sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Tinerii din ziua de azi sau cum proasta crestere se numeste nonconformism Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 19 January 2007 - 01:30 PM

Dom'le... Am fost azi la cumparaturi si m-am intors cu tramvaiul, ca era mai aproape si imi ardea de pierdut timp. Dar ma intreb cine m-a pus?! :airkiss:
O data cu mine s-au urcat niste tinere domnisoare, eleve unele intr-a zecea, altele intr-a 11-a B la Liceul Economic Virgil Madgearu Galati. Datele astea le-am subinteles din comentariile lor. La statia urmatoare, se urca o doamna in varsta. Ele blocasera tot mijlocul tramvaiului, nimeni nu mai putea trece din cauza lor, formasera un cerc si stateau "la o vorba". Probabil una din ele a sesizat dorinta femeii de a trece in partea cealalta a tramvaiului si le-a zis celorlalte lucrul asta. O alta a replicat: "unde vrea sa treaca? Nu ma misc de-aicea, aicea stau." Parca ar fi fost tramvaiul maica-si. Si chiar al ei personal sa fi fost, chiar nu-si putea misca fizicul ca sa lase loc si oamenilor de rand sa treaca? Si mai apoi, o imitau pe biata femeie cu voce tare, auzea tot tramvaiul, in locul lor as fi intrat in pamant de rusine. Oare nu-si dau seama cat de putin respect de sine au, facand astfel de scene in public?? "Acuma se duce langa un copil care sta jos si acolo ramane".
A fost o scena care mi-a facut scarba, au ajuns oamenii batrani sa fie batjocoriti de niste puslamale, oameni care n-au gresit nimanui cu nimic! Ce fel de educatie se da acum in familii? Cine intelege gresit libertatea asta pe care o avem, copiii sau parintii lor, care le tolereaza tot felul de comportamente "nonconformiste"?? Ce fel de educatie se preda in scoli? Ce valori li se inoculeaza tinerilor?? Sa nu-mi veniti cu texte de genul "generalizezi" si "nu toti sunt la fel", ca m-am saturat, aicea nu ma refer la cei care dau locul in tramvai sau cei care ajuta o batrana sa treaca strada.
Ce iti da o satisfactie mai mare, faptul ca o faci pe clovnul in mijloacele de transport in comun si pe strada, facandu-te de ras, sau faptul ca ajuti un batran sa care o sacosa prea grea, faptul ca iei apararea celor neajutorati?
In ce lume am ajuns sa traim! :flowers:

Aceasta postare a fost editata de Amarena: 19 January 2007 - 01:33 PM

0

#2 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 19 January 2007 - 01:36 PM

Vezi postareaAmarena, la Jan 19 2007, 03:30 PM, a spus:

In ce lume am ajuns sa traim! :airkiss:

in cea pe care am contruit-o ! una fara valori umane, fara bun simt, etc... noi am construit-o Ama , noi ... generatia noastra , a mea cel putin .

uite o exemplifiacare a unei userite cu cas la gura :
"Cu acelasi drept cu care Soimos, DarkBringer, Ioanide si Forzeus m-au facut pe mine tarfa de centura, curva, muista, proasta si in alte feluri "...

Aceasta postare a fost editata de Ravl: 19 January 2007 - 02:08 PM

0

#3 Utilizator offline   Amarena 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 19 January 2007 - 01:40 PM

Lasa, ca pe forum se zic multe. Dar au pretentii ca-s generatie cul si se poarta ca niste derbedei. Unul s-a uitat in sacosa mamei mele, in alta zi si cica "Ioteeee.. covrigei! Taaantiii ne dati si noua covrigei?"

Poate sa se supere cine-o vrea, dar copiii sunt oglinda parintilor, asta e o vorba mare si adevarata.
0

#4 Utilizator offline   qusay 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 18-July 06

Scris 19 January 2007 - 02:03 PM

Vezi postareaAmarena, la Jan 19 2007, 03:30 PM, a spus:

Oare nu-si dau seama cat de putin respect de sine au, facand astfel de scene in public??

Ai pus degetul pe rana. Cine impusca Sinele acestor copii? Cine ii ajuta sa inteleaga cine sunt ei? Ce vad si simt ei in casa inca din primul an de viata? Ce perceptie de viata li se formeaza? Cine spune ca parintii lor sunt pe langa donatori de gene si indrumatori si formatori de caractere? Cine spune ca profesorii stiu sa fie adevarati pedagogi sau psihologi? Cine ii sesizeaza ca traiesc intr-o lume a caror repere se clatina afectandu-le traseul vietii? Ei sunt viitorii adulti degringolati care isi vor crea drame doar pt a se trezi, pt ca cineva le-a inchis ochii si sufletul inca de cand erau mici. Unde sunt parintii lor, adultii, cu educatia lor?
Ama, tu vorbesti de niste victime. Ei nici macar nu stiu ca sunt asa. Tu sesizezi boala de care sunt atinsi acesti copii. N-au facut decat sa se contamineze de la parintii lor, de la societate. Poate parintii lor nu vorbesc asa in tramvai dar au o atitudine asemanatoare cumva, fata de semeni. Dincolo de teribilism este posibil ca deja sa existe o tara. Nu ramane decat ca mai tarziu, fiecare sa faca cu prorpia viata ce considera de cuviinta si sa se trezeasca. Dar nu vor reusi asta intr-un context relational ostil. Daca le vezi doar obraznicia si egoismul, vor ramane cantonati in ea. Daca le vezi potentialul.... poate le dai o sansa sa se remodeleze.
0

