sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Isus e / a fost Dumnezeu Tatal? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 04 January 2007 - 01:33 AM

Dovezi din Apocalipsa ca Isus e Dumnezeu Tatal

4:2 ....pe scaunul acesta de domnie şedea Cineva

5:4Şi am plâns mult, pentru că nimeni nu fusese găsit vrednic să deschidă cartea şi să se uite în ea.

Cum nu era nimeni vrednic sa deschida cartea? Cel de pe tron, Dumnezeu, nu era vrednic?

6Şi la mijloc, între scaunul de domnie şi cele patru făpturi vii, şi între bătrâni, am văzut stând în picioare un Miel. Părea înjunghiat, şi avea şapte coarne şi şapte ochi, care sunt cele şapte Duhuri ale lui Dumnezeu, trimise în tot pământul.

5:8Când a luat cartea, cele patru făpturi vii şi cei douăzeci şi patru de bătrâni s-au aruncat la pământ înaintea Mielului, având fiecare câte o alăută şi potire de aur, pline cu tămâie, care sunt rugăciunile sfinţilor.

22:8 Eu, Ioan, am auzit şi am văzut lucrurile acestea. Şi după ce le-am auzit şi le-am văzut, m-am aruncat la picioarele îngerului, care mi le arăta, ca să mă închin lui.

22:9Dar el mi-a zis: "Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună slujitor cu tine, şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu."

Daca Isus nu e Dumnezeu, atunci de cecele patru făpturi vii şi cei douăzeci şi patru de bătrâni s-au aruncat la pământ înaintea Mielului”?

Daca ar exista doi dumnezei nu un SINGUR DUMNEZEU, atunci de ce lui Ioan i se spune „Închină-te lui Dumnezeu” dar nu si in fata lui Isus?

Dovezi din Evanghelia dupa Ioan ca Isus e Dumnezeu Tatal

Cuvântul era Dumnezeu (Ioan 1:1)
Cuvântul S-a făcut trup (Ioan 1:14) şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr.
Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. -

Ioan 14: 10 Nu crezi că Eu sunt în Tatăl, şi Tatăl este în Mine? Cuvintele, pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatăl, care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui.

Ioan 14:9 Isus i-a zis: "De atâta vreme sunt cu voi, şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: "Arată-ne pe Tatăl?"

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 04 January 2007 - 01:40 AM

0

#2 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 04 January 2007 - 11:54 AM

Isus e / a fost Dumnezeu Tatal? NU
asa dupa cum niciun fiu nu poate fi propriul sau tata
0

#3 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 04 January 2007 - 06:54 PM

Vezi postareaiosafat, la Jan 4 2007, 03:33 AM, a spus:

5:4Şi am plâns mult, pentru că nimeni nu fusese găsit vrednic să deschidă cartea şi să se uite în ea.

Cum nu era nimeni vrednic sa deschida cartea? Cel de pe tron, Dumnezeu, nu era vrednic?

Nu scrie ca nu era vrednic...iar "nimeni nu fusese gasit vrednic" nu poate sa aibe sens absolut si nu se poate referi la Dumnezeu care este Atotputernic.

6Şi la mijloc, între scaunul de domnie şi cele patru făpturi vii, şi între bătrâni, am văzut stând în picioare un Miel. Părea înjunghiat, şi avea şapte coarne şi şapte ochi, care sunt cele şapte Duhuri ale lui Dumnezeu, trimise în tot pământul.

5:8Când a luat cartea, cele patru făpturi vii şi cei douăzeci şi patru de bătrâni s-au aruncat la pământ înaintea Mielului, având fiecare câte o alăută şi potire de aur, pline cu tămâie, care sunt rugăciunile sfinţilor.

22:8 Eu, Ioan, am auzit şi am văzut lucrurile acestea. Şi după ce le-am auzit şi le-am văzut, m-am aruncat la picioarele îngerului, care mi le arăta, ca să mă închin lui.

22:9Dar el mi-a zis: "Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună slujitor cu tine, şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu."

