iosafat, la Jan 4 2007, 03:33 AM, a spus:
Dovezi din Apocalipsa ca Isus e Dumnezeu Tatal
4:2 ....pe scaunul acesta de domnie şedea Cineva
5:4Şi am plâns mult, pentru că nimeni nu fusese găsit vrednic să deschidă cartea şi să se uite în ea.
Cum nu era nimeni vrednic sa deschida cartea? Cel de pe tron, Dumnezeu, nu era vrednic?
Nu scrie ca nu era vrednic...iar "nimeni nu fusese gasit vrednic" nu poate sa aibe sens absolut si nu se poate referi la Dumnezeu care este Atotputernic.
6Şi la mijloc, între scaunul de domnie şi cele patru făpturi vii, şi între bătrâni, am văzut stând în picioare un Miel. Părea înjunghiat, şi avea şapte coarne şi şapte ochi, care sunt cele şapte Duhuri ale lui Dumnezeu, trimise în tot pământul.
5:8Când a luat cartea, cele patru făpturi vii şi cei douăzeci şi patru de bătrâni s-au aruncat la pământ înaintea Mielului, având fiecare câte o alăută şi potire de aur, pline cu tămâie, care sunt rugăciunile sfinţilor.
22:8 Eu, Ioan, am auzit şi am văzut lucrurile acestea. Şi după ce le-am auzit şi le-am văzut, m-am aruncat la picioarele îngerului, care mi le arăta, ca să mă închin lui.
22:9Dar el mi-a zis: "Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună slujitor cu tine, şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu."
Daca Isus nu e Dumnezeu, atunci de ce „cele patru făpturi vii şi cei douăzeci şi patru de bătrâni s-au aruncat la pământ înaintea Mielului”?
Daca ar exista doi dumnezei nu un SINGUR DUMNEZEU, atunci de ce lui Ioan i se spune „Închină-te lui Dumnezeu” dar nu si in fata lui Isus?
Crestinii se inchina lui Dumnezeu in numele lui Cristos. Nici sa te inchinui lui Cristos nu este considerat un lucru gresit...Titlu de "Dumnezeu" a fost atribuit multor persoane dar doar IHVH este singurul Dumnezeu prin sine sau "singurul Dumnezeu adevarat".
Dovezi din Evanghelia dupa Ioan ca Isus e Dumnezeu Tatal
Cuvântul era Dumnezeu (Ioan 1:1)
Cuvântul S-a făcut trup (Ioan 1:14) şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. -
Ioan 14: 10 Nu crezi că Eu sunt în Tatăl, şi Tatăl este în Mine? Cuvintele, pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatăl, care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui.
Ioan 14:9 Isus i-a zis: "De atâta vreme sunt cu voi, şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: "Arată-ne pe Tatăl?"
Acestea nu sunt dovezi ca Cristos este "insusi Tatal". Cristos avea Spiritul Sfant de la Tatal iar acesta era cel care facea "lucrarile". Tot Ioan spune...
3 Ioan 1:11 Preaiubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu:
cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu.
Asta inseamna ca toti cei care fac binele au vazut pe Dumnezeu...este in sens simbolic...ce este bun este identificat cu Dumnezeu iar ce este rau este identificat cu Satan. Altfel am crede ca Cristos l-a identificat pe Petru cu SATANA.
Marcu 8:33 Dar
Isus s-a întors şi s-a uitat la ucenicii Săi,
a mustrat pe Petru şi i-a zis: „
Înapoia Mea, Satano! Fiindcă tu nu te gândeşti la lucrurile lui Dumnezeu, ci la lucrurile oamenilor.”
Cristos mai spune in continuare...
Ioan 14:16 Şi
Eu voi ruga pe Tatăl şi El vă va da un alt mângâietor (Greceşte: Paraclet, apărător, ajutor), care să rămână cu voi în veac;
Daca el era insusi Tatal atunci el nu putea sa spuna "eu voi RUGA pe Tatal"...E ca si cum s-ar fi rugat pe el insusi...
Sau...
Ioan 14:20 În ziua aceea,
veţi cunoaşte că Eu sunt în Tatăl Meu, că voi sunteţi în Mine şi că Eu sunt în voi.
Sau...
Ioan 14:28 Aţi auzit că v-am spus: „Mă duc şi Mă voi întoarce la voi.” Dacă M-aţi iubi, v-aţi fi bucurat că v-am zis: „
Mă duc la Tatăl;” căci Tatăl este mai mare decât Mine.
Daca el este insusi Tatal la cine se duce atunci si cine este mai mare decat el ?
Expresiile "suntem Una", "Eu in El si El in Mine", "eu sunt in Tatal meu", "voi sunteti in Mine", "Eu sunt in voi" nu vor sa spuna bineinteles ca toti ar fi aceiasi persoana...ci mai degraba toti au acelasi scop. Nu se refera la identitate...