Cum pregatim 2 feluri de mancare in 30 de minute? Haideti sa adunam aici retete rapide!
Scris 21 January 2007 - 09:36 PM
Scris 21 January 2007 - 10:14 PM
Daca se doreste fara salata ,scapa mai usor si are si timp de aranjat masa singur.
Este un deliciu,laudat de toata lumea...
Mancarica e cam asa:carne refrigerata daca e de pui,sau proaspata de porc sau vita,taiata cubulete,se pune la prajit in putin ulei...Cat prinde carnea un pic de fata,se taie o ceapa,poate doua,se adauga si se caleste un pic...Se adauga 1 pahar apa si 2 linguri de pasta de tomate, piper,sare,zahar,cimbru,chimen,1 lingurita otet si foi de dafin...Se fierbe minunatia cam 20 minute si apoi se poate servi.
Scris 21 January 2007 - 11:00 PM
Mamaitza, la Jan 21 2007, 12:36 PM, a spus:
Si al meu sot face in 30 de minute minuni in bucatarie!!!
Venind de la munca se opreste la chinezul si-si cumpara de 1 dolar orez fiert si inca fierbinte,
acasa deschide o conserva de peste cu sauce de mustar sau ceva ulei si-l maninca,
iar felul urmator un pahar de apa rece
Trebuie mereu sa manince peste pentru Omega III,
si are o colectie mare de conserve de pesti ca maninca cate doua deodata!!!
Aceasta postare a fost editata de Olga Khan: 21 January 2007 - 11:01 PM
Scris 21 January 2007 - 11:10 PM
Cantitatea de legume e cat mai mare, practic sunt legume cu orez, nu orez cu legume. cel mai mult imi place daca am dovlecei, pe astia ii las cubulete mari. Se poate pune acolo absolut orice, dupa gust. Cui ii place poate pune curry la sfarsit. E super si dureaza foarte putin.
Scris 21 January 2007 - 11:31 PM
Mamaitza, la Jan 22 2007, 01:10 AM, a spus:
Cantitatea de legume e cat mai mare, practic sunt legume cu orez, nu orez cu legume. cel mai mult imi place daca am dovlecei, pe astia ii las cubulete mari. Se poate pune acolo absolut orice, dupa gust. Cui ii place poate pune curry la sfarsit. E super si dureaza foarte putin.
Mamaitzo,de unde faci tu tocmai reteta mea de orez moldovenesc?Numai ca uleiul meu e de floarea soarelui.Mai,mai,mai!!!
Scris 21 January 2007 - 11:57 PM
GinGin, la Jan 21 2007, 11:31 PM, a spus:
Eu credeam ca am inventat-o.
Apropo de supa din plic, in timp ce pregatesc orezul ala, pot pune si de o supa. Cu legume, tot ce se gaseste, puse gramada, fierte, desigur, cartofii si rosiile, puse mai la sfarsit, le las tai in bubati mai mari, iar la final adaug un plic de Rolton, e fideaua aia de fierbere rapida, cu diverse arome. Am grija sa presez oleaca plicul inainte de a-l turna in oala, ca nu imi place fideaua aia kilometrica.
Scris 22 January 2007 - 06:27 AM
Mamaitza, la Jan 21 2007, 02:10 PM, a spus:
Multumesc, insa nu-l las mult sa se amuze ca-mi face o mizerie de nu stiu unde sa incep sa curat.
Cateodata mai vrea sa-si faca si o tocana de ceva carne dar n-are rabdare nici sa prajeasca ceapa!!!
De stat si pazit cratita langa aragaz, nu e inventat pentru el, el ar vrea in 3 minute sa fie gata orice!
"Ramen Soup" ii mai place si e gata in 5 minute !!!
Avem acasa rezerve foarte mari pentru cazuri de calamitati naturale.
Sint si foarte ieftine, cativa centi pentru 2 persoane.
Scris 23 January 2007 - 09:37 PM
Mamaitza, la Jan 22 2007, 01:10 AM, a spus:
O mica recomandare pentru apa de care are nevoie orezul pentru a fi fiert .Nu trebuie sa amesteci decat la inceput dupa ce se pune apa.
La o masura de orez se pun trei masuri jumătate de apa si va iesi un orez perfect fiert. Boabele de orez nu se vor zdrobi si nu se vor leg nici de vas in timpul gatitului.
Scris 23 January 2007 - 10:03 PM
eleea11, la Jan 23 2007, 12:37 PM, a spus:
La o masura de orez se pun trei masuri jumătate de apa si va iesi un orez perfect fiert. Boabele de orez nu se vor zdrobi si nu se vor leg nici de vas in timpul gatitului.
Pentru rezultate si mai bune se pune si un pic de unt/ulei si se prepara intr-o cratita in care nu se lipeste mancarea, pe foc minim se lasa orezul sa absorbe apa si in aburii creati se termina procedura !!! Cu o furculita se face mai ..... fluffy !!!
Scris 27 January 2007 - 07:13 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Scoala de bucatari | cristina_i | 2 | 17.525 |
|
Cele mai bune oua
SFAT SCURT |
Dragos Cristache | 8 | 5.002 |
|