ellla, la Feb 2 2007, 03:00 PM, a spus:
gelozia e impotenta de a avea incredere in partener, te simti vizat direct de o chestie care o doresti dar te simt ineputincioas s-o capeti si atunci apare ura si invidia ca altii ar putea si tu nu ... ca nu te-ai putea ridica la pretentiile partenerii si te-ar indeparta pentru altul mai bun
"nu esti buna de nimic, altul ca mine nu mai gasesti ..."
posesivitatea e atitudinea partenerului de a te face sa te simti ca te doreste numai pentru el, ca te apreciaza si nu te-ar "da"... protectia si grija, cearta cand gresesti ...
"taci femeie, esti a mea si nu comentezi ... treci incoace sa te imbratisez ca mi-e dor de trupul tau "...
mmm,gelozia nu starneste ura si invidie..cel putin nu in cazul meu.Eu cred ca gelozia apare cand vezi ca cineva incearca sa "iti fure ceva drag",ceea ce iubesti.Chiar daca stii ca el/ea te iubeste ,uneori nu poti evita sa nu fii putin gelos/geloasa.
Ce e nasol e atunci cand lasi ca gelozia sa preia controlul.
Posesivitate...atunci cand partenerul incepe:nu ai voie sa faci aia ,nu ai voie sa faci cealalta,daca faci aia ...,cand iti dicteaza ce sa faci si ce sa spui.Bineinteles ca exista si o parte frumoasa-aceea cand simti ca te doreste numai pentru el/ea.