Sari la conținut
Forum Roportal
Cleric Prest

Mormonii - Invataturile demonice ale mormonismului

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Invataturile demonice ale mormonismului (partea intai)

 

Poate ca ai vazut doi tineri, mergand pe strada cu un rucsac. Se opresc sa te salute. Dau mana cu tine, zambesc si iti dau o invitatie la un curs introductiv pentru a studia limba engleza. Daca pari interesat, poate iti dau si brosura lor "Invitatie la Biserica lui Isus Cristos din Zilele din Urma".

 

In timp ce conversezi cu ei despre cursul gratuit in limba engleza, incepi sa te intrebi ce scop ascuns il au in a-ti oferi cursul care dureaza doar o luna sau doua. Poate ca te intrebi, "Vor sa ma converteasca?" In timpul conversatiei, observi ca fiecare are un ecuson cu numele sau prins cu un ac la rever impreuna cu cuvantul "elder". Te gandesti la sensul lui pentru ca nu este intr-adevar un cuvant roman. Daca ai intelege engleza, ai chicoti inauntrul tau la cuvantul "elder".

 

Probabil ca-ti explica faptul ca este un cuvant pentru functia oficiala a preotului mormon. Dar, iti spui de ce nu traduc cuvantul in romana. Eu recunosc ca nu am pus aceasta intrebare intr-o discutie, dar ma intreb ce fel de raspuns mi-ar oferi. Mi-ar spune ca nu se poate traduce cuvantul? Poate, dar nu este nici un motiv pentru care nu traduc cuvantul. Atunci te intrebi, "Oare sa nu fie mai respectati daca folosesc limba in tara respectiva in care se aflau? Ba da. Deci, de ce nu traduc "elder" in limba romana? Cred ca raspunsul se afla in faptul ca "elder" inseamna "batran". Daca vorbesti engleza, acesta este motivul pentru care ai chicoti. Majoritatea misionarilor mormoni sunt tineri intre 18-25 de ani.

 

Le multumesti barbatilor pentru informatii si te duci acasa pentru a mai cerceta despre mormoni. Scopul acestei lectii este sa simplifice treaba ta. In lectia aceasta, voi vorbi putin despre istoria mormonismului bazata pe scrierile lor si despre un rezumat scurt al credintei. In urmatoarea lectie, voi vorbi despre probleme pe care nu vor sa le mentioneze nici in brosura "Invitatie la Biserica...", nici la usa ta.

 

Urmatoarele sunt scoase din brosura:

 

Biserica lui Isus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma, care are in prezent mai mult de 10 milioane de membri in peste 160 de tari, se extinde rapid in intreaga lume.

 

In Europa, traiesc peste 370.000 de membri.

 

Tineri si tinere din mule tari din intreaga lume slujesc ca misionari norma intreaga cu timp deplin timp de 18 luni sau doi ani.....In timpul slujirii misionare, ei cauta sa-si impartaseasca crezurile altora.

 

Un scurt istoric

 

Biserica mormona a inceput cu Joseph Smith, Jr., care s-a nascut pe 23 decembrie, 1805 in Sharon, Vermont, SUA. La varsta de zece ani, familia s-a mutat la Palmyra, New York si mai tarziu la Manchester. Cand era adolescent, a respins sectele din zilele sale. In 1820, dupa o lupta interioara de a se alatura, a pretins ca a avut o vedenie de la Dumnezeu care I-a spus sa respinga toate religiile pentru ca sunt gresite.

 

Pe 21 septembrie 1823, dupa Smith, un inger numit Moroni l-a vizitat. Acesta i-a revelat despre existenta placutei aurie care detaliaza istoria locuitorilor din America de Nord si care contine "plinatatea evangheliei eterne". Cu aceste tablete a fost un set de pietre numite Urim si Turim care au fost folosite in traducerea limbii de pe tablite, numita limba egipteana reformata.

