sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Visul in mitologia si credinta romaneasca credeti in....stiti sa le descifrati? Evaluare topic: - - - - -

Poll: Visul in mitologia si credinta romaneasca (37 membri au votat)

Visul in mitologia si credinta romaneasca

1. DA (16 voturi [43.24%])

Procentaj din vot: 43.24%

2. NU (10 voturi [27.03%])

Procentaj din vot: 27.03%

3. UNEORI (11 voturi [29.73%])

Procentaj din vot: 29.73%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#21 Utilizator offline   AnMar 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-April 05

Scris 14 April 2005 - 10:00 PM

aLat,Multumesc pentru urare!acum trei zile mi-a facut un stop respirator din care la-am scos foarte greu singura cu aparatura de oxigeno-terapie si ma chinuiesc in continuare cu aspirarea ralurilor care apar continuu.E al doilea de genul asta.Revenind la vise,nu am pretentia ca sunt atotcunoscatoare,de aceea nici nu ma arunc in a le interpreta altora visele.In primul rand nu am destule informatii despre ei,in al doilea rand nu-mi plac situatiile penibile!Bineinteles ca pentru fiecare individ un vis are are o conotatie aparte,altfel ne-am sufoca printre tipare.Ce nu inteleg este ce anume e universal in interpretare?Elementul sa zicem,copac,urs frunze noi...?Sau intregul vis>
0

#22 Utilizator offline   oana*gabriela 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-December 04

Scris 16 April 2005 - 11:43 AM

Mie nu imi place deloc ideea de a visa pentru simplul fapt ca atunci cand fac asta (si imi si amintesc) nu ma odihnesc bine deloc. Indiferent de cat de mult dorm, ma trezesc obosita. Plus ca mai exista posibilitatea sa ma trezesc si speriata.
Cand eram mai mica am patit-o, de doua ori chiar. Si de ambele ori m-am trezit plangand de frica (intr-unul din vise nu stiu ce era, dar in celalalt era un sarpe care ma speria teribil).
Sincer.. nu prea ma consum incercand sa gasesc o posibila semnificatie viselor mele. Nu am sesizat nimic, nici o coincidenta, n-am avut o treaba. Pur si simplu visez si atat. Si nu dorm bine, sa nu uitam de partea asta.
Din cate stiu eu totusi, visele sunt modul prin care subconstientul nostru "iese la plimbare". Si in al nostru subconstient se afla destule...

0

#23 Utilizator offline   AnMar 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 16 April 2005 - 03:10 PM

Eu nu-mi impun sa visez.Cand vin ,vin; cand nu,nu!Cu cat iti planifici mai mult asta cu atat dormi mai ca bolovanul si nu visezi nimic!Mai stii!poate ca ai un subconstient icapatanat,un adevarat catar! :roll:
0

#24 Utilizator offline   laurix 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 24-April 05

Scris 24 April 2005 - 01:58 PM

Si eu am visat ceva foarte ciudat azi-noapte...n-am mai visat decat vise de subconstient in ultimele 2 luni...

