sau Inregistrare

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

fumatul este pacat ? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 03 February 2007 - 07:49 PM

Vezi postareaClassicAlina, la Feb 3 2007, 09:37 PM, a spus:

daca o iau pe teme religioase .. vacanta nu o sa o fac pentru ca imi este lene .. ( probabil un alt pacat :dance3: ) Dar aproape m-ai convins :dance4: ... Apreciez ca mi-ai vrut binele ... nepasarea poate nu este un lucru prea moral ... atunci cand esti in fata unui om care chiar este interesat.
Mi-am adus aminte, cand am scris topicul, ca fumatorii nu sunt primiti in rai. Am avut un conflict cu un prieten religios, ortodox, pe aceasta tema ...

Alin...daca Dumnezeu ne-ar judeca in aceast fel atunci nimeni nu intra in rai :D

Tigarea iti face rau asta cred ca o sti si tu...daca vrei sa faci compromisul sa fumezi este alegerea ta...

Vezi postareacioanas, la Feb 3 2007, 09:41 PM, a spus:

Da, muncind imbatranesti! Cand fumezi insa , te autodistrugi! La fel ca si cand curvesti! Sa raspund si la marinaru, totodata!

Daca curvesti te autodistrugi ? In ce sens ?

Te asigur ca poti sa muncesti si sa iti faci mult mai mult rau decat daca fumezi...sunt persoane care muncesc foarte mult si sunt supuse la un stres extrem de mare...stresul este extrem de daunator pentru sanatate...
0

#22 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 03 February 2007 - 09:28 PM

Vezi postareaClassicAlina, la Feb 3 2007, 05:06 PM, a spus:

Vreau cateva argumente.

Fumatul este pacat?
De ce este pacat?
Cati dintre religiosi fumeaza?

Nu, fumatul nu este un pacat.Pacat este doar ceea ce numeste Dumnezeu ca fiind pacat.
Insa dependenta de fumat este un obicei nenorocit care te distruge incetul cu incetul, in mod sigur, pe tine si pe cei din jur.Un obicei care este alungat la marginea societatii civilizate, datorita urmarilor sale nenorocite.Iar daca omul, care este imperfect, vede ca fumatul e un lucru rau, cred ca si lui Dumnezeu ii displace profund. :dance3:
0

#23 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 03 February 2007 - 10:35 PM

Vezi postareaClassicAlina, la Feb 3 2007, 08:46 PM, a spus:

Da, dar prietena mea nu a fumat niciodata si are 23 de ani si are varice ... asta pentru ca munceste de la 14 ani ... este o persoana buna si religioasa ...
Este tanara la 23 de ani ...

Mergand pe logica aceasta ar fi pacat sa muncim! Dumnezeu nu ne opreste sa muncim, ci dimpotriva spune ca "cine nu munceste nici sa nu manance"! Varicele au iesit deoarece ea este mai sensibila in privinta aceasta.Posibilitatea ar fi sa-si schimbe job-ul!
In nici un caz nu putem compara varicele cu fumatul! Cine fumeaza o face fiindca este patimas, si-si face singur rau si nu ca sa munceasca!

Vezi postareaClassicAlina, la Feb 3 2007, 08:37 PM, a spus:

Mi-am adus aminte, cand am scris topicul, ca fumatorii nu sunt primiti in rai. Am avut un conflict cu un prieten religios, ortodox, pe aceasta tema ...

Dumnezeu vrea sa-i elibereze pe fumatori de aceasta patima, si el o poate! Nu numai de fumat, ci de orice patima. Si eu am fumat doua pachete de tigari pe zi! De peste zece ani sunt liber de aceasta patima.Totul s-a rezolvat simplu,printr-o rugaciune.Pentru mine a fost o minune !
Am incercat sa ma las de fumat, insa dupa doua trei zile doream din nou s-o fac.Desi simteam ca imi face foarte rau nu puteam sa ma eliberez de patima aceasata.Dumnezeu insa m-a eliberat. De fapt, oamenii robiti au o problema spirituala si de aceea isi gasesc fericirea in patimi: fumat,alcool (betii), curvie, preacurvie, ectc. Fericirea aceasta este temporara, atat cat isi face efectul drogul lui (patima), dupa aceea are acelasi gol in inima.Dumnezeu vrea sa revolutioneze inima si s-o elibereze de patimi,de omul pacatos, s-o inlocuiasca cu o inima noua, cu un om nou facut dupa chipul lui Dumnezeu!
0

#24 Utilizator offline   J0' 

• i wanna live forever.. so far, so good :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-October 05

Scris 03 February 2007 - 10:38 PM

mister cionas nu ne trebe predici ne trebe un raspuns da? :)
0

#25 Utilizator offline   SelectAwoman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 17-July 06

Scris 03 February 2007 - 10:42 PM

cioanas, hans, marinaru, DarkBringer: multumesc mult pentru raspuns ... :) Mai de vreme sau mai tarziu .. toti ne intoarcem privirea catre Dumnezeu .. pacat este ca o facem, de cele mai multe ori, atunci cand suntem la ananghie. :P ...
Vreau sa cred ca Dumnezeu este milostiv si ca ne va primi si pe noi pacatosi in imparatia Lui ...
0

#26 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 03 February 2007 - 10:43 PM

Vezi postareaJ0, la Feb 3 2007, 11:38 PM, a spus:

mister cionas nu ne trebe predici ne trebe un raspuns da? :)

Raspunsul este da, si banuiesc ca doresti ca acest raspuns sa fie dezvoltat! Cu ce te-am jignit prin mesajul de mai sus?
Banuiesc ca doar un fost fumator inrait poate dezvolta mai bine acest subiect! Ce zici?
0

#27 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 03 February 2007 - 11:30 PM

ma doare fix unde ajung...in rai sau in iad, din moment ce EU vreau sa fumez!
clasic alinuta, daca ti-e frica sa nu ajungi in iad, atunci mergi mataluta la manastire si traieste ca o adevarata maicutza, fara shopping-uri, fara masini misoto, fara pacatele lumii actuale...mergi cu DUMNEZEU, ce sigur va avea grija sa-ti ofere un loc caldut in RAI.
0

#28 Utilizator offline   SelectAwoman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 17-July 06

Scris 03 February 2007 - 11:43 PM

Vezi postareaironic, la Feb 4 2007, 12:30 AM, a spus:

ma doare fix unde ajung...in rai sau in iad, din moment ce EU vreau sa fumez!
clasic alinuta, daca ti-e frica sa nu ajungi in iad, atunci mergi mataluta la manastire si traieste ca o adevarata maicutza, fara shopping-uri, fara masini misoto, fara pacatele lumii actuale...mergi cu DUMNEZEU, ce sigur va avea grija sa-ti ofere un loc caldut in RAI.

:) ok ! am inteles, sa traiti !
0

#29 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 04 February 2007 - 12:14 AM

Vezi postareaClassicAlina, la Feb 4 2007, 01:43 AM, a spus:

:) ok ! am inteles, sa traiti !

ce ai inteles? ai inteles o...fleac...
0