A 5-a forta
Scris 11 January 2007 - 10:36 AM
In studiile lui Einstein vorbeste despre o a 5-a forta si incearca sa o demonstreze.
Pe site-ul celor de la CNN am gasit un articol despre aceasta forta pe care cercetatorii doar o banuiesc.
Cazul ... pare partial inchis, pana cand zilele trecute am auzit niste lucruri care m-au uimit.
In decembrie anul trecut, mare scandal cu testele nucleare ale Iranului, americanii, latrau, voiau razboi valeu, spirite incinse. SI brusc, totul a incetat, subit. Ce am auzit ca Iranul si Rusia sunt doua state care detin acest secret, stiu sa controleze aceasta a 5-a forta.
Stie cineva mai mult ?
Pe site-ul celor de la CNN am gasit un articol despre aceasta forta pe care cercetatorii doar o banuiesc.
Cazul ... pare partial inchis, pana cand zilele trecute am auzit niste lucruri care m-au uimit.
In decembrie anul trecut, mare scandal cu testele nucleare ale Iranului, americanii, latrau, voiau razboi valeu, spirite incinse. SI brusc, totul a incetat, subit. Ce am auzit ca Iranul si Rusia sunt doua state care detin acest secret, stiu sa controleze aceasta a 5-a forta.
Stie cineva mai mult ?
Scris 11 January 2007 - 11:55 AM
ellla, la Jan 11 2007, 10:53 AM, a spus:
care-s celelalte 4?
uite aici : "Traditionally, modern physicists have counted four fundamental interactions: gravitation, electromagnetism, the weak interaction, and the strong interaction. Their magnitude and behavior vary greatly, as can be seen in the table below. Yet, it is strongly believed that three of these interactions are manifestations of a single, more fundamental, interaction, just as electricity and magnetism are now understood as two aspects of the electromagnetic interaction"
citeste mai multe la : http://en.wikipedia....damental_forces
Scris 11 January 2007 - 04:34 PM
tradu' ca aici e pe romaneste.....multam...sa intelege tot romanu'
Scris 11 January 2007 - 04:59 PM
larisa_vas, la Jan 11 2007, 04:34 PM, a spus:
tradu' ca aici e pe romaneste.....multam...sa intelege tot romanu'

As incerca dar imi trebuie un dictionar tehnic sa ma exprim exact sa nu fac prostii pe aici
Si ceva cunostinte solide de fizica cuantica si atomica ... pentru a exprima cele 2 forte pe care nu le-am facut in liceu. Ca presupun ca pe cele 2: gravitationala si electromagnetica toata lumea le cunoaste
Scris 11 January 2007 - 08:57 PM
Si n-am inteles ceva...cum se manifesta aceasta a5a forta? ce face?
Scris 11 January 2007 - 11:03 PM
bun, sa zic ca am descifrat ce inseamna alea 4 forte.....da care e a cincea???
1. gravitatia
2. electromagnetism
3. forte de atractie (interactiune) slabe
4. forte de atractie (interactiune) puternice
teleportarea????
sau forta autodiviziunii.....sau altceva....ca poate nu sunt numai 5, ori fi mai multe
1. gravitatia
2. electromagnetism
3. forte de atractie (interactiune) slabe
4. forte de atractie (interactiune) puternice
teleportarea????
Scris 12 January 2007 - 01:49 AM
Interesant subiectul!
Sa fie vorba de teleportare? Asta a fost realizata de niste cercetatori dar...doar experimental! Nu va ganditi la teleportarea de lucruri prea mari, e vorba doar despre niste fotoni
Acum...care ar putea fi intr-adevar a 5-a forta?
Sa fie vorba de teleportare? Asta a fost realizata de niste cercetatori dar...doar experimental! Nu va ganditi la teleportarea de lucruri prea mari, e vorba doar despre niste fotoni
Acum...care ar putea fi intr-adevar a 5-a forta?
Scris 12 January 2007 - 01:00 PM
din ce am inteles e vorba de acea forta ce pune universul in miscare.
cat despre teleportare ... cine stie, poate fi. Doar ca teleportarea s-a realizat deja in laborator. Mai anul trecut au aratat descoperirea. Cand au mutat un cub pe o distanta foarte mica ... deci se fac pasi importanti in privinta asta.
cat despre teleportare ... cine stie, poate fi. Doar ca teleportarea s-a realizat deja in laborator. Mai anul trecut au aratat descoperirea. Cand au mutat un cub pe o distanta foarte mica ... deci se fac pasi importanti in privinta asta.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
Aikaterine | 546 | 117.734 |
|
vom muri? | dragon drawer | 1 | 1.421 |
|
Ghicitul in carti unguresti | yvonne_ni2006 | 12 | 14.639 |
|