sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cum pregatim 2 feluri de mancare in 30 de minute? Haideti sa adunam aici retete rapide! Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 02 February 2007 - 06:39 AM

DESERT

Crepe Marasquino (clatite)
pentru 2 portii
Foi de clatite 4 buc
Ananas 200 g
Stafide 0.50 g imuiate in coniac (lichior)
Unt cat o nuca (nu altceva )
Zahar 2 linguri pline

Se pune untul la topit in tigaie ,apoi zaharul ..totul la foc mic,se amsteca intru-na pina cand incepe sa se topeasca zaharul ,apoi se adauga ananasul si stafidele ,amestecand mereu pina se caramelizeaza zaharul pe ananas..foarte putin..apoi pe marginea aragazului ,se adauga lichiorul de fructe sau coniacul..se umplu foile de clatite si se presara zahat pudra ..se servesc calde ..
* nu folositi altceva decat unt,aveti grija mare caci untul nu trebuie incins tare ..se va arde si se strica ..
Daca aveti o masa pretentioasa ,puteti face compozitia inainte si foile de clatite la fel ,peste care asezati un servet umed ..le va tine proaspete ,apoi se pot baga clatitele facute ,la microwave ..sint la fel ca atunci ,proaspete . :stars:
Puteti folosi tot felul de fructe exotice ..kiwi ,mango,piersici..ce doriti..nu uitati de coniac sau lichior de fructe..ai da o savoare aparte .
Pofta buna .. :stars:

Aceasta postare a fost editata de laurent-III-rd: 02 February 2007 - 06:40 AM

0

#22 Utilizator offline   Mamaitza 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-November 04

Scris 05 February 2007 - 02:11 AM

Vezi postarealaurent-III-rd, la Feb 2 2007, 06:39 AM, a spus:

DESERT

Crepe Marasquino (clatite)

Am facut, am avut....pofta. Multam!
0

#23 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 05 February 2007 - 05:40 AM

Vezi postareaMamaitza, la Feb 4 2007, 05:11 PM, a spus:

Am facut, am avut....pofta. Multam!

Au trecut deja 30 de minute si inca nu m-am hotarit sa intru in bucatarie !!!
Pana jupoi puiul fara piept - ca l-am facut snitel deja - si decid ce fac: tocanita sau paprikas o sa mai treaca 30 de minute ca ma uit la Tele desi mi-e foame.
0

#24 Utilizator offline   Mamaitza 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 06 February 2007 - 12:01 AM

Mi-am amintit ca mai fac eu o supa la urgenta...la noi in casa masa fara zeama nu prea e in regula, asa ca de-asta tot povestesc de ciorbe, supe. Asadar supa aia e din orice fel de legume taiate, presarate cu sare sau putina vegeta si puse la calit in oala acoperita. Se adauga cate putina apa din cand in cand si cand sunt patrunse, atat cat ii place fiecaruia, se completeaza cu cantitatea de apa dorita. Intr-un castron bat bine doua oua intregi in care adaug spanac congelat....dezgetat in prelabil, desigur, cam 3 cubulete din punga, sare si faina ca sa iasa un aluat de clatite. Inca un ou il bat la fel, dar cu o ligurita cu varf de pasta de tomate. Cele doua amestecuri cu ou, le pun pe rand in strecuratoarea cu gauri mai mari, strecuratoarea sa fie desupra supei care clocoteste. Cu o lingura "pasez" amestecurile pe rand....cel verde si cel rosu. Iese o supa foarte interesanta, cu niste paste facute la minut, colorata si gustoasa.
0

#25 Utilizator offline   Go!!! 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-November 06

Scris 06 February 2007 - 09:47 AM

Avand in vedere ca nu e vorba de ...semipreparate, sau pre-preparate, ca sunt se de-alea!, uite doua feluri care se fac in 30 de minute:
1. Supa de fasole verde: se pune rapid la fiert un "zarzavat de supa", taiat si spalat gata, ca de-aia este congelator sau tavi in frigider! Se pregateste un sos alb, tip "bechamel', din faina alba o lingurita, unt si o cana de lapte, se adauga, apoi se adauga si pastaile de fasole verde din conserva. Se pune cat mai mult patrunjel verde tocat, vegeta si o lingura de suc de rosii, e foarte buna! (20 minute)
2. Se fierbe un pachet de tagiliatele in apa cu sare cam 6 minute. Se strecoara. Se amesteca cu branza de vaci preparata cu smantana, putin zahar brun si stafide. E gata in 10 minute!
Pofta buna! :lol:
0

#26 Utilizator offline   Krystal 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 02-March 07

Scris 03 March 2007 - 10:31 AM

Buna!
sunt noua aici, dar imi plac dicutiile voastre si m-am gindit sa vin si eu cu o idee.
Aseara am facut risotto(cumparat din comert-semipreparat),doar l-am fiert cam 15 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj,linga am avut crenvursti de pui.
Mi-a luat mai putin de jumatate de ora.
Am sa mai vin cu retete rapide :spiteful:
Weekend placut!
0

#27 Utilizator offline   Mamaitza 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 04 March 2007 - 11:44 AM

Chiftelute cu carne de vita, morcov ras pe razatoarea mica la care adaug ou, piper, marar, cimbru, usturoi si...gata, in tigaie cu ele. Se fac foarte rapid.
0

#28 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 03 May 2007 - 03:47 AM

Somon la cuptor cu sos de portocale
Ingrediente:
4 buc file de somon, sare, piper, 3 lingurite condiment amestecat (chimen, rozmarin, cimbru), ulei de masline; pentru sos: o ceapa verde taiata marunt, o portocala taiata bucatele, 10 masline verzi tocate, o lingurita suc de portocale, o lingurita suc de lamiie
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul. Intre timp, se prepara sosul. Intr-un vas de marime medie se amesteca ceapa, portocala, maslinele, sucul de portocale si cel de lamiie, sare si piper. Fileurile de peste se ung cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza, dupa care se condimenteaza. Cind cuptorul s-a incins, se pune somonul pentru 17 minute. Este posibil sa nu arate facut, dar este patruns. Se serveste cu sosul separat. :bataita:
0

#29 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 03 May 2007 - 07:59 AM

In zilele astea este foarte usor

Celebram "Cinco De Mayo"

"5 Mai" o sarbatoare al mexicanilor !!! arriva, arriva, arriva !!!!

http://www.deviantar...ation/18009793/

In fata alimentarei cu profil mexican, gratarul este cat un dormitor in bloc, oriunde in ROmania si e plin cu pui taiati in doua, foarte bien condimentati insa nu iuti deloc si grilati la perfectie, la un crisp!!! extrem de gustosi !!!

Costa doar $5.99 si se vinde si ardei copt in trei soiuri/calitati insa toate foarte iuti si nu vrea sa puna si ardei gras senor ca n-ar cumpara nimeni. Tortilla si salsa complecteaza platoul mexican de gratar, bere sau margarita, dupa gust.

Au adus si stiuleti de porumb alb si lumea cumpara ca painea calda, se da 5 pe dolar, pepenele rosu este la fel foarte ieftin pentru ocazie ca si cel galben si deja am inceput cu atmosfera de "fiesta" care va tine pana Duminica seara/noapte.

In mai putin de 30 de minute este gata masa ca doar se scoate din masina si se pune pe farfurii si masa e gata!!!
Porumbul fierbe pana se maninca puiul .... asa ca v-am ajuns din urma cu viteza prin bucatarie!!!

Ce-mi place in magazinul lor ca pun o muzica ca in disco, iti vine sa dansezi nu sa faci cumparaturi!!!

Viva Zapata! Viva Mexico!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Condimentele * * * * *
Ce condimente (spices) folosim in mancarurile noastre?
Naeema  98 29.171
Replici noi Paine dietetica? Artemmis  10 6.744
Replici noi Europenii se aliază īmpotriva reclamelor la junk- food GiiieeMan  18 9.891
Poll (No New) Chestionar:    As dori sa intreb publicu' :P
Pizza cu livrare la domiciliu
craciunstef  34 23.130
Replici noi Cele mai bune oua
SFAT SCURT
Dragos Cristache  8 5.002