ClassicAlina, la Feb 3 2007, 08:46 PM, a spus:
Da, dar prietena mea nu a fumat niciodata si are 23 de ani si are varice ... asta pentru ca munceste de la 14 ani ... este o persoana buna si religioasa ...
Este tanara la 23 de ani ...
Mergand pe logica aceasta ar fi pacat sa muncim! Dumnezeu nu ne opreste sa muncim, ci dimpotriva spune ca "cine nu munceste nici sa nu manance"! Varicele au iesit deoarece ea este mai sensibila in privinta aceasta.Posibilitatea ar fi sa-si schimbe job-ul!
In nici un caz nu putem compara varicele cu fumatul! Cine fumeaza o face fiindca este patimas, si-si face singur rau si nu ca sa munceasca!
ClassicAlina, la Feb 3 2007, 08:37 PM, a spus:
Mi-am adus aminte, cand am scris topicul, ca fumatorii nu sunt primiti in rai. Am avut un conflict cu un prieten religios, ortodox, pe aceasta tema ...
Dumnezeu vrea sa-i elibereze pe fumatori de aceasta patima, si el o poate! Nu numai de fumat, ci de orice patima. Si eu am fumat doua pachete de tigari pe zi! De peste zece ani sunt liber de aceasta patima.Totul s-a rezolvat simplu,printr-o rugaciune.Pentru mine a fost o minune !
Am incercat sa ma las de fumat, insa dupa doua trei zile doream din nou s-o fac.Desi simteam ca imi face foarte rau nu puteam sa ma eliberez de patima aceasata.Dumnezeu insa m-a eliberat. De fapt, oamenii robiti au o problema spirituala si de aceea isi gasesc fericirea in patimi: fumat,alcool (betii), curvie, preacurvie, ectc. Fericirea aceasta este temporara, atat cat isi face efectul drogul lui (patima), dupa aceea are acelasi gol in inima.Dumnezeu vrea sa revolutioneze inima si s-o elibereze de patimi,de omul pacatos, s-o inlocuiasca cu o inima noua, cu un om nou facut dupa chipul lui Dumnezeu!