 

Smith era persoana aleasa sa ia tabletele si sa le traduca. I-a fost poruncit sa nu le ia imediat, ci sa se intoarca acolo unde le-a gasit, in fiecare an, pana cand e gata sa le ia. Timpul a venit pe 22 septembrie 1827, cand a mers la locul respectiv si a auzit instructiunile ingerului de a le pastra numai in grija sa pana la timpul in care ingerul le va cere inapoi.

 

Din cauza persecutiei provocate de pretinderile lui, familia si cu el s-au mutat la Susquehanna, Pennsylvania, cu ajutorul unui prieten numit Martin Harris. Dupa ce au ajuns in Pennsylvania la casa socrilor, Smith a inceput sa copieze literele de pe tablete si sa le traduca prin intermediul lui Urim si Turim si cu ajutorul domnului Oliver Cowdery. Cand au terminat, Harris a luat manuscrisul la tipografia din New York City, si pe 26 martie 1830, cartea era in comert.

 

In mai 1829, in timp ce traduceau cartea, Smith si Cowdery au gasit fragmentele despre botez. Au intrat in padurea unde un mesager, anume Ioan Botezatorul, avand ordinul apostolilor Petru, Iacov si Ioan, le-a spus ca restabilirea preotiei lui Aaron a cazut peste ei. Imediat, cei doi barbati s-au botezat unul pe altul si s-au uns unul pe altul ca preoti. Mesagerul le-a spus ca i se va da, mai tarziu, preotia Melchizedec, preotia mai mare pe care numai acei apostoli o pot restabili. Pe 15 mai 1829, cei doi barbati au fost unsi primii doi Elderi ai bisericii, sub preotia lui Melchizedec.

 

Biserica insasi a fost stabilita oficial cu sase membri pe 6 aprilie 1830 in Fayette, New York, la o saptamana dupa publicatia si vinderea Cartii lui Mormon. Numele bisericii a fost la inceput "Biserica lui Cristos", dar s-a schimbat in prezentul nume "Biserica lui Isus Cristos din Zilele din Urma". Biserica a crescut repede. Dupa mormoni, pana in 1844, erau peste 26.000 de membri in 8 tari.

 

Dupa stabilirea bisericii, grupul a calatorit spre vest, mai intai la Kirtland, Ohio unde au construit un templu si apoi la Missouri. Datorita persecutiei, Smith si urmasii lui s-au mutat la Illinois si au fondaat orasul Nauvoo. Joseph Smith si fratele lui au pierit. Au fost arestati si inchisi intr-un alt oras. Pe 27 iunie 1844, o gloata a atacat inchisoarea si i-a impuscat. Apoi Brigham Young a preluat conducerea bisericii. A condus grupul la Salt Lake City, Utah, unde e sediul bisericii astazi. Pana in 1877, anul mortii lui Young, biserica avea 150.000 de membri. In 1997, biserica avea peste 10 milioane adepti in 162 de tari.

 

 

Un rezumat al invataturilor

 

Biserica mormona pretinde sa fie Biserica cea adevarata restabilita. Brosura "Restaurarea" spune urmatoarele:

 

Isus Cristos a stabilit biserica Sa, cu apostoli si profeti, ca oamenii sa poata sa invete adevarul prin revelatie si nu sa fie rataciti de ideile false ale oamenilor. Cand oamenii au respins adevarul si i-au ucis pe apostoli si profeti, Dumnezeu a luat autoritatea, sau preotia, si biserica de pe pamant. Revelatia s-a oprit si a iesit haos. Fiindca oamenii s-au increzut in intelepciunea umana pentru a intelege Scripturile, mult adevar a fost pierdut...

 

Putem ghici cine a fost ales sa restabileasca:

 

Prin Joseph Smith, Domnul a nascut Cartea lui Mormon. Joseph a primit alte revelatii de la Dumnezeu si le-a consemnat in doua volume de Scripturi moderne: Doctrina si legaminte si Perla de mare pret.

 

Sursa autoritatii: revelatii supranaturale primite de Joseph Smith, Brigham Young si alti profeti si presedinti.

