sau Inregistrare

• 198 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Despre Isus Cristos teme combinate Evaluare topic: * * * - -

#21 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 09 February 2007 - 07:57 AM

Vezi postareacioanas, la Feb 9 2007, 04:27 AM, a spus:

Noi crestinii credem Scriptura in totalitate si credem ca acest cuvant spus de Domnul Isus este Adevarat, la fel ca si toata Scriptura.

mare dreptate avea deMello cand spunea ceva de genul:

"Maestru arata luna cu degetul
Idiotul nu se uita decat la deget."
0

#22 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 09 February 2007 - 09:27 AM

Vezi postareacioanas, la Feb 9 2007, 06:27 AM, a spus:

Daca tu crezi ca un verset din Biblie este apocrif, fiindca contravine doctrinei martorilor sau a nu stiu cui, este treaba ta. Noi crestinii credem Scriptura in totalitate si credem ca acest cuvant spus de Domnul Isus este Adevarat, la fel ca si toata Scriptura.
Tu esti liber sa crezi ceea ce vrei! Respingand Triniatea, te excluzi din randul crestinilor! Este alegerea ta si inca Isus te asteapta sa fii alaturi de Biserica lui rascumparata!

Nu contravine doctrinei martorilor pentru ca si martorii boteaza conform Matei 28:19...dar sunt suficiente argumente istorice si logice(ca sa nu mentionez ca sunt si manuscrise) care sa duca la aceasta concluzie...Versetul a fost modificat...Respingand Trinitatea ma exclud din randul asa zisilor crestini si ma intoc in randurile primilor crestini care habar nu aveau de o astfel de invatatura. De ce niciodata "nu li s-a parut potrivit lor si Spiritului Sfant" sa scrie ceva despre TRINITATE in biblie ? Pentru ce au fost nevoie de cateva secole ca ceva pagani convertiti sa vina cu idei noi ?
0

#23 Utilizator offline   Vali29 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 31-January 06

Scris 09 February 2007 - 01:09 PM

Vezi postareacioanas, la Feb 9 2007, 04:27 AM, a spus:

Daca tu crezi ca un verset din Biblie este apocrif, fiindca contravine doctrinei martorilor sau a nu stiu cui, este treaba ta. Noi crestinii credem Scriptura in totalitate si credem ca acest cuvant spus de Domnul Isus este Adevarat, la fel ca si toata Scriptura.
Tu esti liber sa crezi ceea ce vrei! Respingand Triniatea, te excluzi din randul crestinilor! Este alegerea ta si inca Isus te asteapta sa fii alaturi de Biserica lui rascumparata!

daca credeti Scriptura in totalitate, de ce nu va botezati in Numele in care au botezat primii apostoli asa cum este scris in Fapte 2:38? pentru ca voua nu va fost dat sa pricepeti care este insemnatatea acelui nume. pur si simplu pentru voi nu inseamna nimic.

daca voi credeti ca dumnezeu este doar o trinitate ce faceti cu Melhisedec?

dar cu Cel ce se plimba prin gradina Edenului?

dar cu cel ce a vorbit fata-n fata cu Avraam?

dar cu stalpul de foc la care a privit tot Israelul si nu a vazut nici o persoana sau un chip acolo?

Acceptand trinitatea incalci prima porunca.

Deuteronomul 5 "Domnul v-a vorbit faţă în faţă pe munte, din mijlocul focului. Eu am stat atunci între Domnul şi voi, ca să vă vestesc cuvântul Domnului; căci vă era frică de foc, şi nu v-aţi suit pe munte. El a zis: "Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-am scos din ţara Egiptului, din casa robiei. Să n-ai alţi dumnezei afară de Mine."

Voi care aveţi trei dumnezei, calcati in picioare toata Scriptura nu numai un verset ici, un verset colo.

Galateni 3:1 "Cine v-a fermecat..."

De ce vorbeste Scriptura despre o alta invatatura, o alta evanghelie?

Apocalipsa 2:6 "Ai însă lucrul acesta bun: că urăşti faptele Nicolaiţilor, pe care şi Eu le urăsc."

