Am o intrebare: cum poate fi pusa la dispozitia tuturor pe net o lucrare, sa-i zicem un volum, cu poze luate tot de pe net cu denumirea obiectelor scrisa in romana si engleza sub poza - seamana cu un dictionar dar nu e chiar asa ceva. E facuta din necesitate pentru un copil care nu aude dar citeste si ii e mai usor sa cunoasca anumite obiecte din fotografie si sa citeasca denumirea lor. Lucrarea nu poate fi tiparita pentru ca e prea scumpa tiparirea.
Pagina 1 din 1
va rog un sfat - carte pe net
Scris 02 February 2005 - 12:22 AM
:">
Am o intrebare: cum poate fi pusa la dispozitia tuturor pe net o lucrare, sa-i zicem un volum, cu poze luate tot de pe net cu denumirea obiectelor scrisa in romana si engleza sub poza - seamana cu un dictionar dar nu e chiar asa ceva. E facuta din necesitate pentru un copil care nu aude dar citeste si ii e mai usor sa cunoasca anumite obiecte din fotografie si sa citeasca denumirea lor. Lucrarea nu poate fi tiparita pentru ca e prea scumpa tiparirea.
Scris 02 February 2005 - 12:41 AM
Daca nu sunt probleme cu drepturile de autor poti sa le pui chiar pe Roportal: Panoul meu> Gallerie> Albumele Dv.> Clicca here to create your first album!
Scris 02 February 2005 - 11:38 AM
Cum as putea afla daca ar putea fi probleme cu drepturile de autor?
Imaginile au fost adunate prin google iar pe unele dintre ele nu a putut sa le copieze, sa le maresca,erau protejate. Au fost luate de pe diferite site - uri dar nu cred ca acolo a scris "free". Persoana nu-si aroga alte drepturi decat acelea de a le aduna la un loc, a scrie sub ele cum se numesc obiectele in romana si engleza.
Sunt multe imagini, vreo 1000 daca nu chiar mai multe.
Imaginile au fost adunate prin google iar pe unele dintre ele nu a putut sa le copieze, sa le maresca,erau protejate. Au fost luate de pe diferite site - uri dar nu cred ca acolo a scris "free". Persoana nu-si aroga alte drepturi decat acelea de a le aduna la un loc, a scrie sub ele cum se numesc obiectele in romana si engleza.
Scris 02 February 2005 - 12:48 PM
marina, la Feb 2 2005, 12:38 PM, a spus:
Cum as putea afla daca ar putea fi probleme cu drepturile de autor?
[snapbacca]25848[/snapbacca]
[snapbacca]25848[/snapbacca]
Pai exista Oficiul Roman pentru drepturi de autor www.orda.ro, au toata legislatia in domeniu.
Pe de alta parte, exista urmatoarele lucruri legale care se pot face:
1. mail celor care au pus pozele initiale, unde sa li se explice despre ce e vorba, ca este in scopuri non-profit si sa li se ceara acordul pentru publicare, si un eventual linca de pe site-ul unde au fost adunate spre site-urile initiale cu niste multumiriri. Un asemenea mic text care sa justifice eventual scopul paginii ar trebui pus si pe site.
2. notificare in josul paginii cu un text de genul "pozele respective apartin proprietarilor lor de drept si daca doriti si considerati ca incalcam legea drepturilor de autor, va rugam sa ne trimiteti un email si le vom retrage de pe site"
3. notificarile sa fie, bineinteles, si in engleza.
4. daca ai nevoie de orice fel de poze, pentru un astfel de scop, eu iti stau cu placere la dispozitie.
5. Daca mai imi aduc aminte de ceva, mai scriu.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Sperieturi | roportal | 23 | 10.708 |
|
Linkuri decorat casa
Am nevoie de un pic de ajutor |
axl | 12 | 15.312 |
|