sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Dumnezeu - increat !? Help !!! Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   intravenos 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 10-December 06

Scris 05 January 2007 - 06:06 AM

Mi-am pus intrebarea de 3000 de ori si tot nu pot sa-mi dau seama, cum poate fi Dumnezeu dintotdeauna...De existat, acum stiu ca exista fiindca _ am renuntat la razvratire (eu fiind ateu)...si astfel m-a scos din intuneric si m-a readus pe calea cea buna - lumina sfanta. Acum, stiu si eu ce-nseamna - simt. Dar, ma macina aceasta chestiune constant. Majoritatea lucrurilor legate de geneza le-am inteles - " Si Dumnezeu a zis : Sa fie lumina ! " si chiar fost - big-bang-ul. Astfel, am realizat ca stiinta se afla-n legatura cu religia, numai ca _ multi din ambele tabere nu observa acest lucru.
Acum, ma gandesc ca _ acest Creator nu e dintotdeauna ci intotdeauna - El fiind reversul nimicului, dat fiind faptul ca Dumnezeu e totul. Si-atunci, se pune intrebarea - reversul e totuna cu opusul, stiind _ ca-n momentul in care dai revers unui anume lucru e vorba de acelasi lucru !? Ideea asta e cam instabila si spun eu - cade, dat fiind faptul ca omuciderea nu poate fi totuna cu nasterea - e aberant :P Ce ziceti !? :P Si daca Dumnezeu nu e reversul nimicului, atunci _ cum poate sa fie increat si dintotdeauna !? :)

P.S. Fost ateu.
0

#2 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 05 January 2007 - 07:45 AM

INCREÁT, -Ă adj. Care există fără a fi fost creat. [Pron. -cre-at. / cf. fr. incrée].

DINTOTDEAÚNA adv. De o veşnicie, din vecie. (din de4 + întotdeauna) [folosit în corpul DEX]

Care era deci nelamurirea? El este vesnic, dinaintea timpului, deasupra timpului.
0

#3 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 05 January 2007 - 07:49 AM

lumina sfanta in care zici ca esti si big-bangul nu prea se pupa.
Unele intrebari nu-si gasesc raspunsul acum, sunt un gen de intrebari la care numai Dumnezeu are raspuns si cu care n-avem nevoie sa ne stoarcem creierii, ca oricum nu vom gasi nici un raspuns. Cine incearca sa descifreze asa ceva, se lupta cu morile de vant.
0

#4 Utilizator offline   intravenos 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 05 January 2007 - 08:01 AM

"Care era deci nelamurirea? El este vesnic, dinaintea timpului, deasupra timpului. "

Bro`, nelamurirea este - cum poate sa existe ceva, fara a fi fost creat !? :P

"lumina sfanta in care zici ca esti si big-bangul nu prea se pupa. "

Nu m-am referit la asta, ci la momentul in care a spus Dumnezeu sa fie lumina...fiindca, geneza ne explica defapt _ creatia intinderii. Si bineinteles ca _ lumina sfanta nu e totuna cu big-bang-ul. Unde am spus asta, imi zici si mie !? :P Ai interpretat putin aiurea... :)
0

#5 Utilizator offline   Amarena 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 05 January 2007 - 08:02 AM

Nu, tu ai interpretat aiurea. eu doar m-am exprimat gresit, sau nu destul de explicit pentru tine. Ideea de bing-bang nu se pupa cu parerea ta c-ai fi in lumina. 'Nteles?
0

#6 Utilizator offline   intravenos 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 05 January 2007 - 08:11 AM

"Nu, tu ai interpretat aiurea. eu doar m-am exprimat gresit, sau nu destul de explicit pentru tine. Ideea de bing-bang nu se pupa cu parerea ta c-ai fi in lumina. 'Nteles? ".

