sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

reincarnare exista? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   darku 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-January 07

Scris 07 February 2007 - 08:39 PM

pareri??
0

#2 Utilizator offline   Black No.1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 22-October 06

Scris 07 February 2007 - 09:21 PM

Ia spune-ne tu ce crezi despre...........sa ne facem si noi o parere despre parerea ta urmand astfel sa ne dam si noi cu parerea........
0

#3 Utilizator offline   alex_cadu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 21-April 06

Scris 07 February 2007 - 09:36 PM

iti zic sigur ca exista...Vrei argumente si dovezi concrete?!
0

#4 Utilizator offline   darku 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-January 07

Scris 07 February 2007 - 11:05 PM

eu unu cred ca nu exista
0

#5 Utilizator offline   vesperala 

• Miradoniz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 07-October 06

Scris 07 February 2007 - 11:10 PM

Vezi postareadarku, la Feb 7 2007, 11:05 PM, a spus:

eu unu cred ca nu exista

mai bine un chestionar...votăm...ca la matematică...ce credeţi...1*1=1....?votaţi...da/nu.... :nep:
0

#6 Utilizator offline   Dark_Dragon 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 16-January 07

Scris 07 February 2007 - 11:11 PM

Informatii referitoare la reincarnare au existat (si mai exista) în Biblie si in unele texte apocrife. Biserica primelor secole a acceptat teza reincarnarii, sustinuta si de Isus. In anul 553 însa, la cel de al cincelea Conciliu Ecumenic de la Constantinopol, teza reincarnarii a fost anatemizata, fiind considerata drept o eroare dogmatica. Imparatul Justinian (leit-motivul său: "Afurisit fie cel care, de aici încolo, va mai crede in preexistenta sufletului !") a impus clerului propriul sau crez, a pus sub arest pe Papa Vigilius (spre a nu conturba Conciliul !) si a obligat episcopii sa accepte noua dogma. Justinian a considerat ca teza reincarnarii acorda omenirii o prea lunga perioada de timp pentru atingerea unei trepte mai înalte de dezvoltare a constiintei.
Dupa anul 553, credinciosilor li s-a spus de catre biserica ca au la dispozitie o singura viata pentru a reveni din nou la stadiul dinaintea comiterii pacatului originar.
Noua teza a lui Justinian, propagata masiv în rândul enoriasilor de pretutindeni in cursul secolelor urmatoare, continuata pâna azi, a dus la erori si mai mari de comportament ale oamenilor, majoritatea încercând sa traiasca din plin asa-zisa unica viata.
Biserica a exclus treptat aproape toate textele, documentele si cele 31 evanghelii apocrife, neconforme noii linii dogmatice trasate. Cu toata cenzura impusa textelor originare, s-au mai pastrat pe alocuri unele referiri ale lui Isus la reincarnare (Evanghelia lui Ioan [3,1-8], deasemeni afirmatiile lui Isus despre reincarnarea profetului Ilie in trupul lui Ioan Botezatorul din Evanghelia lui Matei [11,14 si 17,10-13], sau cele spuse de Isus fariseilor, in legatura cu faptul ca el ar mai fi trait odata pe pamânt, inca inaintea patriarhului Avraam [Evanghelia lui Ioan, 8,56-58]). Alte pasaje biblice care aduc indicii asupra reincarnarii: "Ieremia" (1,5), "Cartea Intelepciunii" (2,5 si 8,20), "Cartea lui Kohelet" (12,6), "Evanghelia lui Matei" (26,52), "Evanghelia lui Ioan" (9,1-3), "Epistola lui Pavel catre Filipeni" (2,6-7), "Epistola soborniceasca a lui Iacov" (3,6). Deasemenea, in documentele necanonice (apocrife): "Evanghelia dupa Pistis Sophia", "Evanghelia lui Toma" s.a.

Eu una prefer sa cred ca exista.(In plus teoria reincarnarii nu a aparut recent,ea exista in majoritatea religiilor)

Aceasta postare a fost editata de Dark_Dragon: 07 February 2007 - 11:13 PM

0

#7 Utilizator offline   empor 

• zooaspirant
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 14-June 06

Scris 08 February 2007 - 08:38 PM

Ata nu e o discuţie mai potrivită pentru secţiunea de paranormal ?
Zic şi eu... :tease:
0

#8 Utilizator offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 08 February 2007 - 08:46 PM

Exista, sunt oameni care isi amintesc :tease:
0

#9 Utilizator offline   Black No.1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-October 06

Scris 08 February 2007 - 09:59 PM

Eu nu am amintiri nici din copilarie dar dintr-o viata anterioara?......totusi.....sunt lucruri pe care nu le pot explica......cum ar fi frica de spatii inchise si mai ales frica de oameni..........sa fi fost oare tinuta intr-o pivnita si torturata intr-o alta alta viata? :tease:
0

#10 Utilizator offline   fightOrDie 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 08-February 07

Scris 09 February 2007 - 12:57 AM

Mergi intr-un colt linistit al camerei tale si nu te mai gandi la nimic. Incearca sa-ti reglezi respiratia. Apoi lasa-ti gandurile sa curga avand mereu in background ceea ce vrei sa afli. Incet incet vor veni tot felul de ganduri de sentimente de deja-vu care , cred eu sunt dintr-o viata anterioara. Uite, acum am un sentiment de deja-vu.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Alchimia - Filosofia lumii