 

Suntem lasati sa deducem ca a fost o tacere timp de 1830 de ani pana la Joseph Smith si ca Biblia nu este suficienta. De fapt, mormonismul pretinde ca Biblia este corupta (1 Nephi 13.23-25, 26-28, 42). Mai mult, Cartea lui Mormon: "Voi nesabuitilor, care veti spune: "O Biblie, avem deja o Biblie si nu ne mai trebuie o alta Biblie..."(2 Nephi 29.6).

 

Insa, ori de cate ori mormonii citeaza din Biblie la usa ta, cum stiu ca ceea ce citeaza este de incredere? Daca Biblia e corupta si nu este de incredere, de ce Cartea lui Mormon plagiaza intregi capitole din ea (2 Nephi 11.8; Moroni 10 cu 1 Cor. 12.1-11; 2 Nephi 14 cu Isaia 4; 2 Nephi 12 cu Isaia 2; Mosiah 14 cu Isaia 14 si 3 Nephi 13.1-18 cu Matei 6.1-23)? Martin spune:

Potrivit unei analize a Cartii lui Mormon, ea contine cel putin 25.000 de cuvinte din Biblia King James. De fapt, citatele, cuvant cu cuvant, unele de o lungime considerabila, le-au cauzat mormonilor un sentiment de nesfarsita jena timp de multi ani (239).

 

De ce Joseph Smith a tradus limba aceasta egipteana in engleza din secolul al saptesprezecelea ca si Biblia King James, in loc de cea din secolul al nouasprezecelea, secolul in care se afla Joseph Smith? Evenimentele descrise in Cartea lui Mormon trebuiau sa aiba loc cu 1.000 de ani inainte ca versiunea King James din 1611 a Bibliei sa fi fost scrisa (Martin 239). De asemenea, daca considera Biblia corupta, de ce continua sa spuna ca Biblia este o pereche a Bibliei si ca amandoua contin plinatatea evangheliei (Doctrine and Covenants 42.12) (Invitatie; Bales 60).

 

"Perla de pret mare" contine Cartea lui Moise, care este egala cu primele sase capitole ale cartii Geneza si Cartea lui Avraam, o traducere a unui papirus egiptean care s-a demonstrat a fi al unui escroc.

 

Concluzii:

 

Mai avem nevoie de revelatii moderne? Sa luam in consideratie aceste pasaje din Biblie, care contrazic invataturile mormonilor in privinta problemelor acestora.

 

2 Tim. 3.16, 17 - "Toata Scriptura este inspirata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in dreptate pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna." Pavel nu se gandea la o alta carte din 1830 in viitor. Scriptura este "de folos", nu avem nevoie de mai multe revelatii.

 

2 Pet. 1.3 - "Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce este necesar pentru viata si evlavie, prin cunoasterea Celui care ne-a chemat prin gloria si puterea Lui". Daca ne-a daruit tot ce este necesar, alte carti sunt necesare.

 

Iuda 3 - Prea iubitilor, pe cand cautam cu tot dinadinsul sa va scriu despre mantuirea noastra comuna, m-am vazut obligat sa va scriu ca sa va indemn sa luptati pentru credinta care a fost data sfintilor o data pentru totdeauna. Ce inseamna "pentru totdeauna"? Inseamna ca nu vor mai fi alte revelatii. Revelarea sistemul credintei s-a terminat.

 

Galateni 1.6-8 - Ma mir ca treceti asa de repede de la Cel care v-a chemat prin harul lui Cristos la o alta Evanghelie. Nu numai ca este o alta Evanghelie, dar sunt unii oameni care va tulbura si vor sa rastoarne Evanghelia lui Cristos. Dar chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va predice o Evanghelie deosebita de aceea pe care v-am predicat-o noi, "sa fie anatema". Se vede ca Joseph Smith a ignorat aceste versete, daca le-a citit de loc. Ma intreb daca le-a taiat din Biblia lui. Daca apostolul Pavel a invatat Evanghelia lui Joseph Smith, ne spune ca trebuie sa o lasam, "sa fie anatema" pentru ca este o Evanghelie deosebita fata de aceea pe care a predicat-o.

 

 

Invataturile demonice ale mormonilor (partea a doua)

 

Lucruri pe care mormonii nu ti le vor spune pe strada (sau la usa)

 

 

1) Scop: A evangheliza lumea cu mesajul lui Isus Hristos, dupa cum este interpretat de Joseph Smith si biserica mormona; a boteza pe morti pentru mantuire; pentru membrii inividuali sa se straduiasca sa obtina divinitatea pe baza neprihanirii personale si a meritului.

 

2) Biblia: Cuvantul lui Dumnezeu cu conditia sa fie tradus corect. Ori de cate ori nu este de acord cu teologia mormona, este considerat incorect datorita coruptiei textuale, traducerii sau intepretarii false. Alte literaturi autoritative: Jurnalul de discusuri (JD - 26 de volume de scrieri de catre presedintii si profetii mormoni timpuri si alte autoritati); Istoria bisericii de Joseph Smith (7 volume); Doctrina mormona si comentariul doctrinal nou-testamental de Buce McConkie (5 volume); Doctrinele despre mantuire de Joseph Fielding Smith (5 volume); Invataturile profetului Joseph Smith; si Doctrina evanghelica; Articolele credintei si Isus Cristosul de James Talmage; O lucrare si o minune minunata; Steagul (o revista) adresele de la conferinte; si altele.

 

3) Stiinta (sau stiinta fantastica) conform cartii lui john Heinerman, People in Space (Oamenii in spatiu):

Joseph Smith credea ca oamenii traiau pe luna si i-a descris in totalitae si ca soarele este un regat ceresc (Cartea lui Avraam).

Brigham Young si Cartea lui Avraam au invatat ca soarele este un regat ceresc si ca este locuit.

Oamenii de pe Mercur erau foarte asemanatori poporului pre-adamit de pe pamant, dupa cum ne este aratat de Lorenzo Snow, care, si mort fiind, si-a vizitat fiica si I-a spus ca a vizitat alte planete.

Dupa Eliza Snow, una din multele neveste ale lui Joseph Smith, Joseph Smith a spus ca, "pamantul era acum de 90 ori mai mic decat atunci cand a foste creat. Deci, trebuie ca acea parte a lui a fost luata atunci cand orasul lui Enoh a fost cucerit si a devenit planeta Venus.

Din cauza ca se emit unde radio de pe Marte si ca s-a gasit o parte pietroasa vizibila din spatiu, acolo sunt oameni.

Cele 10 triburi pierdute ale lui Israel au fost luate de Ioan, apo apostolii le-au dus in spatiu si le-a stabilit pe un asteroid.

Gaurile negre sunt menite pentru "Fiii pierzanici".

Capitolul despre casatoria cereasca explica de ce "universul este atat de plin de sisteme solare: sunt familiile tuturor zeilor".

 

4) Ca albii au fost pedepsiti cu piele neagra din cauza neascultarii (2 Nephi 5. 21-25) si ca acei indieni care se convertesc la mormonism vor deveni albi (Mormon 5.15; 3 Nephi 2.11-16).

 

5) Tinitatea: Mormonismul respinge trinitatea crestina pentru credinta de henoteism, inchinarea unui Dumnezeu principal (Elohim) printre multi. Mormonismul este si tri-teistic, accentuand trei dumnezei principali, Tatal si Duhul Sfant si este politeistic, acceptand mai multi dumnezei de la alte lumi.

 

6) Dumnezeu: Mormoni cred ca exista multi zei, ca Adam este un dumnezeu ridicat si ca si noi putem fi zei. Ei cred ca Dumnezeul universului nostru are un trup de carne si sange, un om fizic si inaltat; "Elohim" din Vechiul Testament; un dumnezeu "creat" prin uniunea sexuala a mamei divine si a tatalui. Ca un numar infinit de dumnezei si pamanturi exista. Dumnezeu, Tatal lui Isus Hristos, este doar creator si stapanitorul pamantului acesta. Este ( in mormonismul timpuriu) Adam care a cazut din gradina Eden, care s-a aflat, dupa mormonism, la Independence, Missouri, S.U.A. de acum.

 

7) Brosura Invitatie spune: "Ca si in cazul altor confesiuni, doctrina centrala este aceea ca Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Membrii Bisericii cred ca Hristos a trait, a murit si a fost inviat. Ei cred ca El ghideaza si indruma Biserica Sa prin presedintele Bisericii, profet in viata al lui Dumnezeu".

 

Isus: "Iehovah" din Vechiul Testament (Moroni 10.54 n.); primul copil al spiritului nascut de Elohim (Dumnezeu tatal), care l-a "creat" prin uniunea sexuala fizica cu Maria, una din sotiile Lui.

 

8)Duhul Sfant: Un om cu un trup spiritual de materie.

 

9) Satana si demonii: Satana este unul din multele duhuri preexistente create de Elohim si sotia lui; deci fratele spiritual al tuturor, inclusiv al lui insusi Hristos. Datorita rebeliunii, nu i-a fost permis sa mosteneasca un trup ca si ceilalti frati si surori. In esenta, Satana si demonii au reprezentat odata oameni potentiali, dar acum i s-a dat sa traiasca precum spiritele pentru totdeauna.

 

9) A doua venire a lui Hristos: Mormonii vorbesc despre a doua venire a dumnezeului pamantesc Isus, dar s-au referit la a doua venire a dumnezeului Joseph Smith (Jurnalul de discursuri).

 

10) Mantuire: mantuirea adevarata in mormonism este realizata prin merit personal cu scopul de a ajunge la "inaltare", sau la divinitate, in partea cea mai mare in imparatia celestiala. Acolo cineva poate participa la "marirea eterna"; adica, un dumnezeu, se pot naste multi copii din spirit ca si Elohim. Orice alta mantuire este considerata "condamnare", care, pentru mormoni, include participarea in grade diferite de slavie. Mormonismul este aproape universal, invatand ca toti vor fi mantuiti cu exceptia catorva "copii" ... Unii mormoni invata ca, chiar acestia vor fi mantuiti.

 

11) Familia: Brosura Invitatie spune urmatoarele:

Unitatea de baza a societatii si Bisericii este familia. Casatoria este considerata de Biserica un legamant sacru intre un barbat si o femeie si Biserica propovaduieste ncesitatea ca sotul si sotia sa fie fideli unul altuia. Parintii au responsabilitatea sacra de a-si sprijini copiii in neprihanire.

 

Totusi, brosura nu reuseste sa mentioneze credinta in "mariajul ceresc", adica, 'persoana cu care suntem casatoriti pe pamant, va fi perechea noastra pentru eternitate'. Tousi, Isus a invatat ca nu exista casatorie in viata de apoi (Matei 22.23-33).

 

12 ) In brosura Invitatie citim: Desi unii dintre primii membri ai Bisericii au practicat poligamia, urmand modelul unor practici similare din Vechiul Testament, o proclamatie oficiala data de presedintele Bisericii in anul 1890 a pus capat acestei practici. Astazi, nici o persoana care practica poligamia nu poate fi membra a Bisericii "Totusi, poligamia este o parte esentiala a doctrinei mormone:

--Joseph Smith a avut mai multe sotii (Doctrine and Covenants 132:61-66). Deci unde se potriveste acum Joseph?

--Orson Hyde a invatat ca Isus a fost casatorit cu mai multe femei si ca a avut copii de la ele (JD, II, 79; Witte 25-26)

--Cartea lui Mormon condamna poligamie (Jacob 1.15; 3.23-29; 3.5-6; Mosiah 11.2; Ether 10.5). Deci, gasim aici o contradictie intre Biblia mormona si invataturile "inspirate" ale lui Joseph Smith, "profetul".

 

Motivul pentru care Biserica mormona a oprit poligamia la sfarsitul secolului al nouasprezecelea a fost politic. S-a renuntat pentru ca Utah sa devina un stat in Statele Unite, dar brosura nu spune asta. Cat este de interesant ca brosura Invitatie pretinde ca Isus ghideaza biserica prin presedintii bisericii (vezi mai sus), dar se pare ca gaseste necesar sa schimbe doctrinele din cand in cand.

 

13) Dinamici de ocultism: revelatii necromantice si spiritism din punct de vedere istoric si alte contacte; dezvoltarea puterii psihice interpretata ca darurile Sfantului Duh.

 

14) Ca "Elder" de pe ecusonul tinerilor vizitatori este echivalentul englezesc la "batran".

 

Incheiere

 

Aici este un citat foarte interesant

"Convingeti-ne de erorile doctrinale, daca am avea, prin ratiune, prin argumentele logice, ori prin Cuvantul lui Dumnezeu si vom fi intotdeauna recunoscatori pentru informatie, si veti avea intotdeauna gandul placut ca sunteti instrumentele in mana lui Dumnezeu de a va rascumpara colegi din intunerec, pe care puteti sa-i vedeti invaluindu-le mintile. Veniti, totusi, sa ne judecam si sa incercam sa descoperim lumina adevarata despre orice tema, legata cu fericire temporara sau eterna. --Apostolul Orson Pratt Din Encyclopedia of Cults and New Religions, Harvest House, 1999.

 

Care Evanghelie o veti accepta, cea al lui Isus sau a lui Joseph Smith?

 

 

Conceptul mormon

Conceptul mormon Fapt

Boala este cauzata de climat Alma 46.40 Boala nu este cauzata de climat

Arabia are mult fruct si miere 1 Nephi 17.5 Arabia este un pustiu de multi ani

Evreii au construit nave din "cherestea din Arabia" 1 Nephi 18.1 Sunt foarte putin copaci in Arabia si nu sunt de folos pentru construirea navelor

Nephi si alti credinciosi evreiesti au plecat din "tara Ierusalim" ca sa mearga la America de Nord unde au plantat seminte pe care le-au adus. "Aceste seminte au crescut extrem de repede" Data pretinsa 591 I. C. 1 Nephi 18.24; Mosiah 9.9; Iacob 5.1 Recoltele din Orientul mijloc erau maslina grau, orz, smochini, ceapa, rodie si piersica. Recoltele din Americi erau cartofi, tutun, vanata si porumb. Nu este nici o dovada ca recoltele

Raul arabian numit Laman curge mereu in Marea rosu 1 Nephi 2.6-9 Nu este nici un rau de loc in Arabia care curge in Marea rosie

America de nord are vaci, boi, magari si cai 1 Nephi 18.25 Atunci cand a fost descoperit, nu erau vaci, cai nici magari in America de nord

 

Limba natala a evreilor intre 600 I. C. Si 91 I. C. Era egipteana 1 Nephi 1.2; Mosiah 1.4. Mormon 9.32 se refera la "limba egipteana reformata" in jurul 400 D. C. Evreii vorbeau limba evraica in 600 I. C. Datorita captivitatii babiloniana de la 560 I. C. La 538 I. C. Limba aramaica devenit limba vorbita. Limba egipteana reformata este necunoscuta.

Leopardi

 

ORIGINEA MORMONISMULUI

(cum a aparut, credinte si dogme, marturii ale unor oameni de stiinta)

 

Un nou "profet" scrie o nouă "Scriptură"

 

 

Editat de iosafat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Invataturile demonice ale mormonismului (partea intai)

 

Poate ca ai vazut doi tineri, mergand pe strada cu un rucsac.

 

 

Am vazut milioane de tineri mergand pe strada cu un rucsac, insa doar un nebun care le considera demonice !!!

