cioanas, la Feb 9 2007, 04:27 AM, a spus:
Daca tu crezi ca un verset din Biblie este apocrif, fiindca contravine doctrinei martorilor sau a nu stiu cui, este treaba ta. Noi crestinii credem Scriptura in totalitate si credem ca acest cuvant spus de Domnul Isus este Adevarat, la fel ca si toata Scriptura.
Tu esti liber sa crezi ceea ce vrei! Respingand Triniatea, te excluzi din randul crestinilor! Este alegerea ta si inca Isus te asteapta sa fii alaturi de Biserica lui rascumparata!
daca credeti Scriptura in totalitate, de ce nu va botezati in Numele in care au botezat primii apostoli asa cum este scris in Fapte 2:38? pentru ca voua nu va fost dat sa pricepeti care este insemnatatea acelui nume. pur si simplu pentru voi nu inseamna nimic.
daca voi credeti ca dumnezeu este doar o trinitate ce faceti cu Melhisedec?
dar cu Cel ce se plimba prin gradina Edenului?
dar cu cel ce a vorbit fata-n fata cu Avraam?
dar cu stalpul de foc la care a privit tot Israelul si nu a vazut nici o persoana sau un chip acolo?
Acceptand trinitatea incalci prima porunca.
Deuteronomul 5 "Domnul v-a vorbit faţă în faţă pe munte, din mijlocul focului. Eu am stat atunci între Domnul şi voi, ca să vă vestesc cuvântul Domnului; căci vă era frică de foc, şi nu v-aţi suit pe munte. El a zis: "Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-am scos din ţara Egiptului, din casa robiei. Să n-ai alţi dumnezei afară de Mine."
Voi care aveţi trei dumnezei, calcati in picioare toata Scriptura nu numai un verset ici, un verset colo.
Galateni 3:1 "Cine v-a fermecat..."
De ce vorbeste Scriptura despre o alta invatatura, o alta evanghelie?
Apocalipsa 2:6 "Ai însă lucrul acesta bun: că urăşti faptele Nicolaiţilor, pe care şi Eu le urăsc."
De ce Pavel atrage atentia in epistolele sale cu privire la cei ce par ca stiu ceva dar de fapt ei vesteau o alta Evanghelie?
2 Corinteni 11 "În adevăr, dacă vine cineva să vă propovăduiască un alt Isus pe care noi nu l-am propovăduit, sau dacă este vorba să primiţi un alt duh pe care nu l-aţi primit, sau o altă Evanghelie, pe care n-aţi primit-o, oh, cum îl îngăduiţi de bine!"
De ce atat de drastic atentioneaza Pavel pe Galateni asupra unei alte Evanghelii si asupra unor oameni care nu aveau o trimitere directa din partea lui Dumnezeu?
Galateni 1 "Mă mir că treceţi aşa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos, la o altă Evanghelie.
Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sunt unii oameni care vă tulbură, şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos."
CUVANTUL TRINITATE SAU DUMNEZEU TRIUNIC NU EXISTA IN SCRIPTURI, ca atare voi vestiti o alta evanghelie.
Asta sa produs atunci cand Cuvantul a incaput pe mana oamenilor. A fost rastalmacit la fel cum sa intamplat in gradina Edenului.
bun,
CUVANTUL TRINITATE ESTE O ADAUGARE, DECI:
Apocalipsa 22 "Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta.
Şi dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta.""
Eu zic sa reflecti foarte bine la ceea ce iti iese din gura, si anume; trinitate.
Dejavu
De ce termenul „Trinitate” nu este scris niciodată în Biblie?
De ce nu se găseşte niciodată în Biblie termenul „Dumnezeul triunic”?
De nu vorbeşte Biblia niciodată despre un Dumnezeu care se constituie din trei persoane?
De nu s-a rugat nimeni în tot Vechiul Testament unui „Tată ceresc”?
De ce nu se găseşte niciodată în Biblie termenul „Dumnezeu Fiul”, ci mai degrabă „Fiul lui Dumnezeu”?
De ce nu este făcută în Scriptură nici cea mai mică menţiune despre „Dumnezeu Duhul Sfânt”, ci doar despre „Duhul lui Dumnezeu”? Cu siguranţă că aceasta se datorează faptului că Dumnezeu este punctul de referinţă! Este Duhul Sfânt Duhul lui Dumnezeu, sau nu?
