Idei si solutii pentru INVENTII !
Scris 28 May 2010 - 09:24 PM
Scris 28 July 2010 - 05:30 PM
Asta este ,ce se numeste televizie realitate.
Nu este discutie ca este un mod destept de a ajuta inventatorii ca sa ajunga sa fabrice si sa vanda inventia lor si totdeodata ies si financiarii multumiti ca pot fructifica rezervele de bani a lor.
Este de necrezut cate inventii simple si complicate se fac de oameni simplii cu mare imaginatie si mult talent.
Scris 11 August 2010 - 10:06 PM
aaee, la May 27 2010, 09:45 PM, a spus:
eu raman adeptul caloriferului , se usuca hainele mai repede , camera se incalzeste mai repede ... tevile pt calorifer e ok sa fie prin pardosea dar nu podeaua sa fie caloriferul .
In primul rand transferul termic depinde direct proportionat de suprafatza de schimb, de regimul de curgere ;i de timpul de stationare al fluidului (criteriile Prandtl si Prandtl-Peclet). In al doilea rand trebuie sa asigure un flux uniform si continuu si sa nu aiba locuri favorabile depunerilor pentru a evita colmatarile. In al treile rand trebuie sa fie usor de realizat din punct de vedere tehnologic.
Cu bara de protectie din cauciuc au incercat cei de la Volvo. Nenorocirea mare este ca nimeni nu a tinut seama de latentza elastica a cauciucului, forta de reactiune va fi multiplicata cu aceasta componenta elastica si in cazul accidentelor cu pietoni traumatismele erau mult mai grave iar in coliziunile cu alte autovehicule deformatiile plastice sunt mai mari. Barele de plastic se distrug mai repede dar absorb mai bine energia cinetica si coeficientul de restituire e mult mai mic. Reparatiile sunt mai putin costisitoare si vatamarile sunt mai putin grave.
Trotuarul de cauciuc... trebuie sa il asterni pe o suprafatza plana, nu? Deci pe un drum asfaltat in pealabil.
Scris 12 August 2010 - 07:12 AM
Randamentul unei masini actionata cu benzina este supusa ciclului Carnot. Practic capatam 20%. Randamentul unui motor electric este de peste 90%. Energia electrica poate fi obtinuta si fara a folosi benzina. Energia eoliana, de exemplu. Aceasta energie poate fi inmagazinata in baterii cu litiu care, mai apoi, vor fi puse in masina. Sparanta de viata a unei turbine eoliene este de citiva ani buni. O baterie de litiu traieste peste trei ani. Din toate astea rezulta avantajele folosirii electricitatii la masini si nu numai.
Scris 03 October 2011 - 04:26 PM
ben_gal_1, la 12 August 2010 - 07:12 AM, a spus:
Randamentul unei masini actionata cu benzina este supusa ciclului Carnot. Practic capatam 20%. Randamentul unui motor electric este de peste 90%. Energia electrica poate fi obtinuta si fara a folosi benzina. Energia eoliana, de exemplu. Aceasta energie poate fi inmagazinata in baterii cu litiu care, mai apoi, vor fi puse in masina. Sparanta de viata a unei turbine eoliene este de citiva ani buni. O baterie de litiu traieste peste trei ani. Din toate astea rezulta avantajele folosirii electricitatii la masini si nu numai.
Fain ar fi ca aceasta inventie sa fie finantata de cei din lume petrolului
Scris 03 October 2011 - 05:45 PM
Anyway: Mi se pare o prostie solutia de a lasa la incarcat masina timp de patru ore. Nu inteleg de ce nu se utilzeaza schimarea bateriei goale cu una plina.
Scris 14 November 2011 - 05:21 AM
Alias74, la 03 October 2011 - 04:26 PM, a spus:
Motorul electric e mai vechi decit cel termic cu explozie.
FUSCUS, la 03 October 2011 - 05:45 PM, a spus:
Anyway: Mi se pare o prostie solutia de a lasa la incarcat masina timp de patru ore. Nu inteleg de ce nu se utilzeaza schimarea bateriei goale cu una plina.
Fiindca nu a inceput in masa folosirea transportului electric individual. si posibil sa nu se bazeze pe baterii de acumulatoare. pe altceva.
Aceasta postare a fost editata de NASTYPRIMUL: 14 November 2011 - 05:27 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Apa,un documentar excelent
vizionare placuta:) |
Arcangelo | 11 | 6.779 |
|
Revolta robotilor | laursan3 | 6 | 1.986 |
|