am visat ca eram cu un baiat sub apa (intr-un ocean). apa era albastra inchis si nu era nici o alta vietuitoare, doar cateva plante. eu traiam sub apa, eram ca un fel de peste, sirena, nu stiu, dar eu ma simteam om... ma rog, m-am dus cu baiatul ala (care parea prietenul meu cel mai bun, se prea poate sa fi fost si fata) la un fel de batrana (ca un fel de ghicitoare) care ne-a dat cate un obiect mic si ne-a zis ca ala e cheia noastra si ca trebuie sa ne ducem undeva si sa trecem intr-un nou ocean si ca nu ne mai putem intoarce de acolo si ca sa ne gandim bine ce facem. in fine, pana la urma ne-am dus acolo (inotam sub apa ca sirenele) si am ajuns la un fel de geam maaaaare, cat toata apa. sa-a deschis o usa si am trecut amandoi de partea cealalta. usa sa-a inchis si eu imediat m-am gandit ca nu ma mai pot intoarce. acolo era cu totul altceva: era apa albastra deschis, cu multi pesti colorati si cu multa lumina, spre deosebire de partea oceanului de unde am venit. era minunat, ma bucuram si imi placea, dar la inceput simteam ca e mai putin aer ca dincolo, ca apa e mai...rarefiata, ca dincolo era mai densa si ca aici m-as putea sufoca. baiatul a mai mers un timp alaturi de mine dupa care a disparut... (aici sa-ar putea explica prin faptul ca am o prietena foarte buna pe care o cunosc de cand sunt mica mica si care e cam cat mine de mare...destinul ne poate desparti). am inceput sa inot acolo, mergeam in sus si in jos si ma minunau toti pestii si lumina de acolo...eu vroiam sa ies la suprafata, sa vad cum e acolo sus si nu puteam, de fiecare data cand urcam parca din reflex ma intorceam si ma scufundam la loc, mai adanc in apa, imi placea, nu era ca o scufundare adica o adancire, dar eu imi spuneam sa urc si totusi mintea si corpul nu ma ascultau...

cam asta a fost primul vis. in al doilea vis eram ca un fel de luptator care avea un fel de scaate care plutea deasupra pamantului...era de fapt un fel de lichid, mai incolo mi-am dat seama ca era ceva gen sange...e foarte greu sa explic, asta e imaginatie pura. eu eram intr-un fel de armata si trebuia sa ajung sefa acolo pentru ca eram cea mai buna cu chestia aia...dar a venit cineva cu care ma intelegeam f bine si mi-a furat aia si a devenit el/ea sef...deci m-a tradat...dar dupa aia am gasit o alta prietena care m-a ajutat sa fur chestia aia inapoi...pana la urma am pacalit un paznic si am furat aia si am iesit pe strada, unde a trebuit sa trec f greu strada pentru ca erau masini care se invarteau in jurul lor cate 2 (cum e semnul de la feng sui cu yin si yang).

tin sa precizez ca am 15 ani si ceva si ca am cautat ca nebuna azi explicatii...am reusit sa-mi dau seama ca ma voi desparti de prietena mea cea mai buna, ca voi fi tradata, ca voi trece intr-o perioada noua din viata mea plina de emotii...imi place de un baiat si sper ca sa-a referit si la faptul ca voi incepe poate o relatie noua...sper...chiar nu stiu ce sa cred nu am mai visat ceva asemanator de mult. am mai avut un vis, dar care era despre baiatul acela si care era de subconstient, care a fost alb-negru. visele astea 2 au fost color...SIGUR!! tin minte toate nuantele... :- ce sa fac??? chiar ma oftica faptul ca nu stiu ce inseamna...poate cineva sa ma ajute, cat de putin??? va rog...
0

#25 Utilizator offline   AnMar 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 25 April 2005 - 07:04 AM

