sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Deep Purple Gods of Rock Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Ares444 

• The Master Blaster
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-November 05

Scris 03 February 2007 - 01:04 AM

Am ascultat prima oara Deep Purple in anii “70-80, bineinteles la Radio Europa Libera, la emisiunea Metronom. Si acum dupa mai mult de 30 de ani ii ascult cu aceeasi placere cu care i-am ascultat prima oara si muzica lor nu mi se pare ca s-a invechit. Deep Purple a fost si este grupul meu preferat.

Deep Purple nu a fost, nu este si nu va fi niciodata ceea ce se numeste un grup conformist.. .In anii ’60-70 au fost descrisi ca si « progresivi » sau «underground» atunci cind au luat decizia sa inregistreze albumul «Deep Purple in Rock ».
Firebal, Machine Head, Made in Japan si Who Do You Think We Are a fost materialul care s-a constitut in fundamentul a ceea ce se numeste muzica “Hard Rock”. Impreuna cu Zeppelin si Sabbath sint liderii exploziei hard rock si cele mai semnificative grupuri din perioada Golden Age of Rock and Roll.

In perioada 1964–1967, grupul Episode Six a lansat mai multe single- uri in UK fara a avea un success notabil. Grupul era compus din Ian Gillan on vocals, Graham Dimmock on guitar, Graham Dimmock on guitar, Roger Glover on bass, Sheila Carter on keyboards, and Harvey Shields on the drums.

In 1967 Chris Curtis ex Searchers, face primele demersuri de a forma un nou grup care se numea Roundabout. John Lord on organ, Ritchie Blackmore on guitar, vocalist Rod Evans si tobosarul Ian Paice (ultimii doi ex. The Maze) au fost recrutati.
Dupa primul turneu in Danemarca in primavara anului 1968, grupul isi schimba numele in Deep Purple, dupa un cintec compus de Peter De Rose, Deep Purple, care era cintecul preferat al bunicii lui Blackmore.

Dupa 3 albume nesemnificative si turnee extensive in USA Rod Evans si Nick Simper au fost inlocuiti de vocalistul Ian Gillan si bassistul Roger Glover (both ex-Episode Six.), astfel va lua fiinta « the quintessential Deep Purple "Mark 2" lineup ».

1970-76 e perioada de maxime realizari. Cine nu a auzit “Child in Time”, “Smoke on the water”, Highway Star, Never Before, Lazy , piese luate la intimplare de pe albumul Machine Head (poate unul dintre cele mai bune albume rock ever) sau faimosul concert Osaka 1972 care a constituit materialul albumului Made in Japan ?

“The classic Purple Mk 2 line-up” si-a continuat munca pina si a inregistrat Who Do We Think We Are (1973), lansind the hit single "Woman from Tokyo", "Mary Long", "Smooth Dancer", and "Rat Bat Blue". Dar tensiunile din cadrul grupului incepusera sa fie din ce ince mai vizibile.

In 1973 Ian Gillan pleaca si vin, David Coverdale, and Midlands bassist/vocalist Glenn Hughes, ex Trapeze. In formula asta este lanssat Burn si Stormbringer (1974) alte doua albume de success, ultimul aducind vizibile tonalitati de R&B. Nemultumit de rezultate Blackmore paraseste grupul in 1975, lasind un vid care se pare ca nu a mai fost umplut.
In perioada 1976 grupul practic se desfiinteaza. Din 1994 Steve Morse incearca revitalizarea grupului fara un success apparent. Albumele Perpendicular sau Abandon nu au mai avut success-ul de altadata. Ultimul lor release este Rapture of the Deep.
Astept cu nerbadare sa ii vad LIVE in luna Mai 2007.

Astept alte impresii, pareri...

Aceasta postare a fost editata de Ares444: 03 February 2007 - 01:08 AM

0

#2 Utilizator offline   Ares444 

• The Master Blaster
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 February 2007 - 01:12 PM

Sa nu imi spuneti ca nu ati auzit Deep Purple :aranjare:
0

#3 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 03 February 2007 - 01:56 PM

Te aşteptai în 8 minute să răspundă cineva? :aranjare:

Văzui concertul din 72, Machinehead. Sunt, poate, printre puţinele trupe care au cântat ca Profesionişti. La fel ca The Doors, de altfel. Cel puţin ca atenţie acordată instrumentelor, îi aseamăn. Şi, da, primele albume sunt fenomenale. Însă nu vreau să văd ce au ajuns - m-ar durea inima. Cum spuneam, deja de prin 90 Gillan nu mai are aceeaşi voce din punctul de vedere al capacităţii de a varia. Îmbătrânesc şi ei .. :spiteful:
0

#4 Utilizator offline   Om_Bun 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-December 06

Scris 03 February 2007 - 05:45 PM

Child In Time = piesa cu cele mai halucinante riffuri de chitara din istorie...
0

#5 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 03 February 2007 - 10:34 PM

Oare asta ii face Gods of Rock?
0

#6 Utilizator offline   Ares444 

• The Master Blaster
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 February 2007 - 11:06 PM

Vezi postareadaemon, la Feb 3 2007, 12:56 PM, a spus:

Te aşteptai în 8 minute să răspundă cineva? :P

Văzui concertul din 72, Machinehead. Sunt, poate, printre puţinele trupe care au cântat ca Profesionişti. La fel ca The Doors, de altfel. Cel puţin ca atenţie acordată instrumentelor, îi aseamăn. Şi, da, primele albume sunt fenomenale. Însă nu vreau să văd ce au ajuns - m-ar durea inima. Cum spuneam, deja de prin 90 Gillan nu mai are aceeaşi voce din punctul de vedere al capacităţii de a varia. Îmbătrânesc şi ei .. :P

Daca tu zici ca de la 12:04 AM la 12:08 PM sint 8 minute, fie :). Sint de acord ca oamenii imbatrinesc (cred ca e si normal) si nu sint ceea ce au fost. Poti sa te uiti la Phoenix, nu mai departe, dar mie imi plac si asa.
Si aici e vorba de contributia la muzica rock, nu la ceea ce sint ei azi...

Vezi postareadaemon, la Feb 3 2007, 09:34 PM, a spus:

Oare asta ii face Gods of Rock?

Zeppelin, Sabbath si Purple sint gods of rock in Europe ( asa spune critica :P) asa cum Pearl Jam, Aerosmith, Van Halen, The Eagles, Journey, Guns N Roses, Doors si Greateful Dead (nu neaparat in aceasta ordine) sint in USA.

LATER EDIT:
Este foarte adevarat ca GODS ca si termen, este foarte pretentios, dar utilizarea lui este la modul figurat.

Aceasta postare a fost editata de Ares444: 03 February 2007 - 11:33 PM

0

#7 Utilizator offline   Anca/Maria 

• cold as ice
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 29-June 06

Scris 05 February 2007 - 11:35 AM

Am crescut cu genul asta de muzica... asta mi'a placut, nu ca mi l'ar fi impus cineva... insa, Gods sau nu, mie tot imi plac, si prea putin imi pasa ce spun restul :jester:
0

#8 Utilizator offline   Go!!! 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 07-November 06

Scris 17 February 2007 - 03:47 PM

Vezi postareaAres444, la Feb 3 2007, 11:06 PM, a spus:

Si aici e vorba de contributia la muzica rock, nu la ceea ce sint ei azi...
Zeppelin, Sabbath si Purple sint gods of rock in Europe ( asa spune critica :blink:) asa cum Pearl Jam, Aerosmith, Van Halen, The Eagles, Journey, Guns N Roses, Doors si Greateful Dead (nu neaparat in aceasta ordine) sint in USA.

LATER EDIT:
Este foarte adevarat ca GODS ca si termen, este foarte pretentios, dar utilizarea lui este la modul figurat.

Dupa ce mi-am facut "ucenicia" ascultand Led Zeppelin, era firesc sa urmeze...Deep Purple! Doar ascultandu-i pe clasicii genului poti recepta cu adevarat actul, mai mult sau mai putin artistic, din rockul actual, ma rog...de dupa acesti gods, cum bine spui tu aici!
Cred ca plecarea , care a dus la inlocuirea lui Gillan cu Coverdale, in ciuda talentului lui Coverdale, a fost neinspirata si a rupt o vreme traiectoria pe care se inscrisese deja trupa. Unii prefera chiar varianta cu Coverdale ca vocal...eu il prefer pe Gillan, e foarte Deep si foarte Purple! Blackmore nu a mai ramas dupa albumele mentionate si de catre tine aici...nu mai era Deep...si nici Purple...
Daca mai trebuie demonstrat: uite cum din trupa aceasta, tot ce a "derivat" e CALITATE, chiar si dispersati! S-au format acolo, au continuat impreuna sau pe cont propriu, mereu foarte buni. :blink:
Aceasta e parerea mea, nu e din google sau dictionare. :blink:

Aceasta postare a fost editata de Ydeea: 17 February 2007 - 03:58 PM

0

#9 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 17 February 2007 - 04:00 PM

sa va povestesc ceva:
era prin anii 1973-1974, si aveam un aparat rudimentar de radio, unde noapte de noapte eram incantat de Cornel Chiriac si metronomul lui. in acea vreme i-am descoperit pe zeii rockului: LZ si DP. aveam la serviciu un tip cu relatii, ce primea discurile originale de la un pilot. se facea coada sa le luam o zi sa le copiem, desigur contra unor sume importante si conditii strasnice( pick-ul dual; doza shure) aveam inca de atunci tot ce scosesera. si acum pastrez benzile de magnetofon de atunci, si le mai pun la treaba. suna mult mai bine, mai cald. pentru cunoscatori e o incantare, un prilej in care poti ofta din plin....ce vremuri!
era vremea cand pentru o piesa, alergai cu disperare si satisfactia era pe masura...

Aceasta postare a fost editata de puiu.t: 17 February 2007 - 04:10 PM

0

#10 Utilizator offline   neuron 

• I want it all and I want it now
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 05-October 05

Scris 12 April 2007 - 03:16 PM

Imi place Deep Purple. Asta e rock adevarat, ca Led Zeppelin si altii. Cel mai mult imi place Child in time si Smoke on the water. :P

Aceasta postare a fost editata de neuron: 12 April 2007 - 03:16 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse