sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

A doua venire a lui Christos - înainte sau după Armaghedon? - înainte sau după mia de ani Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 12 January 2007 - 08:00 AM

Atenţie:

în Apocalipsa nu scrie că Isus se va reintoarce pe Pamant dupa batalia de la Armaghedon. Nu scrie nici unde vor "împărăţi" cu El cei care au parte de prima înviere. Nu toti cei mantuiţi vor avea parte de prima înviere, NUMAI cei care au suferit martiraj in numele Lui (Apoc.20:4). Ceilalţi vor învia după mia de ani, iar dintre aceştia unii se vor mantui prin faptele lor, iar alţii prin credinţa lor (Apoc.20:10). Judecata Finală are loc dupa mia de ani, în absenta cerului si pamantului material care nu vor mai fi (dispare inclusiv spaţiul nu doar materia..."ŞI NU S-A MAI GĂSIT LOC PENTRU ELE" - Apoc. 20:11). Altfel unde ar avea loc toti pe actualul pamant? Parusia, rapirea la cer a celor merituoşi este tot una cu prima inviere. Dar si la a doua inviere, daca pamantul si cerul nu vor mai fi (Apoc. 20:11) tot un fel de parusie va avea loc, dar pentru toata lumea, vii, morti, mantuiti, nemantuiti, destinatia finala difera insa, unii merg in Rai lângă îngeri, ceilalti in Iazul cu Foc (apoc. 20:10,15).

Locuinţa Morţilor, Locul de judecata unde toti vom vedea tronul lui Dumnezeu şi cărţile faptelor, Raiul, Iazul cu Foc, toate acestea sunt în afara lumii materiale, asa cum bine spune Apocalipsa 20:11. Si fiindca cerul si pamantul nu vor mai fi, Dumnezeu va face alt cer si alt pamant (Apoc. 21:1).

Ce cred unele biseri

Multe biserici cred ca Isus va reveni pe Pamant imediat sau chiar in timpul Armaghedonului, iar judecata finala are loc tot atunci, ori Apocalipsa spune la finalul cap. 20 că marea judecata vine la sfarsitul lumii materiale, după mia de ani, când "Pământul şi cerul au fugit dinaintea Lui, şi nu s-a mai găsit loc pentru ele.- Apoc. 20:11. După ce judecata tuturor oamenilor morti sau vii va fi încheiata, Dumnezeu va face un cer nou si un pamant nou care nu simbolizeaza altceva decat locuinţele cereşti ale îngerilor devenite accesibile celor mântuiţi. (Căci la înviere, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita, ci vor fi ca îngerii lui Dumnezeu în cer. - Matei 22:30).

Isus va veni, nu stim în ce forma, pentru a ajuta poporul său - BISERICA în lupta cu Fiara şi Anticristul, descrisa in Apoc. cap. 19, dar prima inviere nu reprezinta invierea generala (apoc. 20:13). Acest fenomen nu poate avea loc pe un pamant care se presupune ca va mai dura 1000 de ani. Simpla anulare a influenţei satanice ajunge oare sa schimbe pamantul in aşa măsură încat zeci de miliarde de oameni să poată vieţui pe el? Unde ar încăpea 100 miliarde de oameni înviaţi toţi in timpul împaraţiei de 1000 de ani? Nici daca ar fi înviaţi numai cei mantuiţi şi tot nu ar fi loc. De aceea se spune de "prima inviere" a martirilor care merg in Cer si de acolo vor împărăţi cu Isus. Alte culte religioase, nici nu-şi mai pun problema ce va fi dupa mia de ani. Ele considera mia de ani veşnica, iar Raiul ceresc pe pamantul regenerat. Biblia nu e absurda, dar unii au talentul sa o faca sa para absurda.

În concluzie:

1. după Armaghedon, urmează împărăţia Fiului aici pe pamant, de 1000 de ani. Daca Isus va fi vizibil fizic sau nu de catre cei care vor trai atunci, rămâne de văzut. Cei care au parte de prima inviere, sunt puţini, doar martirii creştini. Ei vor fi lângă Isus, în Cer sau pe Pământ, oriunde va fi El.

2. dupa Împarăţia de 1000 de ani, urmează Impărăţia cerească a Tatălui, Fiul va preda Impărăţia lumii în mâinile Tatălui, Apoc. 11:15:
Îngerul, al şaptelea a sunat din trâmbiţă. Şi în cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: "Împărăţia lumii a trecut în mâinile Domnului nostru şi ale Hristosului Său. Şi El va împărăţi în vecii vecilor."

Aceasta lume creată de Dumnezeu a fost lăsată de El în arendă Diavolului, ingerilor cazuţi si oamenilor, care au un destin incert in ceea ce-i priveste. A fost lasata in arenda ca Diavolul si slugile lui sa arate ca sunt buni si fara pacat, asa cum sustin inca de cand au fost aruncati din Cer. Dar la sfarsitul timpurilor, lucrurile se vor tria clar. Ceea ce au facut oamenii sub influenta demonilor cu Pamantul va fi pedepsit, iar Diavolul si demoniilui nu mai pot sustine ca au fost nedreptatiti:

Apoc. 11:18
Neamurile se mâniaseră, dar a venit mânia Ta; a venit vremea să judeci pe cei morţi, să răsplăteşti pe robii Tăi prooroci, pe sfinţi şi pe cei ce se tem de Numele Tău, mici şi mari, şi să prăpădeşti pe cei ce prăpădesc pământul!"

Apoc. 20:10:
Şi am auzit în cer un glas tare, care zicea: "Acum a venit mântuirea, puterea şi împărăţia Dumnezeului nostru, şi stăpânirea Hristosului Lui; pentru că pârâşul fraţilor noştri, care zi şi noaptea îi pâra înaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos.

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 12 January 2007 - 08:18 AM

0

#2 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 13 January 2007 - 12:52 AM

Cand va rosti Isus aceasta fraza "Plecati de la Mine blestematilor ca nu va cunosc de unde sunteti" înainte sau dupa mia de ani. Si cui se adreseaza, celor care nu cred in El, sau celor care nu au fapte bune, sau ambele luate separat sau impreuna?

Daca Isus a avut numai misiunea de mântuire, de ce se baga intreaba Tatalui ca sa dea verdictul final?

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 13 January 2007 - 12:57 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse