e total gresit.
faptul ca am intrat in ue,avem avantajul doar ca putem circula liber fara viza.
asta nu inseamna ca putem munci si in alte tari.
stiu din sursa sigura ca in anglia nu se fac hartii pentru dreptul de munca romanilor.
si in grecia cei interesati care vor sa vina la munca se m-ai fac hartii numai pana in aprilie,deci cine apuca.
o sa se faca controale de politie la greu(opresc straini pe strada pentru a vedea daca au hartiile in regula)
cei cu vizele expirate care vor fi prinsi,vor fi judecati,inchisi(altii stau si o luna,inchisi si daca iti cumperi bilet de avion,ai sanse sa pleci m-ai devreme.),si expulzati in tara cu interdictie pe 5 ani.
cei care se intorc cu viza expirata la vama,li se aplica amenzi pana la 1000 euro,si vor putea reintra in tara respectiva doar platind amenda.
un avantaj pentru romanii nostrii care locuiesc in alte tari ar fi ca prin intrarea in ue,cei care lucreaza in alte tari i-au si dreptul de a munci in institutiile de stat in tara respectiva.
pentru cei interesati sa munceasca la stat,in grecia se cere
1.dreptul de sedere
2.foarte bine limba greaca
3.cunosterea limbii engleze(in unele institutii se cere),trebuie sa ai act doveditor pentru limba engleza,in general se cere lower(de la michigan sau cambridge-cei interesati si cunoscatori ai limbii engleze pot platii timbrele si pot da examenele,interesati-va la orice scoala de meditatii)
4.h/y sau un act doveditor(icdel,se dau examene in fiecare luna pt obtinerea diplomelor) ca stii word,internet,office(in general pentru institutiile de stat se cere numai 3 programe).
5.sunt foarte multi greci care asteapta sa intre la stat deci romanii ar putea intra numai prin pile.
avantajul este ca ai un salariu sigur incepand de la 800 de euro pe luna,+pensie.
cine m-ai stie despre o data intrata in ue.avantajele si dezavantajele romanilor care lucreaza in alte tari sa completeze.
eu am apucat grecia cand a intrat in ue si drahmele au fost schimbate in euro.toata lumea spunea ca era mai bine cu drahmele,toate s-au scumpit dublu sau triplu fata de cum era inainte.
sa speram ca in romania dupa ce va veni si euro sa nu se scumpeasca ca aici.
Aceasta postare a fost editata de julia23: 01 January 2007 - 09:56 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS