sau Inregistrare

• 135 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Despre Isus Cristos pareri diverse Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 07 February 2007 - 11:50 AM

topic destinat celor ce vor sa-l analizeze pe Isus Cristos din mai multe perspective: istorice, biblice, realiste, SF, etc.
fara jigniri.
0

#2 Utilizator offline   Darkowsky 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 06-February 07

Scris 07 February 2007 - 12:41 PM

pai, nu stiu ce sa zic, sincer. nu prea pare posibil ceea ce a facut el. DAR calugarii budisti ne demonstreaza ca nimic nu e imposibil. daca reusesti sa-ti canalizezi energia, poti sa devii invizibil, sa treci prin pereti, sa levitezi etc. nu ma intreba cum, pentru ca nu am incercat :tease:
0

#3 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-September 06

Scris 07 February 2007 - 10:12 PM

Vezi postareadark_light, la Feb 7 2007, 01:50 PM, a spus:

topic destinat celor ce vor sa-l analizeze pe Isus Cristos din mai multe perspective: istorice, biblice, realiste, SF, etc.
fara jigniri.

La inceputul maturizarii sentimentului religios, in fazele de inceput ale vietii mele spirituale, Isus era un personaj pe care Il respingeam cu toata fiinta mea, evitam sa ma gandesc la el sau sa vorbesc despre el, dar dupa ce am vizionat filmul Isus din Nazaret, ceva s-a schimbat in inima mea de adolescenta. Am intrat in rezonanta puternic, am inceput sa simt cum o iubire abstracta imi invadeaza sufletul. La inceput m-am impotrivit acestor stari. Dar ele se accentuau, de la vise, pana in stare ade constienta , treaza fiind, aveam impresia ca imi apare in camera, ba ca Il vad pe perete etc. In acea perioada eram rockerita, asa ceva era total aiurea pentru mine. Dar dupa un timp si peripetii, L-am lasat sa ma inunde, sa imi cuprinda sufletul cu iubirea nemarginita-I. Fara acest sentiment viata ar fi searbada. Stiu ce inseamna sa simti ca traiesti degeaba pe lumea asta, ca viata nu are rost, ca fetele zambinde din discoteca si baruri ascund de fapt golul vietii lor, pustieteatea din sufletele lor pe care incearca sa il umple cu te miri ce, cu muzica zgomotoasa, cu oamnei, prieteni, bautaura etc.
Isus a dat vietii mele un nou impuls.
0

#4 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 08 February 2007 - 05:54 PM

mda,frumos. :tease:
ptr mine Cristos inseamna cam acelasi lucru,El mi-a dat un rost si un motiv sa traiesc.stiu ca El e cu mine si parca poverile sunt mai usoare,sau cel putin stiu ca le duc impreuna cu El. Am avut momente cand nu ma interesa parerea Lui,sau dragostea Lui..am avut momente cand pur si simplu vroiam sa fiu lasata in pace,dar El intotdeauna a fost acolo.Iar cand ma intorc si imi pare rau de ce am spus,sau ce am facut,El e acolo .Nu stiu de ce,probabil nu voi intelege niciodata de ce,dar e acolo,ma asteapta,ma iarta,ma intelege...si probabil ca niciodata nu se asteapta sa ma port altfel.Ma mangaie faptul ca El stie azi ce voi face maine,si totusi ma iubeste asa cum sunt..iar maine nu ma va iubi mai putin decat azi.
0

