Aflat cu echipa sa de club in Portugalia, Tiberiu Ghioane a suferit un atac cerebral si a fost internat de urgenta...
"Un astfel de accident cerebral este foarte periculos. Īn asemenea cazuri, la efort intens, poate muri, spune Pleş. Neurochirurgul timişorean e de peărere că jucătorul a trecut de perioada critică, dacă īn momentul de faţă este conştient şi vorbeşte. Ceea ce este foarte important, Tibi va trăi. Doctorul Pleş a expus şi cauzele unui asemenea accident: un traumatism sau o īngustare a arterei. Īn asemenea cazuri, nu se fac intervenţii chirurgicale, ci doar tratament. Īn primul rīnd, trebuie descoperită clar această cauză, după care se va trece la tratament, a mai spus Horia Pleş.
A suferit un spasm cerebral
Pompiliu Popescu, doctorul echipei naţionale, a discutat ieri cu Tibi Ghioane şi aşteaptă rezultatul final al investigaţiilor medicale. Direct interesat de starea saănăteăţii internaţionalului nostru, medicul naţionalei, Pompiliu Popescu, a discutat joi la telefon cu Tibi, declarīnd apoi că foarte probabil jucătorul a suferit un spasm cerebral. Chiar dacă articula mai greu cuvintele, era lucid. Mi-a spus că se află sub permanente investigaţii. Medicii portughezi nu se pot īncă pronunţa cu privire la diagnosticul fotbalistului nostru. Se pare că este vorba de un spasm cerebral, a spus medicul tricolorilor. Ieri, Pompiliu Popescu a luat din nou legătura cu fotbalistul, declarīnd ulterior: De astă dată, evident odihnit, Tibi a vorbit coerent şi clar, impresia mea fiind că starea lui se īmbunăteăţeşte.
Fotbalistul lui Dinamo caiev a peărăsit clinica "Santa Maria de Faro" ieri dimineaţă īn jurul orei 8:00, ora Portugaliei, īntr-o ambulanţă menită saă-la ducă la Lisabona pentru o serie nouă de analize. Īnainte de a se urca īn salvare, Tiberiu Ghioane vorbea la telefon la fel de relaxat ca şi vineri seară. Fotbalistul a fost īnsoţit de două infirmiere, a refuzat saă stea pe targă, luīnd loc pe scaun, şi a ajuns īn jurul orei 11:00 la Spitalul CUF din capitala Portugaliei
Drumul īn capitala Portugaliei a avut scopul repetării unor analize pe care fotbalistul romān le-a făcut şi la clinica "Santa Maria de Faro", dar şi realizarea unora complet noi, cum ar fi angiografia. Aceasta a fost realizată pentru prima dată la Spitalul CUF (foto), īntr-o sală specială, īn faţa căreia Tibi era aşteptat de reprezentantul ambasadei Romāne, Raul Rădoi. Asistenta Manuela Ferreira a mărturisit că fotbalistul a refăcut şi rezonanţa magnetică, o analiză pe care a mai suportat-o de două ori de cīnd este internat. "Facem cīte mai multe pentru a se putea stabili un diagnostic corect", a declarat infirmiera.
Mirela Ghioane, sora lui Tiberiu, a declarat ieri că doctorii de la clinica din Faro au asigurat-o că nu se pune problema unei operaţii. "Mi-au zis că nu va fi nevoie de intervenţie chirurgicală. Tibi se va reface prin odihnă şi tratament. la-au sunat foarte mulţi prieteni, foarte mulţi suporteri şi a fost foarte bucuros saă vadă că lumea ţine la el. Victor Piţurcă i-a telefonat īn fiecare zi şi Tiberiu e convins că se va īntoarce la echipa naţională. sa-a hotărīte saă vorbească presei pentru oamenii de rīnd, pentru suporterii «naţionalei»". Mirela spune că fratele saău se simte mult mai bine: "Cea mai bună dovadă este că a putut fi transportat cu o ambulanţă la un spital din Lisabona pentru mai multe analize. Este īntr-o stare mult mai bună".
O veste bună. Īntr-un interviu acordat cotidianului "caomanda", preşedintele lui Dinamo caiev a anunţat că Tibi Ghioane ar putea reveni pe gazon īn două luni. "Am vorbit cu medicii care se ocupă de el la clinica din Portugalia. Din fericire, acum mi-au dat noutăţi īncurajatoare. Ei cred că există posibilitatea ca romānul saă joace din nou fotbal peste două luni", a declarat Igor Surcais.
Sursa: ProSport & GSP
Cam asa sa-a desfasurat ultima saptamana pentru tanarul fotbalist roman... de la agonie la extaz... accidentul este pus pe seama disparitiei tatalui sau inainte de 1990, eveniment care la-a afectat foarte mult...
Pagina 1 din 1
Ghioane, la un pas de moarte fotbalistul a fost internat de urgenta
Scris 07 February 2005 - 04:40 AM
Sper ca se va reface si va juca ca un zeu pe teren odata ce a si invins, oarecum pana acuma, moartea .
Va reusi cu dansul pe teren sa califice Romania la un campionat mondial.
Va reusi cu dansul pe teren sa califice Romania la un campionat mondial.
Scris 07 February 2005 - 09:56 AM
Oricum, e mare minune ca si-a revenit ata de repede. Ii urez multa sanate in continuare.
Scris 07 February 2005 - 02:42 PM
Cu siguranta e o mare minune... si mai ciudat e ca medicii nu pot identifica cu certitudine boala pe care a avut-o... unele surse au lansat ideea unui spasm cerebral... insa cel mai important e ca si-a revenit, iar in curand va reveni pe teren... la urma, urmei, e un jucator extrem de valoros...
Scris 08 February 2005 - 04:22 PM
Cu Ghioane sau fara Ghioane tot nu ne calificam...ne face de ras si anul asta!
Scris 09 February 2005 - 09:36 PM
Nu sunt asa sigura... am vazut amicalul de azi cu Slovacia... nu prea avem cu cine... Stelea a fost catastrofa... si scuza lui Piti, cum ca n-a dormit 48 de ore ma lasa rece.. daca nu era apt de joc, de ce la-a bagat in teren??? :blinca: Scorul inregistrat la final, 2-2, e unul norocos, pentru ca romanii au fost sub slovaci in aceasta seara... sper ca pana la meciul cu Olanda, Piti sa mai drege cate ceva si sa nu ne facem de ras... prea rau..
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Besiktas - Pancu | DARKANGEL | 3 | 7.438 |
|
Hotii au fost recompensati | roportal | 3 | 6.997 |
|
|
peter bahuczki | 3 | 7.130 |