sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Castrare catelusa teme combinate Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   ina4tou 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 05-October 06

Scris 08 February 2007 - 12:43 PM

Salut la toata lumea.Vreau si io sa va intreb, pe cei care au trecut prin asa ceva sau care stiu mai multe detalii.Vreau sa imi castrez maine catelusha-e bichon-, si mi e cam frica, nu sh, tre sa cunosc ceva inaite de operatie, sa nu manace, ceva de genu.Imi poate spune cineva cum se va comprta dupa operatie, poate sa isi face nevoile afar, are voie sa iasa, nu sh, tot ce stiti, mi ar fi de mare ajutot.Multumesc anticipat
0

#2 Utilizator offline   radu84 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 07-February 07

Scris 08 February 2007 - 08:48 PM

intreaba veterinarul
0

#3 Utilizator offline   cititor1 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 06-January 07

Scris 09 February 2007 - 10:18 AM

Eu am operat catelusa, dar in urgenta medicala. Avea deja 10 ani. Cu toate ca doctorul mi-a spus ca a doua zi va fi bine, nu a fost asa. Nu se putea tine pe picioare, cam dormea pe ea. A trebuit dusa afara in brate. Dar dupa doua, trei zile, a fost f. bine. Cred ca a fost si problema de varsta ca si-a revenit mai greu din anestezie.
Succes si rabdare
0

#4 Utilizator offline   Anca/Maria 

• cold as ice
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 29-June 06

Scris 09 February 2007 - 12:36 PM

Nu e mare lucru. E adevarat, primele 2 zile pregateste'te... va face prin casa. Insa, ei se vindeca foarte repede. In cateva zile ai sa si uiti. :crazy:
0

#5 Utilizator offline   lavvinya 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 22-June 06

Scris 11 February 2007 - 10:51 AM

Am trecut prin asa ceva de mai multe ori....nu conteaza daca a mancat sau nu in ziua respectiva...ideea e ca dupa operatie sa fie bine acoperita(una din catzelushele mele a inceput sa tremure si m-am speriat)poate chiar o sticla de apa calda de pus langa ea.
prima zi daca se tzine pe picioare va trebui dusa afara....daca nu va face pe ea.dupa 2 zile ar trebui sa-si revina,si sa nu te sperii ca in prima zi va fi apatica.
MULT SUCCES SI SANATATE!
0

#6 Utilizator offline   fnicolici1 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-August 07

Scris 06 March 2008 - 10:27 PM

Buna seara,

UN SFAT COMPETENT VA ROG...multumesc anticipat.

Am urmatoarea problema: cateaua mea are 8 ani, a facut doua randuri de pui si dupa ciclu intra in "lactatie falsa"...in afara de lactatie, adopta si o jucarie din plus pe care o trateaza ca un pui...este ok si o inteleg.

Am mers astazi la un medic veterinar din cartier si mi-a zis ca pentru tratarea lactatiei false trebuie sa o masez cu mastoprofen si sa-i pun comprese reci (stiam din anii anteriori). In plus, mi-a recomandat sa o castrez fiindca daca tot face lactatii false poate face si cancer mamar. CASTRAREA REZOLVA INCIDENTA CANCERELOR MAMARE LA VARSTA DE 8 ANI?

I-am explicat medicului de cartier ca am avut urmatoatele DOUA recomandari apropos de castrare:

I)- De la medicul initial al catelei - faza de pui pana la 6 ani (doctor in medicina veterinara, pensionar, clinica veterinara) - recomandarea a fost sa faca doua randuri de pui la interval de 1 an si nu o sa aiba probleme cu cancerul mamar.

Comentariul medicului actual (tanar): " de atunci parerile medicale s-au schimbat...trebuie sa-i faceti castrare"

II) - De la sectia de ginecologie, Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti un medic mi-a explicat ca ,virgula, castrare produce o "protectie" la aparitia cancerului mamar numai daca aceasta se face inaintea aparitiei primului ciclu...adica inainte de 6 luni. Iar castrarea ulterioara nu garanteaza neaparitia cancerului.

Comentariul medicului actual: la Fac. med Veterinara ii cunosc pe toti (enumera nume)...in plus este un asistent pe acolo care se da medic...probabil cu el te-ai intalnit.
--------

Deci... sa o castrez sau nu...apropos de incidenta cancerului mamar?

Este vorba de un tekel...inainte (timp de 14 ani) am avut tot un tekel...baiat.
Pot sa afirm ca tekelii mi-au "ocupat" mai mult de jumatate din viatza...

Un sfat competent si neutru ar fi binevenit...oricum nu o sa-mi mutilez cateaua dacat daca este absolut nevoie.

Cu multumiri,
FN
0

#7 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 13 March 2008 - 11:52 AM

si eu am doua cateluse de talie si mai mica. pe una dintre ele am castrat-o din motive medicale, dar si asa cu multe emotii. la ultima sarcina uterul i s-a spart si doi pui din patru erau in afara uterului, care ulterior nu au supravietuit.
castrarea in sine nu are un risc operational crescut, dar evident cat e, tot risc se cheama. catelusa mea pepita la o saptamana de la operatie deabia i se mai vedea vag urma lasata pe burtica.
lactatiile false, repetate, pot fi un semn de atentionare !!!!!!!!!
comportamentul ''matern'' e de asemenia firesc, explicabil
acum...tu decizi si ai doua posibilitati:
necastrarea si risc de cancer crescut, sau castrarea si rezolvarea problemei
sanatate maxima!
0

#8 Utilizator offline   Saharian 

• fost
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 03-November 06

Scris 13 March 2008 - 11:59 AM

Nu e numai oportuna, este si o obligatie morala - daca nu ii poti oferi viata pe care si-o doreste , macar fa tot ce poti ca sa o imbunatatesti pe cea posibila
In multe tari castrarea animalelor de casa este obligatorie - pentru a stopa inmultirea animalelor fara stapan
0

#9 Utilizator offline   lavvinya 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 22-June 06

Scris 13 March 2008 - 12:26 PM

eu am castrat-o pe Alma la varsta de 1 an- din cauza unor probleme medicale ce e drept, si sunt ff multumita de cum a reusit operatia.

varsta de 8 ani nu e f avansata...in schimb cancerul va aparea ff rpd daca nu o castrezi.

apeleaza la un medic ff bun, si tine-ne la curent!
0

#10 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 13 March 2008 - 12:37 PM

daca esti din bucuresti, iti recomand eu un medic excelent...si fara tarife exagerate
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Ce cosmetice sunt recomandate pentru caini?
sampon pentru caini
as@lucian  3 1.877
Hot Topic (New) Atasamente Salvati o viata!
..cu o mica contributie puteti schimba o soarta..
Shadow and Light  42 11.417
Hot Topic (New) Atasamente Rase de caini
Care sunt cei mai periculosi/draguti/destepti/prietenosi?
Bercu  61 36.314
Replici noi Yorkshire Terrier
As dori sa aflu mai multe despre rasa
ralucuta7  11 8.456
Replici noi Bishon
ajutor
Abbytza  7 1.298