sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

De ce ştiinţa nu poate anula religia, "cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam" Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-September 06

Scris 15 January 2007 - 06:39 PM

Vezi postareaioanide, la Jan 14 2007, 04:49 PM, a spus:

Daca ai sta sa iti asculti inima ai vedea ca sunteti doua fete ale aceleiasi monede.Capul si pajura.Nu va desparte decat mesajul.Amandoi sunteti plini de credinta,insa nu aveti timp sa va auziti unul pe altul.Deoarece strigam cu totii netinand cont ca poate cele ce spunem lovesc in sufletul celorlalti.Am spus ce ar trebui sa fie,nu cee ce vom face.Sanatate ,pace si fericire tuturor fiintelor!

Frumos spus, deja am intrat in extaz mistic. Cred ca ai redescoperit ultima teorie din fizica, acel principiu unic, teoria finala, a 5-a forta...Acum trebuie sa o vada si ei ca se cearta in oglinda...Le mai trebuie o interfata si atat.
0

#22 Utilizator offline   kriemhild 

• pelikan
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 23-November 06

Scris 16 January 2007 - 07:44 PM

Vezi postareaLoreda, la Jan 12 2007, 08:45 PM, a spus:

si de ce daca sunt atee trebuie sa am neaparat si explicatiile stiintifice ale materiei?sau ale universului?

Si de ce daca sunt credincioasa trebuie sa dovedesc stiintific existenta lui Dumnezeu?
De ce trebuie sa demonstrez ceva? Chiar nu putem accepta ca avem pareri diferite, asta neinsemnand pareri bune sau gresite ci doar diferite?
0

#23 Utilizator offline   naitsirc 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 22-January 07

Scris 23 January 2007 - 02:48 PM

Vezi postareaiosafat, la Jan 10 2007, 02:08 AM, a spus:

De ce ştiinţa nu poate anula religia?

Din mai multe motive, iata cateva:

1. Nu toti oamenii au fost dotati cu destul de multa inteligenta abstracta pentru a intelege descoperiri din matematica, fizica, etc. motiv pentru care accepta raspunsuri venite de la ORICE religie, raspunsuri conforme cu aspiratiile lor...pamantesti. Religia ofera raspunsul adecvat pentru ceea ce tu doresti deja, de aceea exista atat de multe religii.
2. Crestinii spun ca isi pot dovedi religia prin profetii care se implinesc declarand ca stiinta nu poate explica aceste profeţii si nici nu-i va salva din lumea materiala, care in opinia lor va avea un sfarsit
3. Astronomii au dscoperit fenomene in univers care anuleaza formule din fizica pentru care s-au dat premii Nobel, si anume Relativitatea lui Einstein, mecanica cuantica a lui Bhor
a) în cadrul teoriei Big-Bang-ului, nu se poate explica cum dintr-un punct fara dimensiuni a luat nastere toata materia din univers. Nu avem ecuaţiile necesare pentru a explica EXACT fenomenul Big-Bang. Avem doar ecuaţiile care demonstreaza ca el a avut loc, nu si esenţa procesului.
b) Fenomenul invers Big-Bang-ului, găurile negre, la fel, nu se poate explica ceea ce se petrece cu materia zdrobita la infinit in miezul unei gauri negre, aceasta monstruozitate a universului, unde se pare ca toate legile fizicii sunt anulate.

Practic nu se cunoaste nici o lege care poate explica STAREA MATERIEI intr-o gaura neagra sau in punctul primordial al Big Bang-ului.
Daca nu se cunoaste nici o LEGE, cum putem crede ca luat fiinta toata materia universului intr-un punct fara dimensiuni?
Cum e posibil ca toata materia stelara “sa moara” intr-o gaură neagră?
Nici intr-un caz nici in celalalt nu se pot folosi cele doua teorii de granita, Relativitatea lui Einstein sau mecanica cuantica a lui Bhor. Aceste doua teorii nu pot explica nimic din ce se intampla intr-o gaura neagra. Sau ce a fost in timpul Big Bang-ului.
Daca nu putem explica aceste fenomene, le putem nega existenta? Nu putem fiindca deja au fost inregistrate / detectate cu telescopul Hubble, inca din 1990. Dar se stia de ele mai demult cu ajutorul radio-telescoapelor.