Daca Isus nu e Dumnezeu, atunci de cecele patru făpturi vii şi cei douăzeci şi patru de bătrâni s-au aruncat la pământ înaintea Mielului”?

Daca ar exista doi dumnezei nu un SINGUR DUMNEZEU, atunci de ce lui Ioan i se spune „Închină-te lui Dumnezeu” dar nu si in fata lui Isus?

Crestinii se inchina lui Dumnezeu in numele lui Cristos. Nici sa te inchinui lui Cristos nu este considerat un lucru gresit...Titlu de "Dumnezeu" a fost atribuit multor persoane dar doar IHVH este singurul Dumnezeu prin sine sau "singurul Dumnezeu adevarat".

Cuvântul S-a făcut trup (Ioan 1:14) şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr.
Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. -

Ioan 14: 10 Nu crezi că Eu sunt în Tatăl, şi Tatăl este în Mine? Cuvintele, pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatăl, care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui.

Ioan 14:9 Isus i-a zis: "De atâta vreme sunt cu voi, şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: "Arată-ne pe Tatăl?"

Acestea nu sunt dovezi ca Cristos este "insusi Tatal". Cristos avea Spiritul Sfant de la Tatal iar acesta era cel care facea "lucrarile". Tot Ioan spune...

3 Ioan 1:11 Preaiubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu.

Asta inseamna ca toti cei care fac binele au vazut pe Dumnezeu...este in sens simbolic...ce este bun este identificat cu Dumnezeu iar ce este rau este identificat cu Satan. Altfel am crede ca Cristos l-a identificat pe Petru cu SATANA.

Marcu 8:33 Dar Isus s-a întors şi s-a uitat la ucenicii Săi, a mustrat pe Petru şi i-a zis: „Înapoia Mea, Satano! Fiindcă tu nu te gândeşti la lucrurile lui Dumnezeu, ci la lucrurile oamenilor.”

Cristos mai spune in continuare...

Ioan 14:16 Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi El vă va da un alt mângâietor (Greceşte: Paraclet, apărător, ajutor), care să rămână cu voi în veac;

Daca el era insusi Tatal atunci el nu putea sa spuna "eu voi RUGA pe Tatal"...E ca si cum s-ar fi rugat pe el insusi...

Sau...

Ioan 14:20 În ziua aceea, veţi cunoaşte că Eu sunt în Tatăl Meu, că voi sunteţi în Mine şi că Eu sunt în voi.

Sau...

Ioan 14:28 Aţi auzit că v-am spus: „Mă duc şi Mă voi întoarce la voi.” Dacă M-aţi iubi, v-aţi fi bucurat că v-am zis: „Mă duc la Tatăl;” căci Tatăl este mai mare decât Mine.

Daca el este insusi Tatal la cine se duce atunci si cine este mai mare decat el ?

Expresiile "suntem Una", "Eu in El si El in Mine", "eu sunt in Tatal meu", "voi sunteti in Mine", "Eu sunt in voi" nu vor sa spuna bineinteles ca toti ar fi aceiasi persoana...ci mai degraba toti au acelasi scop. Nu se refera la identitate... :lol:
0

#4 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 22-September 06

Scris 04 January 2007 - 08:34 PM

Nu stiu cum de ajungi la concluziile astea, imi vine sa zic :" de unde le scoti?" :P
Dumnezeu e in fiecare din noi. El e pretutindeni. Microcosmosul oglindeste macrocosmosul , asa cum trupul tau poate fi reprodus dintr-un singur fir de par de-al tau; matricea , sablonul e si in mic, ceea ce e si in mare.
0

#5 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 05 January 2007 - 02:18 AM

Vezi postareamarinaru, la Jan 4 2007, 06:54 PM, a spus:

Nu scrie ca nu era vrednic...iar "nimeni nu fusese gasit vrednic" nu poate sa aibe sens absolut si nu se poate referi la Dumnezeu care este Atotputernic.
Crestinii se inchina lui Dumnezeu in numele lui Cristos. Nici sa te inchinui lui Cristos nu este considerat un lucru gresit...Titlu de "Dumnezeu" a fost atribuit multor persoane dar doar IHVH este singurul Dumnezeu prin sine sau "singurul Dumnezeu adevarat".
Acestea nu sunt dovezi ca Cristos este "insusi Tatal". Cristos avea Spiritul Sfant de la Tatal iar acesta era cel care facea "lucrarile". Tot Ioan spune...

3 Ioan 1:11 Preaiubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu.

Asta inseamna ca toti cei care fac binele au vazut pe Dumnezeu...este in sens simbolic...ce este bun este identificat cu Dumnezeu iar ce este rau este identificat cu Satan. Altfel am crede ca Cristos l-a identificat pe Petru cu SATANA.

Marcu 8:33 Dar Isus s-a întors şi s-a uitat la ucenicii Săi, a mustrat pe Petru şi i-a zis: „Înapoia Mea, Satano! Fiindcă tu nu te gândeşti la lucrurile lui Dumnezeu, ci la lucrurile oamenilor.”

Cristos mai spune in continuare...

Ioan 14:16 Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi El vă va da un alt mângâietor (Greceşte: Paraclet, apărător, ajutor), care să rămână cu voi în veac;

Daca el era insusi Tatal atunci el nu putea sa spuna "eu voi RUGA pe Tatal"...E ca si cum s-ar fi rugat pe el insusi...

Sau...

Ioan 14:20 În ziua aceea, veţi cunoaşte că Eu sunt în Tatăl Meu, că voi sunteţi în Mine şi că Eu sunt în voi.

Sau...

Ioan 14:28 Aţi auzit că v-am spus: „Mă duc şi Mă voi întoarce la voi.” Dacă M-aţi iubi, v-aţi fi bucurat că v-am zis: „Mă duc la Tatăl;” căci Tatăl este mai mare decât Mine.

Daca el este insusi Tatal la cine se duce atunci si cine este mai mare decat el ?

Expresiile "suntem Una", "Eu in El si El in Mine", "eu sunt in Tatal meu", "voi sunteti in Mine", "Eu sunt in voi" nu vor sa spuna bineinteles ca toti ar fi aceiasi persoana...ci mai degraba toti au acelasi scop. Nu se refera la identitate... :P

Eu zic ca Isus cand a fost pe Pamant era dedublat ca noi cand jucam counter strike in retea. Cand te bagi in retea tot tu esti, dar momâia care o manipulezi cu mouse-ul nu esti tot tu? Dar tu esti mai mare ca momâia din joc. Tot asa si Isus cand s-a facut om era tot El, Cel din cer. Eu cred ca voi stati in fata calculatorului ca motanu meu in fata televizorului, mare lucru nu pricepeti.

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 05 January 2007 - 02:19 AM

0

#6 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 05 January 2007 - 02:46 AM

Vezi postareaiosafat, la Jan 5 2007, 04:18 AM, a spus:

Eu zic ca Isus cand a fost pe Pamant era dedublat ca noi cand jucam counter strike in retea. Cand te bagi in retea tot tu esti, dar momâia care o manipulezi cu mouse-ul nu esti tot tu? Dar tu esti mai mare ca momâia din joc. Tot asa si Isus cand s-a facut om era tot El, Cel din cer. Eu cred ca voi stati in fata calculatorului ca motanu meu in fata televizorului, mare lucru nu pricepeti.

ahahahahahah orice ati zice va rog frumos sa nu ii dati ban vreodata...nu mai pot de ras...iosafat dedublarea aia era bug sau fumul de la flashul care iti transformase monitorul in al ....
0

#7 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 22-September 06

Scris 05 January 2007 - 02:59 AM

Dumnezeu are potente nebanuite, El se poate dedubla, multiplica, defragmenta, etc, cum vreti; de asemenea Isus a fost si om si Dumnezeu, dar nu se poate spune Isus e Dumnezeu-Tatal. Chiar El a spus "de ce imi spui mie <<bunule>>, bun e numai Dumnezeu".
0

#8 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 05 January 2007 - 08:00 AM

Inca un text pentru anticristii Martorii lui Iehova, ca sa vada ca Dumnezeu Tatal e Acelasi cu Isus:

Zaharia 12

9În ziua aceea, voi căuta să nimicesc toate neamurile care vor veni împotriva Ierusalimului.

10Atunci voi turna peste casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului, un duh de îndurare şi de rugăciune, şi îşi vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu, şi-L vor plânge amarnic, cum plânge cineva pe un întâi născut.

Dumnezeul Tatal vorbeste despre Sine ca si cum ar fi singurul sau fiu, intai nascut, vorbeste despre Isus omul, in care El si-a pus Duhul.

Daca Isus e Fiul Tatalui, atunci dece vorbeste Tatal despre Isus la persoana I? era cumva agramat? Se pare ca aceasta dedublare n-a fost inteleasa de multi, si atunci unii ANTICRISTI s-au apucat sa traduca biblia in asa fel ca sa le puste bine lor in creieri.

In toata cartea lui Zaharia, intr-o gramada de locuri, Dumnezeu vorbeste despre Sine ca si cum El va fi Isus. Ca sa nu mai vorbesc de Psalmi.

In Isaiah vorbeste despre Isus la persoana a 3-a.

De ce aceasta inversare permanenta de persoane in Biblie? Sa inebuneasca anticristii la cap? Sau cei la care nu li s-a dezvoltat inteligenta abstracta?

Pai daca toti am avea inteligenta abstracta, ne-am apuca toti de programat matrici virtuale tridimensionale si n-ar mai rămânea nimeni sa ne traga ciobotele in matrixu material...

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 05 January 2007 - 08:05 AM

0

#9 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 05 January 2007 - 06:05 PM

Pai asta l-ar face pe Cristos doar un simplu "robot"... Si cu toate astea tot ar fi vorba de 2 persoane. Si personajul din counter strike daca il pui pe automat face singur ce trebuie sa faca fara sa il mai controlezi tu...iar daca ii dai viata, liber arbitru etc...atunci este "ca un om"...virtual bineinteles :crazy: :jester:

Vezi postareaiosafat, la Jan 5 2007, 10:00 AM, a spus:

Inca un text pentru anticristii Martorii lui Iehova, ca sa vada ca Dumnezeu Tatal e Acelasi cu Isus:

Zaharia 12

9În ziua aceea, voi căuta să nimicesc toate neamurile care vor veni împotriva Ierusalimului.

10Atunci voi turna peste casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului, un duh de îndurare şi de rugăciune, şi îşi vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu, şi-L vor plânge amarnic, cum plânge cineva pe un întâi născut.

Dumnezeul Tatal vorbeste despre Sine ca si cum ar fi singurul sau fiu, intai nascut, vorbeste despre Isus omul, in care El si-a pus Duhul.

Daca Isus e Fiul Tatalui, atunci dece vorbeste Tatal despre Isus la persoana I? era cumva agramat? Se pare ca aceasta dedublare n-a fost inteleasa de multi, si atunci unii ANTICRISTI s-au apucat sa traduca biblia in asa fel ca sa le puste bine lor in creieri.

In toata cartea lui Zaharia, intr-o gramada de locuri, Dumnezeu vorbeste despre Sine ca si cum El va fi Isus. Ca sa nu mai vorbesc de Psalmi.

In Isaiah vorbeste despre Isus la persoana a 3-a.

De ce aceasta inversare permanenta de persoane in Biblie? Sa inebuneasca anticristii la cap? Sau cei la care nu li s-a dezvoltat inteligenta abstracta?

Pai daca toti am avea inteligenta abstracta, ne-am apuca toti de programat matrici virtuale tridimensionale si n-ar mai rămânea nimeni sa ne traga ciobotele in matrixu material...

Nu draga iosafat nu este chiar asa...In Zaharia este vorba despre o profetie care se implineste in Cristos..."Spiritul Sfant" este cel strapuns pentru ca Cristos avea Spiritul Sfant. Deci absolut tot ce a patit Cristos a patit si Tatal in acest sens...

Ea se implineste si Ioan observa...

Ioan 19:37 Şi în altă parte, Scriptura mai zice: „Vor vedea pe cine au străpuns.”

Multe din titlurile din VT ii sunt aplicate lui Cristos in NT de catre apostoli...Dar nu poti sa armonizezi toata scriptura cu ideea ca Tatal si Fiul sunt aceiasi persoana. Nici Cristos nu spune o astfel de idee mai ales ca el nu vorbeste despre el niciodata ca fiind "Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov". Si nici apostoli nu spun asta...

Fapte 3:13 Dumnezeul lui Avraam, Isaac şi Iacov, Dumnezeul părinţilor noştri, a proslăvit pe Robul Său Isus pe care voi L-aţi dat în mâna lui Pilat; şi v-aţi lepădat de El înaintea lui, cu toate că el era de părere să-I dea drumul.
0

#10 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 January 2007 - 12:29 AM

"îşi vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns" Zaharia 12:10

Deci Tatal din ceruri era nebun la cap sa vorbeasca despre Sine ca si cand El urma sa fie Isus cel strapuns de cuie pe cruce?

Ca sa corecteze aceste "nebunii" ceresti, in secolul trecut, "vizionarul" Rutherfosd a rescris intreaga Biblie, in special Evangheliile, ispirandu-se la inceput din doctrina ADVENTISTA deja existenta. Ulterior a adaugat corectii personale pe care le-a denumit corectii de traducere.

Cum se face ca bisericile ortodoxa si catolica, cele mai apropiate cronologic de biserica apostolica i-L recunosc pe Cristos ca Acelasi cu Dumnezeu Tatal, exact cum spune Evanghelia lui Ioan, iar "sfintele" biserici ADVENTISTA SI IEHOVISTA, aparute in secolul 19 parca, nu-L mai recunosc, ba mai mult declara papalitatea ca fiind anticrist iar pe Isus simplu om perfect, desi nu stiu sa fi avut aspiratii spre OMUL de tip nou, cu carnetul rosu in buzunar, nemancat de o luna (ma refer la omul socialist multilateral infometat cu doctrina stiintific-materialist dialectica sau cum naiba se numea).

Rastalmacirea demonica a sectei martorii lui iehova e binecunoscuta in intreaga lume. Doar cei care sunt arendati lui Satan pot pricepe ORIGINALELE interpretari ale bibliei, aparute la 2000 de ani tocmai ca sa implineasca ce spunea Pavel ca la urma multi ANTICRISTI se vor arata, iar unii vor fi lupi rapitori in piele de oaie.

Chiar si adventistii, secta naturista care propovaduieste raiul pe pamant s-a dezis de martorii lui iehova si nu vor sa auda de ei.

In acest sens puteti vorbi cu adventistul Stefureac, administratorul site-ului www.apocalipsa.ro care nu recunoaste doctrina iehovista.

"Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi" - Matei 24:24.

" Isus a răspuns: "Băgaţi de seamă să nu vă amăgească cineva. Căci vor veni mulţi în Numele Meu, şi vor zice: "Eu sunt Hristosul", şi "Vremea se apropie." Să nu mergeţi după ei." - Luca 21:8

"Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul." Matei 24:14

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 06 January 2007 - 01:03 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Obiceiuri si igiena in biserica.
Sarutatul crucii, al icoanelor, lingurita de impartasanie
Maximus  88 19.255
Topic inchis Atasamente cine este Satana?!Dovada existentei lui.!Nasul de cununie! * * * * * senin8  133 13.996
Hot Topic (New) Biblia sau Biserica
ce este biblia si ce este biserica?
Pixelut  81 17.666
Topic inchis Atasamente Religia tainica a Babilonului daisy_ro  79 16.135
Topic inchis Atasamente Cum arata Iisus? gman87ro  51 16.857