sau Inregistrare

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Salvador Dali -ce credeti despre Dali, in special despre simbolurile lui. A observat Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 08 September 2007 - 10:27 PM

Vezi postareaestella, la Sep 8 2007, 11:24 PM, a spus:

pare a fi o fetita. probabil ca gala isi aminteste de copilarie, zambind

da e f posibil... o interpretare destul de interesanta!
daramaturile=prezentul imbatranit
fetita=trecutul care ramane tanar in amintirea femeii
0

#22 Utilizator offline   aknetaton 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 30-June 07

Scris 12 September 2007 - 11:27 AM

E prea fain subiectul ca sa punem pusca jos...Dali are o lume a sa proprie in care, din cand in cand ne permite si noua sa primim "peste gard".

Citeaza

" ideea este ca nu intotdeauna artistul are o imagine clara a simbolurilor pe care le exprima. el doar picteaza ceea ce simte, insa simbolismul a ceea ce picteaza se afla undeva in subconstient. si nu e obligatoriu ca interpretarea pe care o dam noi aposteriori sa coincida cu a artistului. important este ca opera sa starneasca o imaginatie cat mai puternica, o traire cat mai intensa, iar operele lui Dali asta fac!!

Sintagma deja cunoscuta :"o lucrare devine mai valoroasa cu cat are mai multe interpretari", se aplica perfect in cazul Dali. In fapt, este printre foarte putinii artisti a caror imagini genereaza un continuu sir de interpretari.
Se impune insa si un amendament: orizontul interpretarilor are absolut intotdeauna ca referinta deschiderile si instructia pe care le posezi in aceasta evaluare....
Nu trebuie omis faptul ca Dali a avut o cale de "initiere" aparte, ceea ce i-a inlesnit plutirea intr-o lume distincta.
0

#23 Utilizator offline   aknetaton 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 12 September 2007 - 06:02 PM

Va incumetati la un Top Ten in domeniu ?Ma gandesc la lucrari desigur !
0

#24 Utilizator offline   andrei kopack 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 03-November 07

Scris 05 November 2007 - 11:43 PM

Mie la Dali mi se pare foarte buna tehnica. In schimb tipu are o lipsa de sinceritate si de delicatete. Iar simbolurile sale unele sunt bine cunoscute din hermeneutica iar cele inexplicabile sunt explicate de catre el si de catre teoria sa paranoica: random but mostly shocking. Daca e socant e bine si castiga atentie si bani.
Nu ma indoiesc de exercitiul sau, tablourile sunt executate impecabil. Dar pentru el a fost o minune cand "am realizat ca o iubesc pe Gala mai mult decat pe propria mama, mai mult decat pe Picasso, si chiar mai mult decat banii." Tematica si substratul profund sunt discutabile.
0

#25 Utilizator offline   ellen 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-June 06

Scris 08 November 2007 - 09:50 PM

Vezi postareaandrei kopack, la Nov 6 2007, 01:43 AM, a spus:

Dar pentru el a fost o minune cand "am realizat ca o iubesc pe Gala mai mult decat pe propria mama, mai mult decat pe Picasso, si chiar mai mult decat banii." Tematica si substratul profund sunt discutabile.

Sunt perfect de acord cu tine. Tipul a fost mai mult interesat de recunoastere si bani, dar cred ca ideea operelor sale a fost sa socheze. Iti place sau nu Dali, majoritatea lucrarilor lui iti raman intiparite in minte. Ajuns in America, a ajuns atat de comercial incat s-a pus pe pictat porterete...pentru bani. Va cam dati seama cat suflet punea in munca lui in stadiul acela.
Una peste alta insa, are multe picturi care m-au impresionat. A fost genial intr-un mod unic si extravagant.

Citeaza

Va incumetati la un Top Ten in domeniu ?Ma gandesc la lucrari desigur !

Hmmm...e destul de greu...nu sunt in ordine:
viziune asupra razboiului
metamorfoza lui narcis
gala din sfere
remake-ul dupa angelus a lui millet
corpus hypercubicus
somn
persistenta memoriei
ispitirea sfantului anton
isus al sf ioan al crucii
naluca unei fete cu platou de fructe pe o plaja, etc
sunt muuult mai multe care mi-au placut si m-au uimit.

Aceasta postare a fost editata de ellen: 08 November 2007 - 09:57 PM

0

#26 Utilizator offline   aknetaton 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 14 December 2007 - 02:18 AM

Sigur ca e dificil de facut un top, atata timp cat avem mai multe criterii de cotare, din care cel mai pregnant e identificarea cu sine. Interesant topul !
0

#27 Utilizator offline   Sarah N.... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-July 06

Scris 27 June 2008 - 06:12 PM

Imi place foarte mult tabloul sau 'Persistenta memoriei.'
Cum a ajuns Dali sa-l picteze? Ideea i-a venit intr-o zi calda de vara. El se afla acasa, il durea capul, Gala era plecata la cumparaturi. Dupa ce a mancat, el a observat ca jumatate din branza de Camembert ramasa nemancata incepuse sa se topeasca de caldura. In acea noapte, dupa ce incercase sa caute ceva, un subiect, in sufletul sau pentru a picta ceva, a visat un peisaj cu niste ceasuri care se topeau. S-a dus la pictura la care lucra, care era neterminata, si care reprezenta un peisaj banal cu stanci pe fundal si un copac pe o platforma. Peste 2-3 ore a adaugat ceasurile care se topesc.

Aceasta postare a fost editata de Sarah N....: 27 June 2008 - 06:13 PM

0

#28 Utilizator offline   Moonchild' 

• beware of falling objects
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-May 08

Scris 27 June 2008 - 06:14 PM

Frumoasa relatare Sarah ... :blink: Si mie imi place foarte mult tabloul "persistenta memoriei" !... o adevarata capodopera.

Salvador Dali este un adevarat maestru simbolist . Este pictorul meu preferat.. toate operele sale mi se par geniale !..
Si urmatoarele trei sunt superbe , adevarate capodopere :
:o:

Fisiere atasate

0

#29 Utilizator offline   Hypatia 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-December 07

Scris 27 June 2008 - 06:20 PM

Vezi postareaVampire.freak, la Jun 27 2008, 07:14 PM, a spus:

Frumoasa relatare Sarah ... :blink: Si mie imi place foarte mult tabloul "persistenta memoriei" !... o adevarata capodopera.

Salvador Dali este un adevarat maestru simbolist . Este pictorul meu preferat.. toate operele sale mi se par geniale !..
Si urmatoarele trei sunt superbe , adevarate capodopere :
:o:

N-as zice ca toate sunt o capadopera.Dali ramane un neinteles,a avut si o viata bizara.
Eu il consider un pictor comercial mai mult decat genial,asa cum se autointitula.
Ca oricare dintre oameni care au succes dar sunt mediocri si in spatele lui s-a aflat ..un brand.
N-am vrut sa jignesc pe nimeni,nu spun ca n-ar fi pictat si bine,uneori:)
0

#30 Utilizator offline   obiterdicta 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 02-July 08

Scris 02 July 2008 - 09:21 AM

Vezi postareamagaruldeaur, la Jun 27 2008, 07:20 PM, a spus:

N-as zice ca toate sunt o capadopera.Dali ramane un neinteles,a avut si o viata bizara.
Eu il consider un pictor comercial mai mult decat genial,asa cum se autointitula.
Ca oricare dintre oameni care au succes dar sunt mediocri si in spatele lui s-a aflat ..un brand.
N-am vrut sa jignesc pe nimeni,nu spun ca n-ar fi pictat si bine,uneori:)

Apropo de comercial... fostii lui amici suprarealisti i-au zis avidadollars (anagrama)... Dar nimeni nu contesta talentul sau. Tehnica desavarsita... DIntre simboluri, cel mai mult imi place `carja` lui... Iar despre Gala... imi aduc aminte un citat,
foarte bun:
O IUBESC ATAT DE MULT PE GALA, DACA MOARE, O MANANC...

Acesta e suprarealismul!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou