sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

COSMOTEISMUL religie si stiinta Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   HiperIon_el 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 19-January 07

Scris 19 January 2007 - 03:12 PM

(137)

COSMOTEISMUL religie si stiinta

Religia si stiinta a fost intotdeauna într-o relatie antagonista. Când domina religia, stiinta era în embrion. Embrionul a început sa se dezvolte, a crescut si a umplut aproape tot spatiul disponibil, ca birocratia, a încoltit religia într-un ungher, fara a putea sa o elimine. Astfel si-a cucerit dreptul de a intra în defensiva. Religia este acum dupa înca doua milenii în plina expansiune. Fiecare pe rând, când una când cealalta, au acumulat forte si prozeliti, apoi au intrat în ofensiva. Când au luat initiativa, în avânt creator s-au calcat în picioare, si-au ocupat una alteia templele. Doua milenii au fost ca ziua cu noaptea.

Din putina lor perspectiva oamenii nu le-au putut cuprinde pe amândoua odata, si le-au îmbratisat pe rând. Deprinsi cu devotamentul binar s-au dedicat definitiv sau alternativ fie stiintei fie religiei. Din rapida lor trecere prin viata nu puteau avea ochi pentru amândoua. Le-au urât sau le-au iubit, le-au sedus sau le-au abandonat.

La rândul lor, cele doua optiuni ale vietii au avut fiecare în parte fata de oameni atitudini contrare. Când una îl rasfata cealalta îl inchiza. Când inchizitia si-a domolit dogmele a început sa-i pârjoleasca siinta. Dispersata pe un orizont panoramic în trei dimensiuni spatiale si una temporala, cunoasterea nu a permis omului sa-si consolideze un punct de vedere. Detasarea a început sa apara omului abia când a intrat în alternativa cu renuntarea. Ajuns în pragul dezastrului omul va întelege deodata, si ca prin farmec mintea i se va umple de conexiuni.

Aici vreau sa ajungem. La un noian de conexiuni, realiste, irefutabile, logice, acceptabile si de stiinta si de religie, si de savanti si de preoti, si de useri si de moderatori, si de cunoscatori si de profani.

Intr-un expozeu ce nu va fi nici simplu nici usor, va propun sa asezam piesele dominoului în pozitia cea mai buna, asa incât deodata, dintr-o privire, sa înteleagem cine este omul, cine l-a creat, ce menire are, ce este divinitatea si de ce ni se ascunde, ce o impiedica sa ne domine.

http://www.agonia.ro...5394/index.html

Cautând în necunoscutul nepatruns al cosmosului încercând sa prinda tic-tacul ce învârte axa cerului omul nu a observat ca are toate modelele alaturi. Presbit pentru a întelege cosmosul si miop pentru a vedea fata religiei, omul si-a tot schimbat ochelarii neavând încredere în ochii cu care l-a înzestrat creatorul. Când aburiti de fumuri când, inundati de lacrimi ochelarii l-au împiedicat sa vada si nevazând au început sa înteleaga, fiindca si vederea se supune sfintei treimi. Al treilea ochi deodata a început sa clipeasca.

Cu cunoasterea la care a ajuns omenirea, sa incercam sa clasificam si sa ne clarificam intrebarile, sa o facem cu seriozitate si competenta, cu obiectivitate si fara partinire, asa incat sa reconciliem dihoniile milenare dintre stiinte si religii, dintre academie si cler. Vom implica textele sacre ale religiilor, traditiile popoarelor, dar si cuceririle stiintei si tehnologiei, un numar mare de lucrari din domeniu. Aceasta este linia calauzitoare a demersului pe care vi-l propun.

http://www.agonia.ro...6560/index.html

De la un timp vom începe sa gasim conexiuni nevazute peste care am trecut ca pestii prin stavilare, odata în viata si doar de sus în jos, dusi de ape. Barajul s-a plictisit sa împarta viata în doua si prabusindu-se lasa stiinta sa simta si religia sa se destainuie. Oportunitatea este precum clipa, trece repede, dupa care din nou cele doua rivale milenare se vor diferentia prin proportii si avânt, directie si sens, adevar si minciuna. Am sentimentul ca traversam exact perioada propice clarificarilor si concilierilor, cel putin in plan teoretic. Traim timpul acestui flash si avem ocazia sa întelegem. De noi depinde.

Religia si stiinta sunt alternativele pe care ni le pune la dispozitie viata. Pentru noi oamenii ele se vor lasa întelese doar daca le privim concomitent. Cosmoteismul este numele acestui mod de abordare. Ramura a stiintei si religiei deopotriva, cosmoteismul aduna dovezile acestei înrudiri atât de tagaduite, bine mascate în cea mai sigura ascunzatoare: la vedere si la îndemâna. Bisericile si templele sunt de fapt mândria stiintei actuale: rachete, vehicule, statii, module, OZNuri.

http://www.miracol.ro/progalex/Cosmoteismu...i_biserici.html

Iar machetele stiintei prezente vor fi peste un timp, pentru altii, noile temple ale religiei. Cosmoteismul le va aseza împreuna si în ziua revelatiei, vor putea fi privite deodata, si întelese. Sa profitam asadar de aceasta zi careia abia îi mijesc zorii.

http://forum.unique.ro/viewtopic.php?p=577...15453289cb3#577

Pe noi ne stim, am descoperit ADNul, ne-am vazut hologramele despre zei am aflat pentru ca le-am descoperit templele, încercând sa zburam la rândul nostru prin cosmos ca zeii. Pe zei nu-i putem ispiti sa se arate, sa ne vorbeasca sau sa plece. Dupa o cercetare de doua decenii va lansez aceasta provocare. Va cer sprijinul si prospetimea in cautare si in rationament. Va pun la dispozitie ce am aflat si va intreb copilareste ce nu stiu. Fiecare dintre noi vede lumea cu ochii sai dar trebuie sa ajungem la aceeleasi concluzii. Tot ce voi afirma se bazeaza numai pe dovezi documentare, de aici nelipsitele trimiteri bibliografice. Despre carti se spune ca sunt hrana sufleteasca a omului, dar din pacate unii le considera doar mancare pentru sobolani. Nu voi prezenta pareri personale, speculatii, metafore sau fantezii.

http://forum.unique.ro/viewtopic.php?p=578...15453289cb3#578

In cele din urma zeii ni se vor arata si dintr-o privire, si la un semn premiantii îsi vor primi coronitele iar restul clasei va lua lectia de la început. La aceasta scara sunt doar premianti si repetenti. Nu îi putem ispiti fiindca sunt incoruptibili. Sunt permanent preocupati de pasul urmator, parte componenta dintr-un mare plan ce nu greseste niciodata si nici nu întârzie fiind pecetluit de Dumnezeu. Extra sau intraterestri e clar ca sunt posesorii unei civilizatii care ne domina de milenii cu siguranta si indiferenta dar fara sa ne infranga.

Tot ce putem face este sa-i descifram cu mijloacele noastre, unindu-ne aptitudinile, si sa ne bucuram de savoarea aflarii. Studiindu-le mijloacele de transport ce le sunt deopotrivacasa si masa, precum trenul navetistilor, le vom afla rangurile si demnitatile fiindca nici noi nu mergem toti cu limuzine de aceiasi cilindree si confort standard. Studiindu-le parcarile vom întelege pe ce continente se cazeaza fiindca nici noi nu parcam prea departe de casa. Studiind gabaritele si forma navelor vom întelege ce transporta sau depoziteaza, cu ce sunt propulsate, pe ce distan?e zboara, cu ce autonomie, ce viteze ating. Asteptând atenti vom afla ce le trebuie si ce arunca.

Daca vom întelege toate acestea si vom avea o imagine globala, ni se va mai deschide un ochi, va clipi de câteva ori si îi vom putea vedea chiar aici lânga noi, printre noi sau peste noi. Instantaneu vom întelege ce nu le place la noi, si de ce îsi doresc altii mai buni. Dar va fi prea târziu, anul scolar tocmai s-a încheiat.

Pamantul si-a modificat parametri magnetici si climaici, societatea si-a accelerat metabolismele, a devenit irascibila si rapace, oscileaza intre monoteism si sectarism, intre analfabetism si elitism. Caruselul evenimentelor se va accelera pana la tornada. Nu trebuie sa acceptam deruta, putem intelege si clasifica toate manifestarile fiindca nimic nu este peste puterile noastre de intelegere. Iar regula de la cauza la efect nu o poate aboli nimeni, insa la intelegere nu se poate ajunge decat prin cunoastere. La randul ei cunoasterea este nelimitata si in permanenta refrisare. Astfel Apocalipsa care se apropie ne va gasi pregatiti.

