sau Inregistrare

• 1315 Pagini +
  • « Prima
  • 1299
  • 1300
  • 1301
  • 1302
  • 1303
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Despre Dumnezeu in general Evaluare topic: * * * - -

#13001 Utilizator offline   Aseneth 

• cetate de refugiu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 01-December 10

Scris 10 January 2012 - 10:07 PM

Vezi postareaAllexandrra, la 10 January 2012 - 09:59 PM, a spus:

Ai dreptate :)

Am gresit eu formularea. Am vrut sa spun ca Iov nu are legatura cu Avraam , nici pro nici contra. Singura legatura e ca apar in aceeasi carte.

Vezi postareahaym herman, la 10 January 2012 - 09:58 PM, a spus:

Da?
Poti sa mi spui si mie in e timp a trait si macar in ce zona a globului/?

Vrei sa-ti fac si portretul exact al lui Dumnezeu si fisa fiscala a lui Iisus?
2

#13002 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 11 January 2012 - 08:29 AM

Vezi postareahaym herman, la 10 January 2012 - 09:58 PM, a spus:

Da?
Poti sa mi spui si mie in e timp a trait si macar in ce zona a globului/?

Fiind inclus in Tanach a trait inainte de era noastra in zona in care era slavit YHWE .
Este mentionat si in Coran si de profetul Ezechiel (Ezechiel 14:14-18).

Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 11 January 2012 - 08:33 AM

0

#13003 Utilizator offline   Joss 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-August 11

Scris 11 January 2012 - 03:39 PM

Vezi postareaAseneth, la 10 January 2012 - 10:07 PM, a spus:

Ai dreptate :)

Am gresit eu formularea. Am vrut sa spun ca Iov nu are legatura cu Avraam , nici pro nici contra. Singura legatura e ca apar in aceeasi carte.

Vrei sa-ti fac si portretul exact al lui Dumnezeu si fisa fiscala a lui Iisus?

Ar fii ceva sa poti1 :friends:
0

#13004 Utilizator offline   CIPRIAN.IONUT 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 25-February 12

Scris 25 February 2012 - 01:46 AM

Daca eu nu pot demostra ca nu exista Dumnezeu, asta inseamna clar ca el exista?Voi cum puteti demonstra ca el exista?? Propun un mic exercitiu: Sa zicem ca exista un ceainic(alegeti voi obiectul) care orbiteaza intre planetele Marte si Pamant.Sa presupunem ca eu cred cu tarie acest lucru.Cum nu se poate observa acel obiect,fiind atat de mic?inseamna ca nu poti sa imi dovedesti ca nu exista,si deci el exista??In cazul in care sunt singurul care crede ca exista ceainicuri care orbiteaza prin sistemul solar,sunt convins ca voi fi considerat nebun.Dar,daca suntem mai multi, si ne facem "Cultul celor care slujesc Ceainicul", atunci deja ii religie si toti ar trebui sa imi respecte religia si sa fie modesti si sa renunte a mai jigni oamenii cu credinta(in ceainicuri care orbiteaza) "when one person suffers from a delusion it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called religion." - Robert M. Pirsig "atunci când o persoana sufera de o iluzie se numeste nebunie.Cand mai multi oameni sufera de o iluzie se numeste religie." Alt mic exercitiu: In cazul in care crezi ca pentru a avea moralitate avem nevoie de religie: sa presupunem ca ai stii sigur ca nu exista Dumnezeu.Ai omora,da in cap,viola s.a.m.d.?? Daca nu ai anumite probleme psihice, eu sunt convins ca nu ai face face nici o atrocitate. De regula religia provoaca fanatism, care duce la atrocitati. Papalitatea de exemplu nu incurajeaza utilizarea prezervativelor, in conditiile in care acestea erau impartite pentru a prevenii BTS. ateismul este o dovada a unei minti independente si sanatoase. P.S: ca sa fac referire totusi si la articol, ii interesant cum este privita Biblia: "Cu siguranta putine lucruri din cultura omeneasca pot egala Scripturile cand vine vorba despre istorie" - cu siguranta smile "Biblia este un izvor de cunoastere" - Coranului ce ii lipseste? Daca intentia autorului a fost sa amuze,pe mine a reusit sa ma faca sa rad cu lacrimi.Astept parerile voastre.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Darianna: 29 February 2012 - 12:23 AM
Motiv editare: scos link reclama

1

#13005 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 25 February 2012 - 01:52 AM

Vezi postareaCIPRIAN.IONUT, la 25 February 2012 - 01:46 AM, a spus:

ateismul este o dovada a unei minti independente si sanatoase.

1. Sunt rasuflate.
2. Nu e o dovada. Un ateu nu are implicit o minte independenta sau sanatoasa.
3

#13006 Utilizator offline   RTFM 

• Desert Rose
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 26-April 11

Scris 25 February 2012 - 01:53 AM

Vezi postareaCIPRIAN.IONUT, la 25 February 2012 - 01:46 AM, a spus:

.Astept parerile voastre.

