nu prea se incadreaza aici topicul, dar nici la arta si cultura n-am gasit un loc potrivit.....asa ca imi incerc norocul.
Ikebana este o arta traditionala japoneza. Intrebarea mea este: Este ikebana o arta POPULARA japoneza, sau doar o arta japoneza? Nu reusesc sa-mi raspund la aceasta intrebare, desi am googelit de mi-o iesit pe urechi. Aceasta arta, se spune, a fost practicata la inceput doar de calugarii budisti, apoi de samurai, si, am citit undeva, ca doar in secolul 19 a devenit.....arta populara. Dar tot nu sunt lamurita. Va rog, cine stie, sa ma lumineze si pe mine.
(ma refer la arta populara nu in sensul de "raspandita", ci in sensul de "practicata de oamenii simpli din popor, de tarani, acum sute de ani).
Mersi tare.
Pagina 1 din 1
ikebana
Scris 11 January 2007 - 11:28 PM
Eu inteleg ca e tot una,in sensul dat de tine...nu vad diferenta...
Oricum,e o arta frumoasa si usor de practicat...eu,chiar am cochetat cu ea mai demult...
Oricum,e o arta frumoasa si usor de practicat...eu,chiar am cochetat cu ea mai demult...
Scris 03 October 2008 - 10:37 AM
La Sala Dalles Bucuresti profii de Ikebana sigur iti vor raspunde la intrebare, asta desigur, daca te mai intereseaza.
Cu multi ani in urma am vrut sa fac cursurile la ei. Mi-a murit pe drum intentia...
Cu multi ani in urma am vrut sa fac cursurile la ei. Mi-a murit pe drum intentia...
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
cum protejam trandafirii de inghet | anita ica | 12 | 5.387 |
|
Calathea (Stromanthe brightstar) | Crazy_private | 0 | 1.889 |
|
Poinsentia
crescator de plante |