sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Niste intrebari.... Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   DJ EU:) 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-November 05

Scris 29 January 2007 - 09:47 PM

1. Se poate sa fie utilizat un TV Panasonic Viera TX-26LE60P ca monitor pt. un PC? Daca da, ce fel de placa/cablu trebuie?
P.S. Am atasat o poza cu mufele pe care le prezinta TV-ul

2. Puteti sa imi dati o configuratie de PC pt. filme si muzica, pana in 2500 RON?

Fisiere atasate

0

#2 Utilizator offline   Looop 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 16-September 06

Scris 02 February 2007 - 07:18 PM

1) Evident o placa cu port HDMI (exemplu de la Gigabyte: GV-NX76G256HI-RH ). Cablul si el tot asa , cu porturi HDMI.
2) Spune-le sa-ti faca un sistem bazat pe un procesor Sempron si cu o placa video cu tv-out. Memorie in raza 256-512 miB. Hardul pe masura nevoilor audio/video , o placa de sunet decenta (audigy ls ,cmedia 8738) iar restul sunt detalii.

Aceasta postare a fost editata de Looop: 02 February 2007 - 07:26 PM

0

#3 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 03 February 2007 - 06:33 PM

Draga Looop, ce sa caute un Sempron intr-un sistem de 2500 ron? Cateodata am senzatia ca procesoarele acelea sunt mai slabe si ca seria Athlon. Dual-core, as susura din fundal, sau un varf de lance la single, cum ar fi un Intel la 3Ghz, 1mb cache. Memoria poate tinde linistit spre 1GB direct, si in functie de fonduri poti urca stacheta. Un hard disk mai mic de 200 GB iarasi n-are cum lipsi. Si in banii astia, poti cumpara linistit si o placa de sunet profesionala. Cat despre tv-out, cred ca au majoritatea placilor video. Unele au si iesire pt HDTV, daca nu ma insel :dance3: Sistem putin mai slab am facut in limita a 2000 ron, deci ...

... oricum, parerea mea este ca daca ai de unde, atunci mai bine iei ceva mai sus decat nevoile curente. Nu stii unde s-ar putea duce cerintele hardware in urmatorii ani.
0

#4 Utilizator offline   Looop 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 03 February 2007 - 09:45 PM

draga daemon:
"PC pt. filme si muzica,pana in 2500 RON?"

Daca tu ai nevoie de Dual core si o frecventa de 3ghz pentru muzica si filme .... may God have mercy on your soul , nu vreau sa stiu ce quad core x16 ti-ai face ca sa poti rula aplicatii pentru birou.
Eu am mers pe ideea ca sistemul ala o sa stea langa televizor , eu unul n-as vrea sa percep macar sunetul sistemului de racire cand ma uit la un film , dar sa-l aud cum imi macina fin creierul. Daca procesorul e exact pe masura nevoilor e mai usor sa-l racesti fara sa zgarie timpanul.
N-as vrea sa stiu ce sistem ai face pentru un sistem de birou , nu cumva sa n-aibe 3 gigabytes liberi ms officeu' .

Aceasta postare a fost editata de Looop: 03 February 2007 - 09:51 PM

0

#5 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 04 February 2007 - 01:06 PM

:wub: Da, sa stii ca pentru jocuri, chiar quad-core mi-as face. In fine, ideea era ca omul a propus o suma mult prea mare pentru nevoile lui. Un sistem doar pentru folosire office nu trece de 1500 ron. Insa, la ritmul actual de evolutie, daca ai fonduri, e bine sa le cheltui. Nu vreau sa stiu ce te faci tu cu un Sempron cand ai Windows Media Player si VLC amandoua redand un dvd, Winamp cu cateva plugins stacked (chiar si pe pauza), un multimess, plus obisnuitele softuri de fundal (antivir, antispy, firewall, etc etc), in special daca ai avut inspiratia sa ai doar 256 MB memorie. Bigger is better :crazy:

Cat despre audibilitatea sistemului de racire, o carcasa izolata fonic rezolva dilema direct, si nu cred ca trece de 300 ron.
0

#6 Utilizator offline   Looop 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 04 February 2007 - 03:00 PM

Ma fac MythTV ( http://www.mythtv.org ) si am rezolvat problema resurselor , virusilor si alte tampenii.

Despre izolarea fonica nu pot sa spun nimic , am vazut materiale dar n-am "auzit" inca o solutie in priza sa pot zice "da sau nu". O sa incerc sa vad cat de bine merge treaba :crazy:
Stiu doar ca am construit recent un sistem exact cu ideea de "liniste" in minte , nu se aude _nimic_ datorita procesorului mititel care nu face caldura degeaba :wub:. (si celor 2 ventilatoare de 12 cm care imping vagoane prin carcasa)
O sa trantesc niste material printr-un alt sistem sa vad cum imi usureaza somnul.

Aceasta postare a fost editata de Looop: 04 February 2007 - 03:01 PM

0

#7 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 04 February 2007 - 05:41 PM

:wub: Da, sa stii ca pentru sonorizare eficienta, e cel mai bine sa tai din resurse, in loc sa izolezi fonic. Cat despre MythTV ala al tau, las-o moarta, nu ruleaza sub Windoze. End of it, o dam in offtopic.

Deci, silentiozitate:
http://www.buildsile...tent/view/6/16/ - sursa Antec 500W, 150$
http://www.buildsile...tent/view/4/16/ - cu preturi de la 30$ in sus si greutate pana la 1 kg, gasesti coolere pt procesor
http://www.buildsile...tent/view/5/16/ - si placa video are ventilatoare galagioase, iar pentru alti 28$ problema e rezolvata
http://www.antec.com...hp?ProdID=93800 - silentiozitate maxima, abia daca auzi un bazait. 350 ron acum 3 luni.
0

#8 Utilizator offline   Looop 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 05 February 2007 - 04:09 AM

Ce fel de argument e "nu ruleaza sub windows". LOGIC e faptul ca nu ruleaza sub wingoze , d-aia si consuma atat de putine resurese , d-aia nu te costa NIMIC softul.

Silentiozitate ...aia fiecare cum vrea, fie bagi ca nebunu bani in componete si apoi in altele ca sa le racesti cu cat mai putina galagie , fie te limitezi la cat de putine resurse ai nevoie si le racesti mult mai usor fara sa produci zgomot.

EOF
0

#9 Utilizator offline   DJ EU:) 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 15-November 05

Scris 09 February 2007 - 11:01 PM

Pana la urma, ce se doreste de la acel sistem este:
-folosirea TV-ului ca monitor (cel mai important)
-inregistrarea emisiunilor TV
-redare muzica & filme (la greu)
-sa poata rula fara probleme Windows XP, Media Center sau, daca este posibil, chiar Vista

:airkiss: Si daca se poate sa imi faceti cadou un asa sistem, ca asta nu e pt. mine... :roll:

Aceasta postare a fost editata de DJ EU:): 09 February 2007 - 11:03 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Bla bla
dsdsa
satanistul  2 1.712