Sari la conținut
Forum Roportal
Cleric Prest

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Invataturile demonice

 

Crestinismul nu-si gaseste locul in lume astazi, pentru ca este singura religie care pretinde a fi exclusiva: Isus este singurul lider religios care a pretins ca El este singura cale la Dumnezeu (Ioan 14.6; FA 4.12). Daca este singura cale, nu exista nimeni altcineva. Exclude pe ceilalti si nu este tolerant fata de altii care vor sa-l inlocuiasca. Deci, inainte sa continuam, vrem sa stabilim o justificare pentru indoiala aruncata asupra anumitor "doctrine demonice" din lume. Vrem sa expunem cateva invataturi straine care sunt populare in lumea noastra, mai ales in Romania. Vom studia invataturile Martorilor lui Iehova, ale Mormonilor, invataturile din francmasonerie, ghicirile (astrologie, numerologie, chiromantie, carti de tarot, etc.), Noua miscare, reincarnare si yoga.

Seria este intitulata "invataturile demonice". Ce inseamna "invataturile demonice"? In 1 Tim. 4.1, Pavel spune: "Dar Duhul spune clar ca in vremurile din urma unii se vor lepada de credinta, ca sa se lipeasca de duhuri inselatoare si de invataturile demonilor". Continua sa elaboreze ce inseamna in versetul 2. "abatuti de fatarnicia unor oameni care vorbesc minciuni, insemnati cu fierul rosu in insasi constiinta lor. Ei opresc casatoria si consumarea alimentelor, pe care Dumnezeu le-a facut ca sa fie luate cu multumiri de catre cei care cred si cunosc adevarul".

 

Pavel s-a referit la vremurile care vor veni in curand, privit din zilele lui. "Duhurile inselatoare si invataturile" nu inseamna ca aceste duhuri rele sau ca acesti demoni vin sa ne invete direct doctrine false. Mai degraba, inseamna ca sunt sursele acestor invataturi. Cuvantul "duhuri" se refere ades si la oameni care predau aceste doctrine inselatoare. In 1 Ioan 4.1, Ioan spune: "Preaiubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci in lume au iesit multi profeti mincinosi". Deci, aceste "duhuri" influenteaza pe oameni, aliantele lor, sa invete minciuni. Ca si in zilele lui Ioan, sunt multi oameni care au iesit in lume ca sa predice "invataturile demonice".

 

Desi Pavel aplica fraza "invataturile demonilor" la invataturi specifice din 1 Timotei 4 (oprirea casatoriei si mancarea anumitor mancari), este biblic sa ne referim la orice invatatura falsa ca "invatatura demonilor". Daca nu vine de la Dumnezeu, de unde vine decat de la Satana, conducatorul demonilor?

 

De ce studiem doctrinele false? De ce ar trebui sa nu acceptam toate aceste religii? De ce sa agitam apele? Pentru ca avem avertismenetele lui Isus de invatatori falsi si exemplele apostolilor Lui care au condamnat doctrinele false. Avem autoritatea Lui sa vorbim raspicat impotriva invataturilor demonice. Sa studiem mai departe acest lucru...

Atitudinea lui Isus fata de invataturile demonice

 

Isus este calea, adevarul si viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin El (Ioan 14.6). Faptele Apostolilor 4.12: In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti. 1 Timotei 2.5, 6: Caci exista un singur Dumnezeu si exista un singur Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Cristos, care S-a dat pe Sine Insusi ca pret de rascumparare pentru toti; faptul acesta trebuia marturisit la vremea cuvenita. Isus este singurul lider al oricarei religii din lume care a facut aceasta pretindere exclusiva. Asta este motivul pentru care crestinismul nu este privit bine in lumea aceasta pluralista. Crestinismul sta singur si este unic din lumea religioasa.

 

Daca exista un singur adevar, o singura cale la Dumnezeu si ca El este adevarul acela, atunci exista si o cale falsa, calea lui Satana, care se manifesta prin multe invataturi false, inclusiv prin cele pe care le vom studia in aceasta serie.

 

L-a infruntat pe Satana in pustiu. Satana L-a ispitit pe Isus de trei ori. De fiecare data, Isus a invins ispita cu Scripturile. Intr-una dintre ele Satana a citat Scripturile. Isus cunostea strategia lui Satana in incercarea lui de a cita si de a rastalmaci Scripturile pentru scopul lui rau. Satana continua sa lucreze astfel prin oamenii care interpreteaza gresit Scripturile (2 Pet. 3.16). Cum il invingem pe Satana si invataturile sale? Prin Scriptura, cu Biblia.

 

Isus i-a infruntat pe farisei si pe saduchei. Mai intai, a pus sub semnul intrebarii interpretarile date de ei Legii lui Moise si motivele lor de a o pastra. Isus a declarat ca El este implinirea Legii lui Moise (Matei 6.17). De 4 ori Isus a spus: "ati auzit ca s-a zis celor din vechime...dar Eu va spun". Isus corecta interpretarile gresite provocate de motivele rele ale fariseilor. Ei credeau ca se poate sa faci orice lucru impotriva cuiva fara a-l ucide. Isus a spus in esenta: Nu, daca va ganditi cu ura fata de cineva, este pacat. Este mai mult decit ascultare exterioara, este ascultare din inima.

 

In al doilea rand, a pus la indoiala modul in care se respecta Legea. De multe ori, Fariseii l-au acuzat pe Isus ca nu nu respectat traditiile lor atunci cand ucenicii lui au mancat din graul din camp (Marcu 2.23-28) si cand nu si-au spalat mainile (Matei 15.1-9; Marcu 7.13). Isus a afirmat ca traditiile, de fapt au incalcat poruncile lui Dumnezeu, desfiintand astfel cuvantul lui Dumnezeu in folosul traditiilor (Mt. 15.3, 6). Isus a respins aceste traditii pentru ca nu se aflau in Cuvant si erau traditiile oamenilor. Aceste traditii au fost transmise pe cale orala din generatii in generatii, dar Dumnezeu nu era sursa lor. In multe ocazii, fariseii l-au acuzat pe Isus ca a incalcat ziua Sabatului (Ioan 5.18). Din nou, traditiile erau atat de stricte, incat nimanui nu i se dadea voie sa faca bine in acea zi (Mt. 12.12; Mc. 3.4; Lc. 6.9). Insa, Isus a vindecat boli in ziua Sabatului (e.g. Mc. 2).

 

Cea mai mare problema a fariseilor era ipocrizia lor. Acestia nu respectau traditiile lor din ziua Sabatului dar cereau ca altii sa le respecte. De exemplu, cand Isus s-a aparat, a pus in evidenta faptul ca ar scoate dintr-o groapa o oaie cazuta in ziua Sabatului (Mt. 12.11) si a pus intrebarea: "cu cat mai de pret este, deci, un om decat o oaie?" (cf. Deut. 22.4). Matei 23 consemneaza cea mai lunga mustrare fata de farisei pe care Isus a rostit-o. Observati, mai ales, versetele 1-4: Atunci Isus, pe cand vorbea multimilor si ucenicilor Sai, a zis: Expertii Legii si fariseii sed pe scaunul lui Moise. Deci toate lucrurile pe care va spun ei sa le impliniti, impliniti-le si faceti-le; dar dupa faptele lor sa nu faceti. Caci ei zic, dar nu fac.

 

In al treilea rand, Isus a pus sub semnul intrebarii anumite doctrine. Isus a folosit Scripturile ca sa raspunda la invataturile fariseilor si ale saducheilor. Odata, saducheii L-au provocat pe Isus cu un scenariu despre casatoria in cer. Fiindca saducheii nu credeau in existenta cerului si a sufletului, au crezut ca au putut sa-L prinda in cursa. Totusi, Isus, citand Scriptura, le-a spus ca in cer nu exista casatorie si omul va fi ca ingerii care nu sunt fiinte sexuale (Matei 22).