De ce Pavel atrage atentia in epistolele sale cu privire la cei ce par ca stiu ceva dar de fapt ei vesteau o alta Evanghelie?

2 Corinteni 11 "În adevăr, dacă vine cineva să vă propovăduiască un alt Isus pe care noi nu l-am propovăduit, sau dacă este vorba să primiţi un alt duh pe care nu l-aţi primit, sau o altă Evanghelie, pe care n-aţi primit-o, oh, cum îl îngăduiţi de bine!"

De ce atat de drastic atentioneaza Pavel pe Galateni asupra unei alte Evanghelii si asupra unor oameni care nu aveau o trimitere directa din partea lui Dumnezeu?

Galateni 1 "Mă mir că treceţi aşa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos, la o altă Evanghelie.
Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sunt unii oameni care vă tulbură, şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos."

CUVANTUL TRINITATE SAU DUMNEZEU TRIUNIC NU EXISTA IN SCRIPTURI, ca atare voi vestiti o alta evanghelie.

Asta sa produs atunci cand Cuvantul a incaput pe mana oamenilor. A fost rastalmacit la fel cum sa intamplat in gradina Edenului.

bun,
CUVANTUL TRINITATE ESTE O ADAUGARE, DECI:

Apocalipsa 22 "Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta.
Şi dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta.""

Eu zic sa reflecti foarte bine la ceea ce iti iese din gura, si anume; trinitate.

