sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Angela Gheorghiu Evaluare topic: * * * * *

Poll: Angela Gheorghiu (23 membri au votat)

Iti place?

1. Da (15 voturi [68.18%])

Procentaj din vot: 68.18%

2. Nu (2 voturi [9.09%])

Procentaj din vot: 9.09%

3. Nu stiu cine este (5 voturi [22.73%])

Procentaj din vot: 22.73%

4. Nu raspund (0 voturi [0.00%])

Procentaj din vot: 0.00%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#1 Utilizator offline   Armina 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 18-August 06

Scris 18 January 2007 - 09:26 AM

Nascuta la Adjud (7 Septembrie 1965), aplaudata inca de la 19 ani, ca o adevarata revelatie, pe scene importante din Bucuresti, a devenit, dupa 1990, una dintre cele mai renumite soliste de opera si, cu siguranta, cea mai mediatizata din lume, succesele sale pe marile scene lirice, dar si numeroasele sale inregistrari pe disc fiind copios comentate in varii feluri.

http://press.festiva...orghiu.off..jpg

SAU FATA NEVAZUTA A UNEI PRIMADONE
ANCA FLOREA: online gallery.ro <<1. la lansarea filmului “Tosca” la Bucuresti, in 20 decembrie 2002, s-a adresat salii spunand ca este gata sa raspunda la orice intrebare legata de acea noua productie, mi-am facut curaj si am indraznit sa-i spun ca… am auzit (in sensul formulei “on dit que” pe care, cu siguranta, o cunoaste) ca parte dintre cronicarii straini considera ca vocea sa nu este pentru Tosca (ar fi fost lipsit de eleganta, de Ziua Femeii, pe langa viorele sa-i aduc si un citat dezagreabil dintr-un articol). Dar reactia a fost cu totul neasteptata, amabila Angela Gheorghiu ridicandu-se brusc, spunand ca “acestea sunt minciuni”, ca “nimeni n-a indraznit sa spuna asa ceva”, ca “am auzit” nu este o formula profesionista si ca oricum nu a venit in Romania “sa faca polemica”. “Stii cu cine vorbesti? Eu sunt ANGELA GHEORGHIU, cea mai bine cotata soprana in acest moment! Cum imi spui mie asa ceva? Pentru mine importanta este doar parerea publicului, nu ma intereseaza cronicile si parerile comentatorilor - de altfel nu citesc niciodata asemenea articole” (atunci cum de stie ca… nu s-a facut o asemenea afirmatie in presa?…) .............................
2. Nu aveam deloc intentia sa “demolez” imaginea sa de celebritate, ci, pur si simplu, doream raspunsuri referitoare la anume afirmatii. Ce mare greseala ca am apelat la formula “am auzit”!…
In ultima vreme, frumoasa, temperamentala si stralucitoarea soprana este numita, tot mai des, “noua Callas” (desi nici ca glas, nici ca infatisare sau interpretarea nu se poate face vreo asociere) - se prea poate ca aceasta sa fie datorata nu (doar) performantelor sale artistice - notabile, cu siguranta -, ci mai ales manierei sale transante si adesea dificile de a reactiona, de a face aprecieri dure la adresa unor celebritati si de a intra in conflict - trecator sau nu - cu impresari, directori de teatre, jurnalisti de marca etc.>>

Ce parere aveti despre acestea^^??

Sincer, nu mi se par deplasate aceste lucruri, pentru ca ma regasesc total in personalitatea ei (e fecioara). Ce imi place la ea (in primul rand voca):
-succesul sau fabulos cu “Traviata” la Covent Garden, sub bagheta lui George Solti
-"Trebuie sa spun ca temperamentul Angelei Gheroghiu este dragalas spectaculos - toate sclipirile ochilor sai negri si fluturarea parului nergu - pot intelege de ce oamenii o gasesc terifianta."
-"Stapaneste ca nimeni altcineva arta de a canta si poate sa infioare pe oricine atunci cand vocea ei de soprana se ridica pana sus, spre cupola oricarei mari sali din lume."
-"E o mare vedeta, e o celebritate de talie mondiala! Este soprana in fata careia se inclina o lume intreaga. Si pe buna dreptate.."
-"Angela Gheorghiu este ceea ce se numeste o DIVA! Dar dincolo de arii si solfegii, de turnee si concerte, ce se ascunde? Ce fel de femeie este? "