 

Cea mai mare provocare a fariseilor impotriva lui Isus a fost respingerea lui Isus ca Mesia. Pretinderea lui Isus de a fi Mesia a starnit mania dusmanilor lui Isus, fariseii (Ioan 18.5). Daca Isus S-ar fi negat ca Mesia, ar fi mintit (2 Tim. 2.13).

 

Isus a infruntat cele sapte biserici din Apocalipsa.

 

Unul dintre modurile cele mai expresive prin care Isus si-a exprimat atitudinea Sa fata de invaturile false este modul in care a infruntat unele dintre bisericile din Asia. Biserica din Pergam tolera invatatura lui Balaam si invatatura nicolaitilor despre care Isus a spus "Eu o urasc". Porunca Lui pentru ei: "Pocaieste-te, dar; altfel, voi veni la tine curand si Ma voi razboi cu ei cu sabia gurii Mele" (Apoc. 2.12-16). Biserica din Tiatira lasa "ca Izabela...sa-i invete si sa-i amageasca pe robii Mei sa se dedea la curvie si sa manance din lucrurile jertfite idolilor". Isus a avertizat-o ca o va pedepsi daca nu se pocaieste.

 

Ca incheiere, sa citim din Matei 7 cu privire la atitudinea Sa fata de invataturile false: "feriti-va de profetii mincinosi. Ei vin la voi imbracati in haine de oi, dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori..." Mt. 7.15-20). Cand a prezis distrugerea Ierusalimului le-a spus ucenicilor: "Aveti grija sa nu va insele cineva. Fiindca vor veni multi in Numele Meu si vor zice: Eu sunt Hristosul! Si ii vor insela pe multi...Se vor ridica multi profeti mincinosi si ii vor insela pe multi...caci se vor ridica cristosi mincinosi si profeti mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa-i insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi" (Mt. 24.4, 5, 11)

 

Fara indoiala Isus, adevarul, nu a tolerat nici o cale falsa; daca ar fi facut-o, el nu ar mai fi fost adevarul.

 

Atitudinea apostolilor fata de invataturile false

 

In Ioan 16.13 Isus le-a spus apostolilor: Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, si va va descoperi lucrurile viitoare (Ioan 16.13). Apostolii erau reprezentanti alesi de Isus sa continue lucrarea lui Isus pe pamant (Mt. 16.19).

 

Toti apostolii si scriitorii inspirati s-au luptat cu doctrine false: Pavel - Gal. 1.6-8; Petru - 2 Pet. 2; Ioan - 2 Ioan 1.9-11; Iacov - Iacov 5.19; Iuda. Doctrinele false pe care le gasim de la Faptele Apostolilor pana la Apocalipsa se afla in aceste categorii: 1) pastrarea Legii lui Moise si justificarea ei (FA 15.1; epistolele Galateni si Romani; 2) Natura invierii: unii credeau ca nu exista (1 Cor 15.12; FA 17.32) sau ca a trecut deja (2 Tim. 2.17, 18). 3) Sfarsitul lumii (1 Tes. 4; 2 Pet. 3) 4) Gnosticismul incipient (docetismul) care a negat ca Dumnezeu a creat materia si, prin urmare, Isus nu a fost cu adevarat un om in trup (docetismul) 2 Pet. 2.2; 1 Ioan 4.2 si ca nu trebuie sa implinim nevoile trupului care ni s-au dat de Dumnezeu, adica, implinirea foamei si a sexului (Col. 2.21-23; 1 Tim. 4.1-4). S-au inchinat ingerilor si au pretins o asa-zisa cunoastere suprema (Col. 2.18).

 

In Faptele Apostolilor 15.1 apostolii si batranii din Ierusalim s-au luptat cu invatatura celor care predau ca cineva trebuie taiat imprejur ca sa fie mantuit si ca doar faptele bune ne indreptatesc. Cartile Romani si Galateni au fost scrise de Pavel ca sa vorbeasca despre aceasta doctrina. Pavel a scris 1 Corinteni ca sa raspunda la niste intrebari ale corintenilor despre natura trupului la inviere, in ziua judecatii (1 Cor. 15); modul necorespunzator in care se foloseau Cinei Domnului (11.17-34) si darurile spirituale (12-14). L-a indemnat pe Timotei sa pastreze invatatura sanatoasa, respingand invatatura falsa (1 Tim. 1.3, 4; 3.15; 4.1-7; 13, 16; 6.3-5; 2 Tim. 1.13; 2.2).

 

Atitudinea noastra fata de invataturile false

Daca vrem sa fim ca Isus si apostolii sai, vrem si sa ne impotrivim oricarei invataturi false. De ce? Pentru ca sunt periculoase pentru cei care le predau si le cred. Potrivit cu Galateni 1.6-8; 2 Pet. 2.2 ei fac sa cada asupra lor o pierzare napraznica sau anatema. Fireste ca tot ce este fals va fi nimicit. Adevarul nu poate sa insoteasca minciuna, nu poate tolera minciuna. Deci, cand ne impotrivim invataturi false, nu atacam persoana, ci doctrina. Mai degraba, vrem sa expunem doctrinele ca sa-i lamurim pe oameni de adevar. Nu inseamna ca suntem intoleranti. Asa cum Isus era iubitor fata de dusman, trebuie si noi sa fim "credinciosi adevarului, in dragoste". Vrem sa expunem invataturile in mod cinstit si iubitor. De asemenea, asa cum Isus a folosit Scripturile, trebuie sa le folosim si noi pentru contrazicerea invataturilor false (FA 17.11; 1 Ioan 4.1).

 

Lumea noastra din ziua de astazi este pluralista si spune ca adevarul nu exista. Totul este relativ (Daca ar fi adevarat, s-ar contrazice). Prin urmare, nu trebuie sa pretindem ca o religie este superioara altora si sa fim toleranti fata de alte religii. Insa, oamenii au devenit atat de toleranti incat nimeni nu vrea sa faca probleme, nu vrea sa ofenseze pe nimeni. Nu vor sa dezbata cinstit, ci prefera sa ramana tacuti fata de minciuna si de nedreptate.

 

Cei care fac acuzatii de intoleranta, sunt inconsistenti, fiind adesa intoleranti. Stim ca ecuatia 2 + 2 = 4 este adevarata si ca ecuatia 2 + 2 = 5 este falsa. Nu e posibil ca ambele ecuatii sa fie adevarate. Cei care cred ca cea de-a doua ecuatie este adevarata ar putea declara pana la sfarsitul lumii ca cei care sustin ca prima ecuatie este adevarata sunt intoleranti, dar asta nu schimba adevarul ca 2+2=5 e falsa si cealalta adevarata. Nu conteaza retorica convingatoare si acuzatiile convingatoare de intoleranta impotriva celorlalti, 2 + 2 = 4 va ramane intotdeauna adevarata si nu poate fi falsa. Acuzatia "esti intolerant" este doar un mijloc de diversiune pentru a abate atentia de la expunerea ideilor false.

 

Isus a pretins ca este singura cale (FA 4.12). Este fie fals, fie adevarat. Daca e fals, sa-L respingem. Daca e adevarat, trebuie sa-I dam viata noastra. Biblia afirma ca miracolele si invierea Sa au dovedit ca ceea ce El a pretins este adevarat. Ca si ecuatia 2+2=4, nu putem schimba adevarul acesta, chiar daca ar insemna sa fim numiti intoleranti sau neiubitori. Este o afirmatie exclusiva si nu putem schimba adevarul acesta pentru hindusi, musulmani, budisti si toti care resping Biblia. Ceea ce trebuie schimbat, nu este adevarul, ci noi care sustinem idei false.

 

Scopul nostru este sa nu suparam pe nimeni, dar suntem obligati sa predam tot ce este adevarat si sa ne impotrivim "invataturilor demonice". Sa deschidem acum dezbaterea.

 

sursa

http://www.studiatibiblia.ro/index.php?mn=64

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Conteaza foarte mult discernamantul spiritual pe care il avem sau nu.

E posibil ca cei care acuza foarte mult pe altii, sa aiba ei insisi o invatatura demonica. Probabil se are ca motto: "Ataca , sa nu fi atacat". :P

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Conteaza foarte mult discernamantul spiritual pe care il avem sau nu.

