Buna, sunt Irina si sunt un nou membru

. Am vazut comentariile voastre despre Angela Gheorghiu si nu am putut sta deoparte...Eu sunt de ceva ani mare admiratoare a Mariei Callas si am avut privilegiul sa cunosc de-a lungul anilor persoane care au cunoscut-o in realitate si care mi-au imbogatit experienta povestindu-mi lucruri interesante despre ea. Dar lasand la o parte pasiunea mea pentru ea, din prima clipa cand am auzit-o cantand pe Angela, mi-a lasat o impresie destul de proasta. La momentul respectuv nu stiam mai nimic despre ea ca si persoana, auzisem doar ca e foarte buna si eram curioasa sa o ascult numai ca am fost dezamagita. Era o emisiune la Radio Cultural cred si canta o arie de Puccini...Nu pot sa spun ca nu-mi place vocea ei, material are si destul...ceea ce nu mi-a placut a fost raceala pe care am simti-o in vocea ei si mai tarziu am observat-o si pe scena...In loc sa se ocupe cu afirmatii infantile cum ca ar fii mai buna decat Callas, ar trebui sa se ingrijasca de tehnica si de aspectul mai sus mentionat. Un cantaret de opera daca nu transmite caldura si sentiment prin ceea ce canta, se poate lasa de meserie linistit...
Dupa un timp am vazut-o pe scena, live, la Sala Palatului (Un loc total nepotrivit pentru un concert de acest tip...) si mi-a lasat impresia unui sloi de gheata...
Singura opera in care intr-adevar exceleaza este Elixirul dragosteo...iar daca ati avut dubii in ceea ce priveste relatia cu Alagna...a fost ca si celelalte relatii, o alta usa deschisa, o alta rampa de lansare...
Dupa ce mi-am facut o parere despre voce si felul in care o foloseste ca sa cante, am inceput sa aflu mici detalii privind viata ei aici, in Romania, inainte sa ajunga "diva

" si am ramas dezgustata...Poate ca sunteti cu totii la curent de parcursul ei din pat in pat cu diversi cantareti, directori de opere, dirijori etc...Cred ca a fost o simpla coincidenta ca toti iubitii ei de pana acum au avut legatura cu lumea operei si tot coincidenta cred ca este faptul ca acum se lafaie in patul altui "cantaret"...In fine, ce vroiam sa zic este faptul ca nici "cantul" ei nici persoana ei nu mi-au placut de la inceput si in curand o sa i se inchida toate usile pe care le-a deschis cu piciorul...By the way, Tosca si Traviata NU sunt roluri pentru ea...nu are sensibilitatea si nici forta necesara ca sa le interpreteze...iar acum vrea sa cante Norma...Doamne fereste !
Am un prieten, bariton care ii cunoaste si pe ea si pe Alagna si imi povesteste ca deja in lumea buna a operei gen Met, Scala etc este denumita "Draculette"...de ce oare...Poate ca acest mesaj a deranjat, imi pare rau, intentia mea a fost sa impartasesc opiniile mele despre ea.
Un mesaj pentru Angela ar fi sa nu-si risipeasca vocea aiurea si nici rautatea si sa le foloseasca mai bine pe scena, asa cum trebuie fara ifose si aere...iar comparatii de genul "sunt mai buna decat Callas" nu fac decat sa ii atraga dispret si antipatie...Callas a fost doar una si nu cred ca va mai fii vreodata una ca ea...cunoscatorii stiu despre ce vorbesc...
Irina