Angela Gheorghiu (viva.ro): " Cum va simtiti cand mii de oameni din fata dvs. incremenesc atunci cand va aud cantand?
E un schimb de energie enorm! Un artist trebuie sa aiba charisma, starea pe care o da publicului trebuie sa fie de neuitat. Publicul trebuie sa uite de tot, sa se lase purtat timp de 2, 3 sau 4 ore cat poate dura un spectacol de opera.
Pentru ca opera este complexa, ea face legatura dintre muzica si arta dramatica. Publicul nu trebuie sa-l vada numai pe artist, ci sa-l confunde cu personajul pe care acesta il interpreteaza! Povestea este importanta, iar Traviata sau Tosca retraiesc de fiecare data cand sunt interpretate dramatic, cu emotie, cu sentimente. Asta e munca mea si ea ma face extrem de responsabila
."

Am deschis acest topic deoarece vreau sa aflu cat mai multe pareri. In special cele ale lui desiderioe, care spunea ca nu o place si m-a intrebat, la un moment dat, ce imi place la ea. Aici gaseste raspunsul! :P

Aceasta postare a fost editata de Angela!: 18 January 2007 - 09:34 AM

0

#2 Utilizator offline   desiderio 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 26-November 06

Scris 18 January 2007 - 04:41 PM

daaaaaaaa.... dragutz...

imi place cronica Ancai Florea.... putina ironie la adresa "divei" ( :) :) ) nu strica!

parerea mea (personala, deci inatacabila) este ca doar onorariile si aerele pe care le are sunt de diva.... in rest :cheer: Singurul rol in care mi-a placut a fost Liu.... (din pacate nu am vazut spectacolul ci doar l-am ascultat). Interpretare nu prea gasesc in cantarile ei.... probabil ca vrea sa faca, dar nu iese!! sau poate sunt eu de vina ca nu observ....

p.s eu vroiam sa ma intitulez Desiderio, fara "e" .. nu stiu ce s-a intamplat cand m-am inregistrat, pt ca mi s-a adaugat "e-ul" la coada. (poate ma ajuta Angela sa scap de el.... ca am vazut ca se pricepe la schimbat nick-uri :scare:)
0

#3 Utilizator offline   Armina 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 20 January 2007 - 10:41 PM

Vezi postareadesiderioe, la Jan 18 2007, 04:41 PM, a spus:

imi place cronica Ancai Florea.... putina ironie la adresa "divei" ( :crazy: :o: ) nu strica!

parerea mea (personala, deci inatacabila) este ca doar onorariile si aerele pe care le are sunt de diva.... in rest :P Singurul rol in care mi-a placut a fost Liu.... (din pacate nu am vazut spectacolul ci doar l-am ascultat). Interpretare nu prea gasesc in cantarile ei.... probabil ca vrea sa faca, dar nu iese!! sau poate sunt eu de vina ca nu observ....

si ce ironie!!! :P asta e singurul motiv pt. care nu iti place?? :tease: :tease:
0

#4 Utilizator offline   desiderio 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 21 January 2007 - 12:20 AM

Vezi postareaAngela!, la Jan 20 2007, 10:41 PM, a spus:

si ce ironie!!! :P asta e singurul motiv pt. care nu iti place?? :P :tease:

singurul motiv pentru care nu imi place CE?? sau CINE???
0

#5 Utilizator offline   Armina 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 21 January 2007 - 12:53 PM

Vezi postareadesiderioe, la Jan 21 2007, 12:20 AM, a spus:

singurul motiv pentru care nu imi place CE?? sau CINE???