De ce combinaţia de cuvinte „DOMNUL Dumnezeu” - „Elohim YaHWeH” care apare de peste 6000 de ori în Vechiul Testament, nu este menţionată niciodată în Noul Testament începând cu Matei până la epistola lui Iuda, cu excepţia citatului din Vechiul Testament (Luca 1:32) şi a celor din cartea profetică a Apocalipsei? În Vechiul Testament, DOMNUL este Dumnezeu. În Noul Testament, citim: „Şi Dumnezeu care a înviat pe DOMNUL, ne va învia şi pe noi cu puterea Sa”(1 Cor.6:14).
De ce găsim în epistolele apostolilor că „Dumnezeu” este Tatăl, iar despre „DOMNUL” se accentuează că este Fiul? Negreşit din cauza faptului că Dumnezeu a devenit Tatăl nostru prin Isus Hristos, DOMNUL nostru.
De ce se spune în legătură cu naşterea Fiului „ Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele Veşniciilor…” (Isa. 9:6), dar niciodată nu scrie „Fiul Veşniciilor”?
De ce nu găsim în Biblie, de-a lungul perioadei Vechiului Testament, nici un loc în care Tatăl să fi vorbit cu Fiul? Desigur că aceasta se datorează faptului că Dumnezeu nu Se descoperise încă ca Tată în Fiul.
De ce nu vorbeşte Scriptura niciodată despre un Fiu pe care Dumnezeu ca Tată să Îl fi născut în veşnicie? Pentru că un astfel de lucru nu s-a petrecut! Naşterea Fiului a fost anunţată în întreg Vechiul Testament, dar a avut loc doar la începutul Noului Testament. Acesta este adevărul biblic şi divin. De aceea nu există vreun loc în Scriptură care să vorbească despre preexistenţa Fiului.
De ce am fost învăţaţi să ne rugăm astfel: „Tatăl nostru care eşti în ceruri, sfinţească-Se Numele Tău…” ? Noi ne rugăm Tatălui ceresc, dar niciodată nu ne rugăm „ Fiului ceresc”. Neîndoielnic, pentru că nu există un „Fiu ceresc”!
De ce a jurat DOMNUL, Dumnezeu numai pe Sine Însuşi „…pe Mine Însumi jur, zice DOMNUL…” (Geneza 22:16; Psalmul 89:35; Amos 6:8; Evrei 6:13 ş.a.)? Pentru că nu mai erau alte persoane divine lângă El.
Unde este scris în Biblie că „Tatăl este veşnic, Fiul este veşnic, Duhul Sfânt este veşnic”? Nicăieri, desigur! Cum ar putea să fie scris în Cuvântul adevărului ceva neadevărat? Este absolut imposibil!
De ce nu găsim nici o singură dată în Biblie formularea: „ Slavă lui Dumnezeu Tatăl, lui Dumnezeu Fiul şi lui Dumnezeu Duhul Sfânt”? Aici nu putem spune „Amin!” pentru că „Amin!” înseamnă „Aşa să fie!”, dar NU ESTE AŞA!
De ce nu întâlnim în Biblie termenul „Tatăl creator”? Ce legătură are Tatăl cu creaţia şi ce legătură are Creatorul cu naşterea de fii şi fiice? În raport cu creaţia, Dumnezeu este Creatorul, iar în relaţia cu fiii şi fiicele Lui, El este Tatăl.
De ce nici un prooroc din Vechiul Testament şi nici un apostol din Noul Testament nu au văzut o pluralitate de persoane în Dumnezeire în textul din Geneza 1:26-28 „ Să facem om după chipul Nostru…”? Pentru că ei se aflau sub directa călăuzire a Duhului Sfânt.
De ce nici unul dintre apostoli nu a înţeles greşit trimiterea dată în Matei 28 şi să apoi să repete orbeşte textul, ci l-a înţeles cu claritate şi a efectuat botezul direct în Numele de legământ nou-testamentar în care Dumnezeu S-a descoperit ca Tată, Fiu şi Duh Sfânt? Pentru că lor le-a fost descoperit Numele în care ei urmau să boteze. Prin urmare, credincioşii au fost botezaţi corect în Numele DOMNULUI Isus Hristos din perioada creştinismului original până la sfârşitul celui de-al doilea secol.(Fapte 2:38; 8:16; 10:48; 19:5; Rom. 6:3; ş.a.) Ei au botezat în acord cu Marea Trimitere, şi nici măcar odată în formula trinitară.