motor DIESEL pt WARTBURG Cum adaptez un diesel la Wartburg ?
Scris 13 February 2005 - 01:04 AM
Unde gasesc un sfat bun, o indrumare pentru a putea pune un motor diesel pe un Wartburg?
Sau sa incerc alte variante?
Multumesc anticipat
Scris 16 February 2005 - 05:59 PM
Motorul diesel trebuie sa-la pui cu cutia de viteza aferenta,si e mai scump.
In plus daca sasiul nu e rezistent cu timpul o sa ai probleme cu caroseria.
Sfat:cu banii care ii bagi in motor si cutie,cu taxele de la RAR,samd,si daca vinzi masina ,sa-ar putea sa iei una care sa te serveasca cativa ani buni.
Scris 04 April 2005 - 04:19 PM
Oca, inteleg ca optezi pentru o varianta mai putin legala (neomologata) si probabil de scurta durata (pana la urmatorul RAR) sau pe drumuri ne-publice.
Iti recomand sa vorbesti cu niste mecanici care se ocupa de adaptari pe Dacie, faci rost de un motor de Golf 1.6 diesel (e usor si se pricep cam toti la el) cu tot cu cutie, demaror, alternator, radiator, tobe - de la schrott. Dupa aceea e munca de sudura, montat suporti, neaparat cu amortizoare de cauciuc in toate punctele de prindere. Nu stiu daca e suficient spatiu, ma cam indoiesc, dar se poate -rezolva' din flex
Va rezulta o masina zgomotoasa (in interior) dar poate economica, o durata de viata de maxim 2 ani pentru o comportare acceptabila la peste 40camh.
Succes!
Scris 22 August 2005 - 09:57 AM
Scris 10 January 2006 - 01:37 PM
rel, la Aug 22 2005, 09:57 AM, a spus:
Cutia de viteze este cea de Wartburg sau de VW?
Scris 10 January 2006 - 02:41 PM
Scris 21 January 2006 - 03:59 PM
Daca o faci ca hobby merita dar daca o faci pentru o economie financiare " Las-o ma , ca merge asa ..."
Scris 22 January 2006 - 07:47 PM
parerea mea este k..un motor diesel pe un WARTBURG ar fi o solutzie..dpdv al caroseriei esthe un avantaj
fatza de dacie...pt k Wartburgu` are o caroserie mult mai solida ca dacia...shi nu pica asa de usor..
dak schimbi motoru` automat trebuie sa ii schimbi shi chutia.
pt k dak pastrezi chutia originala a masinii..o sa te trezesthi k nu o sa mearga mai multh de 70 la ora chu motor diesel...poate sa fie el shi turbo..
...exista diferente in cutie de raport...dar ma rog..fiecare face ce vrea chu mashina lui.. nu??
Scris 27 January 2006 - 04:02 PM
rel, la Aug 22 2005, 11:57 AM, a spus:
Eram sigur ca Wartburgul duce un motor diesel fara probleme dar nu am vrut sa ma dau destept . Acum avem confirmarea si cred ca mai merge si un motor de 1,3 de fiat Uno e mai usor si nu vibreaza foarte tare acuma depinde si pentru ce-l pui pt. drum lung sau pt. oras. Uno de 1,3 nu e bun la drum lung ca nu fuge mai tare de 100 in conditii ideale.
Scris 13 April 2006 - 12:35 PM
P.S. Omologarea la RAR este destul de delicata in prezent deoarece se cere un memoriu de calcul cu desene detaliu la suportii motorului si cutiei. Cand am montat eu motorul eram expert omologari II la RAR!
Acum pregatesc un alt avion, un wb cu motor de Matiz adaptat sa functioneze numai cu GPL. Va tin la curent.
Un fan inrait Wartburg.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
martori in bord care nu se sting cu motorul oprit | Patrik00 | 2 | 3.754 |
|
golf4 | raduu84 | 0 | 3.767 |
|
bmw 520 d an fabr 2003
probleme cu alimentarea,cred |