Ce e de fapt ştiinţa? Cum a luat naştere?

La început ştiinţa a fost pur EMPIRICA-INTUITIVA. Se faceau experimente pana se obtinea un rezultat practic, care ducea la obtinerea unui produs util pe langa casa omului.

La fel cum un incepator poate invata INTUITIV sa foloseasca calculatorul, (multumita lui Bil Gates) la fel primii “cercetatori” au reusit sa faca descoperiri prin deductii logice (multumita cui), fara insa asi putea explica fenomenul, vezi Newton care a descoperit formula atractiei gravitationale dar a murit fara sa stie ce e de fapt GRAVITATIA.
Mult mai tarziu, Einstein ne-a explicat pe intelesul TUTUROR, ce e gravitatia.

Dupa practicienii din fizica au aparut TEORETICIENII, cei care creau teorii izvorâte din nevoia de a explica un fenomen, teorii pe care cu greu le puteau testa in laborator.
Totusi, stiinta a ramas EMPIRICA, experimentala.
Tot ce nu poate fi testat in laborator, ramane in domeniul FILOZOFIEI. Iar filozofia, stim cu totii, e o gandire sterila (daca taceai, filozof ramaneai...).
Daca e nevoie de teste, de experimente, pentru a confirma o teorie, inseamna ca stiinţa va rămâne in veci EMPIRICĂ. De domeniul experimentului.

Einstein a refuzat pana la moarte sa creada in mecanica cuantica a lui Bhor, neavand puterea de a intelege cum la nivelul atomului dicteaza şansa, probabilitatea, iar la nivelul macrocosmosului dictează predictibilitatea. Einstein a spus: “Dumnezeu nu arunca zaruri”
Ce nu stia Einstein e ca Dumnezeu chiar daca arunca zarurile, ele se aranjeaza cum vrea El.

Pana acum, la marginile cunoasterii in fizica, s-a ajuns la paradoxuri. Paradoxul nu-l poti demonstra, nici demonta, î-l acceptam ca atare....prin credinţă. Dar el oricum exista, fie ca noi credem sau nu.

Exact ca paradoxul dualitatii unda-corpuscul manifestat in spectrul electro-magnetic. Acest paradox spune ca lumina e in acelasi timp si unda si corpuscul, ca si cum am spune ca un zid e simultan facut din mai multe caramizi dar in acelasi timp doar din una singura. Sunt legi care dovedesc ca lumina e doar o unda, iar alte legi demonstrate matematic, arata ca lumina e formata din corpuscului - fotoni.

Concluzie: exista locuri in univers unde TOATE legile fizicii descoperite pana in prezent NU sunt VALABILE. Ba mai mult, ele intra in contradictie, se anuleaza reciproc. Atunci ce e stiinta? Aduce foloase doar pe lângă casa omului?