Faci afirmatii nefondate, `nteles !? :P Daca il sustin pe Dumnezeu, nu-nseamna ca trebuie sa dau stiinta deoparte ! :P
0

#7 Utilizator offline   Amarena 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 05 January 2007 - 08:13 AM

:P nu te aprinde, incercam doar sa "insinuez" ca in Biblie nu scrie de nici un big-bang, dar e parerea mea. Si cu asta gata cu religia pe ziua de azi.
0

#8 Utilizator offline   intravenos 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 05 January 2007 - 08:30 AM

'nu te aprinde, incercam doar sa "insinuez" ca in Biblie nu scrie de nici un big-bang, dar e parerea mea. Si cu asta gata cu religia pe ziua de azi. "

Amica, nu m-am aprins deloc ! La ce-mi trebuie flacari, daca sunt in lumina !? :D Poate pe forum suna altfel afirmatiile pe care le dau...dar, uite-te putin si la emoticonurile pe care le atasez mesajului. :crazy:
Plus ca, in biblie este descris big-bangul, dar simbolic. Fii atenta !

1. La început, Dumnezeu a facut cerurile si pamântul.
2. Pamântul era pustiu si gol; peste fata adâncului de ape era întuneric, si Duhul lui Dumnezeu se misca pe deasupra apelor.

3. Dumnezeu a zis: "Sa fie lumina!" Si a fost lumina.

4. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna; si Dumnezeu a despartit lumina de întuneric.

5. Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel a fost o seara, si apoi a fost o dimineata; aceasta a fost ziua întâi.

6. Dumnezeu a zis: "Sa fie o întindere între ape, si ea sa desparta apele de ape."

7. Si Dumnezeu a facut întinderea

Iata ca, Dumnezeu creaza si cerurile dar si pamanturile. Dar _ trebuie vazut faptul ca, pamantul este creat defapt _ abia dupa ce se spune - " Sa fie lumina" - big-bang. Apoi, Dumnezeu vede ca e bine si desparte lumina de-ntuneric. Deja legile universului incep sa se consolideze. Apare ziua si noaptea ~ seara si dimineata. Astfel, a creat intinderea = materia - " Si Dumnezeu a facut intinderea". Ce-i asa greu de inteles !? :yes:

P.S. Draga mea, nu te-a invitat nimeni la aceasta discutie. Ai venit singurica...Ce-i asta : " Si cu asta gata cu religia pe ziua de azi ! " !? :P Ocolesti subiectul, du-te la fel cum ai plecat !...Doar nu te-am invitat eu...
0

#9 Utilizator offline   Amarena 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 05 January 2007 - 08:45 AM

Artagos mai esti. Afirmatia aia era pentru mine, nu era nici un atac, ti-am mai zis. Daca m-a mancat sa ma bag in polemici aiurea, asa-mi trebuie. Asta era sensul frazei aleia.
Si oricum, de la "sa fie lumina" si pana la big-bang e cale lunga. Si ceea ce faci tu is speculatii, nimic concret :crazy:
0

#10 Utilizator offline   intravenos 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 05 January 2007 - 09:01 AM

"Si oricum, de la "sa fie lumina" si pana la big-bang e cale lunga."

E cale lunga !? Nu mai spune !? :P Tu nu observi ca pamanturile au fost create abia dupa ce-au fost create cerurile...si se vorbeste de consolidarea legilor universale si de cele existente pe aceste pamanturi abia dupa ce se spune - " Sa fie lumina " !?
Daca analizezi putin mai atent, se observa clar ! Dumnezeu ne-a dat raspunsul pe mai multe cai - un fel de sinonime ale creatiei, pentru a crea frumusete si diversitate. Stiinta - religie. Daca le-aduci la echilibru, afli adevarul mult mai simplu. :yes: Si nu e nicio speculatie ! :D Tu faci speculatii ca speculez, ca sa te scoti...
Daca te-a mancat sa te bagi in polemici !? :crazy:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Dumnezeu-(in)depententa?
De ce crezi in El?
ocean  128 22.789
Topic inchis Daca te ineci, unde ajungi? -=Scary boY=-  124 18.603
Topic inchis Ce este Opus Dei o organizatie sau o secta? nico21  8 12.178
Hot Topic (New) Ce inseamna FAMILIA pentru omul contemporan ?
Familia trebuie sa reziste, si, cu siguranta, va rezista !
LIVEASAHB  24 14.478
Topic inchis Despre noi oamenii in ziua de azi... Pustnicul  42 14.996