Mda... Sa imi dau si eu cu parerea! Ceea ce vad ochii nostri e determinat de mai multe aspecte... De exemplu, noi vedem un bec luminind continuu, o musca il vede pilpiind de 50 de ori pe secunda si aceste exemple pot continua... Ce vreau sa spun este ca noi avem, la un anumit moment, o cunoastere limitata de propriile noastre resurse. Noi cuantificam ceea ce vedem, oferim cuvinte pentru lucruri vazute/simtite la comun cu altii! Nu stiu daca asa cum vad eu culoarea rosie o percepeti si voi. Dar daca am stabilit ca rosu este culoarea singelui, atunci codificam cu numele "rosu" aceasta senzatie.
In acest context vorbim de stimuli puternici, usor de sesizat. Cind trecem insa la stimuli extrem de ... mici, atunci apar problemele legate de perceptie si de confruntarea senzatiilor cu alta persoana! Aura poate fi observata, de unii dintre noi, in urma unor exercitii, de altii in mod nativ, altii nu o vad de nici o culoare, iar altii mint ca o vad! Aici apar problemele... ca nu observam un ceva ce ofera o excitare retiniana suficienta cit sa ne comparam senzatiile si sa stabilim de comun acord culori, intensitati ale culorilor, trasparenta/opacitate, etc.
De asemenea, probleme apar si la semnificatia cuvintului... chiar, ce este AURA? La citi centimetri de corpul fizic o percepem? Nu cumva comparam, cei care sintem in stare sa observam ceva, mere cu pere si cu prune si cu nuci? De acord, toate sint fructe, numa ca is cam diferite:D