sau Inregistrare

• 237 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Religia in toate manifestarile ei - binecuvantare, blestem, manipulare, etc Teme combinate Evaluare topic: * * * * -

#21 Utilizator offline   BigDefender 

• ...fa bine, fara a astepta rasplata!...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 06

Scris 08 February 2007 - 03:31 PM

Vezi postareaDarkBringer, la Feb 8 2007, 12:03 PM, a spus:

Asta e, codul meu etic si moral nu imi permite sa stau pasiv si sa ma uit cum oamenii sunt prostiti si se face rau in mod voit sub o masca a disimularii comparativa cu cea a politicienilor. Este ceva ce contravine vietii , desi daca stau sa ma uit mai bine este ceva firesc. Probabil ca ar trebui sa le dau o mana de ajutor sa sara in fantana si sa ma gandesc ca de fapt le-am sfarsit chinul...........

A fi un bun crestin inseamna mai mult decat un botez, o casatorie sau o inmormantare oficiate la biserica!
Acestea tin de Sfanta Traditie!
Eu unul, am respectat in viata mea un sfat dat de IPS Antonie Plamadeala( Dumnezeu sa-l odihneasca):
''Fiule, ca sa fii un bun crestin, cauta sa fii un bun PASTOR la turma ta!''
Si IPS, stia sigur ca aceasta ''turma'' era intr-o uzina, nu intr-o biserica!
Asa ca i-am pastorit de la angajare, casatorie, locuinta, copii si la unii, chiar si mortii!
Si i-am ajutat pe toti, asa ca astazi cand ne intalnim pe strada, im face placere sa-i vad pe unii pensionari cu nepoti!
Deci, religia nu este o amenintare, extremismul de orice fel( si cel religios),DA!
Iar tu prin postarile tale vrei sa faci prozeliti sau pur si simplu ne propui altceva?
0

#22 Utilizator offline   kriemhild 

• pelikan
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 23-November 06

Scris 08 February 2007 - 04:31 PM

Vezi postareaDarkBringer, la Feb 8 2007, 03:14 PM, a spus:

Participarea la o conspiratie, ca si participarea la o armata, il prveaza pe indivizi de simtul responsabilitatii personale. Unii nu pot face diferenta dintre un ou si un bulb de cartof, dar sa le mai ceri sa distinga relatia dintre cauza si efect :resent:.........

Ihi, cand mi-am botezat copilul am participat la o conspiratie impotriva omenirii, am atentat la securitatea planetei, iar la cununie aproape ca am produs un genocid..iar tie personal, cand ma spovedesc iti aduc multe si grave prejudicii si atentez la codul tau etic si moral. :huh:
0

#23 Utilizator offline   Soimos 

• Soimos Homo Informaticus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-July 06

Scris 08 February 2007 - 09:13 PM

Vezi postareakriemhild, la Feb 7 2007, 06:51 PM, a spus:

In afara faptului ca nu spune nimeni ineptii, cel care da nu este preotul, ci Dumnezeu. Preotul este doar un instrument, un mijlocitor.

Preotul e un instrument cu intrebuintari multiple .... face legatura intre divinitate si portofelul in care se afla ochii divinitatii!
Este un instrument de drogare si linistire a maselor care daca sufera de toate pe lumea asta vor TOTUL sub forma de umbre pe lumea aialalta in Imparatia Mortii .... si astfel nu se uita cu jind la palatele episcopale ....caci episcopii acesti nu vor sa sufere de altceva pe lumea asta decat de grandomanie ....
Mai e un instrument de a culege informatii astfel incat "divinitatea" sa tina bine societatea sub control!

Ce nu pot intelege este CINE la da autoritatea sa fie cu adevarat mijlocitori intre om si "frunza verde" ...caci in mod sigur cu divinitatea nu mijloceste NIMENI absolut nimic?

Chiar nu vedeti ca e vorba de o sarlatanie?

Iar o sarlatanie care manipuleaza ...opusa altei sarlatanii si mai manipulante ....face ca viitorul vostru al religiosilor si al planetei sa fie clar AMENINTAT
0

#24 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 08 February 2007 - 09:14 PM

[quote name='Andre_Dicovici' date='Feb 7 2007, 09:57 AM' post='622786']
Va indemn sa va nasteti liberi-cugetatori, nu va nasc - sa slujiti religii...

~ Andre`Dicovici, Baruch Spinoza, I.Firu ~

subscriu!
(cu toate ca n-as avea rabdare sa scriu atat).
0

#25 Utilizator offline   kriemhild 

• pelikan
  • PipPipPipPipPip

Scris 08 February 2007 - 10:27 PM

Vezi postareaSoimos, la Feb 8 2007, 09:13 PM, a spus:

CINE la da autoritatea sa fie cu adevarat mijlocitori intre om si "frunza verde" ...caci in mod sigur cu divinitatea nu mijloceste NIMENI absolut nimic?

