Visul in mitologia si credinta romaneasca credeti in....stiti sa le descifrati?
Scris 18 February 2005 - 02:27 PM
"In satul traditional, interpretarea visurilor importante era rezervata batranilor satului sau vracilor, care cu o mare doza de empatie si intuitie reuseau sa descifreze adevarata semnificatie a celor visate.
Totusi, generalizarea unor interpretari de genul „pisica neagra inseamna noroc in vis" nu este deloc utila si indreapta omul care viseaza catre semnificatii false, mesajele transmise de propriul Sine in timpul visului fiind distorsionate si gresit interpretate......."
.......si totusi..........Ce ne transmit visele?
Totusi, generalizarea unor interpretari de genul „pisica neagra inseamna noroc in vis" nu este deloc utila si indreapta omul care viseaza catre semnificatii false, mesajele transmise de propriul Sine in timpul visului fiind distorsionate si gresit interpretate......."
.......si totusi..........Ce ne transmit visele?
Scris 18 February 2005 - 08:14 PM
visele dureaza ff putin cu toate ca noi credem ca au durat o vesnicie... da asa e.parerea mea este ca visele sunt ca o crevasa in timp in care poti vedea atat trecutul cat si viitorul...
Scris 19 February 2005 - 05:57 AM
Sunt de parere ca in subconstientul nostru exista foarte multe informatii la care putem avea acces prin intermediul viselor.Este un fel de comunicare prin simboluri...
Scris 18 March 2005 - 12:58 PM
Mereu m-a interesat subiectul acesta.
Acum cateva nopti am visat sange... de virginitate.
Pana aici nimic deosebit. Insa a fost o mare coincidenta, deoarece si prietena mea a visat acelsi lucru, in aceeasi noapte, fara ca sa fi discutat despre acesta mai inainte si fara ca vre-una din sa fi visat vre-odata acest lucru mai inainte.
As vrea sa stiu ce semnifica sangele in vis in general, si ce poate insemna aceasta coincidenta???
Acum cateva nopti am visat sange... de virginitate.
Pana aici nimic deosebit. Insa a fost o mare coincidenta, deoarece si prietena mea a visat acelsi lucru, in aceeasi noapte, fara ca sa fi discutat despre acesta mai inainte si fara ca vre-una din sa fi visat vre-odata acest lucru mai inainte.
As vrea sa stiu ce semnifica sangele in vis in general, si ce poate insemna aceasta coincidenta???
Scris 18 March 2005 - 01:59 PM
Eu personal nu ma pricep la descifrat vise,dar din ce am auzit sangele inseamna veste.Insa nu ar trebui sa credem in ele,multe vise nu sunt decat imagini si evenimente care ne-au impresionat in timpul zilei si care ne-au ramas in subconstient.DA poate ca e mai mult decat o coincidenta faptul ca si prietena ta a visat acelasi lucru ca si tine,dar nu ma pricep prea bine la acest lucru.
Scris 11 April 2005 - 07:56 AM
Pentru mine visele nu prea sunt coincidente pentru ca acum stiu pe care sa le consider premonitii.Cand visez ceva foarte clar si bine definit dimineata intre 4si6 stiu sigur ca peste cateva zile se va intampla ceva sau chiar in ziua respectiva.Cand eram mica si apoi la scoala visam mereu inainte de o incercare deosebita sau un examen o casa goala prin care ma alerga cineva pana la o fereastra imensa, deschisaprin care saream intr-o curte plina uneori cu zapada(urma o reusita)sau cu noroi(urma un esec).Trebuia sa ajung neaparat la un gard inalt din lemn pe care era cocotata mama care ma incuraja mereu ca pot,ca are incredere in mine asa cum a facut-o intotdeauna in viata reala.visul asta il am si acum din cand in cand.As mai putea scrie o gramada de astfal de vise tipar cum le zic eu dar mi-e ca va plictisesc!
Scris 11 April 2005 - 08:46 PM
Pe mine una nu ma plctisesti, iar cei care se plictisesc pot foarte bine sari sau citi printre randuri. Aici fiecare are o opionie si are dreptul sa si-o exprime, atat timp cat se incadreaza in cunoscutele limite de bun simt. Asa ca, eu te mai astept. Eu chiar citesc si imi place.
Scris 12 April 2005 - 05:24 PM
Acest subiect este de larg interes si poate e bine sa spunem pina la capat ce si cum. Intr-adevar, AnMar te rog si eu , continua cu redarea viselor tale , ce sint foarte interesante mai ales prin faptul ca le-ai gasit o explicatie si o legatura cu realul.
Cred ca visele la unele persoane pot fi premonitii, dar la altele nu. Pot fi influentate de perioada anterioara si atunci sint doar legaturi cu cea ce sa-a intimplat.
Primul meu vis de care mi-aduc aminte si acum de parca a fost ieri, este de la o virsta de pruncie, cind cerul de un rosu inchis era brazdat de avioane care nu semanau deloc cu cele obisnuite.Se astepta un razboi de care lumea era ingrozita. In acea perioada stateam la bunici , aveam 6-7 ani ) iar maica-mea a facut operatie de mastoidita. Dar in final op. a fost reusita.
Acum visele sint de o satisfactie grozava. Sint sef, sau coducator, si se termina cu succese. Intr-adevar au legatura cu realitatea.
Dar sint si vise induse ( nu ma refer la hipnotism ) in anumite experiente, care ridica probleme deosebite. O pers. intr-o camera izolata fonic si care este supusa unui cimp magnetic, are viziuni dintre cele mai ciudate.
Unii oameni de stiinta explica prin aceste viziuni, care n-au legatura cu realitatea, cum unii oameni (cu loc. linga firele de inalta tensiune, etc )
povestesc ca au fost rapiti de extraterestrii si dusi pe navele lor , pentru ore sau zile si unde li se fac interventii ciudate.
Visele sint emanatii de la creier, iar creierul este un fel de calculator, pe care se pare ca-la poti si programa intr-o anumita masura, vorbind aici depre partea inconstienta a lui, sa-i zicem asa, desi e partea cea mai complexa. Ca o curiozitate,desi poate e cunoscuta de toti, folosim doar10 - 12 $, max. 15% din capacitatea creierului. Deci avem rezerva macar aici.
Cu stima,
Proveb.
Cred ca visele la unele persoane pot fi premonitii, dar la altele nu. Pot fi influentate de perioada anterioara si atunci sint doar legaturi cu cea ce sa-a intimplat.
Primul meu vis de care mi-aduc aminte si acum de parca a fost ieri, este de la o virsta de pruncie, cind cerul de un rosu inchis era brazdat de avioane care nu semanau deloc cu cele obisnuite.Se astepta un razboi de care lumea era ingrozita. In acea perioada stateam la bunici , aveam 6-7 ani ) iar maica-mea a facut operatie de mastoidita. Dar in final op. a fost reusita.
Acum visele sint de o satisfactie grozava. Sint sef, sau coducator, si se termina cu succese. Intr-adevar au legatura cu realitatea.
Dar sint si vise induse ( nu ma refer la hipnotism ) in anumite experiente, care ridica probleme deosebite. O pers. intr-o camera izolata fonic si care este supusa unui cimp magnetic, are viziuni dintre cele mai ciudate.
Unii oameni de stiinta explica prin aceste viziuni, care n-au legatura cu realitatea, cum unii oameni (cu loc. linga firele de inalta tensiune, etc )
povestesc ca au fost rapiti de extraterestrii si dusi pe navele lor , pentru ore sau zile si unde li se fac interventii ciudate.
Visele sint emanatii de la creier, iar creierul este un fel de calculator, pe care se pare ca-la poti si programa intr-o anumita masura, vorbind aici depre partea inconstienta a lui, sa-i zicem asa, desi e partea cea mai complexa. Ca o curiozitate,desi poate e cunoscuta de toti, folosim doar10 - 12 $, max. 15% din capacitatea creierului. Deci avem rezerva macar aici.
Cu stima,
Proveb.
Scris 12 April 2005 - 10:23 PM
Intotdeauna am cautat explicatii cat mai apropiate de real,pentru ca, elementul zodiei mele este pamantul si n-as accepta sa ajung sa traiesc intre doua lumi paralele.Cand am inceput sa inteleg ca, acele vise nu sunt legate de o stare fiziologica nocturna sau de ceva care sa-mi fi impresionat atat de mult intreaga fiinta incat sa se coboare in strafunduri,in subconstient;m-am speriat putin si am inceput sa caut informatii cat mai normale.informatiile le primeam si de la medici si din carti si de la oameni care treceau prin aceeasi situatie ca si mine.A fost o adevarata lupta pentru asta a coincis cu groaznica varsta de 16 ani cand abia incepeam autoeducatia Eului meu.
Sa trec la subiect!Tot anul 2002 am avut practic acelasi vis multiplicat in mai multe variante; intotdeauna eram cu Andrei in brate sau in carucior si trebuia sa gasesc o cale de iesire dintr-un spital sau universitate sau hotel care semana cu un labirint.Noi doi eram mereu prezenti,dar alaturi ii aveam din cand in cand pe sotul meu,pe mama,tata mai rar desi este un parinte foarte bun si la-a iubit enorm pe bebe mare,pe sora mamei.Alergam mereu pana gaseam o iesire foarte greu de folosit.Reuseam mai mereu dar, visul se continua cu o alta alergare pe nisip sau prin noroi cum a fost ultima data pana la malul marii, unde, un val urias se ridica,eu fugeam cu carutul copilului cat mai departe dar tot ne atingea usor.Poate vi se pare ciudat ca tin minte atatea amanunte,dar mi se intiparesc atat de bine in minte incat le pot relata foarte bine.Voi mai scrie pe masura ce primesc raspunsuri de la domniile voastre.
Sa trec la subiect!Tot anul 2002 am avut practic acelasi vis multiplicat in mai multe variante; intotdeauna eram cu Andrei in brate sau in carucior si trebuia sa gasesc o cale de iesire dintr-un spital sau universitate sau hotel care semana cu un labirint.Noi doi eram mereu prezenti,dar alaturi ii aveam din cand in cand pe sotul meu,pe mama,tata mai rar desi este un parinte foarte bun si la-a iubit enorm pe bebe mare,pe sora mamei.Alergam mereu pana gaseam o iesire foarte greu de folosit.Reuseam mai mereu dar, visul se continua cu o alta alergare pe nisip sau prin noroi cum a fost ultima data pana la malul marii, unde, un val urias se ridica,eu fugeam cu carutul copilului cat mai departe dar tot ne atingea usor.Poate vi se pare ciudat ca tin minte atatea amanunte,dar mi se intiparesc atat de bine in minte incat le pot relata foarte bine.Voi mai scrie pe masura ce primesc raspunsuri de la domniile voastre.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Convocarea
...in magie |
Bagherra | 0 | 881 |
|
Exorcizarea
...sau posedarea si alungarea demonilor |
Bagherra | 530 | 64.956 |