sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

monitor problem Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   luchian9 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 28-January 07

Scris 28 January 2007 - 09:56 PM

salut ! am si eu o problema cu calculatorul ; de doua zile monitorul imi face figuri, intregul ecran se face mov..dar se vede totusi.. :suicide: ...iar dupa cateva minute isi revine.....problema e ca nu stiu din ce cauza face asta....sa fie de la monitor sau de la placa video.....monitorul e un compaq ( e cam vechi ) iar placa video geforce mx 440.....a mai avut cineva probleme de genu asta ??
0

#2 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 28 January 2007 - 10:22 PM

Am mai explicat asta pe un topic, acum vreo 6 luni, dar la cāt de bine sunt alese titlurile, chiar nu reuşesc să-l găsesc.

Cānd se face "mov" ecranul īnseamnă că se īntrerupe īn soclul cinescopului contactul cu catodul de verde. Nu e propriu-zis un defect: de la multe īncălziri şi răciri repetate, soclul cinescopului nu mai face contact pe pinii tubului cinescop. Ar trebui desfăcut capacul monitorului şi scos modulul fixat pe cinescop, după care ar trebui pus īnapoi modulul şi fixat cu un pic de silicon sanitar (de culoare albă, nu din cel transparent - au compoziţii chimice diferite). După ce se īntăreşte cīteva zeci de minute siliconul, se poate monta capacul monitorului şi se poate folosi normal.

Dacă mai există silicon vechi uscat pe gātul tubului, acesta va trebui tăiat cu un "cutter" sau cu un bisturiu, īnainte de a scoate modulul de pe gātul cinescopului. Altfel, gātul cinescopului se poate sparge destul de uşor. Nu e nevoie să fie īndepărtate toate resturile de silicon vechi, cel nou se poate aplica peste, fără nici o problemă. Dar trebuie ca pinii cinescopului să intre complet īn soclu, īnainte de a aplica noul silicon.

Aceasta postare a fost editata de harald: 28 January 2007 - 10:34 PM

0

#3 Utilizator offline   luchian9 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 28-January 07

Scris 29 January 2007 - 11:18 AM

mersi mult harald pt raspuns....am sa incerc sa fac asa cum ai zis tu.....daca nu reusesc....o sa-mi cumpar alt monitor... :flowers:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi 2400+ vazut ca 1800+ TZEP  11 8.059
Replici noi intrebare despre laptop nellu  5 5.572
Replici noi usb probleme
front panel usb nu functioneaza
virgil222  12 7.725
Replici noi Web cam
Am nevoie de ksuser.dll ptr a-mi instala camera web!!!
bearsito_ala  6 5.200
Replici noi Probleme cu sursa de alimentare !
Sfaturi - Idei --->
Bismarck  9 10.756