#5 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 19 January 2007 - 02:10 PM

Vezi postareaAmarena, la Jan 19 2007, 03:40 PM, a spus:

Poate sa se supere cine-o vrea, dar copiii sunt oglinda parintilor, asta e o vorba mare si adevarata.

si ? ... cui ii pasa ?

traim intr-o inertie generala , un fel de f***-ui ma-sa , ce-i problema mea ?!

chiar si noi, ne revoltam zilnic la astfel de exemple, dar .. ce facem pentru a le evita pe viitor ?
nimic... kaka !
0

#6 Utilizator offline   Tristan 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-April 06

Scris 19 January 2007 - 02:20 PM

Ce e mai curios...ca tinerii,vorbesc de pustime, privesc anumite lucruri pe care eu le privesc normale,firesti sau cum vreti voi(sa las doamnele sa intre primele,sa ma ridic de pe scaun sa le ofer locul) ca pe niste prostii...nu generalizez,am auzit cu urechile mele comentarii "ote si la ala,in loc sa stea el "....
Comportamentul in societate iti spune totul despre un om.....Eu am fost crescut intr-un anumit spirit al bunului-simt fata de cei de langa mine....ca mai sar si eu prin corcodus,asta e altceva.Mama,cate batai imi luam daca vorbeam urat :airkiss:
0

#7 Utilizator offline   Amarena 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 19 January 2007 - 03:00 PM

Qusay, parintii mei sunt de la tara, dar au stiut sa ne insufle un simt civic extraordinar. In acelasi timp, insa, parintii mei sunt oameni limitati intelectual, nu toata lumea are capacitatea sa faca o facultate, in sfarsit. Atat cat m-a lasat lenea, am fost autodidacta. Autodidact poti fi nu numai pe plan intelectual, ci pe toate planurile. Asa cum singuri isi aleg stilul vestimentar, culoarea cu care sa se dea la ochi sau pe buze, culoarea in care sa-si vopseasca parul, la fel de bine ar putea sa aleaga sa aiba un limbaj civilizat, sa-si vada lungul nasului si sa se poarte politicos. Am vazut copii extraordinari, urmasi ai unor parinti betivi, agresivi, copii cu o copilarie traumatizanta, dar care au ales sa-si faca un drum drept in viata. Nu-i consider deloc victime pe astia despre care vorbesc. La 16-17 ani cred ca un om poate avea pretentia ca stie sa discearna binele de rau. Sa fim seriosi.
0

#8 Utilizator offline   qusay 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-July 06

Scris 19 January 2007 - 03:08 PM

Discernamantul apare de fapt din primul an de viata si nu este nul mental este unul emotional. Sigur ca ai datoria fata de tine sa iti alegi drumul care te reprezinta. Nu vorbim aii de parinti luminati sau nu ci de unii care au stiut sa fie neagresivi cu copii, sa le transmita respect pentru viata si lumea inc are au aterizat. Si asta nu tine de carte. Dar daca din frageda pruncie vezi ostilitate, dezgust fata de semeni, parvenitism, scarba de ceilalti te contaminezi. Nu e obligatoriu ca un parinte betiv sau coleric sa transmita la nivel sufletesc lucruri rele. Pe urma discernamantul sufletesc al copilului alege pe ce cale o ia. E mult mai usor pt un suflet imatur sa aiba un model in familie. Daca nu si daca la nivel de constiinta copilul nu este deschis avem de-a face cu indivizi extrem de egoisti si antisociali. Poti sa iei atitudine fata d eei, sa incerci sa-i opresti dar fara aversiune - altfel nu faci decat sa transmiti tot o informatie de violenta si respingere.
0

#9 Utilizator offline   Crusher 

• ...la tinereţe...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 30-May 06

Scris 19 January 2007 - 03:14 PM

Ama.. lucrurile astea nu ţin de educaţia de la şcoala.. pur şi simplu, dacă părinţi nu ştiu să-şi ţină copii în frâu, aceştia fac astfel de fapte. Copii ăia, sunt copii care au părinţi prin ţările calde.. sau părinţi la care serviciul le ocupă tot timpul.. sau doar pur şi simplu sunt dezinteresaţi...

Tristan a spus:

Eu am fost crescut intr-un anumit spirit al bunului-simt fata de cei de langa mine....ca mai sar si eu prin corcodus,asta e altceva.Mama,cate batai imi luam daca vorbeam urat

aşa am fost şi sunt şi eu crescut.. nu mi-am permis niciodată să-mi înjur părinţii.. cum văd alte cazuri.. nu mă refer în faţă, ci pe la spate.. nici măcar când faceau ceva ce mă scotea din pepeni.. mă descarcam pe altceva/altcineva
0

#10 Utilizator offline   Amarena 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 19 January 2007 - 03:15 PM

Si scoala are partea ei de contributie!! La scoala copiii isi petrec jumatate din zi!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari