sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Dumnezeu: Tatal, Fiul si Duhul Sfant Dumnezeul crestinilor Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 07 February 2007 - 09:14 AM

Vezi postareacioanas, la Feb 7 2007, 07:50 AM, a spus:

IOAN 10: 33 Iudeii I-au raspuns: ,,Nu pentru o lucrare buna aruncam noi cu pietre in Tine, ci pentru o hula, si pentruca Tu, care esti un om, Te faci Dumnezeu.``
IOAN 10: 34 Isus le-a raspuns: ,,Nu este scris in Legea voastra: ,Eu am zis: Sinteti dumnezei?`
IOAN 10: 35 Daca Legea a numit ,dumnezei`, pe aceia, carora le-a vorbit Cuvintul lui Dumnezeu, -si Scriptura nu poate fi desfintata, -
IOAN 10: 36 cum ziceti voi ca hulesc Eu, pe care Tatal M'a sfintit si M'a trimes in lume? Si aceasta, pentruca am zis: ,Sint Fiul lui Dumnezeu!`
IOAN 10: 37 Daca nu fac lucrarile Tatalui Meu, sa nu Ma credeti.
IOAN 10: 38 Dar daca le fac, chiar daca nu Ma credeti pe Mine, credeti macar lucrarile acestea, ca sa ajungeti sa cunoasteti si sa stiti ca Tatal este in Mine si Eu sint in Tatal.``

Legea a numit dumnezei pe aceia carora le-a vorbit Cuvantul! Isus era Cuvantul si Cuvantul era Dumnezeu!
Dragul meu Marinaru, daca poti, te rog frumos nu mai scoate textul din context, este un pretext si poti sa sustii orice doctrina,chiar una antibiblica! Textul se interpreteaza in contextul lui si tinand cont de mai multi factori printre care si contextul teologic! Dumnezeu este Unul Singur insa apare in Scriptura in Trei persoane! Ceilalti care Legea i-a numit Dumnezeu a fost datorita faptului ca le vorbea Cuvantul, Isus a fost Cuvantul,Fiul lui Dumnezeu,Unicul Fiu!
Ce rost au aceste dispute, oricum n-o sa-i faci pe crestini sa nege Trinitatea si discutiile vor deveni fara sfarsit!

Am inteles...deci ideea este ca Cristos vorbea despre el la persoana a 3-a. E ca si cum ai spune tu cuiva...le-a vorbit cioanas. :tease: Nu are nici un sens ceea ce spui dar oricum nu poti sa realizezi asta...Cat despre scoaterea din context ?!?!?! Ce context ? Ce tot vorbesti ? Nu erau numiti "judecatorii lui Israel", DUMNEZEU ? Chiar si biblia o confirma, chiar si Cristos o spune...

Nici nu ma astept ca "un crestin" sa fie rational si obiectiv...e greu asta. Pot sa spun eu de mii de ori ca trinitatea nu are nici o legatura cu biblia ca tot degeaba...la fel pot sa spun ca nici patrimea, septimea nu au vreo legatura cu biblia si asta ma credeti...evident... :yahoo:

Dumnezeu nu apare in 3 persoane in scriptura...Dumnezeul este IHVH...sau Tatal lui Cristos in biblie. Am scris o sumedenie de texte foarte clare care contrazic invatatura trinitara din temelie...asta lasand la o parte faptul ca in VT Cristos nu apare nici macar o data...deci cei din VT habar nu aveau de el...si lasand la o parte alte explicatii. Trinitatea nu reprezinta doar ceva ilogic si fara sens dar si o contradictie teologica intre VT si NT ca sa nu spun ca noi oamenii nu am putea sa fim "facuti in chipul si asemanarea lui Dumnezeu" daca el este 3 persoane... :tease:
0

#22 Utilizator offline   kriemhild 

• pelikan
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 23-November 06

Scris 07 February 2007 - 09:36 AM

Vezi postareamarinaru, la Feb 7 2007, 09:14 AM, a spus:

noi oamenii nu am putea sa fim "facuti in chipul si asemanarea lui Dumnezeu" daca el este 3 persoane... :tease:

ba tocmai dupa chipul si asemanarea lui suntem facuti pentru ca avem trup, suflet si duh.
0

#23 Utilizator offline   slow&sperios 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-February 06

Scris 07 February 2007 - 09:48 AM

E clar....
1+1=2
DAR..........In cazuri exceptionale, pentru valori foarte mari ale lui 1, 1+1=3

Intrebari#
0

#24 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 07 February 2007 - 10:03 AM

Vezi postareakriemhild, la Feb 7 2007, 11:36 AM, a spus:

ba tocmai dupa chipul si asemanarea lui suntem facuti pentru ca avem trup, suflet si duh.

