Stie cineva de ce a fost izgonit Adam din Rai ? Caut raspunsuri legate de mantuire
Scris 11 January 2007 - 07:59 PM
Raspunsul la aceaste intrebare este direct corelat apoi cu necesitatea mantuirii. Eu sunt intr-un impas mare acum si incerc sa aflu parerea si modul de gandire al oricarui credincios sau nu, om de stiinta sau teolog, preot sau enorias, nu conteaza.
In functie de raspunsurile pe care mi le dati eu sper sa-mi clarific o dilema care mi-a aparut recent.
Dupa ce vom discuta in amanunt acest subiect va voi pune o intrebare care va avertizez ca s-ar putea sa vina de la satana, nu sunt sigur, asa ca fiti tari in credinta voastra pentru ca Isus e singura cale spre mantuire.
Va sigur ca subiectul nu este banal, raspundeti mai intai daca stiti cumva de ce Adam a fost izgonit din Rai (i s-a luat viata vesnica). Raspunsul este scris negru pe alb in Biblie si nu are nimic metaforic in el.
Scris 11 January 2007 - 08:22 PM
Crestinii o trag cu interpretarea lor: pedeapsa este pentru neascultare, nu pentru inclinatia spre cunoastere. Mie mi se pare ca o astfel de actiune e in contradictie cu ideea unui dumnezeu plin de iubire si iertare.
Deci au fost dati afara pentru ca s-a maturizat si s-au razvratit impotriva creatorului. Ce ironic, aproape toti copiii fac asta in prezent si nu se grabesc parintii sa-i dea afara, ba dimpotriva, ii rasfata si mai tare in speranta ca vor putea reface legaturile si vor reusi sa comunice mai mult decat "Salut!" si "Pa!". Cum ii educi, asa ajung. Daca dumnezeu ar fi vrut ca Adam si Eva sa fie ascultatori, i-ar fi educat in acest spirit. Cum el este atotputernic, are puterea sa-i determine sa faca orice. Alungarea din Rai a fost o fapta voita, chiar premeditata (in conspiratie cu Satana, pe care tot el l-a creat si l-a format in scopul unui amuzament pervers).
Scris 11 January 2007 - 08:30 PM
Fr0z3nasic3, la Jan 11 2007, 08:22 PM, a spus:
Crestinii o trag cu interpretarea lor: pedeapsa este pentru neascultare, nu pentru inclinatia spre cunoastere. Mie mi se pare ca o astfel de actiune e in contradictie cu ideea unui dumnezeu plin de iubire si iertare.
Deci au fost dati afara pentru ca s-a maturizat si s-au razvratit impotriva creatorului. Ce ironic, aproape toti copiii fac asta in prezent si nu se grabesc parintii sa-i dea afara, ba dimpotriva, ii rasfata si mai tare in speranta ca vor putea reface legaturile si vor reusi sa comunice mai mult decat "Salut!" si "Pa!". Cum ii educi, asa ajung. Daca dumnezeu ar fi vrut ca Adam si Eva sa fie ascultatori, i-ar fi educat in acest spirit. Cum el este atotputernic, are puterea sa-i determine sa faca orice. Alungarea din Rai a fost o fapta voita, chiar premeditata (in conspiratie cu Satana, pe care tot el l-a creat si l-a format in scopul unui amuzament pervers).
Froze (de ce trebuie sa ai asa nume complicat, parca ai juca counter aici),
Foarte bun textul tau, dar nu te supara, asa dori sa-ti o fac propunere bine fondata.
Merg pe ipoteza ca noi toti credem in Bibilie.
Folosesc in continuare matematica.
Daca Biblia a fost scrisa astfel incat informatia din ea este sub forma metaforic-abstracta (adica este o reprezentare la scara inferioara, inteligibila pentru noi, a realitatii) atunci implicit toate rationamentele noastre bazate pe aceste abstractiuni in aceasta forma care pare stupida, de fapt se vor proiecta inapoi in realitate odata cu toata imaginea oferita noua de catre Biblie.
Cu alte cuvinte e mai sigur pentru noi sa spunem ca Adam a muscat din marul cunoasterii la propriu, decat sa gasim alte interpretari mai normale (mai digerabile), deoarece in acest fel suntem siguri imaginea aceasta cu toate deductiile si rationamentele pe care le vom face pe baza acestora, se vor regasi in realitatea suprema, de unde de fapt imaginea Bibliei se proiecteaza.
Propunerea, pe scurt, este sa nu interpretam Bibilia, sa ne mentinem in sfera metaforica.
Intrebarea mea legata de izgonirea lui Adam ramane deschisa.
Scris 11 January 2007 - 09:07 PM
Ravl, la Jan 11 2007, 08:54 PM, a spus:
Ok, ca sa mergem mai departe spre adevaratul subiect dificil din topicul meu, hai sa lamurim problema izgonirii.
Adam a fost izgonit din Eden (Rai, i s-a interzis accesul la viata vesnica, spuneti cum vreti) pentru simplul motiv ca "omul a ajuns ca Noi". Acestea sunt cuvintele lui Dumnezeu.
Aceasta nu este o interpretare, eu nu fac interpretari, sunt cuvinte scrise concret, in mod clar, fara metafore.
Problema urmatoare este ce inseamna mantuirea ? Revenirea la starea dinainte de muscatura ? Daca da, ce proprietate ii lipsea lui Adam inaintea muscaturii, daca dupa i s-au deschis ochii cunoasterii binelui si a raului.
Sau mai simplu, cu ce scop l-a creat initial Dumnezeu pe Adam ?
Iata adevaratele subiecte la care vreau sa ajung. La acestea nu am raspuns.
Scris 11 January 2007 - 10:45 PM
La intrebarea ta privind scopul creatiei lui dumnezeu ti-am raspuns deja anticipat, in finalul primului meu post. Ce poate face un zeu atotputernic, omniprezent, atotcunoscator cand se plictiseste? Isi creeaza proprii sai entertaineri, telenovelisti sau cum vrei tu sa le spui. Le lasa libertatea de a evolua, de a-si alege drumul din milioane de variante posibile, de a gandi si-i studiaza la microscop
Scris 11 January 2007 - 11:13 PM
Mircea T, la Jan 11 2007, 11:07 PM, a spus:
Sau mai simplu, cu ce scop l-a creat initial Dumnezeu pe Adam ?
constiinta ii lipsea lui adam inaintea muscaturii din mar(metaforic vorbind,ca eu altceva inteleg din ceea ce scrie in biblie referitor la muscatura)
cu ce scop l-a creat d-zeu pe adam?
scuza-ma,dar cine zice ca l-a creat?
Scris 11 January 2007 - 11:26 PM
Loreda, la Jan 11 2007, 11:21 PM, a spus:
de ce trebuie sa credem noi tot felul de oameni pe care nu i-am cunoscut si despre care nu avem nici o dovada ca au existat?
Pai ori convenim ca luam Biblia ca baza de credinta ori nu.
Crede-ma ca dupa ani de zile de negari si cautari, concluzia mea este ca e bine sa consideram Biblia ca foarte veridica.
Loreda, la Jan 11 2007, 11:21 PM, a spus:
de ce trebuie sa credem noi tot felul de oameni pe care nu i-am cunoscut si despre care nu avem nici o dovada ca au existat?
Loreda, eu sunt fizician. Daca vrei putem discuta despre originea universului si in termeni stiintifici.
Cand un fizician spune ca exista o mare probabilitate sa existe un creator, atunci ai putea macar sa iei si tu in calcul aceasta posibilitate.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
femeia musulmana | nushce | 36 | 9.915 |
|
Cine sunt Martorii lui Iehova si altii ca ei (Mormoni, Adventisti etc)
Despre doctrinele sectelor religioase si cum contrazic ele Biblia |
Cleric Prestųn | 202 | 69.673 |
|
Chestionar: Spaga sau taxe? | Pixelut | 4 | 4.703 |
|
Sfarsitul lumii? | cristinutza_xum | 5 | 5.476 |
|
ce e asa greu de inteles
putina gandire se cere |
leo luke | 293 | 22.236 |
Contact
Facebook