sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Le Roi Soleil Quand L'histoire Devient Géniale Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   Baby_Blue 

• Melomana
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-November 04

Scris 14 January 2007 - 11:21 PM

"A fost odata ca niciodata", asa incepe o poveste, asa incepe si istoria. Insa de aceasta data, ea, istoria, imbraca alte forme - pop amestecat cu muzica franceza de la Curtea regala.
Ludovic al XIV-lea a devenit cel mai mare şi cel mai admirat rege al vremii. El a urcat pe tron în 1643, la vârsta de 4 ani. Ludovic a patronat o lungă perioadă arta şi literatura, care îl slăvea ca “Regele Soare”. Statura lui Ludovic – avea doar 1,62 m - trebuia să fie sporită prin tocuri înalte şi părea mai înalt purtând peruci luxuriante. Totuşi, statura scundă a lui Ludovic era în orice caz compensată de demnitatea şi siguranta sa innascuta.
Daca pana acum esti tentat(a) sa crezi ca esti la ora de istorie, te inseli. Ce este CEL mai important abia acum urmeaza a fi spus - povestea Regelui Soare in 3 acte. Simti nevoia sa ramai cumva, uimit? Intra in atmosfera Le Roi Soleil. Asa am facut si eu. Zau ca as urmari piesele lor de teatru zile in sir, fara sa ma plictisesc. Piesa debuteaza cu una dintre frondele poporului impotriva Curtii. Ducele de Beaufort si Izabelle sunt elementele centrale ale acestei scene. Nu iti povestesc tot. Vreau sa descoperi singur(a) istoria unui om care a fost supus unei grele alegeri: "destinul de rege, sau destinul sau de barbat?" In viata alegi pe cine sa iubesti sau astepti sa ti se impuna? Invata sa fii inteligent, generos si sa te faci remarcat pentru ca tot ce tine de farmec afli cu Le Roi Soleil. Mai presus de teatru, este muzica, profesionalism si curiozitatea pe care ar fi trebuit sa ti-o starnesc pana acum.
Daca vrei sa ma intrebi care-i piesa mea preferata de la Roi Soleil, iti voi raspunde cu greu. Toate sunt superbe, dar am o slabiciune pentru "Tant Qu'on Reve Encore".

Un Geste De Vous - Interprété par Le Roi Soleil
"Si j’étais sans mystère
Quel courage aurais-tu pour me connaître?
Je peux être moi-même
Qu’un visage ou te rester étrangère
Si j’étais un loup solitaire que tu devais découvrir
Oserai-tu vraiment le faire sans me prévenir"

Intra in atmosfera! Making Of "Etre à la hauteur".
Scoate-ti palaria in fata tuturor si fii cu ochii in 4 pe Roi Soleil pentru a gasi un loc in primul rand, fara a-i sfida pe "giganti"!

Fisiere atasate

0

#2 Utilizator offline   irina_beatrice 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 04-March 07

Scris 09 March 2007 - 12:39 PM

unde se joaca asta?eu nu am auzit de piesa asta si as vrea sa o vad.imi place mult istoria de la ludovic.am citit si volumele "regii blestemati" de fracois villon si de atunci am ramas fermecata de povestea lantuli regal ludovic.astept raspuns.pupici
0

#3 Utilizator offline   Baby_Blue 

• Melomana
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-November 04

Scris 21 April 2007 - 01:22 PM

Vezi postareairina_beatrice, la Mar 9 2007, 01:39 PM, a spus:

unde se joaca asta?eu nu am auzit de piesa asta si as vrea sa o vad.imi place mult istoria de la ludovic.am citit si volumele "regii blestemati" de fracois villon si de atunci am ramas fermecata de povestea lantuli regal ludovic.astept raspuns.pupici

Salut, Irina! ;-)
Din pacate nu am mai vizitat de mult acest forum si abia acum am vazut mesajul tau. Trupa "Le Roi Soleil" a avut reprezentatii in multe orase europene. Dupa 2 sezoane extraordinare in 2005 si 2006, anul acesta, trupa se pregateste sa isi ia la revedere de la spectacol in capitala Frantei (6, 7 si 8 iulie 2007). Sunt foooarte multe lucruri interesante de spus despre aceasta comedie muzicala.
Daca folosesti BitComet, ai sanse sa gasesti spectacolul, mai putin subtitrarea. Ca sa-ti faci o idee, poti vedea pe Youtube extrasul de pe DVD.

Track-uri din spectacol:
01. Ca marche
02. Je fais de toi mon essentiel
03. Un geste de vous
04. Tant qu'on reve encore
05. La vie passe
06. Pour arriver a moi
07. Entre ciel et terre
08. Ou ca mene quand on s'aime
09. Alors d accord
10. S'aimer est interdit
11. Contre ceux d'en haut
12. Encore du temps
13. Et vice Versailles
14. Je serai
15. J'en appelle
16. L'arrestation
17. Qu'avons nous fait de vous
18. Etre a la hauteur
19. Requiem arternam
20. A qui la faute
21. Repartir

Daca vei vrea, voi reveni cu alte insemnari despre Le Roi Soleil. Toate cele bune!
0

#4 Utilizator offline   Kallisti 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 09-July 07

Scris 13 July 2007 - 07:59 AM

Wow! O sa studiem. Multumesc baby blue!

O sa pun aici un link cu ceva superb : http://www.youtube.c...h?v=NDhHxIz83Ic , chiar caut sa imi cumpar dvd-ul.
Si acum o sa ma dau mare. Am bilete pe 11 septembrie la Notre Dame de Paris, la Stadio dei marmi in Roma. Concertul vietii mele. :crazy: Sun fe- ri-ci-ta :P
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Exista teatru in textele de blog?
Teatrul Bulandra cauta bloguri numai bune de dramatizat
Gina_B  0 2.570
Replici noi Teatrologia
teatru
funny♫wind  2 2.343
Replici noi Invitatie la spectacol de comedie - 29/30 septembrie Teatrul ca Metafora  0 2.712
Poll (No New) Chestionar:    Atasamente Domingo, Pavarotti, Carreras Armina  29 12.825
Replici noi Caut si eu o arie buna....!
HELP CUNOSCATORI...!
niklai  2 1.941