1.este foarte clar ca ai dreptate si ca exista locuri in univers unde atentie! - Toate legile fizice cunoscute sau intuite de noi -nu sant valabile sau nu actioneaza la suprafata pe care o intuim noi. Trebuie sa recunoastem ca pentru moment nu s-au gasit explicatii logice la interbari ca: Exista viteza mai mare decat cea a luminii? ; Ce se intampla cu materia inghesuita intr-o gaura neagra ?. As indrazni sa fac precizarea ca orice masurare efectuata de o fiinta inteligenta este relativa si asta numai pentru ca prin definitie a masura te trimite la un etalon sau o unitate de masura.Este foarte clar ca stiinta , la nivelul actual de perceptie este folositoare . Insa teama-mi este ca pe tine te intereseaza cum explici stiintific existenta LUI dumnezeu!!?. Ei aici e un pic mai greu si totusi am sa-ncerc sa-ti prezint un Dumnezeu care poate exista sum forma o forma complexa care sa cuprinda atat partea materiala cat si cea spirituala . Imagineaza-ti un Dumnezeu care exista precum un sistem in stare ce tinte catre infinit -stare care tinde sa fie intr-o expansiune continua , desi pe alocuri pot apare aglomerari ( sa zicem gauri negre ) care la un moment dat sa explodeze intr-un Big-Bang mai mic dar suficient de mare pentru un observator suficient de mic , ca sa para la scara universala. Daca un atom ar avea inteligenta ( si de ce nu , intr-o forma care i-ar permite sa vada universul inconjurator pana la nivelul sistemului nostru solar ) cu ar vedea el fenomenalele aglomerari sub forma unor planete ? la scara lui ar fi foarte departe insa la scara noastra ar trai exact pe una !!
Apropo matematica nu este chiar o stiinta abstracata decat pentru unii !
Empirismul presupune interpretarea unor fenomene prin prisma unor experiente anterioare si nu are nicio legatura cu experimentele care se efectueaza in sprijinul unei teorii!?
0

#24 Utilizator offline   il servo 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-October 06

Scris 23 January 2007 - 11:20 PM

Citeaza

si de ce daca sunt atee trebuie sa am neaparat si explicatiile stiintifice ale materiei?sau ale universului?

Loreda, tu esti o atee moderna si tanara probabil de pui astfel de intrebari. Ateii de pe timpuri au luat "explicatiile stiintifice" ca scut impotriva acuzatiilor pe care le aduce legea morala a lui Dumnezeu, dar faptul ca astazi poti fi ateu si fara sa justifici asta inseamna ca Diavolul a lucrat cu spor si ca lumea nu mai are nevoie de scuze ca sa calce poruncile lui Dumnezeu. Asta este nivelul maxim de imoralitate la care poate sa ajunga fiinta umana. Prin lepadarea fatisa a Legii lui Dumnezeu, insasi Dumnezeu este anulat si indepartat definitiv din mintea omului prin uciderea constiintei sale. In afara de Cuvantul scris si soaptele constiintei nu mai exista alta posibilitate prin care Dumnezeu poate sa convinga pe om de dragostea Sa. Rezultatul explicatiilor stiintifice a ateilor referitoare la caracterul si vointa unui dumnezeu rece si nepasator, a distrus in interiorul a milioane si milioane de fiinte umane increderea in Cuvantul lui Dumnezeu si le-a adus la tacere constiinta.
Cu cat numarul celor care se declara atei fara nici o rusine va fi mai mare, cu atat va fi mai aproape ziua distrugerii acestui batran pamant, si refacerea celui nou si mult asteptat de putinii credinciosi care au mai ramas, si de miile de mii care au adormit in tarana pamantului in aceasta speranta. Inmultirea faradelegii si a necredintei, cat si evenimentele politice si organizatorice internationale din zilele noastre, sunt semnele despre care vorbeau profetii si despre care Domnul nostru Isus Hristos a spus in Matei cap. 24:
De la smochin învăţaţi pilda lui: Când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţa, ştiţi că vara este aproape. 33 Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi....Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
Iar mai departe intareste afirmatia si credinta ascultatorului prin relatarea evenimentelor deja petrecute in alte ocazii cand Dumnezeu a promis ca va distruge pe pacatosi:
Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului. 38 În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie, 39 şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului.