Angela si interpretarea ei! :tease:
0

#6 Utilizator offline   desiderio 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 21 January 2007 - 01:07 PM

Vezi postareaAngela!, la Jan 21 2007, 12:53 PM, a spus:

Angela si interpretarea ei! :tease:

nicivorba!!! desi cronica aceasta a fost scrisa acum cativa ani, eu am citit-o abia acum cateva saptamani!! Angela si interpretarea ei nu mi-au transmis nimic niciodata!
0

#7 Utilizator offline   Armina 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 21 January 2007 - 01:24 PM

Vezi postareadesiderio, la Jan 21 2007, 01:07 PM, a spus:

Angela si interpretarea ei nu mi-au transmis nimic niciodata!

pacat. dar asta e optiunea ta. si preferintele nu se discuta. :P nu sunt genul care se poarta urat cu o pesoana pentru ca nu are aceleasi preferinte ca mine. :tease: ar insemna sa ma pot urat cu toti! :P
0

#8 Utilizator offline   desiderio 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 21 January 2007 - 01:52 PM

Vezi postareaAngela!, la Jan 21 2007, 01:24 PM, a spus:

pacat. dar asta e optiunea ta. si preferintele nu se discuta. :tease: nu sunt genul care se poarta urat cu o pesoana pentru ca nu are aceleasi preferinte ca mine. :P ar insemna sa ma pot urat cu toti! :crazy:

cum cu toti??? nimanui nu-i place angelica?? normal ca preferintele nu se discuta.... :tease: mai ales in cazul nostru...unde se vad inca din avatar preferintele diametral opuse (cu toate ca angelica se crede mai buna decat callas..... :P )
0

#9 Utilizator offline   Armina 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 21 January 2007 - 02:01 PM

Vezi postareadesiderio, la Jan 21 2007, 01:52 PM, a spus:

cum cu toti??? nimanui nu-i place angelica?? normal ca preferintele nu se discuta.... :tease: mai ales in cazul nostru...unde se vad inca din avatar preferintele diametral opuse :P

nu ma refeream la preferintele in legatura cu Angela, ci in general: restul preferintelor care arata cat de diferite sunt persoanele. daca toti am avea aceleasi preferinte, ar fi prea banal si plictisitor! :P

Vezi postareadesiderio, la Jan 21 2007, 01:52 PM, a spus:

angelica se crede mai buna decat callas.....

asta e o parere... daca i se pune porecla asta, nu e vina ei si nu inseamna ca se crede mai buna decat ea. uite asta e un alt motiv la care ma refeream mai sus: 'rivalitatea' intre cele doua.
Maria Callas a fost considerată de unii drept cea mai mare cântăreaţă de muzică de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea, denumită "La Divina" sau "Regina della lirica". Acum ea nu mai e printre noi si unii nu au dreptul sa ii intineze memoria si calitatile ei. Ea a fost ce a fost si nu trebuie uitata! Si nici comparata cu Angela. Ce e a lor e a lor, ce a fost a fost.
0

#10 Utilizator offline   desiderio 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 21 January 2007 - 02:11 PM

Vezi postareaAngela!, la Jan 21 2007, 02:01 PM, a spus:

asta e o parere... daca i se pune porecla asta, nu e vina ei si nu inseamna ca se crede mai buna decat ea. uite asta e un alt motiv la care ma refeream mai sus: 'rivalitatea' intre cele doua.

exact... doar ca angela spunea intrun interviu ca maria callas nu era perfecta (normal ca nu era, ca tot om era si ea!!) si ca robertino ii spune ca ea este mai buna decat callas si ea incearca sa fie!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Teatrul Evereiesc de Stat din Bucuresti Sarah N....  6 2.866
Hot Topic (New) Rolul teatrului in vietile voastre Ea.  24 5.451
Replici noi Festivalul de teatru in limba engleza T4T tania b  1 1.256
Replici noi INTERVIURI
cu artisti din lumea operei
tosca_5  4 2.172
Replici noi Exista teatru in textele de blog?
Teatrul Bulandra cauta bloguri numai bune de dramatizat
Gina_B  0 2.570