#5 Utilizator offline   empor 

• zooaspirant
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 14-June 06

Scris 08 February 2007 - 08:41 PM

Iisus este un personaj de admirat. Scuzaţi viziunea laică :
Eu îl consider pe Iisus un mare filozof, chiar unul dintre cei mai mari din toate timpurile. În vremurile antice, unii filozofi se evidenţiau prin faptul că ţineau morală, iar alţii se evidenţiau prin... inventarea de religii.
Probabil că, pe lângă că avea un IQ semnificativ şi talent oratoric (de a reuşit să convingă pe atâţia), ca şi talent organizatoric (intuind necesitatea unui "nucleu dur" de apostoli mai ceva ca naziştii sau bolşevicii), avea suficientă încredere în ideile sale cât să-i treacă prin cap să fondeze o nouă religie şi să-şi asume răspunderea educării maselor.
Spre deosebire de mulţi evrei din vremea lui, Iisus era un om dotat cu o minte liberă şi deschisă şi era un progresist, un om deschis schimbării şi căruia nu i-a fost frică să critice toate formele de autoritate şi dogmele iudaismului din vremea lui.
Pe scurt, Iisus a observat că existau multe inadvertenţe morale în Biblie şi în modul de acţiune al autorităţilor de atunci (probabil s-a întrebat şi el de ce Yahwe ar trebui să-i apere numai pe evrei şi nu pe restul lumii, de ce regulile morale erau atât de stricte, de ce bogaţii fără valoare umană îi puteau asupri şi ţine în sclavie pe săraci sau pe cei care avuseseră nenorocul să se nască într-o anumită familie, de ce oamenii la fel de vinovaţi îi acuzau pe alţii pentru fapte pe care le făceau şi ei, etc.)
Aşa că s-a decis să schimbe lumea, să-i înveţe pe oameni despre toleranţă (asta era, probabil, viziunea lui asupra Divinităţii ideale). Cum s-a ajuns ca o religie nonconformistă să devină, în timp, cea mai conservatoare (poate doar cu excepţia Islamului) ? Nu ştiu, dar nu cred că e vina lui Iisus, ci a celor care de pe urma unei religii centralizate puteau să tragă anumite beneficii. Eu am citit cea mai mistică dintre Evanghelii - cea după Ioan - şi nu mi s-a părut nici acolo că Iisus ar fi afirmat, efectiv, că e fiul lui Dumnezeu, ci că era doar o metaforă : clericii sunt cei care au decis, mai târziu, să interpreteze asta mot-ŕ-mot. Plus că nu se spune nicăieri în Noul Testament că oamenii ar trebui să se ghideze şi după Vechiul Testament - în fond, nu Iisus i-a contestat sensul ?
Istoria lui Iisus mi se pare una a unui om cu concepţii revoluţionare, dar care, fără voia lui, a creat una dintre cele mai obscure şi mai asupritoare religii. Asta îmi aduce aminte într-un fel de comunism, care trebuia să fie iniţial un sistem politic tolerant, dar care s-a transformat mai târziu într-unul opresiv...
Cam asta e ceea ce cred eu despre Iisus.

Aceasta postare a fost editata de Hortulanus: 08 February 2007 - 08:45 PM

0

#6 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 08 February 2007 - 09:28 PM

o persoana charismatica cu putere de convingere,cum de altfel sunt mii de predicatori in ziua de zi,predicatori ce au milioane de adepti.cam asa a fost si iisus pentru mine!
0

#7 Utilizator offline   Swat Cat 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-December 06

Scris 08 February 2007 - 10:23 PM

a vazut cineva emsiunea pe discovery channel cu rivalii lui Iisus???
0

#8 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 08 February 2007 - 10:40 PM

Pentru mine,Isus este Dumnezeu intrupat din Cer. Isus este Mantuitorul meu si un model in viata.Isus mi-a revolutionat gandirea si viata, mi-a schimbat inima plina de rautate si pacat. Isus mi-a dat o perspectiva noua asupra aproapelui meu, mi-a dat o perspectiva noua asupra iubirii. Promisiunile lui privind Cerul ma fac sa vad in El pe preaiubitul inimii mele, cu care voi trai vesnic. Pentru mine Isus reprezinta Omul perfect, reprezinda ceea ce tinde omenirea astazi sa fie, reprezinta Omul fara pacat, Chipul dupa care noi am fost creati. Isus este Prorocul,Mesia,Preot in veci, este Cel care sta inaintea Tatalui ca Avocat pentru murdariile omenirii. Isus este JUdecatorul care va veni sa Judece lumea si va aduce Dreptatea dupa care atat de multi oameni ravnesc!
0

#9 Utilizator offline   empor 

• zooaspirant
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 14-June 06

Scris 09 February 2007 - 12:55 AM

Citeaza

o persoana charismatica cu putere de convingere,cum de altfel sunt mii de predicatori in ziua de zi,predicatori ce au milioane de adepti.cam asa a fost si iisus pentru mine!
Să spui că un predicator obişnuit e ca Iisus e ca şi cum ai spune că... Ana Pauker e ca Mao Zedong. E o diferenţă de clasă, cel puţin. Plus de profunzime. Iisus a fost foarte profund. Un predicator nu se poate compara cu Iisus pentru simplul motiv că el nu face decât să repete ceea ce a zis Iisus.
Nu există om care să fi influenţat mai mult istoria omenirii decât Iisus.
De aceea, Iisus e numai unul.
Bun, rău, e pur şi simplu the one.

Citeaza

a vazut cineva emsiunea pe discovery channel cu rivalii lui Iisus???

N-am văzut, dar presupun că te referi la Mithras şi Manu, nu ? Despre ce era vorba ?

Aceasta postare a fost editata de Hortulanus: 09 February 2007 - 12:58 AM

0

#10 Utilizator offline   intravenos 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-December 06

Scris 09 February 2007 - 04:07 AM

" La inceputul maturizarii sentimentului religios, in fazele de inceput ale vietii mele spirituale, Isus era un personaj pe care Il respingeam cu toata fiinta mea, evitam sa ma gandesc la el sau sa vorbesc despre el, dar dupa ce am vizionat filmul Isus din Nazaret, "...

Nici nu se putea fara un film de propaganda... :tease:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 135 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse