sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Nu vi se pare ca timpul trece din ce in ce mai repede? Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   ActorGrabit 

• observator incomod
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 12-January 07

Scris 30 January 2007 - 10:01 PM

Vezi postareaLightHammer, la Jan 28 2007, 08:38 PM, a spus:

De unde? Din creierul omului! :roll: Nu cred ca asta se poate explica. Dar tu ce crezi?

Eu cred ca sunt prea multi factori. O infinitate, chiar. :o: Chiar acea rezonanta "Schumann" amintita in articolul de mai sus (dealtfel interesant) acea crestere a "pulsului" planetei va avea consecinte doar asupra perceptiei noastre si nu a timpului in sine, care este o constanta. Probabil ca cei mai afectati de acest fapt vor fi oamenii din tarile dezvoltate, cu precadere cei din marile orase si din zonele sau sectoarele puternic tehnologizate. Cu atat mai repede va trece pentru oamenii cu un anumit nivel de cultura si o anume deschidere spre nou. Mai concret, ganditi-va doar la internet si la dependenta pe care o aduce cu sine din ce in ce mai multor oameni. Apoi la timpul petrecut in trafic dupa o zi intensa la servici, apoi la cel petrecut la cumparaturi, in aglomeratia unui mall, sau la cel din fata televizorului urmarind buletinele de stiri, parca din ce in ce mai senzationale. TV deschis in paralel cu calculatorul conectat permanent la internet, un telefon fix, 2 celulare care pot suna oricand, 2 masini personale in curte sau in fata blocului, maine dimineata o noua zi la birou. Si daca la asta mai adaugam si dependenta pe care o da forumul roportal.. :D eu inca sunt prea 'tanar" pe-aici, dar citesc ca multi dintre voi.. :o:

Aceasta postare a fost editata de ActorGrabit: 30 January 2007 - 10:05 PM

0

#12 Utilizator offline   Mitrut 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 28-January 07

Scris 31 January 2007 - 01:04 AM

Am citit si eu despre rezonanta Schumann si despre inversarea polilor si cred cu tarie in acestea dar nu as vrea sa se intample, desi oamenii sunt rai si pacatosi, nu ca eu nu as fi, si merita o apocalipsa :roll: si nu cred ca suntem departe
0

#13 Utilizator offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 31 January 2007 - 01:09 AM

Pentru mine a inceput sa nu mai existe timpul, eu care nu stateam pana la ora asta tarzie acum nici nu simt cum trece ... Este clar ca ceva se petrece si nu va fi prea frumos ce se va intampla in viitorul apropiat cu omenirea.
0

#14 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 31 January 2007 - 07:45 AM

Vezi postareaActorGrabit, la Jan 28 2007, 08:34 PM, a spus:

Si ce varsta crezi dta ca am? :jester: Sau altfel: la ce varste crezi ca omul percepe timpul ca trecand mai repede?

Este nerelevant ce vārstă ai. ( Şi cred că e preferabil "tu", nu "dumneata" :jester: ). Mie mi s-a īntāmplat īncepīnd cu clasa a VI-a, deci pe la 12 ani am avut senzaţia că anul respectiv (1982) a trecut mult mai repede decāt cel precedent.
0

#15 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 31 January 2007 - 08:21 AM

v-ati gandit cum ar fi sa putem incetini (dilata) timpul ? ... se poate ... cei care practica arte martiale stiu care e secretul de fapt ... ar fi tare util :jester:
0

#16 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cārcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 31 January 2007 - 08:21 AM

odata cu inaintarea in varsta, percep altfel trecerea timpului fata de cum o percepeam in copilarie.
0

#17 Utilizator offline   ActorGrabit 

• observator incomod
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-January 07

Scris 01 February 2007 - 12:25 AM

Vezi postareaellla, la Jan 31 2007, 08:21 AM, a spus:

v-ati gandit cum ar fi sa putem incetini (dilata) timpul ? ... se poate ... cei care practica arte martiale stiu care e secretul de fapt ... ar fi tare util :crazy:

Te uiti la Matrix I si II cu mai multa atentie. :P Eu din adolescenta am crezut ca multe reusite in viata depind de capacitatea de a vedea viata cu incetinitorul.. ar fi o idee, nu? :lol:
0

#18 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-September 06

Scris 02 February 2007 - 08:48 PM

Vezi postareaellla, la Jan 31 2007, 10:21 AM, a spus:

v-ati gandit cum ar fi sa putem incetini (dilata) timpul ? ... se poate ... cei care practica arte martiale stiu care e secretul de fapt ... ar fi tare util :mda:

E o idee buna. DE fapt , timpul e energie. El nu e neparat liniar continuu. Poti sa traiesti vesnicia intr-o clipa, dar si sa treaca o vesnicie si sa nu traiesti de fapt decat o clipa. Timpul si spatiul sunt doua fete ale aceleiasi monede. Cand simt ca nu mai am timp, fac o rugaciune si Dumnezeu imi mai da un sac de timp. Lipsa de timp provine de la asteptarile noastre, vrem prea multe sa facem. Sarac nu e cel care are putin, ci cel care vrea mult. Cred ca o reconsiderare a prioritatilor ar fi utila pentru fiecare din noi, o disciplina, o focalizare a gandurilor. Dispersia gandurilor produce pierdere de vreme. Cand ai o minte clara, poti pune mai rapid in practica ceea ce ti-ai propus (asta in cazul in care ti-ai propus ceva). Unii oameni paralizeaza, nu stiu ce vor. Si asta ca au prea multe posibilitati de alegere. Prea multa libertate falsa. Prea multe programe tv de ales, 20 de tipuri de uleiuri parfumate, 100 de tipuri de sapunuri, prea multe linkuri de vazut, 200 de tipuri de geci etc.
Se pune egal intre libertate=alegeri. Daca ai mai multe posibiltati de alegere, ai mai multa libertate. Oare asa sa fie?Ce libertate e aceea sa alegi intre 300 de tipuri de creme de pantofi si 100 de filme? Libertatea alegerii destinului nu e mai importanta? Pentru asta trebuie sa ne sustragem realitatii cotidiene si sa ne afundam in timpul interior, in timpul etern, unde suntem vesnic tineri , sanatosi si frumosi, scosi din cutie.
Unde traiti acum? In prezent, trecut sau viitor? Te gandesti ce ti-a facut nu stiu cine , ieri , iti faci planuri pentru maine, ce faci la serviciu, la scoala, sau iti simti bataile inimii?Cand manaci , unde te gandesti?
"Unde este inima ta, acolo este comoara ta".
Cateva sfaturi pentru cand nu ai timp:
1)da altcuiva sa faca acel lucru;
2)lasa pe mai tarziu;
3)fa-l imediat;
4)renunta la el.
0

#19 Utilizator offline   ma-o 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 29-September 06

Scris 07 February 2007 - 09:21 AM

si totusi, timpul are alta dimensiune, sunt dimineti cand nu stiu in ce zi a saptamanii suntem si viata mea este destul de monotona
batranii spun ca, atunci cand se va apropia sfarsitul, timpul va trece foarte repede, anul va parea luna, luna saptamana si saptamana zi
poate e vremea
0

#20 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 07 February 2007 - 10:38 AM

cu siguranta ...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect: