O data cu mine s-au urcat niste tinere domnisoare, eleve unele intr-a zecea, altele intr-a 11-a B la Liceul Economic Virgil Madgearu Galati. Datele astea le-am subinteles din comentariile lor. La statia urmatoare, se urca o doamna in varsta. Ele blocasera tot mijlocul tramvaiului, nimeni nu mai putea trece din cauza lor, formasera un cerc si stateau "la o vorba". Probabil una din ele a sesizat dorinta femeii de a trece in partea cealalta a tramvaiului si le-a zis celorlalte lucrul asta. O alta a replicat: "unde vrea sa treaca? Nu ma misc de-aicea, aicea stau." Parca ar fi fost tramvaiul maica-si. Si chiar al ei personal sa fi fost, chiar nu-si putea misca fizicul ca sa lase loc si oamenilor de rand sa treaca? Si mai apoi, o imitau pe biata femeie cu voce tare, auzea tot tramvaiul, in locul lor as fi intrat in pamant de rusine. Oare nu-si dau seama cat de putin respect de sine au, facand astfel de scene in public?? "Acuma se duce langa un copil care sta jos si acolo ramane".
A fost o scena care mi-a facut scarba, au ajuns oamenii batrani sa fie batjocoriti de niste puslamale, oameni care n-au gresit nimanui cu nimic! Ce fel de educatie se da acum in familii? Cine intelege gresit libertatea asta pe care o avem, copiii sau parintii lor, care le tolereaza tot felul de comportamente "nonconformiste"?? Ce fel de educatie se preda in scoli? Ce valori li se inoculeaza tinerilor?? Sa nu-mi veniti cu texte de genul "generalizezi" si "nu toti sunt la fel", ca m-am saturat, aicea nu ma refer la cei care dau locul in tramvai sau cei care ajuta o batrana sa treaca strada.
Ce iti da o satisfactie mai mare, faptul ca o faci pe clovnul in mijloacele de transport in comun si pe strada, facandu-te de ras, sau faptul ca ajuti un batran sa care o sacosa prea grea, faptul ca iei apararea celor neajutorati?
In ce lume am ajuns sa traim!
Aceasta postare a fost editata de Amarena: 19 January 2007 - 01:33 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis