Fr0z3nasic3, la Jan 21 2007, 07:46 PM, a spus:
Vrei sa spui ca un om care vegeteaza in intunericul necunoasterii nu e de fapt om?
Atunci probabil esti de acord cu eutanasia in cazurile de coma prelungita pe motiv ca persoana ce depinde de aparatele de mentinere a vietii nu e om, ci leguma.
Poti alege sa crezi intr-un creator si un prelucrator al materiei brute, e problema ta. Pe mine nu ma intereseaza ipoteze privind trecutul. Ceea este important pentru mine e cum se comporta oamenii acum, iar din cate vad suntem o specie pe cale de disparitie. Ar trebui facut ceva constructiv in scopul ameliorarii calitatii oamenilor, nu sa ne batem capul ce-a fost acum vreo 13,7 miliarde de ani.
da sunt de acord cu eutanasia ...dar nu vad de ce ar trebui sa ignoram trecutul....omul din greseli invata...
zina apelor, la Jan 21 2007, 07:49 PM, a spus:
Intrebarea e foarte interesanta. Dar eu intreb altceva. De ce era Dumnezeul Genezei atat de ... afectat - furios, suparat, etc - de faptul ca cel zamislit dupa chipul si asemanarea sa a dobindit o insusire pe care il insusi o avea, aceea de a diferentia binele de rau. Daca la Adam era un pacat de neiertat, El, Dumnezeul Genezei de ce il.... poseda?... Sau la El un era diavolesc?...
Oricum, Dumnezeu in Geneza il minte pe Adam, spunandu-i ca va muri negresit daca va manca din fructul cunoasterii... Prin urmare inca din primele relatari... avem de-a face cu un Dumnezeu mincinos?... Care, in cele din urma pare mai ingrijorat pentru.... pomul vietii, decat pentru cel al cunoasterii...
" Şi a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul. Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!..." "
Mai degraba Satana e o inventie a Dumnezeului Genezei, ingrijorat ca acea fiinta primitiva va ajunge "unul dintre Noi" si va mai ajunge si sa dobindeasca viata vesnica...
Seamana prea mult Geneza cu relatarea amanutita a ... popularii unei planete.
Nu prea departe, doar pe la capitolul 6, aflam ca Dumnezeu nu e tocmai unul singur, ba chiar are si fii, care au si capacitatea fizica de a se impreuna cu fiicele oamenilor.
" Iar după ce au început a se înmulţi oamenii pe pământ şi li s-au născut fiice,
2. Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit.
3. Dar Domnul Dumnezeu a zis: "Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceştia, pentru că sunt numai trup. Deci zilele lor să mai fie o sută douăzeci de ani!"
4. În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime. "Geneza, 6.
Prin urmare Dumnezeul Vechiului Testament pare reprezentantul unei civilizatii extraterestre, care fie si-a izolat clona pe o planeta nepopulata, fie a folosit un alt mijloc de a popula o alta planeta.
Iar SATANA era probabil "Bau-Baul" biblic, o inventie destinata manipularii unei omeniri vulnerabile si evident inapoiate intelectual in acel moment...
te-am urmarit pana la partea cu extraterestrii,ceea ce zici are logica,pt un om cel putin...
partea cu extraterestrii e o ipoteza...dar de ce nu?
Soimos, la Jan 22 2007, 12:11 AM, a spus:
Tot ce este viu e "Lucrarea Creatorului"!
Asa cum nu exista satana ptr tigru, leu, elefant, iepure sau rechini, pasari sau alte vietuitoare si chiar ptr plante sau flori, asa nu exista nici ptr om!!!
Credeti ca soparla va fi alungata in iad ca a mancat o insecta? Un arici ca a mancat o soparla ?
Diavolul nu exista ... in natura cruzimea si crima este legea supravietuirii, cel mai puternic supravietuieste pe contul celui slab si acest lucru e natural si nu diabolic.
Satana in lumea nevazuta a umbrelor ...iar nu exista!!!! de o umbra nu te poti teme ca nu iti poate face nimic ....Satana exista totusi ...dar in lumea aceasta reala ...si nu e pe planeta satana mai mare ca Omul!!!
Nu satana a facut pe om, ci Omul insusi poate fi singura si adevarata satana .(vezi hitler Stalin Mao) .nimeni nu a facut mai mult rau decatomul satanic .... care de fapt nu este altceva decat un animal doar pe jumatate evoluat...adica poate fi si Inteligent ... dar in mod sigur fara Constiinta !!!
dar daca omul poate lua locul satanei pe pamant,de ce nu poate lua si locul lui dumnezeu?
cazuri de satane umane sunt..dar de dumnezei umani?
MariaB, la Jan 22 2007, 10:55 AM, a spus:
Biblia spune:
Dumnezeu l-a creat pe om din tarana si a suflat asupra lui suflare de viata
Dumnezeu a facut pomul cunoasterii si i-a spus omului sa nu manance din roadele lui
omul a fost indemnat de sarpe sa se impotriveasca poruncii divine
putem citi aceste mesaje oricat de alterat, chiar si precum in mesajul de mai sus
eu cand zic om ma gandesc imediat la o minte,tu cabd zici om te gandesti la ceva cu 2 maini ,doua picioare,etc
crezi ca corpul e cel care il defineste pe om sau mintea lui?
dumnezeu i-a dat corpul si sufletul dar dupa cum vezi omul nu a fost complet pana nu a intervenit si satana.
poti spune ca era lobotomizat pana atunci...
ioanide, la Jan 22 2007, 11:39 AM, a spus:
Daca nu trebuia sa se consume din el de ce l-a mai facut?Sa putrezeasca fructele in el sau pentru uz personal?
pai poate ca urma sa ii faca cadou cunoasterea la majorat...atunci cand omul ar fi fost de ajuns de matur ca sa stie ca nu stie.