Salut!Ma bucur pentru tine ca ai posibilitatea sa iti exprimi si altora problemele varstei tale.15 ani e o varsta de rascruce si pentru viata ta in general dar mai ales in formarea personalitatii tale.Abia acum incepe autoeducatia care mie imi pare a fi cea mai importanta pentru autocunoasterea universului propriului Eu.Visul tau tocmai acest lucru te anunta.Vor urma modificari mari in perceptia(cum intelegi) tu problemele vietii.Acum se contureaza viitoarele principii(sa le spunem asa)dupa care te vei ghida mai departe.Mie mi-a fost destul de greu sa trec de la copilarie la adolescenta pentru ca aveam foarte multe complexe si fizice si de alta natura.Daca prietena ta este de o varsta cu tine e posibil sa treceti amandoua printr-o incercare care sa va apropie sau sa va desparta.Poate fi un viitor comun sau viitorul fiecareia in parte.Si eu am o prietena din copilarie(acum avem amandoua 36 de ani) si nu pot sa spun ca ne-am certat vreodata pe lucruri marunte sau majore.Pot afirma ca a fost si este singura prietenie adevarata,lunga si frumoasa din viata mea cu o persoana apropiata de varsta mea.Am o incredere totala in ea si am toate motivele.Chiar daca viata va va indeparta ca locatie incearca sa o pastrezi ca prietena sufleteste vorbind,pastreaza legatura cu ea pentru ca prietenii adevarate intalnesti foarte greu.Nu se stie daca peste ani nuveti ajunge sa va incrucisati din nou destinele!Este ceva in viata ta de acum de care trebuie sa te rupi rapid,ceva care te tine in loc, care te sufoca.Cred ca esti foarte constienta de acel lucru dar nu reusesti sa-la definesti foarte bine.Cred ca intoacerile tale repetate sunt teama de necunoscut,de ruperea de lucrurile atat de cunoscute,de ordinea de acum din viata ta.Baiatul pe care la-ai visat sau cel de care iti place este cunostinta comuna(cu prietena ta)?Am senzatia ca al doilea vis e influentat de ceva vazut de tine la televizor.E posibil sa fie un amestec de mesaje cu influente exterioare.Dar totul duce, parerea mea,catre aceeasi explicatie:o etapa noua in viata ta si a prieteniei tale.Eu si prietena mea nu ne-am amestecat niciodata una in relatia celeilalte cu un baiat.Automat acel baiat devenea o simpla cunostinta si atat.Incearca sa fii cat mai deschisa cu prietena ta si sa discuti toate lucrurile care te framanta,numai asa vei mai dilua framantarile si vei gasi un pic de liniste interioara.Iti doresc sa te fi ajutat cat de cat cu ceea ce ti-am scris si sa fi desteapta.Pune un filtru bun pentru toate problemele si mai scrie ca sa te descarci si sa gasesti poate sfaturi folositoare.Bafta in toate! :cry: :- (fi o mica vrajitoare) :o:
0

#26 Utilizator offline   AnMar 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 25 April 2005 - 08:06 AM

Se mai spune ca visul e momentul cand sufletul paraseste trupul ca intr-un concediu si calatoreste acolo unde-la cheama Domnul.Calatoria poate fi si in trecut si in viitor.Visele ne anunta ce va fi in viitorul imediat apropiat sau ne aduce in fata "ochilor" subconstientului ceea ce a fost in trecut.Putem visa intamplari la care nu am fost partasi(eu am visat asa ceva si cand la-am intrebat pe tatal meu ceva din acel vis sa-a uitat mirat la mine).Nu i-am spus ca visasem, ca ma lua peste picior.I-am spus ca-mi povestise bunica. :">
0

#27 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 25 April 2005 - 10:24 AM

AnMar, la Apr 25 2005, 09:06 AM, a spus:

Se mai spune ca visul e momentul cand sufletul paraseste trupul ca intr-un concediu si calatoreste acolo unde-la cheama Domnul.Calatoria poate fi si in trecut si in viitor.Visele ne anunta ce va fi in viitorul imediat apropiat sau ne aduce in fata "ochilor" subconstientului ceea ce a fost in trecut.Putem visa intamplari la care nu am fost partasi(eu am visat asa ceva si cand la-am intrebat pe tatal meu ceva din acel vis sa-a uitat mirat la mine).Nu i-am spus ca visasem,  ca ma lua peste picior.I-am spus ca-mi povestise bunica. :">
[snapbacca]37849[/snapbacca]

Parerea mea: sufletul nu paraseste trupul decit la moartea acestuia. (sau eventual daca este alungat prin exorcism). Nu exista concedii sau ceva asemanator. Poti sa imi explici faptul ca si grecii din istoria antica aveau vise desi ei nu credeau in Dumnezeu? :-" Sau asiaticii care se gasesc in aceeasi situatie?
0

#28 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-July 04

Scris 25 April 2005 - 01:05 PM

spider, la Feb 18 2005, 03:27 PM, a spus:

"In satul traditional, interpretarea visurilor importante era rezervata batranilor satului sau vracilor, care cu o mare doza de empatie si intuitie reuseau sa descifreze adevarata semnificatie a celor visate.

Totusi, generalizarea unor interpretari de genul „pisica neagra inseamna noroc in vis" nu este deloc utila si indreapta omul care viseaza catre semnificatii false, mesajele transmise de propriul Sine in timpul visului fiind distorsionate si gresit interpretate......."

.......si totusi..........Ce ne transmit visele?
[snapbacca]28324[/snapbacca]

Si asta din cauza ca PISICA NEAGRA inseamna noroc intotdeauna, nu numai in vis :- :cry: .
Nu cred in generalizari :o:
0

#29 Utilizator offline   AnMar 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 25 April 2005 - 01:13 PM

Inseamna ca erau batuti in cap cei care au afirmat asta si din pacate erau multi!Scuzati va rog ca am indraznit sa scriu cuvantul"concediu",poate ca vrea si el sufletul sa ia aer.De acord cu tine,parerea ta!Si altii au dreptul sa si-o exprime cred!Eu nu apelez la citate pentru ca vreau ca aici sa scriu numai ceea ce gandesc sau ceea ce am citit cu cuvintele mele mai mult sau mai putin stralucitoare.Daca se accepta eOca! Eu stiam ca prin exorcism se alunga ceea ce e rau!Banuiesc ca si ei grecii credeau totusi in ceva mai presus de ei!Voi face pe prostul si voi intreba atunci:De unde vin visele?Cum de ajung in locuri in care nu am fost niciodata si le recunosc cand ajung dupa mult timp in ele?Raspunde-mi tu Domnule doct! :-
0

#30 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-July 04

Scris 25 April 2005 - 01:33 PM

AnMar, la Apr 25 2005, 02:13 PM, a spus:

Inseamna ca erau batuti in cap cei care au afirmat asta si din pacate erau multi!Scuzati va rog ca am indraznit sa scriu cuvantul"concediu",poate ca vrea si el sufletul sa ia aer.De acord cu tine,parerea ta!Si altii au dreptul sa si-o exprime cred!Eu nu apelez la citate pentru ca vreau ca aici sa scriu numai ceea ce gandesc sau ceea ce am citit cu cuvintele mele mai mult sau mai putin stralucitoare.Daca se accepta eOca! Eu stiam ca prin exorcism se alunga ceea ce e rau!Banuiesc ca si ei grecii credeau totusi in ceva mai presus de ei!Voi face pe prostul si voi intreba atunci:De unde vin visele?Cum de ajung in locuri in care nu am fost niciodata si le recunosc  cand ajung dupa mult timp in ele?Raspunde-mi tu Domnule doct!  :-
[snapbacca]37905[/snapbacca]

Cu toate ca intrebarea era adresata altcuiva, imi permit sa iti sugerez sa citesti si discutiile precedente:
http://www.roportal....ftopic1595.html
http://www.roportal....pic2073-10.html - in special discutiile despre REM
http://www.roportal....ftopic2787.html

si mai sunt cateva pe tema.

Despre chestionar: uneori visurile pot avea o legatura cu realitatea. Asa ca eu am votat uneori - voi?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Imagini mentale Chronos  6 825
Hot Topic (New) Reincarnare Gregory1992  25 4.424
Replici noi Premonitie? Vis ciudat?...sau altceva?
voi ce credeti?
Giana121  8 1.433
Hot Topic (New) Atasamente Levitatia
explicatii,pareri,concluzii
iepu'  54 15.368
Hot Topic (No New) Meditatia
cum se face ?
ellla  211 24.658