Timp de o suta douazeci de ani a insistat Noe la cei din timpul sau sa se abata de la pacat si sa vina in corabie ca sa se salveze si n-au vrut. L-au luat in ras cum si astazi sunt luati in ras cei care asteapta revenirea lui Isus Hristos. Si atunci, ca si acum, au crezut mai mult in teorii omenesti decat in Cuvantul Domnului. Se bazau pe faptul ca deoarece nu mai plouase niciodata pana atunci, nu avea cum sa ploua atat de mult. Niciodata nu mai cazuse apa din cer, de ce ar fi cazut tocmai atunci? Asa si astazi. Teoriile oamenilor de stiinta fara credinta asigura umanitatea ca nu exista nici o posibilitate ca Cuvantul Domnului sa se implineasca.
Cei care credem, aproape in zadar ne racim gura in stanga si in dreapta sa spunem oamenilor ca semnele sunt atat de multe si dese intrucat revenirea Domnului Hristos este foarte aproape. Foarte putini mai cred astazi, si foarte putini se mai opresc sa asculte, dar noi stim ca vom fi rasplatiti si nu ne descurajam.
Dar iata ce zice scriptura despre unii din aceste timpuri:
"Înainte de toate, să ştiţi că în zilele din urmă vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trăi după poftele lor, 4 şi vor zice: "Unde este făgăduinţa venirii Lui? Căci de când au adormit părinţii noştri, toate rămân aşa cum erau de la începutul zidirii!" 5 Căci înadins se fac că nu ştiu că odinioară erau ceruri şi un pământ scos prin Cuvântul lui Dumnezeu din apă şi cu ajutorul apei, 6 şi că lumea de atunci a pierit tot prin ele, înecată de apă. 7 Iar cerurile şi pământul de acum sunt păzite şi păstrate, prin acelaşi Cuvânt, pentru focul din ziua de judecată şi de pieire a oamenilor nelegiuiţi. 8 Dar, preaiubiţilor, să nu uitaţi un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sunt ca o zi. 9 Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi, şi doreşte ca nici unul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă. 10 Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde."2Petru 3:3-10
0

#25 Utilizator offline   Soimos 

• Soimos Homo Informaticus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-July 06

Scris 24 January 2007 - 12:04 AM

Vezi postareail servo, la Jan 23 2007, 11:20 PM, a spus:

Loreda, tu esti o atee moderna si tanara probabil de pui astfel de intrebari. Ateii de pe timpuri au luat "explicatiile stiintifice" ca scut impotriva acuzatiilor pe care le aduce legea morala a lui Dumnezeu,

O fi fost inainte asa ..dar acuma alta e cauza ...atei se opun minciunii propagate in Biserica despre un Dumnezeu cu care Biserica nu are nici o legatura !!!!

Citeaza

dar faptul ca astazi poti fi ateu si fara sa justifici asta inseamna ca Diavolul a lucrat cu spor si ca lumea nu mai are nevoie de scuze ca sa calce poruncile lui Dumnezeu. Asta este nivelul maxim de imoralitate la care poate sa ajunga fiinta umana.

Culmea imoralitatii a fost atinsa nu de atei ci de credinciosi, care in afara de destrabalare si-au permis sa ucida in numele cartii lor inspirate de satana numita biblie
Dovada ne stau chiar capii si parintii bisericii crestine !
Dar si texte din scriptura care dovdesc natura satanica a lui Isus:

Astfel in Apocalipsa 22 16 Eu, Isus, am trimis pe îngerul Meu să vă adeverească aceste lucruri pentru Biserici. Eu sunt Rădăcina şi Sămânţa lui David, Luceafărul strălucitor de dimineaţă.
Isus recunoaste ca e Lucifer (Luceafarul) si de fapt Isus a fost slujit ca Lucifer atunci cand liturgiile se tineau in limba latina!

Ca acesta este Lucifer o confirma si evanghelistii:
Iata;

Matei 10:34, Sa nu va-nchipuiti ca am venit sa aduc pacea pe pamant:!!!!!!!!!
Am venit nu ca sa aduc pacea, ci sabia!!!!!!!!!!!
(35) Ptr. ca am venit sa aduc dihonia intre om si tatal lui, intre fata si mama ei si intre nora si soacra.!!!!!!!!!!!!!
(36) Si dusmanii omului se vor gasi printre ai sai, din propria lui casa. !!!!!

(37) Cel ce-si iubeste mama sau tatal sau, atunci nu este demn de mine: si cel ce-si iubeste fiu sau fiica mai mult decat pe mine, atunci acela nu e demn de mine.’ !!!!!!!!!!!!

Sa vedem ce zice evanghelistul Luca!

Luca 14:26 „Dacă vine cineva la Mine şi nu urăşte pe tatăl său, pe mama sa, pe nevastă-sa, pe copiii săi, pe fraţii săi, pe surorile sale, ba chiar însăşi viaţa sa, nu poate fi ucenicul Meu. !!!!!!!!!!!!!!!!

(Iata ca si Marcu confirma in 10:29) ’Si oricine a lasat case, frati sau surori; sau tati or mame, sau sotii, sau copii, sau pamanturi de dragul numelui meu va primi insutit si va mosteni viata vesnica.’

Asa ai explicatia ptr ce in 2000 de ani de crestinism "dumnezeu" nu a adus nimic altceva decat molime razboaie ura si jaf !!!!!

...ptr ca dumnezeul biblic e un instigator la crima:

Deuteronom 13 : 6, 7, 8 : ’Daca fratele tau, fiul mamei tale; sau fiul tau, sau fiica ta, sau nevasta ta din bratele tale; sau prietenul tau care ti-e scump ca sufletul tau, te incita pe ascuns spunand, haide sa mergem si sa slujim alti Dumnezei pe care nici tu nici parintii tai nu-i cunoscura; .... (:focus: tu sa nu accepti si sa nu-l asculti; si nu trebuie sa tainuesti ce a zis (9) dar trebuie negresit sa-l omori; mana ta sa fie prima asupra lui ucigandu-l, si dupa aceea a tuturor celorlalti; (10) si trebuie sa-l omori cu pietre; ptr ca a cautat sa te abata de la Domnul Dumnezeul tau, !!!!!!

Deci acest Dumnezeu este DIAVOLUL!

Si asta nu o zice batjocoritorul soimos ....ci sunt citate din scriptura !!!!!!!!!!!!!!!!!!
0

#26 Utilizator offline   leo_patrik 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 23-January 07

Scris 24 January 2007 - 12:39 AM

Vezi postareaSoimos, la Jan 24 2007, 12:04 AM, a spus:

O fi fost inainte asa ..dar acuma alta e cauza ...atei se opun minciunii propagate in Biserica despre un Dumnezeu cu care Biserica nu are nici o legatura !!!!
Culmea imoralitatii a fost atinsa nu de atei ci de credinciosi, care in afara de destrabalare si-au permis sa ucida in numele cartii lor inspirate de satana numita biblie

Astfel in Apocalipsa 22 16 Eu, Isus, am trimis pe îngerul Meu să vă adeverească aceste lucruri pentru Biserici. Eu sunt Rădăcina şi Sămânţa lui David, Luceafărul strălucitor de dimineaţă.
Isus recunoaste ca e Lucifer (Luceafarul) si de fapt Isus a fost slujit ca Lucifer atunci cand liturgiile se tineau in limba latina!

Iata;

(35) Ptr. ca am venit sa aduc dihonia intre om si tatal lui, intre fata si mama ei si intre nora si soacra.!!!!!!!!!!!!!

(37) Cel ce-si iubeste mama sau tatal sau, atunci nu este demn de mine: si cel ce-si iubeste fiu sau fiica mai mult decat pe mine, atunci acela nu e demn de mine.’ !!!!!!!!!!!!

Luca 14:26 „Dacă vine cineva la Mine şi nu urăşte pe tatăl său, pe mama sa, pe nevastă-sa, pe copiii săi, pe fraţii săi, pe surorile sale, ba chiar însăşi viaţa sa, nu poate fi ucenicul Meu. !!!!!!!!!!!!!!!!
(Iata ca si Marcu confirma in 10:29) ’Si oricine a lasat case, frati sau surori; sau tati or mame, sau sotii, sau copii, sau pamanturi de dragul numelui meu va primi insutit si va mosteni viata vesnica.’

Asa ai explicatia ptr ce in 2000 de ani de crestinism "dumnezeu" nu a adus nimic altceva decat molime razboaie ura si jaf !!!!!

Deuteronom 13 : 6, 7, 8 : ’Daca fratele tau, fiul mamei tale; sau fiul tau, sau fiica ta, sau nevasta ta din bratele tale; sau prietenul tau care ti-e scump ca sufletul tau, te incita pe ascuns spunand, haide sa mergem si sa slujim alti Dumnezei pe care nici tu nici parintii tai nu-i cunoscura; .... (:focus: tu sa nu accepti si sa nu-l asculti; si nu trebuie sa tainuesti ce a zis (9) dar trebuie negresit sa-l omori; mana ta sa fie prima asupra lui ucigandu-l, si dupa aceea a tuturor celorlalti; (10) si trebuie sa-l omori cu pietre; ptr ca a cautat sa te abata de la Domnul Dumnezeul tau, !!!!!!

Si asta nu o zice batjocoritorul soimos ....ci sunt citate din scriptura !!!!!!!!!!!!!!!!!!

“Pleacă Satan! Căci este scris: „Lui Iehova Creatorului tău să te închini şi numai Lui să-I slujeşti. ..."
0

#27 Utilizator offline   chicago 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 15-January 07

Scris 24 January 2007 - 01:29 AM

pina nu dai de cel cu coarne nu il cunosti pe bunul creator.a inventat vreun humanoid coada de la pruna?
0

#28 Utilizator offline   il servo 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-October 06

Scris 24 January 2007 - 02:52 PM

Citeaza

Iata;

Deuteronom 13 : 6, 7, 8 : ’Daca fratele tau, fiul mamei tale; sau fiul tau, sau fiica ta, sau nevasta ta din bratele tale; sau prietenul tau care ti-e scump ca sufletul tau, te incita pe ascuns spunand, haide sa mergem si sa slujim alti Dumnezei pe care nici tu nici parintii tai nu-i cunoscura; .... ( tu sa nu accepti si sa nu-l asculti; si nu trebuie sa tainuesti ce a zis (9) dar trebuie negresit sa-l omori; mana ta sa fie prima asupra lui ucigandu-l, si dupa aceea a tuturor celorlalti; (10) si trebuie sa-l omori cu pietre; ptr ca a cautat sa te abata de la Domnul Dumnezeul tau, !!!!!!

Prietene Soimons, daca Isus este Diavolul si are putere sa invieze (invie) mortii, atunci mie nu mi-e rusine sa ma inchin unui astfel de diavol.
Daca zici ca Isus nu a inviat, desi crezi ca a murit, atunci inseamna ca Diavolul este mort si de ce mai faci atata caz pt el?