E posibil ca cei care acuza foarte mult pe altii, sa aiba ei insisi o invatatura demonica. Probabil se are ca motto: "Ataca , sa nu fi atacat". :cry:

De obicei conteaza ceea ce ataci...invataturile bune sunt de primit, cele rele sunt de criticat si combatut. Depinde la ce le raportam.

Totodata, nu trebuie uitat ca Diavol inseamna Acuzator... :think:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iosafat...da-mi voie sa ghicesc...invataturile demonice sunt ale mormonilor, iehovistilor si adventistilor...? Mai ai si pe altii pe lista ta ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Iosafat...da-mi voie sa ghicesc...invataturile demonice sunt ale mormonilor, iehovistilor si adventistilor...? Mai ai si pe altii pe lista ta ?

Marinarule, mai nou te ocupi si cu ghicitoria?

Glumeam! :cry: Avand in vedere ca reperul veacurilor este Iosafat, da, invataturile demonice sunt cele enumerate de tine. :think:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Marinarule, mai nou te ocupi si cu ghicitoria?

Glumeam! :flowers: Avand in vedere ca reperul veacurilor este Iosafat, da, invataturile demonice sunt cele enumerate de tine. :cry:

Eu va dau o explicatie CORECTA!

Invataturi demonice sunt acele invataturi care pe de o parte propaga cuvinte frumoase si pe de alta parte fanatizeaza lumea sa faca rau!

 

Uite sa nu ma refer la Biblie ...ma refer acum la CORAN

Este un exemplu tipic de invatatura demonica !!! Fanatizeaza duce la ura si intoleranta si de aici la terorism!

 

Nici reinvierea mortului numit crestinismul nu va aduce nimic pozitiv!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Marinarule, mai nou te ocupi si cu ghicitoria?

Glumeam! :flowers: Avand in vedere ca reperul veacurilor este Iosafat, da, invataturile demonice sunt cele enumerate de tine. :cry:

 

Mai fac si exceptii cateodata :jester:

 

Eu va dau o explicatie CORECTA!

Invataturi demonice sunt acele invataturi care pe de o parte propaga cuvinte frumoase si pe de alta parte fanatizeaza lumea sa faca rau!

 

Uite sa nu ma refer la Biblie ...ma refer acum la CORAN

Este un exemplu tipic de invatatura demonica !!! Fanatizeaza duce la ura si intoleranta si de aici la terorism!

 

Nici reinvierea mortului numit crestinismul nu va aduce nimic pozitiv!

 

Eu nu am citit Coranul ca sa fiu sau nu de acord cu tine dar am citit ceva hadituri scrise pe forum de dillema...daca ele sunt adevarate si apartin Islamului si acestei credinte atunci pot sa spun ca ei gresesc...rau.

 

Somios deci tu consideri ca este gresit sa ne iubim aproapele si sa il ajutam la nevoie din moment ce spui ca crestinismul nu ar aduce nimic bun ?

 

Si ca ateu consider ca este un motiv suficient sa te faci crestin...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Mai fac si exceptii cateodata :cry:

Eu nu am citit Coranul ca sa fiu sau nu de acord cu tine dar am citit ceva hadituri scrise pe forum de dillema...daca ele sunt adevarate si apartin Islamului si acestei credinte atunci pot sa spun ca ei gresesc...rau.

Evident ...nici ei nu sunt mai buni ca si crestinii...diferenta e ca nu au INCA atatea crime pe constinta ...desi vad ca se grabesc sa le faca!

Somios deci tu consideri ca este gresit sa ne iubim aproapele si sa il ajutam la nevoie din moment ce spui ca crestinismul nu ar aduce nimic bun ?
Crestinismul la fel ca Islsmul aduce doar exclusivismul intoleranta si ura

Binele nu este adus de crestinism, ci de educatie invatura si munca...iti poti iubi aproapele si din cauza dragostei si a armoniei pe care o ai in suflet, si nu e nevoie sa prostim pe nimeni cu lucruri care nu se pot dovedi

Si ca ateu consider ca este un motiv suficient sa te faci crestin...