Puterea de conducere duhovnicească le-a fost dată prin cuvintele : «Cel ce vă ascultă pe voi, pe Mine Mă ascultă, si cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine ; iar cel ce se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine» (Luca X, 16).
«Se pune mâna peste om, dar toate le face Dumnezeu si mâna Lui se atinge de capul celui ce se hirotoneste, dacă hirotonia se face cum se cuvine» (sfântul Ioan Gură de Aur).

Asadar, Preotia este de la Dumnezeu, cum îi scrie si sfântul apostol Pavel ucenicului său Timotei : «Nu fi nepăsător fată de harul care este întru tine, care ti s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor preotimii» (1 Tim. IV, 14). «Te îndemn să tii aprins harul lui Dumnezeu, cel ce este în tine, prin punerea mâinilor mele» (2 Tim. I, 6).
Preotii sunt aceia cărora li s-a încredintat zămislirea noastră cea duhovnicească ; ei sunt aceia cărora li s-a dat să ne nască prin Botez. Prin preoti ne îmbrăcăm în Hristos (Gal. III, 27) ; prin preoti suntem îngropati împreună cu Fiul lui Dumnezeu (Rom. VI, 4 ; Col. II, 12) ; prin preoti ajungem mădularele fericitului cap al lui Hristos (Col. I, 18). Prin urmare este drept ca preotii să fie pentru noi... mai cinstiti si mai iubiti chiar decât părintii. Părintii ne-au născut din sânge si din vointa trupului (Ioan I, 13); preotii însă ne sunt pricinuitorii nasterii noastre din Dumnezeu, ai acelei fericite nasteri din nou, ai libertătii celei adevărate si a înfierii după har» (sfântul Ioan Gură de Aur, Despre Preotie}.

Chiar nu vedeti ca e vorba de o sarlatanie?

Iar o sarlatanie care manipuleaza ...opusa altei sarlatanii si mai manipulante ....face ca viitorul vostru al religiosilor si al planetei sa fie clar AMENINTAT

Sigur ca da, daca merg sa aprind o lumanare o sa pun in pericol viitorul planetei. Si in mod sigur incalzirea globala se datoreaza faptului ca mi-am botezat copilul. :tease:
0

#26 Utilizator offline   demerzel 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 09-January 07

Scris 08 February 2007 - 11:33 PM

agree!
daca citesti ( nu printre rinduri ) ai la ce sa te gindesti o perioada.
o ora nu ajunge.
0

#27 Utilizator offline   intravenos 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-December 06

Scris 09 February 2007 - 03:10 AM

" Sau ca a fost alegerea lui sa se puna in slujba Domnului si sa devina mediator intre Dumnezeu si oameni. ".

Vreau un citat biblic in care se spune lucrul asta ! Unde se spune - doamne, fa-ma mediatorul tau !? :lol2: Sau macar sa se subinteleaga. Eu nu am intalnit pana acum... Poate imi arati tu, numai vezi sa nu le plasmuiesti dupa dorintele proprii.
Oricum, de-ar fi existat un dumnezeu n-ar fi avut nevoie de avocati. Te asigur.

" LUCA 23: 34 Isus zicea: ,,Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac!``....
MAT 18: 21 Atunci Petru s'a apropiat de El, si I-a zis: ,,Doamne de cite ori sa iert pe fratele Meu cind va pacatui impotriva mea? Pina la sapte ori?``
MAT 18: 22 Isus i-a zis: ,,Eu nu-ti zic pina la sapte ori, ci pina la saptezeci de ori cite sapte.
FAPTE 7: 59 Si aruncau cu pietre in Stefan, care se ruga si zicea: ,,Doamne Isuse, primeste duhul meu!``
FAPTE 7: 60 Apoi a ingenuncheat, si a strigat cu glas tare: ,,Doamne, nu le tinea in seama pacatul acesta!`` Si dupa aceste vorbe, a adormit.
EFES 5: 25 Barbatilor, iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S'a dat pe Sine pentru ea,...
1TIM 2: 1 Va indemn dar, inainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, mijlociri, multamiri pentru toti oamenii,
FILIP 4: 5 Blindeta voastra sa fie cunoscuta de toti oamenii. Domnul este aproape. ".

Deci oameni buni, va dau iubire tra-la-la ... daca imi slujiti - " Veniti de va-nchinati ! ". :tease:

" Un fundamentalis crestin ar trebui sa exceleze in smerenie si in iubirea de pace ".

Ar trebui, dar el e bun si " iubitor " numai cu semenii sai, adika _ doar cu cei care slujesc doctrinei. :evil:

" Iata un exemplu de actiune crestina: ************ Parintii fetelor decapitate ii iarta pe ucigasi ".

Daca esti psihopat, bineinteles ca il ierti la randul tau pe semenul de aceeasi natura. ;) Asta nu se numeste a ierta ci se numeste complicitate la crima. Probabil de-ar fi stiut familia respectiva de dinainte ca acei criminali le vor ucide fiicele, ar fi spus la fel - aveti liber arbitru, deci ma uit la voi ca la teatru cum imi ucideti copiii si va iert dupa ce comiteti opera... poate va donez si o medalie si sincere felicitari... Iata ce oameni bolnavi ! E ca si-n " Miorita ", cand ciobanul respectiv stie ca va fi ucis si asteapta acest lucru cu bratele deschise. Numai alienatii pot judeca in acest fel... :P

" Eu ma mir cum niste oameni incapabili sa respecte alti participanti la discutie pot flutura in fata noastra cuvinte asa mari, dar care sunt golite, secatuite de orice urma de continut...batrana care merge la biserica sa aprinda o lumanare este ceva ce contravine vietii, bebelusul dus la botez este ceva ce contravine vietii, doi tineri care merg sa se cunune este ceva ce contravine vietii.... "

Asta nu e altceva decat traditie. Nu are nicio legatura cu vreo fiinta supranaturala. Sunt aspecte indiscutabil profane. Daca tu vezi ceva sanct in aceasta imagine - un popa, aproape ca ineaca un copil intr-un cazan cu apa... ;)

''Fiule, ca sa fii un bun crestin, cauta sa fii un bun PASTOR la turma ta!''

Traducere - propaga doctrina mai departe, daca vrei sa faci parte din breasla noastra, ca un bun manipulator la intreaga turma alcatuita din servi, care se arunca cu totzii cu capul in fantana fara sa judece... caci totzi cred ca e un lucru brav a-ti da viata pentru unul singur. Acest regim e pur absolutist.
0

#28 Utilizator offline   kriemhild 

• pelikan
  • PipPipPipPipPip

Scris 09 February 2007 - 08:17 AM

Vezi postareaAndre_Dicovici, la Feb 9 2007, 03:10 AM, a spus:

" Eu ma mir cum niste oameni incapabili sa respecte alti participanti la discutie pot flutura in fata noastra cuvinte asa mari, dar care sunt golite, secatuite de orice urma de continut...batrana care merge la biserica sa aprinda o lumanare este ceva ce contravine vietii, bebelusul dus la botez este ceva ce contravine vietii, doi tineri care merg sa se cunune este ceva ce contravine vietii.... "

Asta nu e altceva decat traditie. Nu are nicio legatura cu vreo fiinta supranaturala. Sunt aspecte indiscutabil profane. Daca tu vezi ceva sanct in aceasta imagine - un popa, aproape ca ineaca un copil intr-un cazan cu apa... :tease:

botezul nu este numai traditie, este taina...si in afara de asta, ca sa vorbim stiintific asa cum tie iti place, copilul ala traieste 9 luni in apa, respira in apa, se hraneste in apa, deci popa nu-l ineaca, nu-i face nici un rau. Parintii ii fac baiecopilului de la cateva zile de viata, zilnic, deci nu exagera doar de dragul exagerarii. Exista popi care baga copilul cu capul in apa, uinsa ii acopera cumana urechile, nasul si gura si alti popi care iau apa cu mana si o toarna in capul copilului...Deci, in care situatie copilul e aproape inecat? :P
0

#29 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 09 February 2007 - 09:03 AM

Vezi postareaDarkBringer, la Feb 8 2007, 12:03 PM, a spus:

codul meu etic si moral nu imi permite sa stau pasiv si sa ma uit cum oamenii sunt prostiti si se face rau in mod voit sub o masca a disimularii comparativa cu cea a politicienilor.
eu, idem!
banuiesc la cine te referi tu cand spui ca oamenii sunt "prostiti"...
dar eu ma refer la mesajele prin care se arata credinciosului (de orice religie ar fi el) o fateta uratita a religiei sale

Preotul e ...
cate exemple de preoti cunosti personal, care sa corespunda imaginii pe care o preoliferezi pe forum?
daca ne gandim cate exemple de parinti (cei mai multi neparticipand la viata de credinta a vreunei comunitati) cu greu pot fi numiti parinti pentru copiii lor, ar trebui sa se interzica institutia civila a casatoriei si ar trebui sa fie crescuti copiii izolati...

nu religia este cea care ne influenteaza cel mai mult viata - fooooooooarte putini oameni au o viata de credinta
asa ca oamenii sunt cum sunt (la noi in tara cel putin) fara a fi fost influentati in vreun fel de credinta

si atunci cu ce scop este denigrata aici institutia preotiei?
0

#30 Utilizator offline   BigDefender 

• ...fa bine, fara a astepta rasplata!...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 06

Scris 09 February 2007 - 09:28 AM

Soimos, tu spui ca religia este o amenintare pentru ca indoctrinam tineretul!
Bun! Atunci tinerii care se duc la discoteca sambata noaptea, beau si danseaza, sunt tot aceia care vin Duminica dimineata spasiti la slujba religioasa? Pai ei sunt credinciosi de forma! Si atunci vrei sa spui ca le-au fost spalate creierele? Hai sa fim seriosi si sa vedem realitatea asa cum este!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 237 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Ce vezi? CavalerulJedi  1 1.388
Hot Topic (New) Sfarsitul lumii: o boala psihica? humea  48 2.552
Hot Topic (New) Cum definim viata? laursan3  23 3.115
Hot Topic (New) Atasamente Calendar religios
multiconfesional
BigDefender  1.840 66.102
Hot Topic (New) Atasamente Preotii/pastorii/imami/gurusi, modele spirituale de viata? **Lux**  138 9.537