sau Inregistrare

• 164 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Biblia - intrebari, raspunsuri, puncte de vedere Teme combinate Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 08 February 2007 - 07:44 AM

Cum trebuie sa citesc Sfanta Scriptura? Cateva lucruri utile pentru iubitorii Bibliei:

1. Cu temere de Domnul
PSA 111:10 Frica Domnului este inceputul intelepciunii; toti cei ce o pazesc, au o minte sanatoasa, si slava Lui tine in veci.
PROV 1:7 Frica Domnului este inceputul stiintei; dar nebunii nesocotesc intelepciunea si invatatura
PROV 15:33 Frica de Domnul este scoala intelepciunii, si smerenia merge inaintea slavei. -
2.Cu rugaciune
PSA 119:18 Deschide-mi ochii, ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!
PSA 119:34 Da-mi pricepere, ca sa pazesc Legea Ta si s'o tin din toata inima mea!
3.Cu bagare de seama
1TIM 4:13 Pina voi veni, ia seama bine la citire, la indemnare, si la invatatura pe care o dai altora.
4.In fiecare zi
FAPTE 17:11 Iudeii acestia aveau o inima mai aleasa decit cei din Tesalonic. Au primit Cuvintul cu toata rivna, si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa.
5.Cu smerenie
1PET 2:2 si, ca niste prunci nascuti de curind, sa doriti laptele duhovnicesc si curat, pentruca prin el sa cresteti spre mintuire,
6.Cugetand la ea
DEU 6:6 Si poruncile acestea, pe cari ti le dau astazi, sa le ai in inima ta.
COL 3:16 Cuvintul lui Hristos sa locuiasca din belsug in voi in toata intelepciunea. Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi, cu cintari de lauda si cu cintari duhovnicesti, cintind lui Dumnezeu cu multamire in inima voastra.
7.Implinindu-o
IOSUA 1:8 Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautind sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbindi in toate lucrarile tale, si atunci vei lucra cu intelepciune.
IACOV 1:22 Fiti implinitori ai Cuvintului, nu numai ascultatori, inselindu-va singuri.
IACOV 1:23 Caci daca asculta cineva Cuvintul, si nu-l implineste cu fapta, seamana cu un om, care isi priveste fata fireasca intr'o oglinda;
IACOV 1:24 si, dupace s'a privit, pleaca si uita indata cum era.
IACOV 1:25 Dar cine isi va adinci privirile in legea desavirsita, care este legea slobozeniei, si va starui in ea, nu ca un ascultator uituc, ci ca un implinitor cu fapta, va fi fericit in lucrarea lui.
MAT 7:21 Nu orisicine-Mi zice: ,,Doamne, Doamne!`` va intra in Imparatia cerurilor, ci celce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.

Aceasta postare a fost editata de cioanas: 08 February 2007 - 07:44 AM

0

#22 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 08 February 2007 - 08:25 AM

Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, viu si lucrator, citind-o Ea lucreaza in viata noastra si va invit sa priviti la cateva aspecte ale lucrarii Scripturii in interiorul omului:

(EVR 4:12)

EVR 4:12 Caci Cuvintul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decit orice sabie cu doua taisuri: patrunde pina acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gindurile inimii.
Intreaga omenire sa ratacit ca o turma de oi.Dummnezeu ne-a dat Cuvantul ca si calauza pentru noi.
Intrebarea care ne-o punem, este cum folosim Cuvantul?

1.Este folosit ca si o oglinda
IACOV 1:22 Fiti implinitori ai Cuvintului, nu numai ascultatori, inselindu-va singuri.
IACOV 1:23 Caci daca asculta cineva Cuvintul, si nu-l implineste cu fapta, seamana cu un om, care isi priveste fata fireasca intr'o oglinda;
IACOV 1:24 si, dupace s'a privit, pleaca si uita indata cum era. Cuvantul ne arata pacatele noastre ,depinde daca ne pocaim si-l implinim cu fapta.

2.El este folosit ca si un indrumator
GAL 3:24 Astfel, Legea ne-a fost un indrumator spre Hristos, ca sa fim socotiti neprihaniti prin credinta.
Legea a fost un indrumator spre Cristos ,ea ne condamna.Mila si Harul ne sunt oferite prin Cristos.

3.El este folosit ca si samanta care aduce viata.
1PET 1:23 fiindca ati fost nascuti din nou nu dintr'o saminta, care poate putrezi, ci dintr'una care nu poate putrezi, prin Cuvintul lui Dumnezeu, care este viu si care ramine in veac.

4.Este folosit ca si agent de curatire
IOAN 15:3 Acum voi sinteti curati, din pricina cuvintului, pe care vi l-am spus.
Pacatul ne va desparti de Cuvantul Lui sau Cuvantul Lui de pacat.
De aceea foarte multi oameni nu iubesc Cuvantul, deoarece iubesc pacatul.

5.El este folosit ca si o lumina
PSA 119:105 Cuvintul Tau este o candela pentru picioarele mele, si o lumina pe cararea mea.
PSA 119:11 String Cuvintul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta!
0

#23 Utilizator offline   il servo 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-October 06

Scris 08 February 2007 - 07:38 PM

Citeaza

Mă întreb şi eu, ca prostul : Cum poate să fie morală o scriere care te îndeamnă să-ţi ucizi soţia dacă descoperi în noaptea nunţii că e virgină ? Cum poate fi etică o scriere care spune că Dumnezeu a ucis un întreg cămin pentru faptele unui singur om (care furase din prada de război a lui Yahwe), că a adus ciuma care a dus la moartea a mii de oameni pentru a-l pedepsi de Solomon fiindcă a făcut un recensământ ? Ce exemplu pozitiv poate să dea oamenilor acest tip de justiţie ?
Realitatea este că, atunci când citesc Biblia, oamenii aleg numai părţile frumoase, şi le resping pe cele care nu corespund moralei actuale, morală, de altfel, seculară.

Hortulanus, Legea morala nu este trecatoare, si nu este schimbatoare. Cum este azi, a fost si ieri, si va fi si in veci.
Dar daca astazi femeile nu mai sunt virgine la casatorie, si totusi nimeni nu le omoara, asta nu inseamna ca au asigurata viata vesnica.
Biblia spune ca "plata pacatului este moartea", dar cine nu crede in VIATA nu intelege asta. Viata nu este ceva care se termina decat in cazul pacatosului. In cazul oricui nu a pacatuit niciodata, VIATA este vesnica.
Perioada in care Legea se aplica imediat a fost pana la Isus, dar aplicarea condamnarii prin omorarea cu pietre nu era o condamnare definitiva, vesnica, deoarece Dumnezeu va relua la judecata dupa intelepciunea Sa fiecare caz in parte, si acolo unde cineva a fost ucis pe nedrept, va fi readus la viata pt vesnicie.
Cat priveste pacatosul de astazi care nu este pedepsit, nu-ti fa griji, caci va fi. Cine nu accepta pt pacatele sale moartea lui Isus Hristos, va fi el insusi ucis in Iazul cu foc. Tot la fel si cine nu aducea jertfele cuvenite in vechime, va raspunde la judecata finala.
Asa ca virginitatea la prima casatorie este la fel de importanta si astazi in ochii lui Dumnezeu, doar omul pacatos a facut sa se creada altfel, dar "plata pacatului este moartea"si pt noi nu numai pt evreii de pe timpuri, numai ca se refera la moartea vesnica aplicata prin Judecata si condamnarea lui Dummnezeu de la sfarsit.
Iar toata perioada despre care tu vorbe-ai si pare de domeniul trecutului nu este altceva decat o prezentare in miniatura a Adevaratei Judecati Finale.
0

#24 Utilizator offline   Soimos 

• Soimos Homo Informaticus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 08-July 06

Scris 08 February 2007 - 08:58 PM

Chiar daca am accepta idea cu inspiratia divina ...tot nu stim cine e divinitatea care a inspirat-o...

Deocamdata nu a confirmat-o nimeni si nu am vazut nici un semn sau alta dovada ca Dumnezeu Creatorul o recunoaste ca fiind a lui!

Cert este ca a aceasta carte a adus fanatism, ura si intoleranta, si aduce di incontinuare ... incat in comparatie cu alte religii de ex Budism, Hinduism sau Shintoism, dar si altele crestinismul se poate atribui unei divinitati profund negative.

Aceasta carte isi are locul in dala de lectura.... oamenii au alte surse din care sa invete ...aduse la zi prin experienta si cunoastere .... acea carte e scrisa ptr cei din acea vreme ...la fel cum si codurile de legi de astazi sunt scrise ptr oamenii de azi!
0

#25 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 08 February 2007 - 09:20 PM

Vezi postareaBigBond007, la Feb 6 2007, 07:38 PM, a spus:

''Toata scriptura este inspirata de Dumnezeu'' a spus apostolul Pavel, care vorbea despre Scripturile Ebraice ca despre ''declaratiile sacre ale lui Dumnezeu''-Ioan6:63;2Tim.3:18;Rom.3:1,2.
OFFTOPIC!Si personal,DarkBringer, nu crezi ca si istoricii atei au modificat cate ceva pe ici, pe colo, prin partile esentiale?

nu crezi ca scriitorii credinciosi au modificat cate ceva pe ici pe colo?ceva care sa le convina lor?
de ce mereu numai atei au vina de a fi falsi?
pentru mine biblia e cam la fel cu citirea unui roman:fictiune pura,imaginatia scriitorului!
0

#26 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 08 February 2007 - 10:19 PM

Vezi postareaLoreda, la Feb 8 2007, 10:20 PM, a spus:

nu crezi ca scriitorii credinciosi au modificat cate ceva pe ici pe colo?ceva care sa le convina lor?
pentru mine biblia e cam la fel cu citirea unui roman:fictiune pura,imaginatia scriitorului!

Loredana, oricare alta carte nu are profetii care se implinesc cu miile in decursul istoriei omenirii! Nimeni nu a putut spune vreodata cu precizie un lucru si sa se intample peste 700 de ani. Numai in privinta venirii lui Isus se implinesc cateva sute de profetii cu o precizie uimitoare. Zilele din urma sunt conform descrierii Scripturii, inima ta este conform descrierii Scripturii. Cartea aceasta nu este ca oricare alta, Cartea aceasta este Cuvantul lui Dumnezeu.
Biblia are un continut care vine de la Dumnezeu, de la cineva superior noua oamenilor! Cartile scrise de oameni nu transforma si nu sunt actuale peste mii de ani,asa ca Biblia. Se pot spune multe despre Scriptura, este atat de minunat sa pricepi Scriptura si s-o aplici la viata ta!
0

#27 Utilizator offline   BigDefender 

• ...fa bine, fara a astepta rasplata!...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 06

Scris 09 February 2007 - 09:37 AM

Vezi postareaLoreda, la Feb 8 2007, 09:20 PM, a spus:

Loreda, iti raspund aratand ca un roman SF este imaginat in totalitate de scriitor, afara de faptul ca se bazeaza si pe niste realizari stiintifice, care la momentul respectiv pot parea utopice! Un fel de extrapolare!
Ce este Biblia? Cioanas ti-a raspuns asa cum mai bine nu putea nici unul dintre noi s-o faca, din tot sufletul lui de credincios!
Cum vrei tu sa citesti aceasta carte? Asta este problema ta personala!
Daca vei putea sa intelegi ca ea este Cartea Cartilor, va fi bine!
0

#28 Utilizator offline   Vali29 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 31-January 06

Scris 09 February 2007 - 10:20 AM

Mai mult decat atat, exista maturia lui Pavel in aceasta privinta.

Galateni 1:11~12 "Fraţilor, vă mărturisesc că Evanghelia propovăduită de mine, nu este de obârşie omenească;
pentru că, n-am primit-o, nici n-am învăţat-o de la vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos."
0

#29 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 09 February 2007 - 02:46 PM

Vezi postareaHortulanus, la Feb 6 2007, 10:42 PM, a spus:

Realitatea este că, atunci când citesc Biblia, oamenii aleg numai părţile frumoase, şi le resping pe cele care nu corespund moralei actuale, morală, de altfel, seculară.
si de ce ar fi grav?
si tu, cand vorbesti depere tine noilor prieteni, le vorbesti, banuiesc, despre aspectele pozitive din viata ta, nu despre greselile, rautatile sau pacatele tale (macar nu de la inceput si nu toate)
la fel vorbeste o mama despre copilul ei, la fel vorbim despre prieteni nostrii, daca nu intentionam sa ii denigram...

Vezi postareaHortulanus, la Feb 6 2007, 10:42 PM, a spus:

Mă întreb şi eu, ca prostul : Cum poate să fie morală o scriere care te îndeamnă...
daca ai sa te gandesti un pic mai bine, ai sa iti dai seama si singur!
ori tu vrei doar sa denigrezi textul biblic si credinta bazata pe acest text?

Vezi postareaSoimos, la Feb 7 2007, 10:24 PM, a spus:

Eu nu inteleg din ce cauza moderatorii permit asemenea pareri extremiste adevarate atentate la adresa ratiuni ????
iata un motiv: pentru ca oamenii permit oricarei mame sa isi laude loaza - oricat de loaza ar fi...
si mai sunt si altele

Vezi postareaSoimos, la Feb 7 2007, 10:24 PM, a spus:

Asemenea afirmatii sunt extrem de jignitoare, si discriminant rasiste ...adica: un chinez budist...nu este o finta umana ci un obiect caci nu e nascut din "cuvantul datator de viata" ... iar pigmeul din Ituri Forest sufera de foamete ca nu se pot hrani cu Cuvantul ?
faptul ca tu intelegi asa, nu inseamna ca lumea trebuie judecata dupa intelegerea ta, mai ales ca in acest caz gresesti profund
orice om este creatie a Dumnezeului biblic - concluziile de mai sus nu exista in credinta crestina - de ce vii cu astfel de intelegeri gresite? care este scopul tau?

Vezi postareaSoimos, la Feb 8 2007, 08:58 PM, a spus:

Deocamdata nu a confirmat-o nimeni si nu am vazut nici un semn sau alta dovada...
daac nu ai vazut tu, n uinseamana ca nu exista!
nexistenta a ceva este imposibil de demonstrat

dar chiar asa a fost si asta o recunoaste orice religie biblica
ideea este ca modificarile, ca si originalul, nu adauga si nu modifica nimic in Dumnezeu, ci doar in noi, oamenii

si nu numai pentru tine ci pentru miliarde de oameni
numai ca sunt si vreo doua miliarde care citesc acelasi text si inteleg altfel - pentru ei este cu totul altfel
corect este sa le dam voie sa creada cum vor, nu-i asa?!!
0

#30 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 10 February 2007 - 06:23 AM

Crestinismul are convingerea si ne învată că doar Biblia este Cuvântul
revelat al lui Dumnezeu. Desi a fost scrisă de mână omenească, autorul ei
real este Dumnezeu Atotputernicul. Această afirmatie nu a fost inventată
de către Biserică, ci este mărturia pe care Biblia o face despre ea însăsi.
“Cuvântul Domnului rămâne în veac” (1 Petru 1:25); “Toată Scriptura
este insuflată de Dumnezeu” (2 Timotei 3:16); “Căci nici o proorocie n-a
fost adusă prin voia omului: ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânati
de Duhul Sfânt” (2 Petru 1:21).
Numai în Vechiul Testament se repetă de peste două mii de ori expresii
de felul “Si Dumnezeu i-a vorbit lui Moise”, “cuvântul Domnului s-a
coborât asupra lui Iona” si “Dumnezeu a spus”. Mai mult decât atât, Biblia
se pretinde a fi o consemnare a cuvintelor si faptelor lui Dumnezeu, în
felul acesta ea fiind înteleasă drept Cuvântul lui Dumnezeu.
Doar faptul că Biblia pretinde a fi Cuvântul lui Dumnezeu nu e
suficient pentru ca acest lucru să fie si real, de vreme ce există si alte cărti
în interiorul cărora apar astfel de pretentii. Diferenta e că Scripturile contin
evidente solide ce o îndreptătesc a fi considerată Cuvântul Domnului.
Un motiv pentru care Biblia e diferită de alte cărti este unitatea acesteia.
Desi scrisă de oameni, unitatea ei demonstrează lucrarea Atotputernicului.
Biblia a fost scrisă de-a lungul unei perioade de peste 1500 de ani prin
contributia a peste patruzeci de autori. Ei s-au format si au trăit în contexte
extrem de diverse: Iosua (general de armată), Daniel (prim ministru), Petru
(pescar) sau Neemia (paharnic).
Autorii diferitelor cărti din Biblie au scris în tot soiul de locuri; de la
sălbăticie (Moise), la închisoare (Pavel), sau exilul din Insula Patmos (Ioan).
Scrierile biblice au fost compuse pe trei continente diferite (Africa, Asia si
Europa) si în trei limbi diferite (ebraică, aramaică si greacă).
Biblia tratează multe subiecte controversate. Si totusi, ea se prezintă
ca o unitate. De la început până la sfârsit, se desfăsoară unica poveste a
planului de salvare pe care Dumnezeu îl concepe pentru omenire. Această
salvare se face prin persoana lui Isus Hristos (Ioan 14:6). Chiar Isus a
mărturisit că El este tema centrală a întregii Biblii.
“Cercetati Scripturile, pentru că socotiti că în ele aveti viata vesnică,
dar tocmai ele mărturisesc despre Mine...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 164 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Cabala
Kabbalah
Marinius  3 1.752
Hot Topic (New) Cartea lui Adam si Eva Dimineata  53 8.051
Replici noi Codex Gigas
Biblia Diavolului
Raffael Aedrius  5 2.509
Replici noi Biblia explicata din perspectiva metafizica
adica Diavolul nu ca personaj cu coarne, iar D-zeu nu ca mos cu barba
Pippo  14 3.030
Replici noi Raspandirea omului pe pamant din punct de vedere biblic
Biblia vorbeste doar de anumite civilizatii.
williamwallace  11 1.847