Vai, dar de ce sa astepti? Ia da o fuga pe forumul de religie, sa vezi cate pareri gasesti despre subectu' asta.
Daca e doar reclama la blogul tau, atunci asteapta si.. ti se va da. Sau nu.
3

#13007 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 25 February 2012 - 01:59 AM

Ce aiureala...
Poti tu sa transmiti o experienta personala,foarte reala de altfel,cuiva?! -uite sa zicem ca ai vrea sa transmiti experienta unei anumite culori,ori mai mult,sa transmiti experienta avuta de tine privind o pictura,unui orb...poti?
Sau si mai banal,explica tu,in cuvintele tale,in asa fel incat cititorii sa poata ragasi experianta,un parfum necunoscut noua.Tu ai mirosit acel parfum,e o experienta cat se poate de reala -pentru tine.Pentru noi,nu inseamna nimic...
Toate cuvintele din lume nu vor putea sa transmita vreodata o experienta ca aia,chiar daca ai avea vesnicia la dispozitie sa ne faci capetele patrate!

Daca cineva iti vorbeste despre iubire...si tu esti sec si gol si habar n-ai ce inseamna iubirea,chiar crezi ca te va convinge sa crezi in ea...sa o pricepi? -sa o experimentezi?
Si daca cineva numeste EXPERIENTA prezentei divine ca "Dumnezeu",si tu nu ai habar de experienta aia,la ce iti foloseste tie?
Experienta e reala...doar ca nu e a ta...nu e o teorie,nu e de dezbatut,nici de regasit in carti -fie ele si scripturi ori carti filozofice...e ceva real.Doar ca nu pentru tine.
Tu poti sa explici tuturor ca Dumnezeu nu exista...tu nu ai avut vreo experienta in sensul asta...afla insa ca altii au avut.
Si e la fel de inutil pentru ei sa iti explice tie,pe cat iti e tie sa le explici lor.
Doar calea poate fi indicata -se poate vorbi DESPRE experiente -ori lipsa lor.Experientele nu se pot transmite prin cuvinte,pentru simplul motiv,ca nu sunt simple insiruiri de vorbe.

Aceasta postare a fost editata de Arcangelo: 25 February 2012 - 02:00 AM

4

#13008 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 25 February 2012 - 02:03 AM

''ateismul este o dovada a unei minti independente si sanatoase''

Iar eu,ca atee desigur,sut scarbita de mentalitatea(ciudat)ateilor(unora).
Inteleg,esti ateu.Asa si?Ateu fiind nu-ti bati capul cu vreo divinitate,nu te gandesti la asta,nu-ti faci scop in a denigra persoanele religioase.Iti vezi pur si simplu de viata ta,de limitele si moralitatea ta(daca exista) si atata tot.

Ateul nu crede in divinitate,dar unii chiar au timp de inventat ceainicuri zburatoare si alte chestii gen Hary Potter,doar ca sa ce?Cu ce esti tu mai presus decat religiosul?Daca chiar esti ateu,nu-ti bati capul cu altfel de chestii.E simplu ca buna ziua.
Traieste si lasa si pe altii sa traiasca.Atat.
5

#13009 Utilizator offline   CIPRIAN.IONUT 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 25-February 12

Scris 25 February 2012 - 02:10 AM

Vezi postareaRTFM, la 25 February 2012 - 01:53 AM, a spus:

Vai, dar de ce sa astepti? Ia da o fuga pe forumul de religie, sa vezi cate pareri gasesti despre subectu' asta.
Daca e doar reclama la blogul tau, atunci asteapta si.. ti se va da. Sau nu.

Ai intrat pe blog sa vezi ce gasesti?

Vezi postareaBlueSugar, la 25 February 2012 - 02:03 AM, a spus:

''ateismul este o dovada a unei minti independente si sanatoase''

Iar eu,ca atee desigur,sut scarbita de mentalitatea(ciudat)ateilor(unora).
Inteleg,esti ateu.Asa si?Ateu fiind nu-ti bati capul cu vreo divinitate,nu te gandesti la asta,nu-ti faci scop in a denigra persoanele religioase.Iti vezi pur si simplu de viata ta,de limitele si moralitatea ta(daca exista) si atata tot.

Ateul nu crede in divinitate,dar unii chiar au timp de inventat ceainicuri zburatoare si alte chestii gen Hary Potter,doar ca sa ce?Cu ce esti tu mai presus decat religiosul?Daca chiar esti ateu,nu-ti bati capul cu altfel de chestii.E simplu ca buna ziua.
Traieste si lasa si pe altii sa traiasca.Atat.

Nu am spus ca sunt mai presus decat nimeni,nu stiu de unde ai tras tu concluzia asta.
0

#13010 Utilizator offline   RTFM 

• Desert Rose
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 26-April 11

Scris 25 February 2012 - 02:10 AM

Vezi postareaCIPRIAN.IONUT, la 25 February 2012 - 02:03 AM, a spus:

Ai intrat pe blog sa vezi ce gasesti?

Chiar crezi ca poti spune ceva ce nu s-a spus pe subiectu' asta? Descrierea de mai sus e suficienta. Furia ta filozofica au avut-o (o au) si altii. Si?
In fond cu ce te afecteaza pe tine daca exista sau nu exista, daca tot nu crezi?
4

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 1315 Pagini +
  • « Prima
  • 1299
  • 1300
  • 1301
  • 1302
  • 1303
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Este oare suficient ceea ce facem pentru religia noastra,pentru sufletul nostru? Aynur  15 2.767
Poll (No New) Chestionar:    Este divinitatea imorala ? Fornever  133 9.830
Hot Topic (New) Atasamente Eu sunt Dumnezeu!
nimic special,si tu esti la fel :)
Arcangelo  575 27.569
Replici noi Rugaciune puternica
credinta
Flee  5 856
Hot Topic (New) Atasamente Este Spiritul Sfant o persoana sau o putere ?
discutii despre Trinitate (perspectiva biblica)
marinaru  1.064 56.970