este catolicismul erezie? poate face cineva o comparatie pertinenta si obiectiva?
Scris 02 January 2007 - 07:30 PM
http://eresulcatolic...iornamento.html
Scris 03 January 2007 - 12:44 AM
Scris 03 January 2007 - 12:49 AM
Scris 03 January 2007 - 01:04 AM
Toata religia crestina e o EREZIE
Cea mai mare erezie e:
Sa crezi ca Dumnezeu se naste dintr-o pipoasca de femeie si ca bebelus face pe el!
Mai sunt si altele cum ar fi pacatul originar...bineintles ca nu al nostru al oamenilor ca noi ne nastem asa cum a lasat Dumnezeu!
Pacatul originii lui Isus Dumnezeul!
Adica el singur si-a insarcinat propria mama ca sa se nasca tot el fiu de dumnezeu fiind astfel propriul sau tata si faptuind incestul ....ce diabolic!
Sa ne mai miram caIsus insusi recunoaste ca e Lucifer?
Va zic eu ca toatat religia crestina e o Erezie si o bataie de joc la adresa Creatorului Universului .... nu numai catolicismul!
Scris 03 January 2007 - 01:13 AM
ROrtodox, la Jan 2 2007, 09:30 PM, a spus:
Si care-i diferenta?Eu am botezat o fetita ortodoxa in Maramures , si s-a procedat la fel ca la catolici.Nu vad rostul pentru care copilul trebuie dezbracat de tot.Isus a fost dezbracat in pielea goala la Botez?Si apa sfintita i s-a turnat tot pe cap,nu l-a bagat Ioan Botezatorul cu capul la fundul apei.
Scris 03 January 2007 - 01:15 AM
Scris 03 January 2007 - 08:42 AM
Soimos, la Jan 3 2007, 03:04 AM, a spus:
Toata religia crestina e o EREZIE
Cea mai mare erezie e:
Sa crezi ca Dumnezeu se naste dintr-o pipoasca de femeie si ca bebelus face pe el!
Mai sunt si altele cum ar fi pacatul originar...bineintles ca nu al nostru al oamenilor ca noi ne nastem asa cum a lasat Dumnezeu!
Pacatul originii lui Isus Dumnezeul!
Adica el singur si-a insarcinat propria mama ca sa se nasca tot el fiu de dumnezeu fiind astfel propriul sau tata si faptuind incestul ....ce diabolic!
Sa ne mai miram caIsus insusi recunoaste ca e Lucifer?
Va zic eu ca toatat religia crestina e o Erezie si o bataie de joc la adresa Creatorului Universului .... nu numai catolicismul!
Dumnezeu Tatal si Dumnezeu Fiul sunt doua persoane distincte si diferite.
Varianta catolica a trinitatii, cu un Dumnezeu unic, care poate exista in diferite ipostaze, este cauza enormitatilor pe care le debitezi.
Dumnezeu nu este nici cameleonic, luand diferite infatisari in functie de situatie, si nici un trup cu doua sau trei capete, cum cred unii.
Exista numai un Dumnezeu. Biblia invata acest lucru foarte clar (compara 5Moise 6,4; Marcu 12,29-34).
Crestinii au insa mai multe inchipuiri despre Dumnezeu:
1. Prima credinta este, ca Dumnezeu ar fi o trinitate (sfinta treime). Majoritatea crestinilor cred acest lucru. Aceasta invatatura spune ca Dumnezeu consta din trei parti. O parte este numita Tata, o parte este Fiu si o parte Duh sfint. Aceste trei parti sint o singura mare fiinta. Aceasta fiinta este atotputernica, atotstiutoare si exista din totdeauna cu cele trei parti sau personaje ale sale.
2. Exista si o a doua credinta, ca Dumnezeu ar fi numai o persoana, care se descopera insa in felurite chipuri in functie de timp si loc. De exemplu in vechiul Testament este Tatal. Cind a fost pe pamint a luat infatisarea "Fiului", devenind Isus Hristos, insa fiind mereu aceeasi persoana. Iar acum se afla la noi intr-o a "treia forma" ca Duh sfint.
3. A treia este invatatura, care spune ca exista trei fiinte atotputernice, care detin aceeiasi autoritate si putere, toate trei existind din vesnicii. Toate trei sint numite dumnezei. Dar pentru ca in tot ceea ce fac sint intr-o perfecta unitate, sint "un Dumnezeu" si nu trei. Dupa aceasta credinta, cele trei fiinte (Dumnezei) au hotarit, cu mult, mult timp inainte, sa "joace" trei roluri diferite. Una va fi Tata, alta Fiu si cea de-a treia Duhul Sfint.
4. A patra credinta este, ca Dumnezeu ar fi numai o persoana. Aceasta persoana este Tatal singur. Se spune ca Dumnezeu, cu mult, mult timp inainte, l-a creat pe Isus Hristos si l-a inaltat peste toate celelalte creaturi. Duhul sfint ar fi o energie sau o putere activa a lui Dumnezeu. Aceasta este credinta Martorilor lui Iehova.
Scris 03 January 2007 - 06:41 PM
Scris 03 January 2007 - 06:56 PM
ROrtodox, la Jan 2 2007, 05:30 PM, a spus:
NU!
Aceasta postare a fost editata de AnnaCondor: 03 January 2007 - 06:57 PM
Scris 03 January 2007 - 08:34 PM
Elia, la Jan 3 2007, 08:42 AM, a spus:
deci nu avem un Dumnezeu ci doi?
Citeaza
Dumnezeu nu este nici cameleonic, luand diferite infatisari in functie de situatie, si nici un trup cu doua sau trei capete, cum cred unii.
Exista numai un Dumnezeu. Biblia invata acest lucru foarte clar (compara 5Moise 6,4; Marcu 12,29-34)
Citeaza
Citeaza
Nu schimba datele problemei cu nimic!
Citeaza
Deci nu e Unul ci or fi mai multi Dumnezei ...noi stim de 3 dar s-ar putea sa mai fie un miliard de care nu stim!
Citeaza
Cu cine l-o fi facut pe Isus ? ...sau simpe asta l-a facut din lut care nu poate evolua?
Oricum o intorci ...nu iese la socoteala!
hai sa iti spun eu o varinta:
5) Isus e facut de extraterestrii sa grabeasca evolutia ...dar nici asta nu iasa la socoteala daca nu are copii multi!
marinaru, la Jan 3 2007, 06:41 PM, a spus:
Deci nu crezi in treime?
Tu te apropii cel mai mult de adevar ...treimea a fost inventata dupa 381 de ani dupa moartea lui Isus
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
cateva adevaruri ce trec drept neadevaruri si ignoranta
cateva adevaruri ce trec drept neadevaruri si ignoranta |
menssana1984 | 171 | 21.483 |
|
Stiinta - Religia Secolului XXI ? | Demiurgul | 16 | 7.657 |
|
Ziua Mortilor
pe cine plangeti??? |
Helene 23 | 65 | 18.990 |
|
Au ierarhii catolici statura sa ne vorbeasca de morala?
Cine trebuie sa tina lectii morale? |
Cela | 19 | 9.966 |
|
Romania
Stat Laic ? |
:GaGa | 45 | 8.348 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis