sau Inregistrare

• 43 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Calea catre Dumnezeu Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   Silentia lunae 

• Lunatica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-February 06

Scris 12 February 2007 - 09:49 PM

Vezi postareaFr0z3nasic3, la Feb 11 2007, 10:29 PM, a spus:

.
Insa nu pot fi de acord ca o religie reprezinta un sistem filosofic. Pentru mine - sper ca nu doar pentru mine :D - sunt doua concepte total diferite. Conceperea unui sistem filosofic nu se face in scopul castigarii de adepti ai unei divinitati, nu implica ritualuri si credinte in zei. Iar daca o religie este construita pe un sistem filosofic, ea ii utilizeaza elementele in prozelitism, nu le promoveaza pentru valoarea lor intrinseca.

Din cate am observat eu, in literatura de specialitate apare destul de des alaturarea religie orientala - sistem filosofic. Chiar in lucrarea lui Nicu Gavriluta despre miscarile religioase orientale, un capitol intitulat "Yoga - mitologie, religie sau filosofie" isi propune sa prezinte cateva din caracteristice filosofiei si fiziologiei mistice Yoga. Sincer, pe taramul filosofiei eu ma simt ca si cum as calca pe nisipuri miscatoare, asa incat nu m-as incumeta la o discutie prea amanuntita pe tema. :stars: :cheer:
0

#22 Utilizator offline   Fr0z3nasic3 

• piticul de pe creier
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-August 06

Scris 12 February 2007 - 10:40 PM

Incerc sa nu elimin userii interesanti, asa ca nu voi veni cu replici de 0,0001 bani - definitii din dex sau alte clasificari - mai ales ca as fi destul de off-topic :stars: .
Vreau sa prezint punctul meu de vedere; altii n-au decat sa-si angajeze avocati :D . Eu nu consider yoga o religie desi din ea s-au desprins ramuri religioase, intr-adevar.
Cai sunt destule, depinde de noi sa facem alegerea potrivita.
0

#23 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 12 February 2007 - 11:27 PM

Vezi postareakriemhild, la Feb 12 2007, 02:57 PM, a spus:

Spre varful unui munte pot fi mai multe cai, dar spre Dumnezeu doar una. Mie mi se pare destul de clara exprimarea, nu face referire la nici o religie, ceea ce cred eu este ca doar credinta este Calea...credinciosi sunt multi, nu toti il numesc Dumnezeu, insa singura cale ca sa ajungi la ceea ce vrei este sa crezi. Si daca vreau sa manac o placinta trebuie sa cred lucrul asta ca sa-mi iasa. Deci daca vreau sa ajung la Dumnezeu trebuie sa cred in El.

Subscriu la ceea ce spui dumneata!
Calea spre Dumnezeul crestin este una singura Isus Cristos! Nu o religie sau vreo organizatie anume ,ci o persoana: Isus Cristos! Nu noi crestinii suntem exclusivisti, asta este credinta noastra si nu putem accepta derogatii!
Daca as sta la o intersetie de trei drumuri si stiu ca doua duc in prapastie si numai una duce in varf. Daca sunt corect voi spune ca doar una duce in varf si nu voi minti, ca sa nu jignesc pe cei de pe celelalte doua cai!
Pentru crestini doar Unul este Dumnezeu si este doar o Cale intracolo! :stars:
Sper ca nu am jignit pe nimeni!
0

#24 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 13 February 2007 - 11:22 AM

Vezi postareacioanas, la Feb 12 2007, 11:27 PM, a spus:

Calea spre Dumnezeul crestin este una singura Isus Cristos!

spre Dumnezeul crestin da, din punctul tau de vedere, poate fi o singura cale. dar aici se discuta despre Dumnezeu in general. :D

Daca as sta la o intersetie de trei drumuri si stiu ca doua duc in prapastie si numai una duce in varf. Daca sunt corect voi spune ca doar una duce in varf si nu voi minti, ca sa nu jignesc pe cei de pe celelalte doua cai!

pot duce toate trei in prapastie sau toate trei in varf sau toate trei inapoi in intersectia de unde ai plecat. fiecare cale e doar o alta credinta, fiecare cale duce undeva. una dintre cai e cea crestina si doar aceea duce la Dumnezeul crestinilor. dar, fiind deja pe o cale aleasa, nu poti sti ce ai fi gasit daca te duceai pe una din celelalte cai, pentru ca alegerea deja facuta ti-a taiat din perspectiva pe care o aveai la intersectie. celelalte cai nu mai exista pentru tine doar pentru ca tu nu le mai vezi, nu pentru ca n-ar fi acolo.
0

#25 Utilizator offline   kriemhild 

• pelikan
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 23-November 06

Scris 13 February 2007 - 11:45 AM

Vezi postareadark_light, la Feb 13 2007, 11:22 AM, a spus:

spre Dumnezeul crestin da, din punctul tau de vedere, poate fi o singura cale. dar aici se discuta despre Dumnezeu in general. :D
pot duce toate trei in prapastie sau toate trei in varf sau toate trei inapoi in intersectia de unde ai plecat. fiecare cale e doar o alta credinta, fiecare cale duce undeva. una dintre cai e cea crestina si doar aceea duce la Dumnezeul crestinilor. dar, fiind deja pe o cale aleasa, nu poti sti ce ai fi gasit daca te duceai pe una din celelalte cai, pentru ca alegerea deja facuta ti-a taiat din perspectiva pe care o aveai la intersectie. celelalte cai nu mai exista pentru tine doar pentru ca tu nu le mai vezi, nu pentru ca n-ar fi acolo.

Oricum nu poti merge de-odata pe mai multe cai, si daca apuci pe o cale, apoi te intorci si o iei pe alta cale, si tot asa, ca sa vezi toate caile s-ar putea sa nu ajungi nicaieri, s-ar putea doar sa te irosesti.
0

#26 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 February 2007 - 12:42 PM

Vezi postareakriemhild, la Feb 13 2007, 11:45 AM, a spus:

Oricum nu poti merge de-odata pe mai multe cai, si daca apuci pe o cale, apoi te intorci si o iei pe alta cale, si tot asa, ca sa vezi toate caile s-ar putea sa nu ajungi nicaieri, s-ar putea doar sa te irosesti.

asta e logic. luarea unei cai inseamna angajament. daca azi faci un angajament, maine altul, poimaine cine stie ce mai auzi la stiri, saptamana viitoare cine stie la ce concluzie mai ajungi... nu faci altceva decat sa devii un fel de magar al lui buridan cu 'enshpe capite de fan la dispozitie.
de aia e bine sa analizezi foarte bine implicatiile unei cai. daca te arunci cu capul inainte, mai tarziu va fi greu sau poate chiar imposibil sa fii cat de cat obiectiv.
0

#27 Utilizator offline   kriemhild 

• pelikan
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 23-November 06

Scris 13 February 2007 - 01:04 PM

Vezi postareadark_light, la Feb 13 2007, 12:42 PM, a spus:

asta e logic. luarea unei cai inseamna angajament. daca azi faci un angajament, maine altul, poimaine cine stie ce mai auzi la stiri, saptamana viitoare cine stie la ce concluzie mai ajungi... nu faci altceva decat sa devii un fel de magar al lui buridan cu 'enshpe capite de fan la dispozitie.
de aia e bine sa analizezi foarte bine implicatiile unei cai. daca te arunci cu capul inainte, mai tarziu va fi greu sau poate chiar imposibil sa fii cat de cat obiectiv.

Si atunci, daca esti de acord, ce ai tu impotriva celor care au apucat o anumita cale si o urmeaza?
0

#28 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 13 February 2007 - 01:42 PM

Nu noi crestinii suntem exclusivisti, asta este credinta noastra si nu putem accepta derogatii!

Calea este unica.... doar exprimarea ei e diferita...
Atat crestinii, budistii cat si musulmanii sau hindusii incearca sa exprime Calea asta... fiecare folosindu-se de contextul lor si de propriile lor cuvinte... faza e ca e nu poate fi exprimata Calea... calea poate fi doar traita.
Calea este reintoarcerea la Iubire... reintoarcerea la Dumnezeu... reintoarcerea la ceea ce suntem de fapt... natura divina...
Natura divina a fost parte din noi de la inceput si va ramane parte din noi indiferent ce facem. Motivul pentru care ea este vizibila in unii mai bine este pentru ca aceste persone au renuntat la incarcatura inutila de sentimente negative si au ales sa traiasca Iubirea... sa traiasca aceasta Cale... Motivul pentru care divinitatea nu este vizibila in persoanele asa zise "rele" nu este pentru ca ea nu ar exista ci pentru ca este acoperita de egoism, mandrie, lacomie, etc. Elimini viciile astea unul cate unul si faci din Saul un Paul de toata frumusetea.
0

#29 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 13 February 2007 - 01:49 PM

Vezi postareadark_light, la Feb 13 2007, 12:42 PM, a spus:

Poti totusi la fel de bine sa vezi in toate aceste asa zise cai fragmente din imaginea ascunsa a Caii fara nume, a Caii ce nu poate fi exprimate... si sa culegi ce e mai bun din toate...

Sufletul meu e miscat atat de ce a spus Cristos cat si de ce a spus Buddha sau cine stie ce mistic al Islamului... si asta pentru ca fiecare din acestia vorbeste despre aceiasi Cale... contopirea cu Divinul, renuntarea la eul efemer in favoarea Eternului din noi.
0

#30 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 February 2007 - 02:48 PM

Vezi postareakriemhild, la Feb 13 2007, 01:04 PM, a spus:

Si atunci, daca esti de acord, ce ai tu impotriva celor care au apucat o anumita cale si o urmeaza?

unde am spus asta? sau suntem naravasi doar de dragul de a ne face remarcati ?

Vezi postareaCavaleru, la Feb 13 2007, 01:49 PM, a spus:

Poti totusi la fel de bine sa vezi in toate aceste asa zise cai fragmente din imaginea ascunsa a Caii fara nume, a Caii ce nu poate fi exprimate... si sa culegi ce e mai bun din toate...

si asta reprezinta o cale in sine. :D
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 43 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Diavolul din vis
Diavolul apare in vis
jeny_lidi  33 18.282
Hot Topic (New) FILOCALIA
colectie de scrieri religioase
BigDefender  20 12.160
Poll (No New) Chestionar:    Separarea Statului de BOR?
Este buna? Nu? Ce credeti ca trebuie facut?
maybe  6 5.205
Topic inchis SĂPTĂMĀNA ĪNGERILOR (27 octombrie-2 noiembrie 2008) mesagerdivin  0 1.059
Topic inchis familia rockefeller, noua ordine mondiala si guvernul mondial maria 2009  1 2.065