Cer sprijinul moderatorilor pasionati de domeniu in constituirea structurii adecvate acestui demers si concentrarea aferenta a materialelor. Cititorilor interesati le solicit sa ramana curiosi si deschisi, prezenti si activi. Nu intamplator au aparut aceste instrumente rapide si minunate, computerele. Replicile lipsite de continut si care nu onoreaza nici userul nici forumul nu ne vor ajuta cu nimic. Nimeni nu este mai presus sau mai prejos, toti putem invata unii de la altii in respect si staruinta. Computerele îsi înghit megaoctetii pentru a începe controlul luminii pusa sa ne vidanjeze comunicatiile, asa cum apa ne-a vidanjat canalele dar a încetat sa mai fie potabila. Sa nu facem si web-ul inutil, insuportabil si neinteligibil.

Va provoc la un volum de cateva sute de lecturi cu o mare densitate de informatie intr-o abordare modulara, o parte on line altele in volumele publicate de diferiti autori. Vom incerca sa raspundem direct sau prin trimiteri la toate intrebarile pertinente.

Va stimez si va multumesc tuturor.
0

#2 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-September 06

Scris 19 January 2007 - 08:20 PM

Vezi postareaHiperIon_el, la Jan 19 2007, 05:12 PM, a spus:

(137)COSMOTEISMUL religie si stiinta

Ma bucur ca veniti cu dorinta de a ajuta , de a raspunde la intrebarile care s-au pus de nenumarate ori pe forum. Nu stiu insa de ce ziceti ca nu o sa va spuneti parerea ("nu voi prezenta pareri personale"). :jester:
Cum vedeti ca va decurge discutia, in general? Sa va punem intrebari?
Sau poate trebuia sa faceti un chestionar cu titlul cine crede in armonizarea stiintei cu religia? Da, nu, nu stiu etc sa vedem cam care e procentul pe acest forum .
Referitor la faptul ca stiinta si religia au fost intr-o relatie antagonica dintotdeauna... hm...nu dintotdeauna cred. La hiperboreeni, lemurieni nu stiu cat de antagonica era. La atlanti o fi fost antagonica, de vreme ce au disparut din cauza decaderii spirituale, adica posedau o stiinta formidabila de reuseau sa faca centauri, minotauri etc, dar fara o sacralizare, fara o punere in slujba binelui, a lui Dumnezeu, toate acestea nu au dus decat la decadere si apoi la autodistrugere.
Cred ca , initial, stiinta si religia nu au fost antagonice, ci ele au fost facute sa para antagonice, pentru un control mai bun al omenirii.
0

#3 Utilizator offline   demerzel 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 09-January 07

Scris 20 January 2007 - 12:27 PM

Vezi postareaArcadia2007, la Jan 19 2007, 08:20 PM, a spus:

Ma bucur ca veniti cu dorinta de a ajuta , de a raspunde la intrebarile care s-au pus de nenumarate ori pe forum. Nu stiu insa de ce ziceti ca nu o sa va spuneti parerea ("nu voi prezenta pareri personale"). :o:
Sau poate trebuia sa faceti un chestionar cu titlul cine crede in armonizarea stiintei cu religia? Da, nu, nu stiu etc sa vedem cam care e procentul pe acest forum .
Referitor la faptul ca stiinta si religia au fost intr-o relatie antagonica dintotdeauna... hm...nu dintotdeauna cred. La hiperboreeni, lemurieni nu stiu cat de antagonica era. La atlanti o fi fost antagonica, de vreme ce au disparut din cauza decaderii spirituale, adica posedau o stiinta formidabila de reuseau sa faca centauri, minotauri etc, dar fara o sacralizare, fara o punere in slujba binelui, a lui Dumnezeu, toate acestea nu au dus decat la decadere si apoi la autodistrugere.
Cred ca , initial, stiinta si religia nu au fost antagonice, ci ele au fost facute sa para antagonice, pentru un control mai bun al omenirii.

consider ca stiinta si religia nu au fost si nu sunt antagoniste. totul depinde de compromisul pe care il face " omul" sa le accepte pe amindoua. compromis nu in adevaratul sens al cuvintului, mai real spus acceptate sau tolerate si a stiintei si a religiei.
adevarul este ca amindoua fac parte dintr-un ansamblu.
0

#4 Utilizator offline   HiperIon_el 

• Boboc
  • Pip

Scris 21 January 2007 - 01:34 PM

Vezi postareaArcadia2007, la Jan 19 2007, 08:20 PM, a spus:

Ma bucur ca veniti cu dorinta de a ajuta , de a raspunde la intrebarile care s-au pus de nenumarate ori pe forum. Nu stiu insa de ce ziceti ca nu o sa va spuneti parerea ("nu voi prezenta pareri personale"). :tease:

In primul rand va rog sa accesati adresa
http://www.miracol.r...lex/eseuri.html
pentru a va face o parere personala si pentru a gasi impreuna cea mai buna varianta de dezvoltare a discutiilor. Tematica la care ne angajam nu poate fi tratata intr-o desfasurare secventiala. Din acest motiv eu am procedat la o abordare modulata. Modulele, in numar de cca patru sute, sunt configurate sub forma de eseuri, cu o retea de trimiteri reciproce. Lungimea lor nu raspunde intotdeauna exigentelor de tip forum. Am acordat o importanta primordiala argumentelor stiintifice, dovezilor bibliografice, ilustratiei, textelor sacre, fara discriminare. De aceea am spus ca nu voi emite pareri personale, adica speculatii, fantezii, ipoteze. Materialele ilustrative sunt asociate fiecarui text in parte dar pot fi accesate si in montaje grupate ca in adresa:
http://www.miracol.r...cosmo/main.html
sau
http://www.miracol.ro/figuri.php
Calitatea principala a acestui mod de abordare este asocierea de idei, ceea ce permite cititorului fie sa afle, fie sa realizeze conexiuni nebanuite. Concluziile se vor sedimenta in timp in mintea fiecaruia. Desigur efortul de a cunoaste presupune efort, dar satisfactie lucrului inteles este inegalabila...

Cunoasterea este de sorginte divina, creatorii nostri ne-au dat si ne dau in permanenta cunostinte. Inspiratia este una din caile necontestate -dar si neinteleasa - pe care ne vin ideile. Initiatii, primii beneficiari, au avut imediat tendinta de a confisca si valorifica in interes personal sau de grup avantajele ce decurg de aici. Primii initiati au fost preotii, levitii (de la ei ne-a ajuns verbul a levita). Dorinta de a pune cunoasterea sub embargo a creat inchizitia, savanti cu idei avansate au fost discreditati, marginalizati, candamnati sau executati. Concomitent pentru ingreunarea progresului bibliotecile erau distruse, iar pentru deturnarea cailor cunoasterii au fost lansate si intretinute teorii gresite sau false (geocentrismul, teoria evolutiei speciilor etc). Religia si stiinta au avut si inca mai au o atitudine antagonica. Oamenii sunt atrasi intr-o tabara sau in cealalta, dar pentru a se confrunta nu pentru a coopera. Fiecare isi citeste doar cartile proprii. Cel mai elocvent exemplu il ofera Vaticanul care este reprezentanta autoritara a religiei. Vaticanul este in acelasi timp depozitarul unei mari cantitati de cunoastere dosita in celebrele sale pivnite, dar in acelasi timp angajeaza savanti de renume si se doteaza cu telescoape de ultima tehnologie pentru a studia cosmosul.
0

#5 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 22 January 2007 - 03:49 PM

Vezi postareaHiperIon_el, la Jan 21 2007, 03:34 PM, a spus:

In primul rand va rog sa accesati adresa
http://www.miracol.r...lex/eseuri.html
pentru a va face o parere personala si pentru a gasi impreuna cea mai buna varianta de dezvoltare a discutiilor. Tematica la care ne angajam nu poate fi tratata intr-o desfasurare secventiala. Din acest motiv eu am procedat la o abordare modulata. Modulele, in numar de cca patru sute, sunt configurate sub forma de eseuri, cu o retea de trimiteri reciproce. Lungimea lor nu raspunde intotdeauna exigentelor de tip forum. Am acordat o importanta primordiala argumentelor stiintifice, dovezilor bibliografice, ilustratiei, textelor sacre, fara discriminare. De aceea am spus ca nu voi emite pareri personale, adica speculatii, fantezii, ipoteze. Materialele ilustrative sunt asociate fiecarui text in parte dar pot fi accesate si in montaje grupate ca in adresa:
http://www.miracol.r...cosmo/main.html
sau
http://www.miracol.ro/figuri.php
Calitatea principala a acestui mod de abordare este asocierea de idei, ceea ce permite cititorului fie sa afle, fie sa realizeze conexiuni nebanuite. Concluziile se vor sedimenta in timp in mintea fiecaruia. Desigur efortul de a cunoaste presupune efort, dar satisfactie lucrului inteles este inegalabila...

Cunoasterea este de sorginte divina, creatorii nostri ne-au dat si ne dau in permanenta cunostinte. Inspiratia este una din caile necontestate -dar si neinteleasa - pe care ne vin ideile. Initiatii, primii beneficiari, au avut imediat tendinta de a confisca si valorifica in interes personal sau de grup avantajele ce decurg de aici. Primii initiati au fost preotii, levitii (de la ei ne-a ajuns verbul a levita). Dorinta de a pune cunoasterea sub embargo a creat inchizitia, savanti cu idei avansate au fost discreditati, marginalizati, candamnati sau executati. Concomitent pentru ingreunarea progresului bibliotecile erau distruse, iar pentru deturnarea cailor cunoasterii au fost lansate si intretinute teorii gresite sau false (geocentrismul, teoria evolutiei speciilor etc). Religia si stiinta au avut si inca mai au o atitudine antagonica. Oamenii sunt atrasi intr-o tabara sau in cealalta, dar pentru a se confrunta nu pentru a coopera. Fiecare isi citeste doar cartile proprii. Cel mai elocvent exemplu il ofera Vaticanul care este reprezentanta autoritara a religiei. Vaticanul este in acelasi timp depozitarul unei mari cantitati de cunoastere dosita in celebrele sale pivnite, dar in acelasi timp angajeaza savanti de renume si se doteaza cu telescoape de ultima tehnologie pentru a studia cosmosul.

Imaginile din galerie m-au dus cu gandul la anumite informatii care ne vin din icoane. De exemplu aceasta icoana:
Ceea ce se vede in spatele lui Isus seamana oare cu un black hole? O poarta spatio-temporala... In slujba inainte de inviere se zice ceva de genul , in iad cu Adam, pe cruce cu talharul, in cer cu Tatal. Pentru El nu era imposibil sa fie in mai multe locuri deodata, avend in vedere ca stapanea Timpul si Spatiul.

Citeam : "Dacă tot nu e clar să ascultăm vocea mai recentă a poetului William Blake (1757-1827):
<<Să vezi lumea într-un grăunte de nisip şi cerul într-o floare de câmp, Să ţii infinitul în palmă şi veşnicia într-o oră.>>"
E cineva mai generos: Arsenie Papacioc Vesnicia ascunsa INTR-O CLIPA...

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Arcadia2007: 22 January 2007 - 04:49 PM

0

#6 Utilizator offline   HiperIon_el 

• Boboc
  • Pip

Scris 23 January 2007 - 09:59 AM

Vezi postareaArcadia2007, la Jan 22 2007, 03:49 PM, a spus:

Pentru El nu era imposibil sa fie in mai multe locuri deodata, avand in vedere ca stapanea Timpul si Spatiul.

"În miscarea sa electronul graviteaza pe orbita în jurul nucleului, fara a putea fi localizat cu precizie. Se stie doar ca este undeva pe orbita. Când fizicianul german Werner Heisenberg emitea în 1927 principiul incertitudinii, recunostea ca nu putuse statua destinul electronului. E ca si cum electronul ar fi simultan pretutindeni. Întregul orbital e al sau, îl bântuie. Pentru observator, timpul particulei trecut-prezent-viitor este condensat într-unul singur - prezent. Deci observatorul transcende timpul particulei. (Dar la scara sa de timp, electronul isi gestioneaza parcimonios trecutul, prezentul si viitorul -n.a.)
Acum, dupa ce am patruns în era cosmica, putem practica pe viu principiul incertitudinii enuntat de Heisenberg. Au fost lansati sateliti ai pamântului care îl pot înconjura în câteva minute. Nu ma refer la satelitii geostationari. Satelitul a transcens timpului terestru, deoarece pozitia sa nu mai poate fi definita decât în functie de timpul pamântean al celor care l-au lansat sau îi urmaresc zborul, este cuprins în evidentele de la sol, dar cu certitudine, bântuie în jurul Pamântului.
Incertitudinea pozitiei electronului, cu care Heisenberg s-a luptat sa o comunice savantilor vremii, acum pentru sateliti o pot întelege si copiii. Localizarea satelitului în timp, a devenit incerta deoarece el trece în câteva minute prin trecut, prezent si viitor. În cinci minute el trece prin ceea ce noi pamântenii definim ca azi, ieri si mîine, în functie de rotatia pamântului. Pozitia satelitului poate fi definita fata de tari sau continente, dar numai prin timpul acestora sau prin data calendaristica. Daca satelitul survoleaza Japonia trece prin mâine, deasupra României zboara prin azi, iar când este deasupra Mexicului a prins din urma ziua de ieri. Si asta în câteva minute, deci o poate face de câteva ori pe ora! Daca viteza de rotatie a satelitului ar creste si mai mult, pentru un observator selenar sau extraterestru, timpul acestuia ar fi transcens si am ajunge iarasi în cazul particulelor."

http://www.agonia.ro...6560/index.html

Translatia dintre limbajul religios, literar-metaforic si cel pragmatic-stiintific nu este cu nimic mai simpla decat trecerea de la simbolismul limbii chineze la grafica latina a limbilor europene. In fata inexorabilului, a inefabilului, a necunoscutului, omul a cedat si s-a subordonat infrant. Pentru a salva aparentele s-a predat cu gandul la divinitate, la puterea de neinfrant a cerului, de unde a observat ca ii vin conducatorii, pe care i-a numit zei. Corectia o primeste insa de la imputernicitii mai mult sau mai putin indreptatiti ai acestora, in ordine descrescatoare: imparati, regi, stat, prin institutiile consacrate - biserica, justitie, banci, finante, armata, cu personalul specializat, investit si instruit - cler, judecatori, perceptori, dregatori, functionari,
Discretizarea ramurilor stiintei, ca si diversificarea graiurilor a produs o fragmentare a cunoasterii acumulate. Cunoasterea a capatat un caracter subversiv, multa vreme a fost reprimata brutal sau interzisa prin mentinerea analfabetismului. Descoperirile au fost dosite, inventatorii ridiculizati si marginalizati. Ce e mai greu decat sa implementezi o noutate, o inventie! Apoi s-a incercat deturnarea catre fals. Reintegrarea intregului, reconstituirea conceptiei holistice despre lume este impiedicata prin toate mijloacele. Ultima gaselnita, la care asistam indiferenti: bagatelizarea si manelizarea invatamantului. Pentru a putea ramane un bun sclav, omul trebuie sa fie mai intai de toate ignorant.
0

#7 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 24 January 2007 - 06:10 PM

Vezi postareaHiperIon_el, la Jan 23 2007, 11:59 AM, a spus:

Reintegrarea intregului, reconstituirea conceptiei holistice despre lume este impiedicata prin toate mijloacele. Ultima gaselnita, la care asistam indiferenti: bagatelizarea si manelizarea invatamantului. Pentru a putea ramane un bun sclav, omul trebuie sa fie mai intai de toate ignorant.

Reintegrarea intregului presupune si integrarea ideii de a fi creat de o inteligenta cosmica. Printre atatia zei astronauti este necesar sa nu pierdem ideea unui Dumnezeu omnipotent, omistient, omniprezent (pentru ca macrocosmosul e trupul Lui, iar la El nu exista Timp, sustragand-se acestei notiuni sau mai bine zis fiind deasupra acesteia).
0

#8 Utilizator offline   HiperIon_el 

• Boboc
  • Pip

Scris 24 January 2007 - 10:17 PM

Vezi postareaArcadia2007, la Jan 24 2007, 06:10 PM, a spus:

Reintegrarea intregului presupune si integrarea ideii de a fi creat de o inteligenta cosmica. Printre atatia zei astronauti este necesar sa nu pierdem ideea unui Dumnezeu omnipotent, omistient, omniprezent (pentru ca macrocosmosul e trupul Lui, iar la El nu exista Timp, sustragand-se acestei notiuni sau mai bine zis fiind deasupra acesteia).

Da, avem un excelent punct de pornire.
Daca macrocosmosul este trupul Lui, înseamna ca ne include si pe noi. Adica suntem parte componenta a trupului Sau. Lucru des exprimat în Biblie, Domnul este în noi si noi suntem în El:

(1Corinteni 3,16) "Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste în voi?"
(1 Corinteni 6,15) "Nu stiti ca trupurile voastre sunt madulare ale lui Hristos? "
(1 Corinteni 6,19) "Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuieste în voi, si pe care L-ati primit dela Dumnezeu? si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu în trupul si în duhul vostru, cari sunt ale lui Dumnezeu."
(Romani 12,4) "Caci, dupa cum într-un trup avem mai multe madulare, si madularele n-au toate aceea slujba, tot asa, si noi, cari suntem multi, alcatuim un singur trup în Hristos; dar, fiecare în parte, suntem madulare unii altora."

Dar la rândul nostru si noi oamenii suntem un adevarat macrocosmos pentru microorganismele, bacteriile si virusii care traiesc în corpul omenesc. Ciclul lor de viata este de ordinul orelor sau zilelor, ceea ce le-ar da dreptul sa perceapa omul ca fiind etern.
Pe de altă parte oamenii cunosc teoretic cicluri ce se desfăsoară în intervale de timp cuprinse între 10 la minus 10 secunde, durata de viată a unor particule elementare, si 25000 de ani durata unei precesii cosmice, sau si mai mult.
O particula nu poate avea nici macar perceptia unei secunde, pentru ea aceasta unitate de timp frizeaza eternitatea. Un calcul ne arata ca o secunda pentru particula amintita echivaleaza cu 3153 de ani pentru un om. Tot asa o efemerida nu cunoaste ciclul zi - noapte, iar bostanul nu prinde alternanta anotimpurilor. În aceeasi situatie este omul fata de fenomenele cu un ciclu de aparitie mai mare decât viata sa. Chiar daca se poate documenta, din aceasta postura omului îi este imposibil de a transcede astfel de evenimente prin mijloacele uzuale.
Pamântul graviteaza în jurul Soarelui efectuând o rotatie pe an. Deci un astronom nu poate studia mai mult de 60-70 de rotatii.
Cometa Halley apare în zona de vizibilitate a Terrei cam la 76 de ani deci un om o poate observa în cel mai fericit caz de doua ori.
O voce autorizata având aceasta cunoastere, desigur obtinuta direct de la sursa si nu pe cale deductiva, se straduia sa ne capteze atentia:

(2 Petru 3,8] "Dar, preaiubitilor, sa nu uitati un lucru: ca, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, si o mie de ani ca o zi."

O sa spuneti ca este o figura de stil, o metafora biblica, dar antichitatea pana la Aristotel, Berossus, Apolodor din Atena vehicula surse caldeene din care rezulta ca o serie de 8 entitati divine au domnit peste orasele pamântene Larak, Sippar, Suruppak si altele, fiecare între 18000 si 43200 de ani terestri. Numele lor merita refrisat de vreme ce a ajuns pâna la noi: Alulim - 28800, Alalgar - 36000, Enmenluanna - 43200, Enmengalanna - 28800, Dumuzi - 36000, Ensipazianna - 28800, Enmenduranna - 21600, Ubartutu - 18000 [206,263]. Toate aceste epoci de domnie au un divizor comun, 3600. Este exact perioada de rotatie a planetei Nibiru în jurul soarelui. Viata acestor fiinte era mult mai lunga, ele fiind dizlocate pe pamant doar pentru misiuni terestre!
0

#9 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 25 January 2007 - 06:18 PM

Vezi postareaHiperIon_el, la Jan 25 2007, 12:17 AM, a spus:

Da, avem un excelent punct de pornire.
Daca macrocosmosul este trupul Lui, înseamna ca ne include si pe noi. Adica suntem parte componenta a trupului Sau. Lucru des exprimat în Biblie, Domnul este în noi si noi suntem în El:

Sigur ca suntem. De asemenea, Divinul se fragmenteaza in materie pana in abisul microcosmosului, pentru a se reuni din nou si a reface intregul originar. Seamana a Big Bang si Big Crunch...
0

#10 Utilizator offline   HiperIon_el 

• Boboc
  • Pip

Scris 25 January 2007 - 10:14 PM

Vezi postareaArcadia2007, la Jan 24 2007, 06:10 PM, a spus:

Printre atatia zei astronauti este necesar sa nu pierdem ideea unui Dumnezeu omnipotent, omistient, omniprezent...

Oricat ar fi de greu de acceptat Biblia ne vorbeste chiar despre zei - Elohim, mai multi zei. In textul Bibliei sunt pomeniti mai multi zei: Yahwe, Moloh, Dagon, Baal, Astarte, Addonai, Sabaot, Satan si altii. Mitologiile popoarelor mentioneaza sute de zei. Lexiconul de zei si demoni al lui Manfred Lurker repertorizeaza nu mai putin de 2500 de zei [9].
Primul argument asupra diversitatii de dumnezei vine chiar din gura celui mai autorizat personaj al Bibliei, Moise:

(Deuteronomul 4,7)."Care este în adevar, neamul acela asa de mare încât sa fi avut pe dumnezeii lui asa de aproape, cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de câte ori îl chemam?"

Însusi Domnul aduce o confirmare de netagaduit despre existenta indubitabila a altor Domni.

(Exodul 20, 3-5)."Sa nu ai alti dumnezei afara de mine"...Sa nu te închini înaintea lor si sa nu le slujesti, caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parinailor în copii pâna la a treia si a patra generatie a celor ce Ma urasc"

Chiar si numai în limitele spatiului biblic sunt prezentati mai multi dumnezei, în afara de cel privilegiat YHWH, permanent antrenati într-o concurenta pe viata si pe moarte, având întotdeauna ca actori sau mobil populatiile de pamânteni:
MOLOH - zeu canaanian caruia i se aduceau jertfe umane,în special copii, practica la care recurgeau si unii israeliti.

(Leviticul 20,3-5) "Si Eu Îmi voi întoarce fata împotriva omului aceluia si-l voi nimici din mijlocul poporului sau, pentru ca a dat lui MOLOH pe unul din copiii sai, a profanat locasul Meu cel sfânt, ai a necinstit Numele Meu cel sfânt."
(Leviticul 18,21) " Sa nu dai pe nici unul din copiii tai ca jertfa lui Moloh si sa nu profanezi Numele Dumnezeului tau. Eu sunt Domnul"
(2 Împarati 23,10) "Împaratul a pângarit Tofetul, care este în valea fiilor lui Hinom, ca nimeni sa nu-si mai treaca fiul sau fiica prin foc în cinstea lui Moloh."

DAGON - zeul fertilitatii, în credinta fenicienilor, canaanitilor, filistenilor, amoritilor. A dat oamenilor cerealele.

(Judecatori 16,23)"Si domnitorii filistenilor s-au strâns ca sa aduca o mare jertfa dumnezeului lor Dagon si ca sa se înveseleasca.Ei ziceau: Dumnezeul nostru a dat în mâinile noastre pe Samson, vrajmasul nostru."
(1 Samuel 5,1-6) "Si filistenii au luat chivotul lui Dumnezeu si l-au dus în casa lui DAGON (Zeul Peste) si l-au asezat lânga DAGON. A doua zi când cei din Asdod se sculara dis-de-dimineata, iata DAGON cazuse cu fata la pamânt înaintea chivotului Domnului. Au luat pe DAGON si l-au pus înapoi la locul lui. Si a doua zi sculându-se dis-de-dimineata iata  ca DAGON cazuse cu fata la pamânt înaintea chivotului Domnului; capul lui DAGON si cele doua mâini ale lui erau taiate pe prag si nu-i ramasese decât trunchiul... Mâna Domnului a apasat asupra celor din Asdod si i-a devastat; i-a lovit cu bube la sezut, <b>atât în Asdod cât si în teritoriul care apartinea de el</b>."

BAAL fiul lui Dagon, zeu semit cu larga raspândire slavit de canaaniti, sirieni, libanezi, mesopotamieni, egipteni, considerat zeu al naturii. A dat numele orasului Baalbek.

(1 Împarati 18,20) "Si Ahab a trimis soli la toti fiii lui Israel si a strâns pe prooroci la Muntele Carmel. Atunci Ilie s-a apropiat de tot poporul si a zis: Pâna când veti schiopata de amândoua picioarele? Daca Domnul este Dumnezeu, mergeti dupa El; iar daca este Baal, mergeti dupa Baal. Poporul nu i-a raspuns un cuvânt. Si Ilie a zis poporului: Eu, numai eu am ramas prooroc al Domnului, pe când prooroci ai lui Baal sunt patru sute cincizeci."

ASTARTE- zeita semitica a amorului si fertilitatii slavita în spatiul fenician,] siriano-palestinian dar si în Babilon, Etiopia, Egipt. Des pomenita în Biblie.

( 1 Împarati 15,13) "Si chiar pe mama lui, Maaca n-a mai lasat-o sa fie împarateasa, pentru ca facuse un idol Aserei. Asa i-a sfarâmat idolul si l-a ars în pârâul Chedron."

Trebuie remarcate originele luptei impotriva idolatriei ce aveau sa se declanseze mai tarziu.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis unde ajung sufletele copiilor avortati spontan? J u l y  41 6.243
Hot Topic (New) cautam adevarul Carrina_19  23 9.649