie o Persoana, este relatia icare exista in Dumnezeire intre cele 3 Persoane, Tatal, Fiul si Duhul Sfint. Unitatea celor 3 si modul in care lucreaza impreuna este descrisa pe paginile Bibliei, indiferent daca vrem sa acceptam sau nu.

http://www.voxdeibap...zului_part2.htm
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 55 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Confucius,Mahomed si Buddha sunt morti! jackpot  1 1.248
Topic inchis Atasamente PUNE-I O INTREBARE LUI DUMNEZEU
o singura intrebare.
Majer  170 12.417
Topic inchis carti
Vreau si eu carti
prozium  2 5.395
Hot Topic (New) Cucerirea Ierusalimului din 70 AD
greseala teologilor
zexelica  95 12.223
Topic inchis Cine stie despre poveste paianjenului si David? cristinutza_xum  4 4.609