NU EXISTA NICI U MOTIV DE BUN SIMTZ SA TE FACI PARTAS LA CRIMELE FACUTE DE CRESTINI SUB INFLUENTA BIBLIEI!

 

 

Mai fac si exceptii cateodata :flowers:

Eu nu am citit Coranul ca sa fiu sau nu de acord cu tine dar am citit ceva hadituri scrise pe forum de dillema...daca ele sunt adevarate si apartin Islamului si acestei credinte atunci pot sa spun ca ei gresesc...rau.

Evident ...nici ei nu sunt mai buni ca si crestinii...diferenta e ca nu au INCA atatea crime pe constinta ...desi vad ca se grabesc sa le faca!

Somios deci tu consideri ca este gresit sa ne iubim aproapele si sa il ajutam la nevoie din moment ce spui ca crestinismul nu ar aduce nimic bun ?
Crestinismul la fel ca Islsmul aduce doar exclusivismul intoleranta si ura

Binele nu este adus de crestinism, ci de educatie invatura si munca...iti poti iubi aproapele si din cauza dragostei si a armoniei pe care o ai in suflet, si nu e nevoie sa prostim pe nimeni cu lucruri care nu se pot dovedi

Si ca ateu consider ca este un motiv suficient sa te faci crestin...

NU EXISTA NICI U MOTIV DE BUN SIMTZ SA TE FACI PARTAS LA CRIMELE FACUTE DE CRESTINI SUB INFLUENTA BIBLIEI!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Somios deci tu consideri ca este gresit sa ne iubim aproapele si sa il ajutam la nevoie din moment ce spui ca crestinismul nu ar aduce nimic bun ?

 

Si ca ateu consider ca este un motiv suficient sa te faci crestin...

 

chiar avem nevoie de crestinism ca sa ne iubim aproapele wtf? de ce trebuie sa asociem iubirea aproapelui mereu cu crestinismul sau alta dogma tembela? mai bine ateu si fara d-zeu (misto pleonasm ^^) decat acolit benevol la crimele si magariile crestinismului....un om nu ar trebui sa aiba nevoie de ajutor ca sa gandeasca si cu atat mai putin sa gandeasca altii pentru el....

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
chiar avem nevoie de crestinism ca sa ne iubim aproapele wtf? de ce trebuie sa asociem iubirea aproapelui mereu cu crestinismul sau alta dogma tembela? mai bine ateu si fara d-zeu (misto pleonasm ^^) decat acolit benevol la crimele si magariile crestinismului....un om nu ar trebui sa aiba nevoie de ajutor ca sa gandeasca si cu atat mai putin sa gandeasca altii pentru el....

 

Cum poti sa inveti un lucru daca nu are cine te sa invete ? Daca anumite persoane si-au luat titlu de crestin si au facut lucruri gresite in acest nume nu inseamna ca toata invatatura crestina este gresita.

 

NU EXISTA NICI U MOTIV DE BUN SIMTZ SA TE FACI PARTAS LA CRIMELE FACUTE DE CRESTINI SUB INFLUENTA BIBLIEI!

 

Nu este chiar asa draga Soimos...Ar trebui sa sti ca sunt multi care au murit cu biblia de gat arsi de "crestini"...Oricine isi poate lua titlu de crestin azi...dar crestin este cel care traieste conform invataturii...Invatatura indeamna la iubire si nu la crima sau atrocitati...

 

chiar avem nevoie de crestinism ca sa ne iubim aproapele wtf? de ce trebuie sa asociem iubirea aproapelui mereu cu crestinismul sau alta dogma tembela? mai bine ateu si fara d-zeu (misto pleonasm ^^) decat acolit benevol la crimele si magariile crestinismului....un om nu ar trebui sa aiba nevoie de ajutor ca sa gandeasca si cu atat mai putin sa gandeasca altii pentru el....

 

Si da unii au nevoie...nu toti sunt capabili sa gandeasca bine si sa faca diferenta intre bine si rau ca altii...oamenii sunt diferiti...vad si inteleg lucrurile diferit...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×