Si cine este Tatal, Fiul si Spiritul Sfant ? Cine este trupul ? Cine este sufletul si cine este duhul ?
0

#25 Utilizator offline   Vali29 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 31-January 06

Scris 07 February 2007 - 10:56 AM

Vezi postareakriemhild, la Feb 7 2007, 09:36 AM, a spus:

Suflet, duh sau suflare de viata sunt una si aceeasi treaba. :tease:

Vezi postareaSoimos, la Feb 7 2007, 09:48 AM, a spus:

Diferenta este ca Isus Domnul nu a adus nici un aport la progresul omenirii iar sfantul Diesel sau Arhanghelul Marconii si altii ca ei ne-au adus adevarata mantuire!

Soimos, masina e buna pentru a ne deplasa mai rapid, ---..-...-- pentru a comunica la distanta, dar Cuvantul lui Dumnezeu este hrana sufletului, acel loc de unde ies ori gandurile bune, ori gandurile rele.
Creierul pentru a inmagazina cunostinta, picioarele pentru a ne deplasa, stomacul cu toate organele sunt pentru a tine "carcasa", dar pe toate acestea le tine un madular.

Luca 8:15 "Sămânţa, care a căzut pe pământ bun, sunt aceia care, după ce au auzit Cuvântul, îl ţin într-o inimă bună şi curată, şi fac rod în răbdare."

Fapte 17:11 "Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decât cei din Tesalonic. Au primit Cuvântul cu toată râvna, şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este aşa."
:tease:
0

#26 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 07 February 2007 - 11:00 AM

aceasta discutie este rezervata celor care o dezbat pe textul biblic si din punctul de vedere al religiei crestine. daca aveti ceva de spus, conformati-va firului discutiei.
0

#27 Utilizator offline   menssana1984 

• menssana1984
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 02-December 06

Scris 07 February 2007 - 11:43 AM

Vezi postareacioanas, la Feb 7 2007, 05:50 AM, a spus:

Din 1954 (a 10-a Conferinţă Generală asupra Măsurilor şi Greutăţilor de la Paris) se foloseşte un singur punct fix, punctul triplu al apei, care reprezintă starea în care gheaţa, apa lichidă şi vaporii de apă coexistă în echilibru.
Aceată stare poate fi obţinută numai la o anumită presiune şi este univoc determinată. Presiunea vaporilor de apă în punctul triplu este de 4,58 torr. Temperatura în acest punct fix standard este aleasă în mod arbitrar egală cu 273,16 K. Kelvinul este intervalul de temperatură egal cu unitatea.
Eu nu am spus ca Dumnezeu are mai multe personalitati.El este Unul in Trei Persoane!

te citez ":
"Din 1954 (a 10-a Conferinţă Generală asupra Măsurilor şi Greutăţilor de la Paris) se foloseşte un singur punct fix, punctul triplu al apei, care reprezintă starea în care gheaţa, apa lichidă şi vaporii de apă coexistă în echilibru.
Aceată stare poate fi obţinută numai la o anumită presiune şi este univoc determinată. Presiunea vaporilor de apă în punctul triplu este de 4,58 torr. Temperatura în acest punct fix standard este aleasă în mod arbitrar egală cu 273,16 K. Kelvinul este intervalul de temperatură egal cu unitatea."
te rog sa imi scuzi ignoranta dar ceea ce zici tu nu prea are sens...pt ca apa sa existe simultan in toate cele trei stari ale ei,e nevoie de trei seturi de conditii diferite si total opuse care sa o sustina in aceea stare(gaz,solid,lichid)....
"Eu nu am spus ca Dumnezeu are mai multe personalitati.El este Unul in Trei Persoane!"
pai cum altfel ai numi tu aceasta situatie?o fiinta care are in interiorul ei 3 seturi de personalitati cu scopuri diferite?

EDIT - pentru aceasta dezbatere se va crea topic separat. te asteptam acolo cu acest punct de vedere. multumesc.

