La cīt am dreptul? Cīt de departe se poate duce feminismu?
Scris 15 February 2005 - 12:02 AM
Doar ca īntrabarea din cīnd īn cīnd asuma forme pentru noi banale, banale pentru ca de atītea ori a fast pusa īn sensuri mai mari, de Dumnezeu, de Sens al Vietii. Pe mine ma intereseaza doar ce fac eu aici, acum, cu persoana asta. DE CE? De ce cīnd este evident ca nu merge īnainte, ca īmi este negat ceea ce īmi doresc cel mai tare si din īntīmplare coincide cu ceea ce se asteapta de la mine sa īmi doresc, este de asteptat de la mine sa īmi doresc? M-am saturat de tot feminismul asta exacerbat care doar ne taie piciorele celor care ne dorim un feminism moderat. Sau poate feminismul meu este exacerbat. Eu vreau si barbat si copii si cariera. De ce se asteapta de la mine sa vreau doar barbat si cariera? De ce se asteapta de la mine sa nu vreau hirtia aia nefericita pe care scrie certificat de casatorie? Eu vreau. Vreau siguranta, vreau o casnicie, vreau copii, vreau toate astea si am dreptul la tot. Zic eu īn feminismul meu. Īn adevaratul sens al cuvīntului. Vreau sa fiu partener. De vīnatoare. De procreere. Pe viata. Vreau tot. Cum femela lup poate. De ce nu pot eu? De ce nu am dreptul sa cer eu? Nu vreau sa fiu nici animal domestic, nici vinator singuratic, nici sa procreez din īntimplare, cu cel mai atractiv din punct de vedere genetic. Vreau ca Eva sa se tina departe de nefericirea aia de mar si sa-mi dea mie sansa de a trai īn paradis.
Scris 15 February 2005 - 12:09 AM
Ai dreptul la atat de mult cat crezi tu ca poti duce. De ce trebuie sa iti pleci urechea la cei din jurul tau? Mergi pe drumul tau asa cum ti-la doresti tu sa fie, si lasa-i pe ceilalti. Ei nu au nici o putere asupra ta daca tu nu le permiti.
Scris 15 February 2005 - 12:52 AM
Far away from home? Really? Eu de vreo zece ani.
Scris 15 February 2005 - 10:47 PM
runs with the wolfs, la Feb 14 2005, 02:52 PM, a spus:
Mi se spune din cīnd īn cīnd "doar n-ai crescut īn padure". Poate nu "macae sense" ce zic, dar pur si simlu nu stiu daca saīnt eu luata razna, dusa cu sorcova, etc sau chiar nu e bine.
[snapbacca]27848[/snapbacca]
daca nu esti dispusa sa accepti compromisuri, atunci nu accepta... cel putin esti constienta de asta si este bine.... cit despre toleranta, toti avem un anumit standard de principii de la care nu vrem sa "deviem" sa spun asa.... si niciodata nu o sa multumesti toate "categoriile" de oameni..... cu cit "evolueaza" societatea asta a noastra, notiunea de "right and wrong" se schimba si ea din pacate.... o vedem cu ochii liberi....
Faptul ca "ai crescut ori nu ai crescut in padure" asta nu inseamna ca "trebuie sa inghiti toate gunoaiele" societatii ori sa adopti atitudinea de "everything goes".... ca sa multumesti alti oameni ori sa obtii "aprobarea" lor, trebuie sa stii ce vrei tu si sa fii tu multumita in constientul tau ca "what you do today, you-re gonna sleep with tonight".... "you-ve got to stand for something or you-ll fall for anything".... cum spune un country song.
personal din punctul de vedere al altora poate si pe mine ma considera "luata razna" ca nu agreez cu multe lucruri care se "petrec" in societatea din ziua de azi.... dar pur si simplu nu-mi pasa.... important este sa ai respect ptr. cei din jur si tu sa ai constiinta impacata de deciziile pe care le iei tu.... ca asa crezi/simti tu, nu cei din jurul tau..... eu sint plecata de peste 11 ani. Bun venit pe roportal !!!
stii tu o vorba romanesca: ciinii latra, ursul merge.... este un principiu bun de aplicat in unele situatii din viata.
Scris 06 April 2006 - 03:19 PM
runs with the wolfs, la Feb 15 2005, 01:02 AM, a spus:
E perfect acceptabil să vrei ceva ce poti obtine prin propriile forte. Juridic, nu ti se neagă acest drept, problema asta s-a rezolvat demult. Dar tu vrei lucruri care presupun si obligatii impuse altora.
Eu nu sunt de-acord să plătesc impozite, pentru ca guvernul să folosească banii pentru ca unii să-si schimbe masinile (programul Rabla
Asa e si cu voi, femeile. Dacă eu vreau un copil, presupunānd că as fi căsătorit cu tine, e dreptul tău să decizi dacă da sau nu. Eu nu te pot īmpiedica să faci o īntrerupere de sarcină, dacă nu-ti doresti copilul.
Dar dacă tu vrei copilul, ti se pare normal să-mi impună guvernul obligatii, chiar dacă nu m-ai īntrebat īn prealabil dacă-l vreau.
Feminismul asta īnseamnă, īn zilele noastre. Drepturi aveti de mult timp. Dar voi vreti să impuneti obligatii pentru bărbati, īn favoarea voastră.
Scris 06 April 2006 - 03:38 PM
runs with the wolfs, la Feb 15 2005, 01:52 AM, a spus:
Nu-i nimic. Nu trebuie sa ai un "anumit grad de toleranta", pentru ca nu exista un "indicator" al tolerantei sau un "indicator al compromisurilor". Crezi ca nu e bine ceea ce faci? De ce nu ar fi bine? Cine iti spune ca nu este bine?
Ai dreptul sa ceri atat cat iti doresti. Daca nu primesti inapoi cat ai dorit, poti face anumite compromisuri ca sa fie in regula si asa, sau daca nu, poti merge mai departe.
Aceasta postare a fost editata de heidy_2006: 06 April 2006 - 03:59 PM
Scris 06 April 2006 - 03:56 PM
Aceasta postare a fost editata de seraphimovic: 06 April 2006 - 03:57 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Poti sa iubesti doua persoan in acelasi timp ? | Al3xx | 27 | 7.480 |
|
va rog ajutatima | cos_min | 16 | 4.845 |
|