Dejavu

De ce termenul „Trinitate” nu este scris niciodată în Biblie?
De ce nu se găseşte niciodată în Biblie termenul „Dumnezeul triunic”?
De nu vorbeşte Biblia niciodată despre un Dumnezeu care se constituie din trei persoane?
De nu s-a rugat nimeni în tot Vechiul Testament unui „Tată ceresc”?
De ce nu se găseşte niciodată în Biblie termenul „Dumnezeu Fiul”, ci mai degrabă „Fiul lui Dumnezeu”?
De ce nu este făcută în Scriptură nici cea mai mică menţiune despre „Dumnezeu Duhul Sfânt”, ci doar despre „Duhul lui Dumnezeu”? Cu siguranţă că aceasta se datorează faptului că Dumnezeu este punctul de referinţă! Este Duhul Sfânt Duhul lui Dumnezeu, sau nu?
De ce combinaţia de cuvinte „DOMNUL Dumnezeu” - „Elohim YaHWeH” care apare de peste 6000 de ori în Vechiul Testament, nu este menţionată niciodată în Noul Testament începând cu Matei până la epistola lui Iuda, cu excepţia citatului din Vechiul Testament (Luca 1:32) şi a celor din cartea profetică a Apocalipsei? În Vechiul Testament, DOMNUL este Dumnezeu. În Noul Testament, citim: „Şi Dumnezeu care a înviat pe DOMNUL, ne va învia şi pe noi cu puterea Sa”(1 Cor.6:14).
De ce găsim în epistolele apostolilor că „Dumnezeu” este Tatăl, iar despre „DOMNUL” se accentuează că este Fiul? Negreşit din cauza faptului că Dumnezeu a devenit Tatăl nostru prin Isus Hristos, DOMNUL nostru.
De ce se spune în legătură cu naşterea Fiului „ Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele Veşniciilor…” (Isa. 9:6), dar niciodată nu scrie „Fiul Veşniciilor”?
De ce nu găsim în Biblie, de-a lungul perioadei Vechiului Testament, nici un loc în care Tatăl să fi vorbit cu Fiul? Desigur că aceasta se datorează faptului că Dumnezeu nu Se descoperise încă ca Tată în Fiul.
De ce nu vorbeşte Scriptura niciodată despre un Fiu pe care Dumnezeu ca Tată să Îl fi născut în veşnicie? Pentru că un astfel de lucru nu s-a petrecut! Naşterea Fiului a fost anunţată în întreg Vechiul Testament, dar a avut loc doar la începutul Noului Testament. Acesta este adevărul biblic şi divin. De aceea nu există vreun loc în Scriptură care să vorbească despre preexistenţa Fiului.
De ce am fost învăţaţi să ne rugăm astfel: „Tatăl nostru care eşti în ceruri, sfinţească-Se Numele Tău…” ? Noi ne rugăm Tatălui ceresc, dar niciodată nu ne rugăm „ Fiului ceresc”. Neîndoielnic, pentru că nu există un „Fiu ceresc”!
De ce a jurat DOMNUL, Dumnezeu numai pe Sine Însuşi „…pe Mine Însumi jur, zice DOMNUL…” (Geneza 22:16; Psalmul 89:35; Amos 6:8; Evrei 6:13 ş.a.)? Pentru că nu mai erau alte persoane divine lângă El.
Unde este scris în Biblie că „Tatăl este veşnic, Fiul este veşnic, Duhul Sfânt este veşnic”? Nicăieri, desigur! Cum ar putea să fie scris în Cuvântul adevărului ceva neadevărat? Este absolut imposibil!
De ce nu găsim nici o singură dată în Biblie formularea: „ Slavă lui Dumnezeu Tatăl, lui Dumnezeu Fiul şi lui Dumnezeu Duhul Sfânt”? Aici nu putem spune „Amin!” pentru că „Amin!” înseamnă „Aşa să fie!”, dar NU ESTE AŞA!
De ce nu întâlnim în Biblie termenul „Tatăl creator”? Ce legătură are Tatăl cu creaţia şi ce legătură are Creatorul cu naşterea de fii şi fiice? În raport cu creaţia, Dumnezeu este Creatorul, iar în relaţia cu fiii şi fiicele Lui, El este Tatăl.
De ce nici un prooroc din Vechiul Testament şi nici un apostol din Noul Testament nu au văzut o pluralitate de persoane în Dumnezeire în textul din Geneza 1:26-28 „ Să facem om după chipul Nostru…”? Pentru că ei se aflau sub directa călăuzire a Duhului Sfânt.
De ce nici unul dintre apostoli nu a înţeles greşit trimiterea dată în Matei 28 şi să apoi să repete orbeşte textul, ci l-a înţeles cu claritate şi a efectuat botezul direct în Numele de legământ nou-testamentar în care Dumnezeu S-a descoperit ca Tată, Fiu şi Duh Sfânt? Pentru că lor le-a fost descoperit Numele în care ei urmau să boteze. Prin urmare, credincioşii au fost botezaţi corect în Numele DOMNULUI Isus Hristos din perioada creştinismului original până la sfârşitul celui de-al doilea secol.(Fapte 2:38; 8:16; 10:48; 19:5; Rom. 6:3; ş.a.) Ei au botezat în acord cu Marea Trimitere, şi nici măcar odată în formula trinitară.
0

#24 Utilizator offline   il servo 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-October 06

Scris 09 February 2007 - 04:48 PM

[/quote]daca credeti Scriptura in totalitate, de ce nu va botezati in Numele in care au botezat primii apostoli asa cum este scris in Fapte 2:38? pentru ca voua nu va fost dat sa pricepeti care este insemnatatea acelui nume. pur si simplu pentru voi nu inseamna nimic.

daca voi credeti ca dumnezeu este doar o trinitate ce faceti cu Melhisedec?

dar cu Cel ce se plimba prin gradina Edenului?

dar cu cel ce a vorbit fata-n fata cu Avraam?

dar cu stalpul de foc la care a privit tot Israelul si nu a vazut nici o persoana sau un chip acolo?[/quote]

Ecuatia e simpla Vali. "Nimeni n-a vazut pe Tatal in afara de Fiul care este in sanul Tatalui", Duhul Sf s-a aratat doar la botezul lui Isus, si la rusalii, asa ca Cel care se vedea in exemplele tale era Fiul.
Daca mergem dupa logica intrebarilor omenesti, ti-am dat raspuns logic; DAR SCRIPTURA SPUNE CA LEGEA A FOST DATA PRIN INGERI, SI CA DUMNEZEU A VORBIT OAMENILOR PRIN INGERI.
Tot ceea ce a vazut omul din Dumnezeu este Fiul Sau, Lucrarile Sale (creatiunea), si Legea Sa; iar cand slava Sa va fi aratata, va fi prea tarziu pt pocainta.
Pocaiti-va astazi!

Citeaza

mare dreptate avea deMello cand spunea ceva de genul:

"Maestru arata luna cu degetul
Idiotul nu se uita decat la deget."

Inteleg, Marinaru, ca cel ce se uita la deget este defapt cel care ramane la litera scripturii, si nu ii vede spiritul ca sal aplice.
Toata teologia, toata Legea si tot Harul nu pot schimba pe nimeni, daca acel nimeni nu accepta sa fie schimbat.
Salvarea adusa de Hristos nu este altceva decat intoarcerea la gradina Edenului. Acolo omul s-a impotrivit lui Dumnezeu, si trebuie adus la starea de dininte de impotrivire. Iar aceasta nu se poate face decat acceptand Principiile de viata a lui Hristos, care sunt defapt principiile satbilite de Dumnezeu pt om inca de la creatiune.
Ele sunt doua: DREPTATEA SI DRAGOSTEA. Si fiindca omul este desfigurat in logica si inteligenta din cauza pacatului, DREPTATEA SI DRAGOSTEA trebuiesc copiate intocmai din viata lui Hristos, si aplicate in viata noastra.
Aceasta este tot ceea ce trebuie inteles din biblie, si nu are mare legatura cu micile erori de traducere, si cultura in care se impotmolesc unii.
Asa ca uita-te in directia in care arata Scriptura si nu la scriptura. Uita-te la Hristos, si vei vedea ceea ce arata scriptura.
0

#25 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 09 February 2007 - 05:01 PM

Vezi postareail servo, la Feb 9 2007, 06:48 PM, a spus:

Ecuatia e simpla Vali. "Nimeni n-a vazut pe Tatal in afara de Fiul care este in sanul Tatalui", Duhul Sf s-a aratat doar la botezul lui Isus, si la rusalii, asa ca Cel care se vedea in exemplele tale era Fiul.
Daca mergem dupa logica intrebarilor omenesti, ti-am dat raspuns logic; DAR SCRIPTURA SPUNE CA LEGEA A FOST DATA PRIN INGERI, SI CA DUMNEZEU A VORBIT OAMENILOR PRIN INGERI.
Tot ceea ce a vazut omul din Dumnezeu este Fiul Sau, Lucrarile Sale (creatiunea), si Legea Sa; iar cand slava Sa va fi aratata, va fi prea tarziu pt pocainta.
Pocaiti-va astazi!

Eu nu prea inteleg ce vrei sa scri tu mai sus...Legea a fost data prin ingeri si nu prin Cristos...

Inteleg, Marinaru, ca cel ce se uita la deget este defapt cel care ramane la litera scripturii, si nu ii vede spiritul ca sal aplice.

Te inseli...

Toata teologia, toata Legea si tot Harul nu pot schimba pe nimeni, daca acel nimeni nu accepta sa fie schimbat.
Salvarea adusa de Hristos nu este altceva decat intoarcerea la gradina Edenului. Acolo omul s-a impotrivit lui Dumnezeu, si trebuie adus la starea de dininte de impotrivire. Iar aceasta nu se poate face decat acceptand Principiile de viata a lui Hristos, care sunt defapt principiile satbilite de Dumnezeu pt om inca de la creatiune.
Ele sunt doua: DREPTATEA SI DRAGOSTEA. Si fiindca omul este desfigurat in logica si inteligenta din cauza pacatului, DREPTATEA SI DRAGOSTEA trebuiesc copiate intocmai din viata lui Hristos, si aplicate in viata noastra.
Aceasta este tot ceea ce trebuie inteles din biblie, si nu are mare legatura cu micile erori de traducere, si cultura in care se impotmolesc unii.
Asa ca uita-te in directia in care arata Scriptura si nu la scriptura. Uita-te la Hristos, si vei vedea ceea ce arata scriptura.

Da...
0

#26 Utilizator offline   Vali29 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 31-January 06

Scris 09 February 2007 - 06:26 PM

Vezi postareail servo, la Feb 9 2007, 04:48 PM, a spus:

prietene,

daca nimeni nu a vazut pe Tatal, cum puteti voi, trinitarienii, sa spuneti ca Dumnezeu este o persoana?

trinitatea voastra este un PARADOX pentru omul care vrea sa se apropie de Dumnezeu. voi puneti un zid de despartire intre Dumnezeu si om, ca nici voi sa nu ajugeti acolo si nici cei pe care i-ati fermecat cu asa zisul dumnezeu triunic.

Cum puteti sa spuneti asa ceva cand nu exista scris, si anume; ca Dumnezeu se limiteaza la trei manifestari atata timp cat El este in toti si in toate?

Cum puteti sa fiti atat de orbi si sa nu vedeti ce au facut primi crestini in Faptele Apostolilor, atunci cand vesteau Evanghelia, atunci cand ei botezau in Numele celui ce si-a dat viata pe Golgota pentru ca pacatele noastre sa ne fie sterse?

Luca 6:46 "De ce-Mi ziceţi: "Doamne, Doamne!" şi nu faceţi ce spun Eu?"

Matei 7:21~24 "Nu orişicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?" Atunci le voi spune curat: "Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege." De aceea, pe orişicine aude aceste cuvinte ale Mele, şi le face, îl voi asemăna cu un om cu judecată, care şi-a zidit casa pe stâncă."

NU EXISTA ALTA CALE DECAT CEA CARE ESTE SCRISA

Fapte 2:38 "După ce au auzit aceste cuvinte, ei au rămas străpunşi în inimă, şi au zis lui Petru şi celorlalţi apostoli: "Fraţilor, ce să facem?" "Pocăiţi-vă", le-a zis Petru, "şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh. Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voştri, şi pentru toţi cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul, Dumnezeul nostru."

Voi aveti de tata pe Diavolul din moment ce nu faceti ce zice Domnul, si NUMELE ISUS HRISTOS, singur nume dat oamenilor prin care pot fi mantuiti, este un nume oarecare pentru voi si nu reprezinta nimic, dovada este faptul ca refuzati categori sa fiti botezati in NUMELE LUI ISUS HRISTOS si repetati intr-una Matei 28:19 fara sa stiti ca acolo este vorba despre un nume.

IN NUMELE...

TATA = nu este un nume de persona ci o stare de fapt, o insusire, o caracteristica a cuiva
FIU = nu este un nume de persoana ci o stare de fapt, o insusire, o caracteristica a cuiva
DUH = nu este un nume de persoana ci o stare de fapt, o insusire, o caracteristica a cuiva

AM UN CATEL = pe care-l cheama Nero
AM O PISICA = pe care o cheama Sasha

Fiul lui Dumnezeu care si-a dat viata pentru mine, se numeste ISUS HRISTOS nu TATA sau FIU sau DUH.

Filipeni 2 "Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus: El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe sine însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor. La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce. De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult, şi I-a dat Numele, care este mai pe sus de orice nume; pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ, şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul."
0

#27 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 09 February 2007 - 08:01 PM

Vezi postareamarinaru, la Feb 9 2007, 10:27 AM, a spus:

Nu contravine doctrinei martorilor pentru ca si martorii boteaza conform Matei 28:19...dar sunt suficiente argumente istorice si logice(ca sa nu mentionez ca sunt si manuscrise) care sa duca la aceasta concluzie...Versetul a fost modificat...Respingand Trinitatea ma exclud din randul asa zisilor crestini si ma intoc in randurile primilor crestini care habar nu aveau de o astfel de invatatura. De ce niciodata "nu li s-a parut potrivit lor si Spiritului Sfant" sa scrie ceva despre TRINITATE in biblie ? Pentru ce au fost nevoie de cateva secole ca ceva pagani convertiti sa vina cu idei noi ?

Marinaru, ar trebui sa mai studiezi Biblia si sa crezi in ceea ce vorbeste Dumnezeu acolo.Martorii lui Iehova au luata rau pe aratura, s-au ratacit , au modificat textul Sceripturii si s-au luat dupa un sarlatan care a spus ca vine Isus de cateva ori si s-a dovedit un mincinos!
Trinitatea este in Scriptura si te rog nu mai fa afirmatii ieftine.Noi crestinii ti-am adus argumente pe care nu le bagi in seama si continui sa ne aduci argumentele martorilor lui IEHOVA. Ai un topic deschis pe tema aceasta , doresti sa le umpli toate cu aceeasi tema a martorilor? Toate cultele crestine accepta Biblia ca si Canon si nimeni nu a venit sa ne spuna ca ceva versete ar fi modificate. Martorii, ca sa-si sustina doctrina si pe prorocul fals sunt gata sa inventeze si acest lucru, ca, Canonul crestin nu ar fi bun.
0

#28 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 09 February 2007 - 08:07 PM

1. Cuvintele lui Amos, unul dintre păstorii din Tecoa, care a avut vedenie pentru Israel în vremea lui Ozia, regele lui Iuda, în vremea lui Ieroboam, fiul lui Ioaş, regele lui Israel, doi ani înaintea cutremurului de pământ.
2. Şi a zis: ?Când Domnul va striga puternic din Sion şi din Ierusalim va slobozi glasul Său, jalnice vor fi păşunile păstorilor şi uscat va fi vârful Carmelului".
3. Aşa zice Domnul: "Pentru trei păcate ale Damascului, ba chiar pentru patru, nu Mă voi întoarce, fiindcă ei au sfărâmat Galaadul cu tăvălugi de fier.
4. Pentru aceasta voi trimite foc asupra casei lui Hazael şi va mistui palatele lui Ben-Hadad;
5. Şi voi zdrobi zăvoarele Damascului şi voi stârpi pe locuitorii din valea Aven şi pe ai celui care ţine în mână sceptrul din Bet-Eden şi poporul cel din Aram va fi dus în robie la Chir", zice Domnul!
6. Aşa zice Domnul: "Pentru trei păcate ale Gazei, ba chiar pentru patru, nu Mă voi întoarce, din pricină că ei au dus în robie mari tabere de robi, ca să le dea în mâna lui Edom;
7. Pentru aceasta, foc voi năpusti în zidurile Gazei şi palatele ei le va mistui;
8. Pe tot locuitorul din Aşdod îl voi stârpi şi pe cel ce ţine în mână sceptrul din Ascalon; şi voi îndrepta către Acaron mâna Mea şi rămăşiţele Filistenilor vor pieri", zice Domnul Dumnezeu.
9. Aşa zice Domnul: "Pentru trei păcate ale Tirului, ba chiar pentru patru, nu Mă voi întoarce, din pricină că tabere întregi de robi au fost date în mâna lui Edom şi nu şi-au mai adus aminte de legământul cel dintre fraţi.
10. Pentru aceasta voi trimite vâlvătăi de foc în zidurile Tirului şi vor mistui palatele lui!"
11. Aşa zice Domnul: "Pentru trei păcate ale Edomului, ba chiar pentru patru, nu Mă voi întoarce, din pricină că el a urmărit cu sabia pe fratele său şi că a înăbuşit milostivirea lui. Din pricină că urgia lui a dăinuit necontenit şi furia lui s-a dezlănţuit mereu;
12. Pentru aceasta voi trimite foc în Teman şi palatele cele din Bosra le va mistui".
13. Aşa zice Domnul: "Pentru trei păcate ale feciorilor lui Amon, ba chiar pentru patru, nu Mă voi întoarce, căci ei au spintecat femeile însărcinate ale Galaadului, ca să-şi întindă hotarele lor;
14. Pentru aceasta voi aprinde foc în zidurile Rabei şi văpaia va mistui palatele ei în ziua de război, în mijlocul vijeliei, în ziua cea de grea furtună.
15. Şi regele lor va merge în robie, împreună cu căpeteniile lui", zice Domnul!

16.Amin!
0

#29 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 09 February 2007 - 08:20 PM

Vezi postareacioanas, la Feb 9 2007, 10:01 PM, a spus:

Marinaru, ar trebui sa mai studiezi Biblia si sa crezi in ceea ce vorbeste Dumnezeu acolo.Martorii lui Iehova au luata rau pe aratura, s-au ratacit , au modificat textul Sceripturii si s-au luat dupa un sarlatan care a spus ca vine Isus de cateva ori si s-a dovedit un mincinos!
Trinitatea este in Scriptura si te rog nu mai fa afirmatii ieftine.Noi crestinii ti-am adus argumente pe care nu le bagi in seama si continui sa ne aduci argumentele martorilor lui IEHOVA. Ai un topic deschis pe tema aceasta , doresti sa le umpli toate cu aceeasi tema a martorilor? Toate cultele crestine accepta Biblia ca si Canon si nimeni nu a venit sa ne spuna ca ceva versete ar fi modificate. Martorii, ca sa-si sustina doctrina si pe prorocul fals sunt gata sa inventeze si acest lucru, ca, Canonul crestin nu ar fi bun.

Si voi ar trebui sa mai studiati istoria si poate o sa descoperiti din cate culturi si civilizatii a imprumutat si plagiat biblia. Saracul d-zeu in natura sa trinitara , care depaseste cu mult dualitatea unda/corpuscul s-a gasit sa isi lase mesajul intr-o carte.....
0

#30 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 09 February 2007 - 08:29 PM

Mare adevar este ca fiecare Cuvant al Scripturii se implineste cu o precizie uimitoare!
Si Domnul Isus a spus despre Ierusalin:
LUCA 19: 42 si a zis: ,,Daca ai fi cunoscut si tu, macar in aceasta zi, lucrurile, cari puteau sa-ti dea pacea! Dar acum, ele sint ascunse de ochii tai.
LUCA 19: 43 Vor veni peste tine zile, cind vrajmasii tai te vor inconjura cu santuri, te vor impresura, si te vor stringe din toate partile:
LUCA 19: 44 te vor face una cu pamintul, pe tine si pe copiii tai din mijlocul tau; si nu vor lasa in tine piatra pe piatra, pentruca n'ai cunoscut vremea cind ai fost cercetata

De fapt pribegia evreilor a fost pana la o vreme cand Dumnezeu le-a dat din nou tara. Acum se asteapta si intoarcerea lor la Mesia, Isus Cristos! Se vor trezi, insa destul de tarziu!

Vezi postareaDarkBringer, la Feb 9 2007, 09:20 PM, a spus:

Si voi ar trebui sa mai studiati istoria si poate o sa descoperiti din cate culturi si civilizatii a imprumutat si plagiat biblia. Saracul d-zeu in natura sa trinitara , care depaseste cu mult dualitatea unda/corpuscul s-a gasit sa isi lase mesajul intr-o carte.....

Tu nu crezi in aceasta carte fiindca nu crezi in Tatal, nu crezi in Fiul si nu ai dragoste de Dumnezeu!

IOAN 5: 37 Si Tatal, care M'a trimes, a marturisit El insus despre Mine. Voi nu I-ati auzit niciodata glasul, nu I-ati vazut deloc fata;
IOAN 5: 38 si Cuvintul Lui nu ramine in voi, pentruca nu credeti in Acela, pe care L-a trimes El.
IOAN 5: 39 Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vecinica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine.
IOAN 5: 40 Si nu vreti sa veniti la Mine, ca sa aveti viata!
IOAN 5: 41 Eu nu umblu dupa slava care vine dela oameni.
IOAN 5: 42 Dar stiu ca n'aveti in voi dragoste de Dumnezeu.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 198 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Frumusetea demoniaca si cea divina
se poate distinge una de alta in timp util?
Arcadia@  151 18.188
Replici noi Cine sunt? Mica 5:5 dulgherul  4 518
Hot Topic (New) Iisus Cristos a fost nedreptăţit de către evanghelişti. ben_gal_1  37 5.653
Hot Topic (New) Iona
Topicuri combinate
Gelupanda  80 12.623
Hot Topic (New) "Nu am venit sa aduc pacea"...
Explicatii cu privire la spusele lui Isus
Arcadia@  362 39.497