Se pare ca tu si eu vorbim doua limbi diferite si de aceea nu ne putem intelege.
Eu ti-am mai spus ca acei credinciosi destrabalati de care zici tu ca au ucis in numele lui Hristos nu au nici o legatura cu invataturile biblice si cu Hristos, cum nu ai nici tu. Ei sunt niste falsi invatatori, ca si tine, si sunt fratii tai si nu ai fiilor Imparatiei Cerurilor.
Isus Hristos ne-a avertizat despre puterea Politico-Religioasa Romana (Vaticana) ca este de la Diavolul si cine crede in ea este tot de la Diavolul. El ne-a avertizat si despre toti ceilalti profeti mincinosi gen: Budha, Mohamed, Ateismul, Bisericile Populare, Statul, Imparatiile Pamantesti, Ortodoxism, Catolicism, Comunism, Capitalism, Democratie,etc, etc., dar cei ca tine nu asculta de Isus si cad in capcana cu mii de intrari a Diavolului.
Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu cel Atotputernic Creatorul Universului chemat de catre evrei YAHVE (Iehova).
Versetele care le citezi tu se refera la relatia dintre copii lui Dumnezeu (adevaratii credinciosi in Isus Hristos) si cei necredinciosi si imorali care ti i-am enumerat mai sus.
Deci cei ca tine care ne indeamna la necredinta si imoralitate trebuie sa fie pt noi ca niste dusmani si sa nu avem de-a face cu ei. Intre credinciosi si necredinciosi va sta intodeauna o sabie (cum ai zis), dar nu in mina credinciosilor ci a necredinciosilor. Deci Isus este motivul pt care sabia ucide, dar cei ce manuiesc sabia sunt dusmanii lui Isus. Niciodata Isus nu a incurajat calcarea celor zece porunci a lui Dumnezeu in care este scrisa si porunca "sa nu ucizi!".
Daca ai avea un pic de logica ai intelege ca cei care fac contrariul nu au cum sa fie a lui Isus deoarece tocmai faptele lor ii situiaza in tabara adversarului.
Toti cei care fac bine sunt ai lui Isus, iar cei ce fa rau sunt ai Diavolului. Ce-i asa de greu? Nu trebuie sa fii asa de fraier si sa crezi ca cineva poate sa ucida in numele binelui. E de rasul curcilor sa crezi ca poti ucide in numele lui Hristos. DEJA FAPTUL CA AI UCIS, TE FACE DUSMANUL LUI HRISTOS, chiar nu poti intelege asta?
Inchinarea la Dumnezu sau la Fiul Sau sau Duhului Sau cel Sfant nu se face prin inchinarea in anumite locuri, sau in anumite forme, sau la anumite nume. NU! Cine zice ca se inchina lui Dumnezeu Yehova sau Isus Hristos dar CALCA PORUNCILE SALE, ESTE UN MINCINOS Inchinarea nu este in gura omului si nici in genunchii lui. Inchinarea este in DUH SI IN ADEVAR.
Daca asculti de poruncile lui Dumnezeu, esti AUTOMAT al lui Hristos, chiar daca nu-l cunosti. Nu te poti inchina lui Dumnezeu si sa pacatuiesti in acelasi timp. CINE FACE ASA SE INSEALA AMARNIC.
ESTE VALABIL PENTRU TOTI MARII PREOTI, PRELATI, TEOLOGI, CALUGARI, MAICUTE, RELIGIOSI SAU ATEI DE ORICE FEL.
ADEVARATA INCHINARE ESTE ACCEPTAREA CELOR ZECE PORUNCI SI A JERTFEI LUI HRISTOS CA PLATA PT SITUATIILE CAND DIN GRESEALA AI CALCAT CELE ZECE PORUNCI.

Domnul sa ne lumineze sa intelegem cu totii simplitatea vointei Sale. Amin!
0

#29 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 24 January 2007 - 07:24 PM

Vezi postarealeo_patrik, la Jan 24 2007, 02:39 AM, a spus:

“Pleacă Satan! Căci este scris: „Lui Iehova Creatorului tău să te închini şi numai Lui să-I slujeşti. ..."

iehova?mda...

soimos nu o puteam spune mai bine ca tine.
multumesc ca mi-ai lamurit sentimentele.este exact ceea ce vroiam sa spun si nu reuseam.
0

#30 Utilizator offline   HiperIon_el 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 19-January 07

Scris 25 January 2007 - 06:42 PM

Vezi postarealupini, la Jan 12 2007, 12:43 AM, a spus:

Pentru ca stiinta e buna pentru conforulo omului ! Crestinismul in schimb invata ce este IUBIREA !!!

Confortul !!!

Chiar asa! Ai putea sa detaliezi putin cum ne conduce crestinismul spre iubire? Dar fara graba, pe indelete!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse