Visul in mitologia si credinta romaneasca credeti in....stiti sa le descifrati?
Scris 14 April 2005 - 10:00 PM
Scris 16 April 2005 - 11:43 AM
Cand eram mai mica am patit-o, de doua ori chiar. Si de ambele ori m-am trezit plangand de frica (intr-unul din vise nu stiu ce era, dar in celalalt era un sarpe care ma speria teribil).
Sincer.. nu prea ma consum incercand sa gasesc o posibila semnificatie viselor mele. Nu am sesizat nimic, nici o coincidenta, n-am avut o treaba. Pur si simplu visez si atat. Si nu dorm bine, sa nu uitam de partea asta.
Din cate stiu eu totusi, visele sunt modul prin care subconstientul nostru "iese la plimbare". Si in al nostru subconstient se afla destule...
Scris 16 April 2005 - 03:10 PM
Scris 24 April 2005 - 01:58 PM
am visat ca eram cu un baiat sub apa (intr-un ocean). apa era albastra inchis si nu era nici o alta vietuitoare, doar cateva plante. eu traiam sub apa, eram ca un fel de peste, sirena, nu stiu, dar eu ma simteam om... ma rog, m-am dus cu baiatul ala (care parea prietenul meu cel mai bun, se prea poate sa fi fost si fata) la un fel de batrana (ca un fel de ghicitoare) care ne-a dat cate un obiect mic si ne-a zis ca ala e cheia noastra si ca trebuie sa ne ducem undeva si sa trecem intr-un nou ocean si ca nu ne mai putem intoarce de acolo si ca sa ne gandim bine ce facem. in fine, pana la urma ne-am dus acolo (inotam sub apa ca sirenele) si am ajuns la un fel de geam maaaaare, cat toata apa. sa-a deschis o usa si am trecut amandoi de partea cealalta. usa sa-a inchis si eu imediat m-am gandit ca nu ma mai pot intoarce. acolo era cu totul altceva: era apa albastra deschis, cu multi pesti colorati si cu multa lumina, spre deosebire de partea oceanului de unde am venit. era minunat, ma bucuram si imi placea, dar la inceput simteam ca e mai putin aer ca dincolo, ca apa e mai...rarefiata, ca dincolo era mai densa si ca aici m-as putea sufoca. baiatul a mai mers un timp alaturi de mine dupa care a disparut... (aici sa-ar putea explica prin faptul ca am o prietena foarte buna pe care o cunosc de cand sunt mica mica si care e cam cat mine de mare...destinul ne poate desparti). am inceput sa inot acolo, mergeam in sus si in jos si ma minunau toti pestii si lumina de acolo...eu vroiam sa ies la suprafata, sa vad cum e acolo sus si nu puteam, de fiecare data cand urcam parca din reflex ma intorceam si ma scufundam la loc, mai adanc in apa, imi placea, nu era ca o scufundare adica o adancire, dar eu imi spuneam sa urc si totusi mintea si corpul nu ma ascultau...
cam asta a fost primul vis. in al doilea vis eram ca un fel de luptator care avea un fel de scaate care plutea deasupra pamantului...era de fapt un fel de lichid, mai incolo mi-am dat seama ca era ceva gen sange...e foarte greu sa explic, asta e imaginatie pura. eu eram intr-un fel de armata si trebuia sa ajung sefa acolo pentru ca eram cea mai buna cu chestia aia...dar a venit cineva cu care ma intelegeam f bine si mi-a furat aia si a devenit el/ea sef...deci m-a tradat...dar dupa aia am gasit o alta prietena care m-a ajutat sa fur chestia aia inapoi...pana la urma am pacalit un paznic si am furat aia si am iesit pe strada, unde a trebuit sa trec f greu strada pentru ca erau masini care se invarteau in jurul lor cate 2 (cum e semnul de la feng sui cu yin si yang).
tin sa precizez ca am 15 ani si ceva si ca am cautat ca nebuna azi explicatii...am reusit sa-mi dau seama ca ma voi desparti de prietena mea cea mai buna, ca voi fi tradata, ca voi trece intr-o perioada noua din viata mea plina de emotii...imi place de un baiat si sper ca sa-a referit si la faptul ca voi incepe poate o relatie noua...sper...chiar nu stiu ce sa cred nu am mai visat ceva asemanator de mult. am mai avut un vis, dar care era despre baiatul acela si care era de subconstient, care a fost alb-negru. visele astea 2 au fost color...SIGUR!! tin minte toate nuantele...
Scris 25 April 2005 - 07:04 AM
Scris 25 April 2005 - 08:06 AM
Scris 25 April 2005 - 10:24 AM
AnMar, la Apr 25 2005, 09:06 AM, a spus:
[snapbacca]37849[/snapbacca]
Parerea mea: sufletul nu paraseste trupul decit la moartea acestuia. (sau eventual daca este alungat prin exorcism). Nu exista concedii sau ceva asemanator. Poti sa imi explici faptul ca si grecii din istoria antica aveau vise desi ei nu credeau in Dumnezeu?
Scris 25 April 2005 - 01:05 PM
spider, la Feb 18 2005, 03:27 PM, a spus:
Totusi, generalizarea unor interpretari de genul „pisica neagra inseamna noroc in vis" nu este deloc utila si indreapta omul care viseaza catre semnificatii false, mesajele transmise de propriul Sine in timpul visului fiind distorsionate si gresit interpretate......."
.......si totusi..........Ce ne transmit visele?
[snapbacca]28324[/snapbacca]
Si asta din cauza ca PISICA NEAGRA inseamna noroc intotdeauna, nu numai in vis
Nu cred in generalizari
Scris 25 April 2005 - 01:13 PM
Scris 25 April 2005 - 01:33 PM
AnMar, la Apr 25 2005, 02:13 PM, a spus:
[snapbacca]37905[/snapbacca]
Cu toate ca intrebarea era adresata altcuiva, imi permit sa iti sugerez sa citesti si discutiile precedente:
http://www.roportal....ftopic1595.html
http://www.roportal....pic2073-10.html - in special discutiile despre REM
http://www.roportal....ftopic2787.html
si mai sunt cateva pe tema.
Despre chestionar: uneori visurile pot avea o legatura cu realitatea. Asa ca eu am votat uneori - voi?
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Imagini mentale | Chronos | 6 | 825 |
|
Reincarnare | Gregory1992 | 25 | 4.424 |
|
Premonitie? Vis ciudat?...sau altceva?
voi ce credeti? |
Giana121 | 8 | 1.433 |