Aceasta postare a fost editata de dark_light: 07 February 2007 - 11:54 AM

0

#28 Utilizator offline   slow&sperios 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-February 06

Scris 07 February 2007 - 01:35 PM

Vezi postareadark_light, la Feb 7 2007, 11:00 AM, a spus:

aceasta discutie este rezervata celor care o dezbat pe textul biblic si din punctul de vedere al religiei crestine. daca aveti ceva de spus, conformati-va firului discutiei.

off
Ok.Deci nu avem voie sa ne jucam cu subtilitati, nu se admit alte puncte de vedere decat cele ale religiei crestine, iar discutia trebuie sa fie liniara.In cazul asta ma retrag.
0

#29 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 07 February 2007 - 01:45 PM

pe acest subiect da. nimeni nu impiedica pe nimeni sa deschida un alt subiect care sa contina joaca cu subtilitati si alte puncte de vedere in afara de cel crestin, atata timp cat ele sunt exprimate civilizat.
0

#30 Utilizator offline   il servo 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-October 06

Scris 07 February 2007 - 02:22 PM

Marinaru, uite ca nu este nevoie sa-ti mai raspund la acuztia pe care mi-ai adus-o despre faptul ca m-am adresat tie cu voi, deoarece ti-a raspuns deja Cioanas.
As fi vrut totusi sa fii un pic sincer si sa recunosti ca curentul acesta pe care il adopti si tu, despre Isus cel creat, nu-ti apartine, ci l-ai imprumutat. Desi tu le sustii biblic, el nu-ti aprtine ca descoperire sau ideie. Asadar nu te mai supara pe mine cand te asociezi cu martorii. Eu stiu ca ei sunt cei mai renumiti proclamatori ai acestei idei, si nu stiu ce te diferentiaza pe tine de ei, dar asta te aseamana.
De ce as spune eu ca nu sunt de acord cu baptistii, daca adopt botezul prin scufundare? Sunt ei proclamatorii principali ai acestui tip de botez, asa ca desi este biblic, nu multi i-l vazuse asa inainte de baptisti.
Daca apreciezi si proclami doctrina martorilor, dar nu recunosti ca esti martor, asta este deja mult mai grav si se chiama minciuna, perversiune, fals, etc. Asa ca comporta-te cu maturitate.

Referitor la Divinitatea lui Isus, si la faptul ca trebuie privit ca si insusi Iehova o spune Biblia si nu noi. Nu sustin expresia in sine- TRINITATE, dar sustin divinitatea lui Isus, si vesnicia Sa, si independenta Duhului Sfant care nu este o energie a lui Dumnezeu ci este o existenta cu actiune independenta. Poate lua decizii, poate actiona prin proprie vointa, si nu este Tatal insusi ci este Duhul, tot la fel cum Fiul este independent. Texte care sustin asta se gasesc in biblie, dar o sa ma refer doar la cle legate de Divinitatea lui Isus:

După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin prooroci, în multe rânduri şi în multe chipuri, Dumnezeu,
2 la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor, şi prin care a făcut şi veacurile.

Deci nu zice ca a facut veacurile prin Cuvantul sau ci prin FIUL. Tu sustii ca Cuvantul Domnului a devenit Fiu cand s-a nascut din Maria, ceea ce acest text demonstreaza a fi fals si nebiblic.
El, care este oglindirea slavei Lui şi întipărirea Fiinţei Lui, şi care ţine toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui, a făcut curăţirea păcatelor, şi a şezut la dreapta Măririi în locurile prea înalte,
Tine toate lucrurile cu Cuvantul puterii Lui, nu a Tatalui, ci a Lui, acelui care a facut curatire pacatelor si a sezut la dreapta Maririi. Cine este acesta daca nu Fiul lui Dumnezeu???? Nu uita: Cuvantul puterii Lui-a Fiului.
4 ajungând cu atât mai presus de îngeri, cu cât a moştenit un Nume mult mai minunat decât al lor.
5 Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: "Tu eşti Fiul Meu; astăzi Te-am născut?" Şi iarăşi: "Eu Îi voi fi Tată, şi El Îmi va fi Fiu?"
6 Şi, când duce iarăşi în lume pe Cel întâi născut, zice: "Toţi îngerii lui Dumnezeu să I se închine!"
7 Şi despre îngeri zice: "Din vânturi face îngeri ai Lui; şi dintr-o flacără de foc, slujitori ai Lui";
8 pe când Fiului I-a zis: "Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate:
9 Tu ai iubit neprihănirea şi ai urât nelegiuirea: de aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tău Te-a uns cu un untdelemn de bucurie mai presus decât pe tovarăşii Tăi."
10 Şi iarăşi: "La început, Tu, Doamne, ai întemeiat pământul; şi cerurile sunt lucrarea mâinilor Tale.
11 Ele vor pieri, dar Tu rămâi; toate se vor învechi ca o haină;
12 le vei face sul ca pe o manta, şi vor fi schimbate; dar Tu eşti acelaşi; şi anii Tăi nu se vor sfârşi."

