Interpretare analize - teme combinate -
Scris 09 January 2007 - 10:40 AM
Multumesc.
Scris 09 January 2007 - 11:15 AM
nu ai hepatita B, asa ca da fuga si fa vaccin, asta in cazul in care nu ai fost vaccinat.
sanatate maxima
Scris 09 January 2007 - 12:57 PM
Perioada de incubatie a virusului HVB este intre 1 luna si 6 luni .
Primele simtome aparute pot fi..
-icter
-astenie
-somnolenta ,stari de oboseala,dureri musculare,dureri articulare ,stari subfebrile ,senzatie de voma ,chiar varsaturi-
-scaune moi,avind culoarea modificata
Dar trebuie sa stii ca dupa perioada de incubatie a virusului ,sunt persoane care fac o forma usoara de hepatita b ,asimtomatica ,si sa prezinte doar o usoara astenie ,pe care f multe persoane o ignora in conditiile in care nu este insotita si de o alterare a starii generale .
Iti doresc din toata inima ,sa nu te fi infectat !!!!!
Cit timp crezi ca a trecut ,de la posibilul contact cu virusul? Parerea mea este sa nu te grabesti cu vaccinarea pina nu iti mai repeti inca o data anitgenul .Pt cei care nu stiu.>vaccin peste virus hvb este BOMBA !!!!
Scris 09 January 2007 - 01:41 PM
Dar la cat timp de la infectare se poate depista hepatita prin analiza Ag HBs?
Numai bine.
Aceasta postare a fost editata de luci1981: 09 January 2007 - 01:43 PM
Scris 09 January 2007 - 10:31 PM
BAFTĂ SI SANATATE MAXIMA !!!!!
Scris 15 January 2007 - 12:54 PM
AgHBs (pozitiv) REACTIV R=2i/ MUREX J 2i6010
ce inseamna asta?
mor repede?
o sa am copii?
miau spus k le trimit la bucuresti sa vina mai detaliate
va rog sa-mi rasp
Scris 15 January 2007 - 01:50 PM
AndreiAnonim, la Jan 15 2007, 02:54 PM, a spus:
ce inseamna asta?
mor repede?
o sa am copii?
miau spus k le trimit la bucuresti sa vina mai detaliate
va rog sa-mi rasp
Iti voi raspunde eu desi nu sunt cel mai in masura de pe acest forum.
Faptul ca ti-a iesit Antigenul HBs pozitiv inseamna ca ai virsului hepatitei b in sange...daca e acuta sau cronica vei afla dupa ce iti faci mai multe analize...
De murit nu o sa mori...chiar daca e cronica exista tratamente care o tin in frau si asa o sa traiesti fericit pana la adanci batraneti
Copii poti sa ai....exista un vaccin care asigura imunizare pentru partener sau pentru copilul nou nascut.
Numai bine!
Scris 16 January 2007 - 02:33 AM
ce am?
ce inseamna asta?
care sunt urmarile in cazul in care e acuta sau cronica?
ce as putea pati?
ce ar trebui sa fac acum?
se poate agrava?
va rog sa-mi rasp
Scris 16 January 2007 - 10:10 AM
AndreiAnonim, la Jan 16 2007, 04:33 AM, a spus:
ce am?
ce inseamna asta?
care sunt urmarile in cazul in care e acuta sau cronica?
ce as putea pati?
ce ar trebui sa fac acum?
se poate agrava?
va rog sa-mi rasp
AgHBs pozitiv inseamna ca ai hepatita virala de tip B. Exista o diferenta intre acuta si cronica, astfel: Majoritatea hepatitelor acute de tip b se vindeca complet (in cazul adultilor aproximativ 90 % - unele studii citeaza chiar 95%) se vindeca. Cu hepatita cronica vei ramane un timp indelungat, uneori toata viata. Dar si hep cronica poate fi activa sau inactiva. Daca e activa ti se va recomanda un tratament in scopul inactivarii ei.
Netratata (dar subliniez netratata) hep b poate duce la ciroza sau cancer hepatic intr-un numar de ani (mai mare sau mai mic in fuctie de organismul fiecaruia si de conditiile sale de viata - alimentatie, alcool, stress etc)
Cred ca cel mai bun lucru pe care il poti face e sa mergi la medicul de familie si sa ii ceri trimitere pentru un set de analize mai detaliate , sau, ai putea consulta un internist / hepatolog etc. care ar putea sa iti recomande acele analize. In functie de acestea, medicul iti va spune daca e acuta sau cronica, si daca e cronica daca ai nevoie de tratament sau nu.
Oricum is foarte multe posibilitati...nu stiu in primul rand cati ani ai...pentru ca influenteaza si asta...dupa cum am mai zis in cazul adultilor aprox 90% din hepb se vindeca...insa in cazul adolescentilor acest procent scade la 50 iar in caul copiilor la 10
Numai bine si multa sanatate!
Aceasta postare a fost editata de ciprian_gr: 16 January 2007 - 10:17 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Posibile noi tratamente in HBV
tratamente HBV (2011) |
4est | 8 | 1.185 |
|
Sfaturi pentru un fiu... | dj_vlad | 1 | 1.350 |