Scris 07 February 2007 - 02:22 PM
Marinaru, uite ca nu este nevoie sa-ti mai raspund la acuztia pe care mi-ai adus-o despre faptul ca m-am adresat tie cu voi, deoarece ti-a raspuns deja Cioanas.
As fi vrut totusi sa fii un pic sincer si sa recunosti ca curentul acesta pe care il adopti si tu, despre Isus cel creat, nu-ti apartine, ci l-ai imprumutat. Desi tu le sustii biblic, el nu-ti aprtine ca descoperire sau ideie. Asadar nu te mai supara pe mine cand te asociezi cu martorii. Eu stiu ca ei sunt cei mai renumiti proclamatori ai acestei idei, si nu stiu ce te diferentiaza pe tine de ei, dar asta te aseamana.
De ce as spune eu ca nu sunt de acord cu baptistii, daca adopt botezul prin scufundare? Sunt ei proclamatorii principali ai acestui tip de botez, asa ca desi este biblic, nu multi i-l vazuse asa inainte de baptisti.
Daca apreciezi si proclami doctrina martorilor, dar nu recunosti ca esti martor, asta este deja mult mai grav si se chiama minciuna, perversiune, fals, etc. Asa ca comporta-te cu maturitate.
Referitor la Divinitatea lui Isus, si la faptul ca trebuie privit ca si insusi Iehova o spune Biblia si nu noi. Nu sustin expresia in sine- TRINITATE, dar sustin divinitatea lui Isus, si vesnicia Sa, si independenta Duhului Sfant care nu este o energie a lui Dumnezeu ci este o existenta cu actiune independenta. Poate lua decizii, poate actiona prin proprie vointa, si nu este Tatal insusi ci este Duhul, tot la fel cum Fiul este independent. Texte care sustin asta se gasesc in biblie, dar o sa ma refer doar la cle legate de Divinitatea lui Isus:
După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin prooroci, în multe rânduri şi în multe chipuri, Dumnezeu,
2 la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor, şi prin care a făcut şi veacurile.
Deci nu zice ca a facut veacurile prin Cuvantul sau ci prin FIUL. Tu sustii ca Cuvantul Domnului a devenit Fiu cand s-a nascut din Maria, ceea ce acest text demonstreaza a fi fals si nebiblic.
El, care este oglindirea slavei Lui şi întipărirea Fiinţei Lui, şi care ţine toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui, a făcut curăţirea păcatelor, şi a şezut la dreapta Măririi în locurile prea înalte,
Tine toate lucrurile cu Cuvantul puterii Lui, nu a Tatalui, ci a Lui, acelui care a facut curatire pacatelor si a sezut la dreapta Maririi. Cine este acesta daca nu Fiul lui Dumnezeu???? Nu uita: Cuvantul puterii Lui-a Fiului.
4 ajungând cu atât mai presus de îngeri, cu cât a moştenit un Nume mult mai minunat decât al lor.
5 Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: "Tu eşti Fiul Meu; astăzi Te-am născut?" Şi iarăşi: "Eu Îi voi fi Tată, şi El Îmi va fi Fiu?"
6 Şi, când duce iarăşi în lume pe Cel întâi născut, zice: "Toţi îngerii lui Dumnezeu să I se închine!"
7 Şi despre îngeri zice: "Din vânturi face îngeri ai Lui; şi dintr-o flacără de foc, slujitori ai Lui";
8 pe când Fiului I-a zis: "Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate:
9 Tu ai iubit neprihănirea şi ai urât nelegiuirea: de aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tău Te-a uns cu un untdelemn de bucurie mai presus decât pe tovarăşii Tăi."
10 Şi iarăşi: "La început, Tu, Doamne, ai întemeiat pământul; şi cerurile sunt lucrarea mâinilor Tale.
11 Ele vor pieri, dar Tu rămâi; toate se vor învechi ca o haină;
12 le vei face sul ca pe o manta, şi vor fi schimbate; dar Tu eşti acelaşi; şi anii Tăi nu se vor sfârşi."
Nu este un inger, ci este mai presus de ingeri, si culmea, cat de clar zice:
"LA INCEPUT, TU, DOAMNE,AI INTEMEIAT PAMANTUL; SI CERURILE SUNT LUCRAREA MAINILOR TALE"
Despre Cine vorbeste? Citeste clar capitolul 1 si 2 din Evrei.
Ba încă, cineva a făcut undeva următoarea mărturisire: "Ce este omul, ca să-Ţi aduci aminte de el, sau fiul omului, ca să-l cercetezi?
7 L-ai făcut pentru puţină vreme mai prejos de îngeri, l-ai încununat cu slavă şi cu cinste, l-ai pus peste lucrările mâinilor Tale:
Ce este omul,.....sau fiul omului....????
Este omul mai presus de ingeri? In nici un caz. Si totusi Cel care a fost facut mai prejos de ingeri este numit om, dar "PT PUTIN TIMP". El a fost pt putin timp mai prejos decat ingerii, si anume in perioada cat a fost om. Dar inainte?????....Dar Dupa?....trage tu concluzia.
8 toate le-ai supus sub picioarele lui." În adevăr, dacă i-a supus toate, nu i-a lăsat nimic nesupus.
Nimic nesupus. In afara de Cel care i le-a supus, zice in alta parte. In afara de Tatal, zice insusi Isus, "PT CA TATAL ESTE MAI MARE CA MINE". Sigur. Sunt de acord ca Tatal sa fie mai mare ca Fiul, dar nu sunt de acord ca tatal sa fie om si fiul o planta. Din Iehova nu poate iesi decat Iehova, prin nastere. Caci El zice: "ASTAZI TE-AM NASCUT"
Nascut sau creat este acelasi lucru? Eu nu cred. Cand zice astazi, se refera la vesnicie, pt ca vesnicia este un continuu prezent. Asadar nu are un numar de ani, si nu-si sarbatoreste ziua de nastere. Este din vesnicie. Nascut din Iehova din vesnicii. Iehova original, nu copie.
21 În adevăr, după cum Tatăl învie morţii, şi le dă viaţă, tot aşa şi Fiul dă viaţă cui vrea.
22 Tatăl nici nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului,
23 pentru ca toţi să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinsteşte pe Fiul, nu cinsteşte pe Tatăl, care L-a trimis.
24 Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, şi crede în Cel ce M-a trimis, are viaţa veşnică, şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.
25 Adevărat, adevărat vă spun, că vine ceasul, şi acum a şi venit, când cei morţi vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu, şi cei ce-l vor asculta, vor învia.
26 Căci, după cum Tatăl are viaţa în Sine, tot aşa a dat şi Fiului să aibă viaţa în Sine.
PT CA TOTI SA CINSTEASCA PE FIUL CUM CINSTESC PE TATAL.Adica sa nu aiba o mai mare cinste fat de Iehova cel din vechime decat de Isus Hristos, ci ACEIASI. Daca nu faci asa, mai bine arunca biblia Marinaru.
"CINE NU CINSTESTE PE FIUL NU CINSTESTE NICI PE TATAL"....."CUM TATAL ARE VIATA IN SINE, TOT ASA A DAT SI FIULUI SA AIBA VIATA IN SINE". Cand i-o fi dat-o daca nu la nastere? Acolo unde a zis ASTAZI. Adica in vesnicii.
Pt Isus a zis "Eu i-mi dau viata pt ca singur sa Mi-o iau inapoi" Altfel nu ar fi putut fi ucis.
Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, şi crede în Cel ce M-a trimis, are viaţa veşnică, şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.
AMIN!