Nu este un inger, ci este mai presus de ingeri, si culmea, cat de clar zice:
"LA INCEPUT, TU, DOAMNE,AI INTEMEIAT PAMANTUL; SI CERURILE SUNT LUCRAREA MAINILOR TALE"
Despre Cine vorbeste? Citeste clar capitolul 1 si 2 din Evrei.

Ba încă, cineva a făcut undeva următoarea mărturisire: "Ce este omul, ca să-Ţi aduci aminte de el, sau fiul omului, ca să-l cercetezi?
7 L-ai făcut pentru puţină vreme mai prejos de îngeri, l-ai încununat cu slavă şi cu cinste, l-ai pus peste lucrările mâinilor Tale:

Ce este omul,.....sau fiul omului....????
Este omul mai presus de ingeri? In nici un caz. Si totusi Cel care a fost facut mai prejos de ingeri este numit om, dar "PT PUTIN TIMP". El a fost pt putin timp mai prejos decat ingerii, si anume in perioada cat a fost om. Dar inainte?????....Dar Dupa?....trage tu concluzia.
8 toate le-ai supus sub picioarele lui." În adevăr, dacă i-a supus toate, nu i-a lăsat nimic nesupus.
Nimic nesupus. In afara de Cel care i le-a supus, zice in alta parte. In afara de Tatal, zice insusi Isus, "PT CA TATAL ESTE MAI MARE CA MINE". Sigur. Sunt de acord ca Tatal sa fie mai mare ca Fiul, dar nu sunt de acord ca tatal sa fie om si fiul o planta. Din Iehova nu poate iesi decat Iehova, prin nastere. Caci El zice: "ASTAZI TE-AM NASCUT"
Nascut sau creat este acelasi lucru? Eu nu cred. Cand zice astazi, se refera la vesnicie, pt ca vesnicia este un continuu prezent. Asadar nu are un numar de ani, si nu-si sarbatoreste ziua de nastere. Este din vesnicie. Nascut din Iehova din vesnicii. Iehova original, nu copie.

21 În adevăr, după cum Tatăl învie morţii, şi le dă viaţă, tot aşa şi Fiul dă viaţă cui vrea.
22 Tatăl nici nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului,
23 pentru ca toţi să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinsteşte pe Fiul, nu cinsteşte pe Tatăl, care L-a trimis.
24 Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, şi crede în Cel ce M-a trimis, are viaţa veşnică, şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.
25 Adevărat, adevărat vă spun, că vine ceasul, şi acum a şi venit, când cei morţi vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu, şi cei ce-l vor asculta, vor învia.
26 Căci, după cum Tatăl are viaţa în Sine, tot aşa a dat şi Fiului să aibă viaţa în Sine.

PT CA TOTI SA CINSTEASCA PE FIUL CUM CINSTESC PE TATAL.Adica sa nu aiba o mai mare cinste fat de Iehova cel din vechime decat de Isus Hristos, ci ACEIASI. Daca nu faci asa, mai bine arunca biblia Marinaru.
"CINE NU CINSTESTE PE FIUL NU CINSTESTE NICI PE TATAL"....."CUM TATAL ARE VIATA IN SINE, TOT ASA A DAT SI FIULUI SA AIBA VIATA IN SINE". Cand i-o fi dat-o daca nu la nastere? Acolo unde a zis ASTAZI. Adica in vesnicii.
Pt Isus a zis "Eu i-mi dau viata pt ca singur sa Mi-o iau inapoi" Altfel nu ar fi putut fi ucis.

Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, şi crede în Cel ce M-a trimis, are viaţa veşnică, şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.
AMIN!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi sfinta Maria ingropata in gunoaie
sau urmele rugaciunilor crestinilor
dan-marius  9 5.883
Replici noi Crestinismul si (i)responsabilitatea...
...evita responsabilitatea pentru faptele lor ?
XoXoXo  4 1.824
Topic inchis religie comparata: Crestinism si Islam Hmd  178 35.346
Topic inchis Intrebarea intrebarii lui dumnezeu... menssana1984  66 11.523
Hot Topic (New) Magia alba,este sau nu o "crima" impotriva lui Dumnezeu?!
magia alba,folosita de scolile esoterice...
RAMONA  128 16.699