 

Nu-ti convine de religia lor, ocupa-te de-a ta/al tau !!! nu mai clasifica nici oamenii nici religiile ca nu te califici !!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Moroni si mormoni seamana izbitor de bine cu un alt cuvan englez :moron!Moroni nu poate fi plural la cuvantul sus amintit,iar daca biserica s-ar fi autointitulat biserica lui moron ar fi avut o mai mica priza la public.Ai copy/paste kilometri sa arati cum se intampla cu toate sectele crestine care se cred mai speciale decat toti care au fost sau vor mai fi in crestinism.Ca asociere... HMMM...FARA ASOCIERE. DOAR EDIT. .Ideea asta cu cel mai cel vine de la caracterul bolnav de umilinta al evreilor.In lumea inceputurilor erau doar niste sclavi asa ca s-au autointitulat popor ales.Pe acelasi principiu orice crestin se crede mai bun decat ceilalti.

Editat de dark_light
ASOCIERE NEPOTRIVITA DE TERMENI.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Demonice ? Eu pot sa spun ca ii apreciez pe mormoni pentru devotamentul sau...unii dintre ei au invatat limba romana si au venit aici sa predice invataturile primite...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Demonice ? Eu pot sa spun ca ii apreciez pe mormoni pentru devotamentul sau...unii dintre ei au invatat limba romana si au venit aici sa predice invataturile primite...

Si eu ii apreciez, am vorbit cu doua mormonce dragute care vorbeau romaneste corect si fata le stralucea de bucurie cand vorbeau de Dumnezeu... Am cartea lui Mormon si o sa o studiez...

Nu o sa gasesti nici un mormon care sa vina sa se apere si sa zica conte la ce a spus Iosafat, am inteles ca ei nu se uita pe Internet.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Moroni si mormoni seamana izbitor de bine cu un alt cuvan englez :moron!Moroni nu poate fi plural la cuvantul sus amintit,iar daca biserica s-ar fi autointitulat biserica lui moron ar fi avut o mai mica priza la public.Ai copy/paste kilometri sa arati cum se intampla cu toate sectele crestine care se cred mai speciale decat toti care au fost sau vor mai fi in crestinism.Ca asociere mormon=moron iar crestin=cretin.Ideea asta cu cel mai cel vine de la caracterul bolnav de umilinta al evreilor.In lumea inceputurilor erau doar niste sclavi asa ca s-au autointitulat popor ales.Pe acelasi principiu orice crestin se crede mai bun decat ceilalti.

 

Iar te-ai uns in exces cu balega de vaca sfanta? Du-te si stai in postura lumanarea, poate ti se iriga creierul si iti lucra mintea mai bine.

Editat de iosafat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Iar te-ai uns in exces cu balega de vaca sfanta? Du-te si stai in postura lumanarea, poate ti se iriga creierul si iti lucra mintea mai bine.

Buna seara si tie.Ai facut linkurile viabile?Vrteau sa te ajut cu site-ul tau si tu esti foarte pornit.Ar trebui sa gusti gluma nu sa te repezi la mine cu nervi.

 

Asa trebuie mormonule.Acum am plecat sa te vizitez la tiner acasa(de fapt pe site-urile tale)

In afara de capitolul XIII nu ma deranjeaza.Punctul 13 te-as ruga sa il scoti sau modifici. La locul bannerului este o eroare.Si sunt mai multe linkuri pe pagina inca nefunctionale.Gateste-te sa vin in vizita.Spune cand e gata.Salut.

Editat de ioanide

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Buna seara si tie.Ai facut linkurile viabile?Vrteau sa te ajut cu site-ul tau si tu esti foarte pornit.Ar trebui sa gusti gluma nu sa te repezi la mine cu nervi.

 

Asa trebuie mormonule.Acum am plecat sa te vizitez la tiner acasa(de fapt pe site-urile tale)

In afara de capitolul XIII nu ma deranjeaza.Punctul 13 te-as ruga sa il scoti sau modifici. La locul bannerului este o eroare.Si sunt mai multe linkuri pe pagina inca nefunctionale.Gateste-te sa vin in vizita.Spune cand e gata.Salut.

 

Lasa bancurile...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×